elphina 19.04.07, 13:43 allegro.pl/item186536613__are_you_ready_for_summer_34_42_tu_42_.html Taka na wesele? Jest ok? Dzięki za odpowiedź :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garbola Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 13:47 PRZECUDNEJ URODY!!!Sama bym taką chciała tylko w inym kolorze. Urocza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 13:52 JW. Nie mialabym nic przeciwko zeby zagoscila w mojej szafie :) Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Że śliczna to się zgadzam... 19.04.07, 13:53 ...tylko czy na ślub i wesele przyjaciół pasuje? Myślę, że nawet nieźle bym w niej wyglądała bo mam ciemną cerę, bardzo ciemne oczy i włosy. I chyba na mój wzrost też odpowiednia tj. 176 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 13:53 ladny kolor i ladny fason, na wesele sie nadaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
elphina No w końcu :) 19.04.07, 13:55 Cieszę się, że coś odpowiedniego znalazłam :) Ale żeby nie było że zwariowałam to się jeszcze rozejrzę. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:03 łądna kiecka. podoba mi się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle.solis Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:09 na wesele jak najbardziej pasuje, fajna Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:31 ładna sukienek, tylko do niej trzeba mieć piękne wcięcie w talii i nienaganną figurę Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:38 a ja mysle, ze wlasnie taka sukienka markuje wiele mankamentow figury. maskuje ewentualne szerokie biodra i faldki na brzuchu, oraz jest dobra dla osob ktore chca powiekszyc optycznie piersi. z drugiej strony mozna do niej zalozyc biustonosz, wiec dla dziewczyn z wiekszym biustem tez jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:48 a mi się wydaje, że nie nadaje się do dziewczyn z fałdkami na brzuchu, z boczkami czy z wielką pupą. materiał wydaje mi się taki 'lejący', elastyczny, dopasowujący się do ciała i nie wyglądałaby ciekawie taka osoba w tej sukience. co do biustu to się zgodzę, każdy rozmiar będzie w niej dobrze wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:55 kolor moze nie jest dobry dla osoby z defektami figury, ale fason jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:00 no nie wiem..nie wiem.. ja się nie widzę w niej z moimi defektami, ale to tylko moje osobiste odczucia:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:02 ja mam sukienke w podobnym bardzo fasonie (rekawki troche inne) i zadnych defektow nie uwypukla, a tez by miala co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:40 e tam ;) jak bylam grubasem nosilam taka czarna jedyny fason w ktorym wygladalam dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:38 mnie sie podoba chyba bardziej jako suknia dzienna Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:39 dzienna?? to tak samo jak lakierki z czerwona podeszwa ;> Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:42 dla mnie dzienna chodzilabym w niej bez specjalnej okazji :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:44 ok :) ja bym sie zle czula w takiej kiecce bez specjalnej okazji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:52 mysle ze dzieki dzianinie z jakiej jest wykonana i kolor nabiera mniej zobowiazujacego charakteru :) oczywiscie jestem blizsza relatywizmowi niz absolutyzmowi jezeli chodzi o moje poglady na temat budowania image - zeby nie bylo nieporozumien, bo mam z tym nielada problem ostatnio na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:54 na zdjeciu ten material wlasnie wyglada mi na blyszczacy, elegancki. zdecydowanie nie codzienny! Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:56 a jedwabie noszone w postaci tunik? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:01 tunike mozna polaczyc ze zwyklymi spodniami i bedzie to juz bardziej neurealne zestawienie. to samo z jedwabnymi bluzkami. caly taki blyszczacy stroj nie podpada mi pod kategorie (upraszczajac) 'elegancja biurowa' dla kobiety pracujacej gdzies w biurze, banku, korporacji etc, ani tym bardziej dla kogos, kto sobie moze pozwolic na luzniejsze ubieranie sie, sportowe. jesli zdjecie oddaje sukienke w 100% to nie wyobrazam sobie gdzie mozna chodzic w takiej kiecce za dnia, pomijajac poranne komunie, chrzciny, sniadanie wielkanocne i inne podobne wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:07 kawa z przyjaciolkami popoludniwy seans w kinie wizyta u babci obiad na narzeczonym :))))) zakupy (moze nie ziemniaki i rzodkiewki na targu) co jeszcze... wystawa wyklad ulubionego profesore ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:56 amnie sie (moze naiwnie) wydaje ze material w realu jednak nie jest blyszczacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:00 wydaje mi sie takze nieco miesisty moze dlatego skojarzyl mi sie z dzienna wygoda... