Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moda dla osób o większych rozmiarach

29.05.07, 10:23
    przyznam szczerze, że słabo mi się robi, kiedy czytam posty zewsząd_i_znikąd.
    Dziękuję ci bardzo, ze teraz wszystkie dokładnie znamy każdy szczegól anatommi
    (dzięki twoim przerażającym opisom), a także rozpuściłaś przeuroczą wizję
    woni, jaką z siebie wydajesz podczas letnich upałów.
    Myślę, że z takim podejściem twój pobyt na forum moda jest co nieco dziwny.
    Dlatego wyszukałam kilka storn z ubraniami dla tzw. plus sizes, żebyś
    zobaczyła, że możesz wyglądać seksi, kobieco, a zarazem wcale nie odkrywać za
    dużo ciała.
    Popatrz na przykład na te sukienki
    tiny.pl/fxt8
    www.alight.com/cat-0009-dresses.html
    tu są spodnie, spódnice i szorty:
    tiny.pl/fxts
    topy:
    tiny.pl/fxt6
    jeansy:
    www.alight.com/cat-0040-jeans.html
    bielizna na noc
    www.alight.com/cat-0013-intimate.html
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 10:48
        no wlasnie, mnie tez zniesmaczaja te opisy chorej skory + woni potu (tyle w
        sklepach roznych antyperspirantow!). wspolczuje problemow, ale chyba trzeba je
        raczej rozwiazywac niz sie nimi 'upajac' publicznie ;)

w polsce niektore sieciowki maja dzialy z rozmiarami od 42 w gore.
        h&m i kapphal chociazby... ze o specjalnych butikach nie wspomne.
        • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:03
          zgadzam sie z postem Pink,
          ogladałam ostanio na TVN Style "jak dobrze wyglądać nago" była tam dziewczyna,
          która miała rozmiar 46, albo 48 i dobrali jej takie ciuchy, ze wyglądała
          naprawde atrakcyjnie i seksownie :)
          nie wiem co maja na celu te Twoje "dantejskie" opisy, ale jestem pod wrazeniem,
          ze Panterce chciało sie poszukac odpowiednich dla Twojej figury ciuchów i ze
          zyczliwie Ci doradziła :)
          • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:05
            też oglądałam ten program. Dziewczyna miała rozmiar 40 i uważała się za
            maksymalnego tłuściocha. Wystarczyło ja odpowiednio ubrać i wyglądała jak super
            laska. A nago to już tak, że tylko pozazdrościć.
            • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:32
              a to chyba inny widzialas, ja ogladalam gdzie dziewczyna miala rozmiar 18, to
              chyba jest 46??
              • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:36
                mowisz o tym w w dd tvn w ostatni weekend? widzialam zajawke, ale pozniej nie
                ogladalam tv
                • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:47
                  nie, nie ja oglądałam na TVN Style, program sie nazywa "Jak dobrze wyglądać
                  nago" byla tam 25letnia dziewczyna, nosiła rozmiar 18 (nasze 46?)i wlasnie
                  swietny styl jej zaproponowali, naprawde fajne ciuchy :)
                  • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:50
                    aha, to nie ogladam tego kanalu w ogole ;)
                    • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:51
                      Ciocco! No jak możesz noooooo! :D
                      • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:53
                        moj telewizor ma tylko pokojowa antene ;)
                        • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:57
                          aaa, to co innego :)
                          • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:03
                            ja oglądałam w niedzielę u 19 (u mamy, sama mam tylko 7 kanałów)
                            dziewczyna miała 26 lat i rozmiar 12.
                            • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:08
                              no to były dwa różne odcinki ;)
                              • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:12
                                rozmiar 12 to calkiem normalny rozmiar... chyba, ze miala 150cm wzrostu ;)
                                • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:14
                                  ta "moja" miała rozmiar 18 i była gruba, szczegolnie jej brzuch, ale dobre
                                  ciuchy naprawde moga wiele zatuszowac :]
                                  • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:16
                                    wiadomo
                                • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 13:17
                                  no co ty, była wysoka i swietnie wyglądała - miała trochę wałeczków i pełniejsze
                                  biodra, ale z niewiadomych powodów mnóstwo kompleksów na swoim punkcie.
                    • alex_koz Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:55
                      a ja w ogole nie mam telewizora obecnie, ale na necie tez jest duzo porad jak
                      sie ubrac bedac puszystym wiec z pewnoscia cos znadziesz;)
      • zewszad_i_znikad Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:24
        Przepraszam za opisy, mogę więcej tak nie pisać. Niemniej chodziło mi także o
        podkreślenie, że ludzie nie są istotami doskonałymi, że są osoby, dla których
        śliczna jedwabna chustka grozi wysypką, a przeżycie gorącego dnia bez wachlarza
        wydaje się niemożliwe.
        Jeżeli chodzi o strój: mi naprawdę udaje się znaleźć coś dla siebie. I
        podkreślam, że NIE CHCĘ być seksowna, jestem zwolenniczką (= dla siebie) innego
        modelu kobiecości. Chcę być ładna w sposób aseksualny, chcę, by uwagę zwracała
        moja twarz i wzory na ubraniu, a nie np. biust.
        • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:27
          nie zaprzeczysz jednak, że modelki na zdjeciach, które dla ciebie wyszukałam
          wyglądają ładnie, kobieco i niewyzywająco.
          • lunalovelight Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:35
            zgadzam się, niektóre nawet zjawiskowo :).
          • zewszad_i_znikad Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:38
            Bardzo ładnie. Niemniej wiele z tych strójów nie dla mnie: po pierwsze jakieś
            jedwabie (jestem uczulona nie tylko na materiały syntetyczne, także na
            zwierzęce), a po drugie po prostu za bardzo klasyczne. Lubię wzorki,
            pstrokaciznę, powiewy... I jakoś sobie radzę. Kilka rzeczy w moim stylu:
            www.allegro.pl/item197465856_evans_orientalna_bufki_dla_pusystej_roz_50.h
            tml (za duża, ale niekze ta)
            www.allegro.pl/item195321869_nowa_bluzka_wallis_uk16_londyn_cekiny_wzory_
            lato.html (droga, ale moja szanowna szczęka udała się w dół na sam widok)
            www.allegro.pl/item191837380_atmosphere_bluzka_bawelniana_w_kwiatki_46_48.html
            • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:47
              akurat te stroje mi się nie podobają. Myslę, że przy większych gabarytach lepiej
              nosić mniejsze wzory.
              • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:56
                poa tym nie chodzi tylko o wzory, materialy i kroje, ale np. o ilosc ciuchów
                jakie na siebie zakładasz w takie upały, bo "zle sie czujesz w czyms zwiewnym
                jak nie masz pod spodem czegos przylegajacego". Ja jak widze Twoj nick to mi
                sie od razu przypomina Twoj watek o prysznicu,ze myjesz sie patrzac na sciane
                bo nie znosisz swego ciala.. Wydaje mi sie i mowie to zyczliwie, bez
                zlosliwosci ze moze powinnas porozmawiac z jakims psychologiem o tych swoich
                barierach, niecheciach i oporach... Moim zdaniem potrzebujesz pomocy, bo to nie
                jest normalne zachowanie :/
              • zewszad_i_znikad Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 11:58
                Świat byłby przerażająco nudny, gdyby wszyscy mieli taki sam gust.
                • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:06
                  tu nie chodzi o gust ale o sposówb przedstawiania świata. Porównaj te dwa zdania:
                  nr 1. mam cerę naczynkową
                  nr 2. całe moje ciało pokryte jest siecią widocznych, nieatrakcyjnych naczynek.
                  Zasłaniam je zawsze dużą ilością ubrań, bo nie chcę, żeby wszyscy widzieli krew
                  płynącą tuż pod moją skórą.

które się lepiej czyta?
                • anulkina Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:07
                  Świat uległby autodesktrukcji gdyby wszyscy mieli taki stosunek do swojego
                  ciała jaki masz Ty...
                • papryczka_ag Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:07
                  Ja przepraszam ale dla mnie to nie gust tylko brak wyczucia...
                  Nie mówię tego złośliwie i rozumiem że walczysz o swoje zdanie, ale coś jednak
                  na forum MODA robisz tak?
                • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:13
                  problem nie jest w tym, ze podobaja sie nam rozne bluzki.
            • eirenne Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 13:15
              pierwsza - troszkę niefajna, ale może "zagra" z prostymi spodniami...
              druga - można juz coś pokombinować, wzór jest całkiem interesujący...
              trzecia - imo najfajniejsza, naprawdę ładna, klasyczna bluzka :) do spódnicy,
              spodni, jako narzutka na sukienkę...
        • magdaksp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:12
          ale przeciez my doskonale wiemy ze te obrazki w kolorowych czasopismach na
          ktorych sa piekne idealne modelki to tak naprawde nie prawda.nie jestesmy w
          wiekszosci pustymi panienkami ktore mysla tylko otym co jutro zalozyc na siebie
          .fm to jest forma rozrywki.
          nie musisz nam fundowac opisow woni ktore wydobywają sie z twojego ciala bo
          kazda z nas doskonale zna zapach potu tudzież innych wydzielin.to jest takie
          myslenie ze skoro wszyscy czasem wymiotuja to ja opisze zapach i wyglad moich
          wymiotów.no sorry ale gdy napisałaś ze wolisz śmierdzieć niz nosic
          przewiewniejsze ciuchy to odpadłam.
          nie rozumiem po co traktować forum moda gdzie gadamy na dosyć lekkie tematy jak
          poradnie psychologiczna albo miejsce do prania swoich brudów.może faktycznie
          powinnaś pojsc do specjalisty bo taka ogromna niechęć do swojego ciala jest nie
          zdrowa i powinno sie cos z tym zrobic.a poza tym na pewno lepiej ci bedzie sie
          żyło gdy zaakceptujesz siebie.banał ale prawdziwy.
          • lilly_em Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 17:21
            dobrze powiedziane magdaksp.
            • nie-niebieska Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 19:41
              podpisuje sie pod sugestia wyprawy do psychologa
              z-i-z nawet jesli uwazasz, ze nie masz problemu, to uwierz mi: masz
        • lilivampire Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 13:32
          hmmm
      • aliennis Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:07
        A ja lubię czytać ZiZ ,bo jej posty czasami rozbawiają mnie do łez (bez urazy
        oczywiscie,bo nie smieje sie z jej problemów ale jakos te posty wzbudzają we
        mnie "głupawkę)) .
        Zastanawia mnie jednak ,skąd w niej taka potrzeba swoistego ekshibicjonizmu ,bo
        raczej żadna z forumek nie "obnażyła " się az tak na forum...
        • magdaksp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:12
          tez sie nad tym zastanawiam...
          • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:15
            dla mnie to jest jakis chory egocentryzm. post o szortach w miescie, a tu nagle
            z_i_z wyskakuje z woni potu.... i w ten desen w kazdym watku!
      • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:20
        dziewczyny, może wy też poiznajdujecie jakieś fajne linki? Ja już nie mam czasu.
        Googlowałam przez "plus sizes fashion"
        • magdaksp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:21
          hmmm...w przerwach pisania pracy licencjackiej poszukam czegos:)zawsze to jakas
          rozrywka:)
          • edavenpo Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:45
            Evans to brytyjski sklep z rozmiarami od bodajze 42 czy 44 w gore.

Trzeba kliknac na Summer 2007 Collection i jest sporo sugestii ;-)

www.evans.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/StaticPageDisplay?storeId=12553&catalogId=20554&identifier=ev1%20contents
            • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 12:54
              ja w ogóle podczas pobytu w Anglii w długi weekend zauważyłam że tam króluja
              rozmiary od 12 w górę. Nie ma problemu ze znalezieniem romantycznej sukienki w
              rozmiarze 18. O 6-tce można tylko pomarzyć. Sekcja "petite" w Topshopie na
              Oxford Street mnie rozbawiła.
              • edavenpo Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 13:35
                pinkpanther napisała:

> ja w ogóle podczas pobytu w Anglii w długi weekend zauważyłam że tam króluja
                > rozmiary od 12 w górę. Nie ma problemu ze znalezieniem romantycznej sukienki w
                > rozmiarze 18.
                ___
                Biorac pod uwage ze 60% spoleczenstwa ma nadwage a statystyczna Brytyjka jest
                rozmiaru 12 (Eu 40) przy wzroscie 164 cm to faktycznie na zasadzie podazy-popytu
                firmy sie dostosowywuja ;-)

O 6-tce można tylko pomarzyć. Sekcja "petite" w Topshopie na
                > Oxford Street mnie rozbawiła.
                ___

Szostki sa w kazdej sieciowce - inna rzecz jaki to rozmiar w rzeczywistosci ;-)

Sekcja Petite to nie tylkomaly rozmiar - jest szyta dla drobnych dziewczyn -
                krotsze nogawki (np 28/29/30 cali), specjalnie zaadaptowane fasony tak aby
                pasowalo to na kogos o drobnej budowie ciala.

GAP ma tez malutkie rozmiary - schodza do rozmiaru amerykanskiego 0 no i
                Benetton/Sisley maja rozmiary z wloskiej rozmiarowki - czyli bardzo male.
                • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 21:48
                  wiem że chodzi też o wzrost. W sumie to nawet lepiej z tymi rozmioarami, bo
                  przynajmniej nie wydałam za dużo pieniędzy...
        • tequilkuk Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 14:50
          IMHO super ubieraja Melisse McCarthy grajaca Sooki w Gilmore Girls: od kilku
          sezonow zwraca moja uwage :)
      • nessie-jp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 18:38
        Szczerze powiedziawszy, przykro mi było przeczytać twój post, pinkpanther. Po co
        te osobiste wycieczki pod adresem forumowiczki? Jeśli rażą cię jej posty, to
        możesz po prostu ich nie czytać. Do tego służy funkcje ignorowania, dostępna w
        portalu.

Ja też mogłabym założyć wątek o tym, że można ładnie wyglądać w butach na
        płaskim obcasie i zjechać z imienia i nazwiska konkretne forumowiczki, które
        chwalą się ogromnymi halluksami i chodzeniem na obcasie. Albo wątek o tym, że
        można ładnie wyglądać w rozmiarze 38 i wygarnąć konkretnym chudzinom, które
        wpadają w panikę, bo się potwornie roztyły i noszą "już" 36.

Tylko po co?
        • magdaksp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 18:42
          nessie ale to co wypisuje zewszad_i_znikad jak sie okazało nie przeszkadza tylko
          pinkpanther .poza tym wydaje mi sie ze pink założyła bardzo fajny watek i nikogo
          wnim nie obraza.
          • nessie-jp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 19:22
            No właśnie wątek byłby super, GDYBY nie te osobiste wycieczki. Po co to było?
            Koniecznie trzeba komuś przykrość sprawić? :( A weszłam tutaj zadowolona, że
            może przeczytam coś ciekawego, bo też noszę większy rozmiar - AZ 42...

W ogóle nie lubię osobistych potyczek i zakładanie wątków "przeciw" innej
            forumowiczce wydaje mi się niegrzeczne. Szkoda, że to przyćmiło ciekawą dyskusję
            o większej rozmiarówce.
            • kama_20001 do nessie 29.05.07, 21:04
              Świetnie powiedziane, ja też jestem z tych co noszą aż 42, w porywach nawet 44
              przy wzroście 170 z małym hakiem. I też myślałam, że to będzie o mnie.
              • pinkpanther Re: do nessie 29.05.07, 21:53
                pragnę zauważyć, że poprosiłam was o wklejanie innych linków. Zrobiła to tylko
                edavenpo.
        • agava00 popieram nessie! 29.05.07, 21:43
          Poczulam sie zazenowana postem pantery, oraz wypowiedziami innych dziewczyn z
          forum. Nie moge pojac jak mozecie robic na zewszad taka nagonke. Juz ktorys z
          kolei post krytykuje jej wypowiedzi. Bez sensu...
          Przeczytalam to, co w Was wzbudza taka odraze, ze nie mozecie sie powstrzymac
          przed ciagla krytyka dziewczyny. Moze jestem malo wrazliwa, ale same opisy potu
          itp. nie robia na mnie wrazenia.

Dlaczego na nia naciskacie, zeby zmienila styl ubierania?

Niektore odzywki w kierunku lub na temat zewszad sa na naprawde niskim poziomie
          - nie tylko w tym poscie.

Dzieci w przedszkolu mojej corki sa bardziej tolerancyjne i maja wiecej taktu...
          ---------
          • pinkpanther Re: popieram nessie! 29.05.07, 22:01
            agava00 napisała:

> Poczulam sie zazenowana postem pantery, oraz wypowiedziami innych dziewczyn z
            > forum. Nie moge pojac jak mozecie robic na zewszad taka nagonke. Juz ktorys z
            > kolei post krytykuje jej wypowiedzi. Bez sensu...

- bo to jest forum moida i uważamy, że pewien styl wypowiedzi jest nie na
            miejscu. Pragnę zaznaczyć, że na mnie była niedawno nagonka, bo określiłam
            czyjeś buty jako "obrzydliwe". Czy to była większa zbrodnia?
            > Przeczytalam to, co w Was wzbudza taka odraze, ze nie mozecie sie powstrzymac
            > przed ciagla krytyka dziewczyny. Moze jestem malo wrazliwa, ale same opisy potu
            > itp. nie robia na mnie wrazenia.
            >
            - widać mam większą wyobraźnię
            > Dlaczego na nia naciskacie, zeby zmienila styl ubierania?
            - ja tylko zasugerowałam zmianę sposobu pisania. Podane w poście linki miały
            pokazać, że puszyste kobiety są piękne i apetyczne. Mnie naturalistyczne opisy
            obrzydzały.
            >
            > Niektore odzywki w kierunku lub na temat zewszad sa na naprawde niskim poziomie
            > - nie tylko w tym poscie.

- nie odpowiadam za to co w tym wątku pisały inne osoby. Ja sobie nie mam nic do
            zarzucenia poza tym, że może rzeczywiście niepotrzebnie napisałam, o kogo mi
            chodzi. Ale ja tak mam, że jestem szczera.
            > Dzieci w przedszkolu mojej corki sa bardziej tolerancyjne i maja wiecej taktu..
            >
            - pozdrawiam córeczkę
            • monalajza nessie madrze piszesz!!! 30.05.07, 10:03
              >>- bo to jest forum moida i uważamy, że pewien styl wypowiedzi jest nie na
              miejscu. Pragnę zaznaczyć, że na mnie była niedawno nagonka, bo określiłam
              czyjeś buty jako "obrzydliwe". Czy to była większa zbrodnia?<<

Nie rozumiem. Chcialas sie zemscic??
              NIe potrafie pojac tego, ze niektorzy nie rozumieja, ze jesli dziewczyna siebie nie lubi, to taki post jak ten pograza ja tylko. Zupelnie nieprzemyslane zachowanie.

Sama nosze 38; nie przeszkadzaly mi opisy zewszad.

Popieram nessie.
              • pinkpanther Re: nessie madrze piszesz!!! 30.05.07, 10:20
                monalajza napisała:

> Nie rozumiem. Chcialas sie zemscic??

- jeżeli chciałabym sie zemścić (co samo w sobie jest absurdalnym zarzutem,
                "mściłabym" się na osobie, z którą wówczas prowadziłam dyskusję

> NIe potrafie pojac tego, ze niektorzy nie rozumieja, ze jesli dziewczyna siebie
                > nie lubi, to taki post jak ten pograza ja tylko. Zupelnie nieprzemyslane zacho
                > wanie.
                >
                - tzn że ja siebie nie lubię, bo nie bardzo rozumiem

> Sama nosze 38; nie przeszkadzaly mi opisy zewszad.
                >
                - nie sądzę żeby reakcja na te wpisy zależała od rozmiaru ubrania forumowiczek

> Popieram nessie.
                - a co? mamy wybory prezydenta forum?
                • monalajza Re: nessie madrze piszesz!!! 30.05.07, 10:25
                  Nie bede Ci sie tlumaczyc. WYpowiedzialam sie.
                  Bradziej zniesmaczaja mnie Wasze posty przeciw zewszad niz jej opisy.
        • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 21:52
          nessie, wiele forumowiczek ma podobne zdanie o mnie. Zauważ, że mój post nie był
          wobec z_i_z obraźliwy. Zadałam sobie trochę trudu, żeby znaleźć dla niej kilka
          ciekawych propozycji - w końcu to forum moda. Jeżeli miałabym ochotę jej
          dowalić, rozpoczęłabym pyskówki, tak jak robią niektóre bywalczynie tego forum.
          Ale jak widzisz ani ja, ani z_i_z nie należymy do osób kłótliwych. Jeżeli jej
          sprawiłam przykrość, to nie celowo.
          • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 21:55
            hehe miało być "do mnie", ale "o mnie" pewnie też...
      • troubleska Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 19:37
        Z tego co pamiętam Zewsząd_i_znikąd ma zabawne posty. Zaznaczam, podobnie jak
        któraś z dziewczyn wyżej, że nie chodzi mi o natrząsanie się z jej problemów
        alergicznych czy jakichkolwiek innych. Mówię o jej postawie, stylu, opiniach.
        Rozumiem, że ominął mnie jednak jakiś wątek o nieprzyjemnych woniach (?) i tu
        zgadzam się: nie miałabym ochoty tego czytać.

Ogólnie jednak bardzo mnie ciekawi jej podejście do życia i jako że nie znam
        osoby o takim odcieniu ekscentryzmu - czytam z zainteresowaniem.
        Zewsząd: wytnij historie o wydzielinach i wydalinach , ale poza tym nie znikaj!
        • magdaksp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 19:41
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=63233282
          • xtrin Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 09:57
            Hmmm... ale gdzie w tym wątku zewszad_i_znikad opisuje swoje wonie?
            Jedyne co znalazłam to "niestety niewątpliwie było ode mnie czuć urok tego
            dnia". To uznajecie za naturalistyczny, obrzydliwy i zbyt dosłowny opis potu? :|
      • a.polonia Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 21:58
        Podpisuje sie pod tym, co napisala nessie.
        Posty w tym watku skierowane w strone z_i_z sa naprawde zenujace, i jeszcze to
        odkrecanie kota ogonem, ze niby watek powstal dla jej dobra i ma na celu
        doradzenie z_i_z w co ma sie ubierac, przeciez dziewczyna o to nie prosila.
      • aldonus Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 29.05.07, 21:58
        z_i_z coś w tobie jest, wzbudzasz wiele emocji:)
        wolność jest dla mnie w życiu najistotniejsza, nie narzucam więc innym swojej
        woli, opinii, etc., nie śmiem też zakazywać komukolwiek czegokolwiek. "czytam
        cię", bo chcę, jak przestanę mieć na to ochotę czytać nie będę. nie łamiesz
        forumowych zasad, więc nie widzę powodów, by ktokolwiek miał uzurpować sobie
        prawo do decydowania, w jakim tonie masz się wypowiadać. przekraczanie granic
        tzw. dobrego smaku to kwestia indywidualna, bo zależy kto, gdzie tę granicę ma.
        tolerancję cenię sobie równie wysoko, więc rozumiem też oburzenie dziewczyn,
        które drażni twoja dosłowność i plastyczne opisy. forum jest od tego, by
        dyskutować, więc sytuacja jest dosyć naturalna. zastanawia mnie tylko czasem,
        czy twoje wypowiedzi są szczere, czy prowokacyjne...
      • eej brawo Nessie! 29.05.07, 23:19
        jestem pelna podziwu, ze jako pierwsza zwrocilas uwage na niestosownosc,
        niewrazliwosc i pogardliwy ton postu Pinkpanther.
        a to jak ochoczo inne sie przylaczyly do publicznego linczu tylko o nich nie
        najlepiej swiadczy.
        • magdaksp Re: brawo Nessie! 29.05.07, 23:37
          dobra takie jestescie tolerancyjne to moze od teraz zaczniemy opisywac wszytsko
          ze szczegolami.czyli jak sie ktoras nadmiernie spoci to ja poprosze o opisy
          włącznie z ksztaltem plamy na bluzkach i reakcjami ludzi stojacych obok.jak
          ktoras bedzie miala gazy to ja poprosze o opisy szczególowe smrodku.o biegunce i
          wymiotach tez widze ,ze chetnie poczytacie.amoze ktos mial jakies zabawne
          historie bo np popuscil wmajtki?albo jakies uczulenia skorne?albo cgoroby
          weneryczne?czemu nie!ja nie widze zadnej roznicy miedzy takimi opisami apisaniem
          ze ktos woli smierdziec niz chodzic lzej ubrany.ja nie mam checi czytac o takich
          rzeczach jesli wy macie to prsze bardzo-piszcie.ponoc nic co ludzkie nie powinno
          byc nam obce...
          • lilivampire Re: brawo Nessie! 29.05.07, 23:46
            myślę, że jakbym miała czytać takie wypowiedzi bardzo szybko bym opuściła FM:)
            • nessie-jp Re: brawo Nessie! 29.05.07, 23:50
              No i przecież o tym właśnie mówiłam: nie chcesz - nie czytaj! Ale nie zakładaj
              również wątków wymierzonych personalnie przeciwko innym forumowiczkom. Po co? To
              niczemu nie służy, a tylko przyciąga posty prześcigające się w wytykaniu
              wzajemnych niedoskonałości.

Ja mam kilka osób w ignorze i dobrze mi z tym, zapominam właściwie, że istnieją.
              Takie publiczne 'przywoływanie do porządku' tych osób na pewno nie pozwoliłoby
              mi uzyskać równie wielkiego komfortu czytania forum Moda :)
          • eej Re: brawo Nessie! 30.05.07, 00:02
            ja o jablkach a Ty o pomaranczach. udajesz czy naprawde nie wiesz o co chodzi?
            • kinky5 Re: brawo Nessie! 30.05.07, 07:04
              zgadzam sie z Nessie. Nic co ludzkie nie jest mi obce. A opis potu to przyjemnosc w porownaniu z
              faktycznym wachaniem nieumytego wspolpasazera w srodkach komunikacji miejskiej.
              A pocimy sie wszyscy, czy uzywamy antyperspirantow czy tez. I warto aby niektore osoby o tym nie
              zapominaly.
              Lubie czytac z_i_z bo ma mi wiecej do przekazania niz chlodno wykalkulowane posty zawsze
              perfekcyjnych antroidalnych istot.
              Sorry chyba sama powinnam zaczac uzywac funkcji ignorowania.
              • justynnka Re: pink ma rację! 30.05.07, 08:15
                niezależnie od tematu wątku z_i_z zawsze, za każdym razem ,,uszczęśliwia" inne
                forumowiczki barwnymi i szczególowymi opisami swoich
                problemów,dolegliwości,niechęci do facetów itd. no sorry, jak dla mnie to
                zdecydowanie niesmaczne. a pink delikatnie , naprawdę delikatnie, zasugerowała
                z_i_z że mozna - nawet przy duzej otyłości- ubierać się dośc fajnie i zgodnie z
                lekko wydumaną ideoligią z_i_z.
                • magdaksp Re: pink ma rację! 30.05.07, 12:58
                  po pierwsze to nie mam nikogo w ignorach bo nie lubię mieć pociętej dyskusji i
                  domyślać sie która moja ulubienic tym razem stworzyła coś fajnego.
                  po drugie w ogóle nie rozumiesz o co mi chodzi.ja sie zgadzam z justynnka po prostu.
          • agava00 Re: brawo Nessie! 30.05.07, 08:27
            Na kazdym forum jest jakies indywiduum.
            Tutaj(w mojej ocenie) mamy dise - ksiezniczke, tralalumpka - trolla i zewszad -
            naturalistke. No i fajnie...

Przesada jest nawolywanie do ogolnego opisywania swoich odchodow czy bakow w
            akcie dezapropaty dla jednej (zaznaczam: jednej na FM) dziewczyny o takim a nie
            innym podejsciu do zycia.

Nie widze zwiazku miedzy tym, co opisywala zewszad i tym co powyzej wymyslila
            magdaskp.

Napisanie, ze sie ma uczulenie skorne co wyklucza zakladanie niektorych
            materialow to jednak nie ten sam kaliber co opisywanie swojej biegunki czy
            wymiotow.

---------
            • papryczka_ag Re: brawo Nessie! 30.05.07, 08:32
              A myślisz o tym, że inni mogą mieć inną wrażliwość?
              Ja naprawdę nie mam nic do poglądów ZIZ na goliznę i do jej sposobu ubierania,
              ale przyznam, że mam dosyć wplatania w każdy post opisów jej uczulenia i
              informowania o tym. Jestem pewna że wszyscy juz pamietają... Co do
              naturalistycznych a wręcz ekshibicjonistycznych opisów wstrętu do własnego
              ciała i zapaszków naturalnych wydzielin - sorry ale ja NIE CHCĘ TEGO CZYTAĆ i
              uważam i prywatnie i jako mod, że to nie miejsce na takie wynurzenia. Jest to
              dla mnie obrzydliwe i przeszkadza mi. Gdybym chciała się w tym zakresie
              doinformować weszłabym na inne forum.
              ZIZ jest IMHO miłą dziewczyną z problemami, ale ja nie jestem dermatologiem ani
              psychologiem i nie mam ochoty na douczającą lekture tego typu. Wystarczy mi, że
              zrezygnuje z pierwiastka ekshibcjonizmu w swoich postach i swoje sprawy potno-
              zdrowotne będzie przeżywać sama albo na forum ZDROWIE.
              • lunalovelight nic dodac, nic ujac n/t 30.05.07, 09:01

• agava00 Re: brawo Nessie! 30.05.07, 09:12
                Tak, mysle o tym.

Natomiast z Waszych wypowiedzi wynika, ze to wlasnie Wy nie akceptujecie innej
                wrazliwości.

Zewszad nie wyjezdza z tekstem o swoim uczuleniu ot tak. Nie zauwazylam zadnego
                OT pt "skora mnie swedzi i sie spocilam" jej autorstwa. Jej opisy sa zawsze
                zwiazane z tematem dyskusji.

Tak jak jakaś ania_z_pcimia moze sie wypowiedziec w watku o chodzeniu bez
                stanika, ze to nie dla niej bo ma obwisly biust, tak zewszad_i_znikad ma prawo
                napisac, ze nie zalozy tego czy tamtego bo ma uczulenie. A ze nie ogranicza sie
                do slowa "uczulenie", tylko wglebia sie w temat...coz, takie jest jej poczucie
                estetyki i powinnyscie to zaakceptowac.

---------
                • papryczka_ag Re: brawo Nessie! 30.05.07, 09:14
                  Ty nie zauważyłaś. Ja zauważyłam i przeczytałam.
                  • agava00 Re: brawo Nessie! 30.05.07, 09:18
                    jesli mozesz, podeslij mi linka
                    -----------
                    • papryczka_ag Re: brawo Nessie! 30.05.07, 09:23
                      Nie chce mi się szukać, przepraszam ale mi dziś się wiesza forum i wyszukiwarka
                      mnie blokuje - chyba jest to w wątku dotyczącym upałów...

Dodam jeszcze gwoli wyjaśnienia, że nic niejest tak meczące dla czytelnika jak
                      upierdliwe powtarzanie sie autora. I choć to sławny Katon zdaje się uparcie
                      powtarzał tekst o Kartaginie, to nie jest to najlepszy przykład do stosowania
                      codziennie.
                      Są rzeczy, które nie raziłyby mnie powiedziane przez przyjaciółkę w sekrecie,
                      ale razi mnie roztrząsanie swoich BARDZO intymnych problemów na takim forum i
                      przyznam że wkurza mnie fakt, że ktoś wymaga od innych osób tolerancji mimo, że
                      sam tolerancyjny nie jest.
                      Naprawdę przejmuje mnie przypadek ZIZ, ale nie uważam żeby to było miejsce na
                      tego typu wynurzenia. Powtarzane do znudzenia zawsze_i_wszędzie.
                      Lubię ZIZ i współczuję jej, ale męczy mnie wieczne czytanie tego samego. Jako
                      mod nie mam możliwości zastosowania ignora.
                      :(((((((((
                      • cioccolato_bianco Re: brawo Nessie! 30.05.07, 09:26
                        dokladnie, najbardziej upierdliwie jest powtarzanie ciagle tego samego. moze
                        mniej aktywne foremki nie zauwazyly tego, bo nie czytaja forum dokladnie, ale
                        z_i_z w kazdym watku gdzie zabiera glos w kolo macieju o tym samym...
                        linki? co tu linkowac, to sa wszystkie niemal wypowiedzi, a nie niektore :)
          • ma-lena1506 Re: brawo Nessie! 11.06.07, 13:14
            Magdaksp, moim zdaniem totalnie mylisz pewne pojęcia...
      • lunalovelight a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 08:22
        nie mialam osobistej stycznosci z tymi ciuchami, natomiast obijalo mi sie o
        uszy, ze ulla popken ma fajne ciuchy dla 42+... weszlam sobie na strone
        ullapopken.com/ i niestety stwierdzam, ze spora czesc ciuchow wyglada jak
        zdarta z mocno starszej pani (wesolej i zywotnej starszej pani, co prawda).
        • tralalumpek Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 09:13
          tez zapopdalam kiedys linka popken dla kochanicy na forum moda
          sklep poznalam niedawno kiedy bylam na zakupach z puszysta osoba
          przyznam jednak ze duzo ciuchow w sklepie jest o wiele fajniejszych niz na
          stronie
          • lunalovelight Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 09:25
            o wlasnie! kochanica kiedys pisala, ze mozna pojedyncze sztuki upolowac i sa 1)
            fajne, 2) dobrej jakosci. moze faktycznie na stronie glownie jakos licho to wyglada.
            • cioccolato_bianco Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 10:05
              bylam kiedys w tym sklepie i po pierwsze widzialam tam naprawde duze rozmiary,
              nie 42-46, tylko od 48 i wieksze. byc moze dlatego fasony sa nieco workowate...
              kiedys spotkalam sie z opinia, ze najtrudniej jest dostac wlasnie ubrania w
              rozmiarach 42, 44, 46 bo zwykle sklepy maja mniejsze, a sklepy dla puszystych
              wieksze ciuchy.
              • adudi Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 10:23
                i to jest prawda!
                kupienie czegos fajnego w rozmiarze 42-44 to koszmar:(
                Zara-spodnie 44 fajne, marynarka 44 nieralana do zmieszczenia
                orsay czasem da sie zmiescic w 42, zalezy jaki model...
                reserved-XL rzadko pasuje
                ciuchy dla pan puszystych-worki i szmaty na kobiety wygladajace conajmniej na
                50 lat!
                z H&M, rozmiar L jest na mnie za duzy, mam pare bluzek M, ale w tego typie
                sklepu sa strasznej jakosci materialy.
                nawet Monarri ma kroje do kitu
                SOlar mam plasz i jest ok, ale w marynarke nie da sie zmiescic...
                wkurza mnie, ze w sklepie danej marki, ten sam rozmiar na roznych ciuchach, to
                inny rozmiar!
                ogoleni kupienie czegos fajnego, dobrze skrojonego to koszmar:(
                tu umiescilam przyklad ubrania jakie lubie:
                foto.onet.pl/fib,u8gk77897mim
                marynarka ZARA- niesstey robi sie za ciasna, kupiona jak bylam szczuplejsza,
                przed dzieckiem
                spodnica orsay-42-nierealne do kupienia teraz
                bluzka pretty girl - L-trzeba strasznei dbac z praniem, i zakladac rzadko, bo
                sie zrobi szmata
                calosc kupiona ok. 3 lat temu.
                teraz kupienie czegos takiego wydaje mi sie koszmarem:(
                • cioccolato_bianco Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 10:26
                  niestety, producenci nie trzymaja rozmiarowki. ja tez mam w szafie ubrania w
                  kilku rozmiarach nawet na ta sama czesc ciala i z tego samego sklepu, z tej
                  samej kolekcji.
                  • adudi Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 10:29
                    no tak, ale 3 lata temu byly jeszcze rozmiary 42-44, a teraz kupienie czegos
                    fajengo to juz malo realne.....
                    • pinkpanther Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 10:32
                      nie wiem czy cię to pocieszy ale 34 tez zniknęło z wielu sklepów...
                    • cioccolato_bianco Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 10:33
                      kobiety sie kurcza ;)
                      ps. a w peek&cloppenburg (rozne marki) oraz wallis? tam sa wieksze rozmiary
                      • mmkl Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 14:11
                        Tylko że tam są głównie klasyczne ciuchy, a jeśli modne, to modne tak by
                        zaakceptowały to dojrzałe kobiety.

Chciałam napisać to samo co Foremka wyżej - najgorzej nosić 42!! Do wielu
                        sklepów nie chodzę, bo wiem że wszystko będzie za małe. A plus sizes są dla
                        większych ode mnie. Wiem - trzeba utyć albo schudnąć. Staram się, wiem że jeden
                        rozmiar mniej dużo da. Tylko to troszkę chore, że jeśli nosisz mniej niż 36 i
                        więcej niż 40 to masz problem ubraniowy.
                        Xl w wielu sieciówkach to po prostu poszerzony mniejszy rozmiar, nie ma żadnego
                        kształtu. Większość spodni zwężam w pasie. I z tego co wiem, drobne dziewczyny
                        mają również problemy z rozmiarem.
                        Nie mówiąc już o damskich dżinsach kończących się na rozm. 30 lub 31....

Najbardziej rozśmieszyło mnie, gdy dwa lata temu wyszukałam kostiumy kąpielowe
                        różnych polskich firm, wydawały się ładne. W rzeczywistości - okazało się że mam
                        do nich za duży biust! A nie mam dużego.

Tylko 36 i 38 są prawdziwie oswobodzone ubraniowo, odrobinę zazdroszczę.
                        • adudi Re: a propos linkow: ulla popken, ale... 30.05.07, 14:43
                          calkowita prawda!
                          czemu u nas nie jest tak jak w innych krajach?
                          ogldam Jak sie nie ubierac i zazdroszcze..... bo w Anglii mozna kupic rozmiary
                          wieksze, ale przede wszsytkim fajnie skropjone i dobre jakosciowo!
                          czym nasze kobiety sie roznia?
                          kiedy producenci w koncu sie obudza, ze duzo by zarobili jakby zauwazyli, ze
                          duzo jest takich kobiet!??????????
      • adudi Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 09:05
        a ja tak z innej beczki.....
        podalas bardzo ladne i fajne strony, tylko ze tego w POLSCE kupic nie mozna! ;(
        dobijajace jest to,z e jak sie ma 42-44, to albo nie ma nic, albo jest
        tandetne....
        nie stac mnie na to, zeby jechac do Anglii na zakupy.........
        • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 09:08
          niektore sieciowki maja wieksze rozmiay - h&m, c&a, m&s, kapphal, cubus...
          • adudi Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 09:10
            no wlasnie niektore....
            tylko, ze w wiekszoci sa tam rzeczy tandetne, takie szmaty:(
            • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 09:11
              mhm. to chyba jak w tych sklepach w ogole ;(
        • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 09:47
          jakoś z przyzwyczajenia szukałam po angielsku...
          z polskich stron znalazłam coś takiego:
          www.beautyline.com.pl/galeria.htm (szkoda, że te ubrania sa takie
          pańciowate, daleko im niestety np. do sukienek z pierwszego linka...)
          www.ewiton.arg.pl/index_pl.html (te już ciekawsze)
          w sumie to może zamiast wklejać każdy link z osobna podam ten
          www.webwweb.pl/?t=1&m=podkat&id_p=16513
          • adudi Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 10:06
            no tak...tylko to co podajesz, to przepraszam za okreslenie, moda dla starych
            bab:)
            ja mam 33 lata i nie znosze ubierac sie tak, zeby wygladac na 43.
            a w klepach dla osob puszystych sa ciuchy o strasznych krojach!
            ta angielska strona juz zawiera lepsze rzeczy....
            • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 10:16
              no właśnie wiem, ale nie mam niestety czasu żeby szukać więcej. W sumie to sama
              mogłabym wyglądać, jak te modelki z angielskiej strony ;)
      • pinkpanther Do z_i_z 30.05.07, 09:49
        Przepraszam, jeżeli sprawiłam ci przykrość. Chciałam dobrze, wyszło źle i
        rozpętała się burza. Może rzeczywiście nie powinnam była pisać wprost - już tego
        nie zmienię. Mam nadzieję, że mimo to dalej będziesz forumować na FM.
      • kc_mc Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 10:57
        Temat bardzo fajny, jednak jak dla mnie - nie potrzebne bylo wytykanie palcem
        zewsząd_i_znikąd, mnie jej posty nie przeszkadzaja, nie sa jakies
        ekscibicjonistyczne, mysle ze jakos teraz tak nie ladnie wyszlo, niejaka
        nagonka, a ona wydaje mi sie dobra osoba, jednak moze troszke " zakompleksiona " ?.

Nizej podaje linki ze zdjeciami :

Tutaj sa kolekcje od rozmiaru 42 - 60, jest rowniez sklep internetowy:
        www.mode58.de/
        Wiem jak ciezko cos znalezc od rozmiaru 42 - 44 wzwyz, bo w zeszlym roku
        chodzilam z Tesciowa po sklepach, szukala kreacji na Slub, jeju co mysmy sie
        naszukaly, wszystko co ladne to w malych rozmiarach, a jezeli cos bylo w jej, to
        wygladalo jak na starsza babcie, badz z lat 80 -tych.
        Odwiedzalysmy niby specjalne sklepy dla " puszystych ", ale ciezko bylo, w koncu
        wzielismy doslownie " byle co ", bo musiala i cos kupic, a nie bylo czasu na szycie.
        Mysle ze dla takich osob jest najciezej cos znalezc, nie ma wyboru, wiec chyba
        najlepiej zdac sie na krawcowa.

Nastepne linki :
        www.big-fashion-boutique.ch/Sommer%202007%20Blatt%201.htm
        www.brand-fashion.de/sommer
        • adudi Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 11:08
          no wlasnie.
          ja kiedys tesciowej, ktora jest ciut nizsza ode manie i moze ciut szczuplejsza,
          pozyczylam plaszcz SOLARa - kremowy, prosty, ze lekkim wcieciem. zalozyla go i
          co.... wygladala od razu 10 lat mlodziej!
          wkurza mnie, ze ubrania 42-44 i wiecej sa koszmarne!
          • hanureku Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 11:38
            Hmm, mam rozmiar tyłka 44, góra 42-44 i nigdy, przenigdy nie miałam problemów z zakupem ubrań na mój rozmiar... Przecież choćby w H&M jest ten dział, dla większych osób i gdy ostatnio tam byłam znalazłam wiele modnych, ciekawych ubrań. Wystarczy tylko trochę chcieć coś znaleźć, bo nie wierzę osobom, które rozchodzą się nad tym, że w sklepach nic nie ma na puszystych...
            • pinkpanther Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 11:52
              sama ostatnio zawędrowałam do tego działu w H&M i widziałam tam dużo fajnych ubrań
              • keepersmaid Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 14:06
                Polecam C&A - rozmiarowa i prostote niektorych modeli.
                Czasami wisza ciagiem rozmiary od 36 do 46 albo i 50, w niektorych modelach z
                rozroznieniem na dluzsze i krotsze. Teraz maja bardzo fajne lniane spodnie na
                przyklad. Zima kupilam rewelacyjne sztruksy - smiesznie tanio.
                • nessie-jp Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 16:16
                  Popieram - C&A ma doskonałą rozmiarówkę. Nie w sekcji nastoletniej (Clockhouse),
                  ale w tej 'damskiej'. Wielki plus za bardzo duży wybór rozmaitych modeli w
                  rozmiarach od 36 do 46. Jakość nie odbiega od reszty sieciówek, a ceny są bardzo
                  przyjemne. Jest też duże zróżnicowanie materiałów - bawełna, lycra, poliester,
                  wełna, jedwab...

Problem ma za to moja koleżanka, która nosi 48. To jest dopiero rozmiar
                  graniczny! Kolekcje "damskie" są na ogół do 44 albo wyjątkowo do 46. Kolekcje
                  "puszyste" przeważnie zaczynają się od 50, a poza tym wyglądają jak worki.
                  Pozostaje zaopatrywanie się w sekcjach z odzieżą ciążową... :(
                  • bromba_bez_glusia Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 16:46
                    Oj jakze swietnie znam ten bol:((

O ile "doly" moge zakupic w byle sieciowce, bo spokojnie wchodze w 44-46, to z
                    gora, przez moj cholernie wielki biust, jest maskara. Tak na dobra sprawe
                    powinnam nosic chyba z 54, z tym ze wygladam wowczas jak ś.p Danuta Rinn.

W efekcie nosze wartstwy: rozpieta u gory, przymala w biuscie bluzka i koszulka
                    na ramiaczkach pod spodem. Wiec wcale sie nie dziwie z_i_z że tez preferuje
                    warstwowe zestawienia, mimo ze goraco...
        • daria291 Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 15:37
          Moim zdaniem,pinkpanther bardzo nieładnie postapiła wytykając z_i_z jej wady
          publicznie.Takie sprawy załatwia sie w cztery oczy,najlepiej na privie.
          Czytam forum,posty z_i_z zwróciły moja uwage tym,ze dosłownie w kazdej swej
          wypowiedzi nawiązuje Ona do swych uczulen,do niechęci do swego ciała ,do
          kompleksów itp...jednak nie przyszłoby mi do glowy aby strofowac Ja
          publicznie.Poza tym,nie doczytałam aby opisywała Ona w swych postach "zapachy
          swych wydzielin"obrazowo,jedynie napisała ze obficie się poci..Troche
          dziewczyny przesadzacie !
          • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 15:41
            daria291 napisała:

> jednak nie przyszłoby mi do glowy aby strofowac Ja
            > publicznie.

no ale ty chyba w ogole srednio czesto (delikatnie mowiac) pisujesz na forum?

tiny.pl/fxz2
            w ogole widze wysyp malo znanych nickow napadajacych na panterke... ciekawe.
            • daria291 Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 15:46
              Tak,pisze rzadko,od niedawna znam to Forum.
              Na pinkpanther nie napadam,wyraziłam tylko moje zdanie.
              Za inne wypowiedzi nie odpowiadam.
              • lady.k Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 18:11
                i od razu widać, że jesteś nowa i nie czytałaś tych pięknych postów nowej
                ulubienicy tego forum. Posty z_i_z dla mnie były (nie waham się użyć tego
                słowa) obrzydliwe i naprawdę forum Moda to nie forum o opisywaniu sposobu
                kąpania się czy woni swojego ciała w upale. Przez ostatnie lata na forum było
                kilka głośnych historii i niezłych dyskusji, były to dyskusje obraźliwe ale-
                podkreślam-żadna z forumowiczek nie zeszła do poziomu zareprezentowanego przez
                z_i_z utrwalonego przez męczący dla wielu ekshibicjonizm jej postów. Od 3 lat
                pierwszy raz zastanawiam się czy coś mnie obrzydzi na tym forum. I niestety
                posty z_i_z to robią. Nie widzę nic złego w tym, ze Panterka umieściła dla niej
                parę linków z ładną odzieżą dla puszystych-to nie było chamskie tylko odpowiedź
                na jej posty w których wyrażała obrzydzenie do siebie, swego ciała i swej
                tuszy. Jeszcze coś do Agavy bodajże-Tralalumpek nie jest trollem. Trolli mamy
                tutaj pod dostatkiem, w dodatku wielonickowców. Pozdrawiam i życzę nam
                wszystkim więcej dyskusji na temat Mody i merytorycznej wymiany zdań.
                • rzesa20 Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 19:40
                  zgadzam się z Lady. w ogóle nie rozumiem tego oburzenia innych forumek, z tego
                  co wywnioskowałam po odpowiedzi ziz to nie poczuła się urażona tym (przynajmniej
                  tego nie napisała tutaj), a wy robicie jakąś tragedie, wydaje mi się, że ona
                  specjalnie piszę o tym i lubi, gdy tylko nadarzy się okazja podkreślać właśnie
                  tą swoją inność, aby wzbudzać kontrowersje i takie właśnie reakcje,wyczuwam w
                  tym prowokacje.
                  w ogóle dla mnie takie zachowanie nie jest czymś normalnych, pamiętam dyskusję w
                  której ziz napisała, że nie chodzi i nie zamierza nigdy pójść do ginekologa,
                  ponieważ jej niechęć do obnażenia się przed kimś, a nawet przed samą sobą jest
                  dla niej ważniejsza od zdrowia. takie coś się powinno leczyć, moim zdaniem.
                  • cioccolato_bianco Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 19:59
                    jak widac chodzi tylko o fizyczne obnazanie sie ;)
                • agava00 Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 20:11
                  kasiu, czytaj dokladnie wypowiedzi, które komentujesz :)

A żebyś nie musiała szukać:

> Tutaj(w mojej ocenie) mamy dise - ksiezniczke, tralalumpka - trolla i zewszad
                  > - naturalistke. No i fajnie...

zróc uwage na 3 wyrazy w nawiasie ;)

pzdr
                  ---------
                  • lady.k Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 20:23
                    toż przeczytałam dokładnie:)
            • syshda Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 04.06.07, 15:56
              cioccolato_bianco napisała:

> daria291 napisała:
              >
              > > jednak nie przyszłoby mi do glowy aby strofowac Ja
              > > publicznie.
              >
              > no ale ty chyba w ogole srednio czesto (delikatnie mowiac) pisujesz na forum?
              >
              > tiny.pl/fxz2
              > w ogole widze wysyp malo znanych nickow napadajacych na panterke... ciekawe.
              >

Czyżby prawo do wypowiedzi mialy tylko osoby ze stażem potwierdzonym daną
              iloscia postów?
              Mysle, ze na forum "MODA" jest wiele osob, ktore czesto czytają, a rzadko piszą.

A wracając do meritum, uważam, że "pinkpanther" miała dobry pomysł zakładając
              ten watek, tylko niepotrzebnie "zaadresowała" go do konkretnej osoby (wierzę,
              że nie zrobiła tego specjalnie).

A posty "zewszad_i_znikad" mnie nie draznia, nie oburzaja, nie odpychaja itd.
              Nigdy nikogo nie obrażała, nie wdawała się w głupie pyskówki i co
              najważniejsze, jak każy ma prawo do wyrażania własnego zdania. Mam nadzieję, że
              ta afera, która rozpętała się wokól jej osoby nie zniechęci jej do pisania na
              tym forum.
      • johanita Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 14:35
        polecam ubrania firmy escada-BIBA..sklep znajduej sie w Krakowie w galerii
        krakowskiej
        swietne kroje..wyszczuplajace fasony bluzek...spodnie 7/8
        sama juz mam pare ciuszkow z biby
        ceny zroznicowane spodnie 399...369zl marynarki 600..500 zalezy od kolekcji ale
        i za 159 mozna kupic cos fajnego z przeceny.pzdr:)
      • funny.groupie Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 30.05.07, 18:28
        a ja moze naraze sie na lincz ale mam dosyc
        co prawda sie nie udzielam ale jednak czytam to forum i jestem zdumiona postawa
        ziz czy jak jej tam...

golizna... ulubione slowo ziz razi ja i brzydzi. jej trauma mnie nie interesuje
        i uwazam ze to nie miejsce na takie wycieczki.
        biedna chyba nawet do muzeow nie chadza bo zapewne rzezba grecka sprawia ze nie
        spi potem przez 5 nocy z rzedu
        guzik obchodzi mnie jak sie poci i gdzie, guzik obchodzi mnie jak jest jej
        ideologia - mowiac brutalnie : wszystkie moje brzydkie i grube kolezanki zwalaja
        swoj wyglad na kretynskie ideologie i nazywaja sie feministkami. gdyby normalna
        feministka to przeczytala musialaby pewnie zmienic bielizne bo posikalaby sie ze
        smiechu.
        naturalizm jest dobry w sztuce a nie na takim forum

pink bardzo ladnie podeszla do tematu i chwala jej za to - zrobila dobra robote
        jednoczesnie zwracajac uwage na nieprzyjemne sprawy nadmiernej elokwencji ziz.
        na sprawy osobiste tego typu sa inne fora.
        mozecie mnie wyciac - ale wydaje mi sie ze mam racje. brutalna ale zawsze
        pozdrawiam
        fg
      • kasica_k Re: Moda dla osób o większych rozmiarach 04.06.07, 18:34
        Wedlug mnie posty zewszad_i_znikad i gloszony przez nia ideal "nieerotycznego
        piekna" sa forma delikatnej prowokacji i wnosza ciekawy powiew w klimat tego
        forum :) Wg mnie wcale nie sa rażące ani szczegolnie nieprzyjemne. Mowie to jako
        osoba, ktora nie czytuje calego forum - moze dzieki temu mam pewien dystans,
        ktory sprawia, ze widze tu bardziej rażące rzeczy niz jej posty ;)

Moze faktycznie z_i_z nieco sie powtarza, ale fajna jest ta jej szczerosc - a
        swiat nie sklada sie z samych zadowolonych, pewnych siebie, nieskazitelnych pod
        wzgledem urody osob z przyjemnoscia eksponujacych swoja fizycznosc - wrecz sa
        one w mniejszosci. Z_i_z, masz u mnie poparcie :) (ja tez mam uczulenie na
        jedwabie).

A co do wiekszych rozmiarow, to jako osoba od lat poruszajaca sie w granicach
        40-42-44, a nawet 46 (z racji biustu), polecam claire.dk. Co prawda ostatnie
        kolekcje sa nieco ciotkowate, ale zazwyczaj dalo sie tam swietnie ubrac - styl:
        swobodna elegancja, ciekawe kroje i materialy, no i bardzo dobra jakosc ubran.
        Na wyprzedazach jest znacznie taniej, niz normalnie.

Poza tym niesmiertelny Marks&Spencer, a zwlaszcza jego "mlodsza" odnoga Per Una
        - da sie dostac rzeczy w rozmiarach 16, 18. Dla osob lubiacych luzne, powiewne
        rzeczy - masa dlugich, bardzo stylowych spodnic, duzo bawelny.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka