auto_robex Re: Japonki 21.05.07, 18:35 mam podobno bardzo ładne stópki więc nosze japonki, klapki itd wszedze gdzie tylko mi się zachce:P Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 jestem na nie 21.05.07, 18:47 ... nie ze względu na to ze brzydkie- skórzane, ładnie wykonane mogą być mnie po prostu draŻNIŁBY TEN PYCZEK MIĘDZY PALCAMI Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: jestem na nie 21.05.07, 18:58 Noszę japonki latem -ze skóry ,proste ,gładkie ,bez udziwnień. Co do patyczka między palcami to tylko i wyłacznie kwestia przyzwyczajenia..tak jak do sznurka w pupie przy stringach;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Japonki 21.05.07, 19:19 dziś widziałam w centrum lublina dziewczynę mającą na stopach japonki (plażówki), ale to co mnie najbardziej odrzuciło to te stopy... takie zaniedbane a wystawione na pokaz:/ Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Japonki 21.05.07, 20:08 nosiłabym w mieście i na plaży gdyby nie masakrowały mi palców :P Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Japonki 21.05.07, 20:40 ja dzis zalozylam i mnie pokarało-rozleciały mi sie;/ moje ukochane po 3 latach.... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Japonki 22.05.07, 00:22 nosze a)na basen b)na plaze c)po domu poza tym nie, bo a) dra mi stopy miedzy palcami b) rozlatuja sie bez ostrzezenia Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Japonki 22.05.07, 10:07 to prawda zwykle koniec japonka wypada w najmniej odopowiedniej chwili ja juz dwa razy wracalam do odmu bosa Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Wracam do tematu 29.05.07, 16:29 Z powodu dziesiejszego oberwania chmury rannego rozwaliły mi się buty z płótna, ale to tak totalnie, że od razu w koszu wylądowały. No i ja z dzieckiem na ręku paradowałam po sklepie boso chcąc kupić sobie japonki - tak na szybkiego bo tanie no i może mnie przekonają :-) Kupiłam w HM, może nie basenowo-piankowe, tylko z płótna z podeszwą z plecionki. dziewczyny, no najbardziej niewygodne buty jakie nosiłam!!! Może egzemplarz felerny, ale wk.... mnie to coś między palcami i klapanie buta o stopę przy każdym kroku. Trochę też czułam się jakbym szła nie do końca ubrana. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Wracam do tematu 30.05.07, 16:02 w lecie latam w japonkach prawie non stop, jak na razie nie znalazłam idealnych sandałów. paski muszą być materiałowe, inne niestety powodują masakrę na moich stopach. Odpowiedz Link Zgłoś
sakiko Re: Wracam do tematu 07.06.07, 16:03 też nie potrafię w japonkach chodzić, chociaż przyznam, że mi sie podobają. Takie klap klap klap tylko :/ dodam, że zwykle chodzę w butach bez, albo na bardzo niskim obcasie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Japonki 30.05.07, 16:22 Wszelkie klapki są obuwiem bardzo nieformalnym, nie tylko te z "przodem" japonek. Tak samo zresztą, jak buty z paskiem na piętę i zakrytymi palcami. Ale przecież w mieście nie tylko chodzi się do pracy i nie trzeba zawsze być śmiertelnie poważnym i formalnym! O ile więc klapki nie są typowo basenowymi potworkami z gąbki, to spokojnie można je nosić. I nie ma tu znaczenia, czy to są japonki, czy klapki z typowym przodem. Inna sprawa, że niektóre kobiety nie umieją chodzić na zupełnie płaskim obcasie i wyglądają trochę niezgrabnie Odpowiedz Link Zgłoś
tamaraa Re: Japonki 07.06.07, 00:52 Japonki to fajna rzecz, a czy są modne... kogo to obchodzi.../ Odpowiedz Link Zgłoś
modnisia5 [...] 07.06.07, 18:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
branzoletka Re: Japonki 08.06.07, 11:41 Mader, nawet się nigdy nad tym nie zastanawiałam. Ludzie, wolny kraj, niech każdy nosi takie buty jakie chce i gdzie chce. Osobiście w japonkach można mnie spotkać wszędzie. Przecież są japonki i japonki, tak samo jak szpilki i szpile. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Japonki 08.06.07, 11:49 ladne, eleganckie, dopasowane do stroju jak najbardziej nawet w miescie ja lubie, sa wygodne, slicznie wygladaja, ale te na zdjeciu srednio Odpowiedz Link Zgłoś