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:59 foamclene napisała: >... > oczywiscie jestem blizsza relatywizmowi niz absolutyzmowi jezeli chodzi o moje > poglady na temat budowania image - .....czyjego- wlasnego czy innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:01 mysle, ze wobec innych jestem duzo bardziej tolerancyjna niz wobec samej siebie Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:05 to nie jest jednak dokladna odpowiedz na moje pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:13 innych... moja filozofia noszenia polyskliwej sukni za dnia nie musi sluszna i nie wyklucza wcale noszenia sukni jako balowej prawdopodobnie zalezy to od "puktu siedzenia" Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:22 zle :) wlasciwie czy mozna relatywizm raz "stosowac" raz nie? w zaleznosci do kogo? albo cechyje nas toleracja albo nie... mozna byc bardziej wymagajacym w stosunku do jednej ze stron :) choc hcyba w niewielkim stopniu oczywiscie pomijajac jednostki o pozycji roszczeniowej w stosunku do reszty swiata, ale skrajnosci powinnismy odrzucic :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 14:49 foamclene napisała: > dla mnie dzienna > chodzilabym w niej bez specjalnej okazji :) ja tak jak foam :) Odpowiedz Link Zgłoś
eej Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:12 sukienka bardzo ladna. przez ten dzianinowy material raczej codzienna, nie wyjsciowa. co do maskowania niedoskonalosci figury i nierownosci skory (he, ale rym), to najlepiej chyba sprawdzaja sie wzorki. www.bananarepublic.com/browse/product.do?cid=35666&pid=486557 tinyurl.com/3xe5tp www.amazon.com/INC-International-Concepts%C2%AE-Dot-Print-Dress/dp/B000MUDS2A Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa_frutella Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 15:43 elphina, jesli nadinterpretuje to przepraszam, ale jesli zamieszczony rozmiar 42 jest twoim to radzilabym ci ta sukienke w jakims ciemnym kolorze. jasny kolor plus ten konkretny rodzaj materiaslu podkresli wady figury. jasna sukienka z tej tkaniny wymaga moim zdaniem pieknych posladkow- ani za malych, ani za duzych i ze tak powiem ladnie uniesionych :)). kwestia brzucha tez zostala porudzona. a kiecka fajna :). Odpowiedz Link Zgłoś
elphina 42 to nie mój rozmiar 19.04.07, 16:44 Ja noszę 40. A ukryć to chcę brzuszek-chociaż nie aż tak bardzo (bardziej moja fobia), a nad pośladkami się nie zastanawiałam...Poza tym na wesele podobno nie wypada iść w ciemnej sukience.. No nie wiem przemyślę te pośladki-chociaż chyba nie jest z nimi źle :) Idę oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Fiolet 19.04.07, 17:06 Fiolet byłby super tylko nie cierpię chodzić po sklepach i szukać. A pośladki nie są złe :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji otwiera się Wam allegro?? 19.04.07, 16:54 Bo cos jest z ich strona od kilkunastu minut nie tak..... Odpowiedz Link Zgłoś
alesasanka Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 19:11 Śliczna, też chcę taką! ale i tak bym nie miała jej gdzie założyć, ale jak ty masz to kupuj! Odpowiedz Link Zgłoś
m0nam Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 19.04.07, 21:37 Na zdjeciu sukienka bardzo ładna, wrecz sliczna, ale popatrz ile negatywów ma sprzedawca. Zarzuty to głównie niedbałe odszycie, błedy, kiepska jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 20.04.07, 06:20 Co do sprzedawcy to racja...Nie chciałam kupować na Allegro, tam tylko szukałam pomysłów. Myślę, żeby krawcowa uszyła mi taką. Nie wiem ile może trwać szycie sukienki? Zbieram się powoli do chodzenia i szukania gotowej ale mam czrne wizje co do tego. Jeśli któraś z Was zobaczy coś podobnego to dajcie znać. Jestem z Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 01.05.07, 23:02 Co do sprzedawcy to kupiłam wcześniej inną sukienkę i jestem zadowolona. Jest ok. Tą też kupiłam i czekam aż przyjdzie. Dowiedziałam się , że jest z matowej dzianiny a nie błyszcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 12.05.07, 07:54 Sukienka dotarła.. wszystko tak jak na zdjęciu poza kolorem-jest jaśniejszy, kawa z mlekiem?! taki dziwny. Jednak jest tak ładna nawet w tym kolorze, że nie przeszkadza mi takie nieporozumienie. Leży świetnie, nie gniecie się, kryje brzuszek, eksponuje biust itp. Świetna jest poprostu. i długość idealna dla mnie-tuż za kolano. Do tego planuję czarną "biżuterię" bo czarne delikatne sandałki kupiłam już zanim ją dostałam-byłam pewna że będą pasowały i się nie myliłam. I cieszę się bo nie zapłaciłam za nią 160 zł tylko udało mi się "utargować" na mniej :D Także salo czekaj na mnie !!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 12.05.07, 07:59 To swietnie, ze cie nie rozczarowala:-). Baw sie w niej dobrze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: Jeszcze raz Was zmęczę :) 12.05.07, 17:27 A mialam wlasnie zapytac, czy juz kupilas te Suknie. Ciesze sie ze ladnie lezy i jestes zadowolona. Nie pozostaje mi nic innego tylko zyczyc Ci dobrej zabawy ! Baw sie dobrze i najedz sie do syta :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś