Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziewczyny!

08.07.07, 21:32
    Wiem, że są tu wśród nas osoby, które uczą się projektowania ubioru w profesjonalnych szkołach.
    Czy możecie mi polecić jakąś konkretną, ale w Polsce? Póki co jestem najbardziej zainteresowana Międzynarodową Szkołą Kostiumografii i Projektowania Ubioru w Warszawie, ale może znacie jakąś znacznie lepszą szkołę?
    Najbardziej mi zależy na Wawie, może być też Kraków, lub ŁÓdź.
    Piszcie kochane, bo jestem dość skołowana:/ A od zawsze pragnęłam projektować modę, tylko los się inaczej potoczył...:/
    Obserwuj wątek
      • teq3 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 00:26
        Poza Akademią w Łodzi jest jeszcze takie cudo:
        www.wssip.edu.pl/wydzialy_w.php
      • love_mode Re: Dziewczyny! 09.07.07, 01:19
        textylny.blox.pl/html punkt 4 i 5 po lewej stronie (nie wiem, czy znasz). Moim zdaniem warto
        tylko tam: www.csm.arts.ac.uk/ Absolwenci to np: Galliano, Sophia Kokosalaki, Stella
        McCartney, Alexander McQueen i nasi: Arkadius, Wojtek Dziedzic (textylny.blox.pl/2007/02/
        Polscy-Projektanci-Wojtek-Dziedzic.html), Krzysztof Stróżyna
        Z doswiadczenia znajomych po Lodzi: strata czasu. Nikogo nie chce urazic, sama konczylam polska
        uczelnie (niestety)
        Tu Lilli poczytasz o polskich projektantach, czasem chwala sie, ktora szkole skonczyli. Moze to pomoze
        w wyborze? www.ypdf.org/index.php?lang=pl&id=4
        • lilivampire Re: Dziewczyny! 09.07.07, 11:37
          LOve, bardzo bym chciała uczyć się w CSM, ale koszt 18000 zł rocznie trochę jest ponad moje siły i możliwości finansowe:/
          Dzięki za linka do blogu textylny, właśnie przeglądam punkt 4 i 5 - między innymi jest też MSKPU, ale jeszcze studio sztuki, gdzie chyba kadra lepsza.
          Jeszcze raz dzięki za pomoc!:)
      • rita_baby Re: Dziewczyny! 09.07.07, 01:51
        z tego co mi wiadomo to taką główną Mekką projektowania mody jest Łódź, tzn
        łódzka ASP, a poza tym...nie wiem, chyba jest jeszcze dużo szkół projektowania
        prywatnych, ale ja sie niestety za bardzo nie orientuję, bo raczej mało mam z
        tym wsólnego :( Z tego co czytałam i rozmawiałam to dziewczyna o nicku Leyla 83
        (czy 84??ni pamiętam!) studiuje projektowanie, ale ona chyba bardzo rzadko
        wchodzi na to forum!
        Projektowanie:)...mniam! Też bym chciała!
        • leyla_83 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 12:00
          no fakt, ja tu bardzo rzadko wchodzę- mało kiedy:) ale forum ciekawe:)
          szkoły, o których mi wiadomo:
          ASP łódzka- państwowo
          Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania- prywatnie Łódż- czesne za miesiąc
          ok.600,700 zł studia chyba pięcioletnie
          Wyższa Szkoła Umiejętności Społecznych w Poznaniu projektowanie mody na wydziale
          artystycznym, czesne ok 500, 600 zł (chyba)- i to są studia sześcioletnie!
          i ta szkoła w Krakowie, o której jedna przedmówczyni już wyżej pisała :)
          Moze jest ich więcej, ale na tyle sie nie orientuję:)
          zmykam, bo teraz znowu przez tydzień (albo dłużej)mnie nie bedzie na FM-
          wyjeżdżam, pozdrawiam wszystkich!
          • lilivampire Re: Dziewczyny! 09.07.07, 12:02
            to ciekawe co pani leyla studiuje, że ma takie małe pojęcie o szkołach?
            podobno projektowanie mody
            • leyla_83 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 12:40
              mam pojęcie o wyższych uczelniach projektowania, bo na jednej z w/w studiuję. To
              chyba logiczne. Natomiast zaskakuje mnie fakt, że ja kulturalnie odpowiadam Ci
              na pytanie, a ty mnie atakujesz. Ciekawe.
              • lilivampire Re: Dziewczyny! 09.07.07, 12:45
                to jak ty studiujesz, że nawet nie wiesz ile lat trwa nauka, lub ile płacisz za miesiąc???
                ja nie atakuję, ja poddaję w wątpliwość
                • leyla_83 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 13:13
                  Nie napisałam gdzie konkretnie studiuję i czy W OGÓLE cos płacę za czesne:)
                  Pomysl troszkę. A skoro odnosisz sie do mnie w tak niekulturalny sposób- resztę
                  informacji- na temat dokładnej wysokości czesnego w poszczególnych szkołach,
                  itd, itp. poszukaj sobie sama. :) :) dyskusja skończona
                  • rita_baby Re: Dziewczyny! 09.07.07, 13:21
                    o rany! a tutaj co sie zrobiło? Po co te złośliwości? Lilivampire pytałas się w
                    tym wątku o szkoły projektowania, a Leyla 84 Ci grzecznie odpowiedziała.
                    Dlaczego od razu posądzasz ją o kłamstwo?
                    • leyla_83 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 13:27
                      bo liliawampir jest czasami bardzo bojowo i agresywnie nastawiona w stosunku do
                      uzytkowników forum- nie tylko do mnie:) :)pozdr!
                      • rita_baby Re: Dziewczyny! 09.07.07, 13:53
                        acha! Leyla_83, a nie 84! Sorki!
                        A z tym atakowaniem użytkowników to troche nieładnie...
                        • leyla_83 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 13:59
                          rzeczywiście 83, a nie 84, ale nie szkodzi! odmłodziłas mnie o rok:) :)
                      • daria291 [...] 10.07.07, 15:21
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • lilivampire Re: Dziewczyny! 10.07.07, 23:01
                        przede wszystkim lilivampire rozpoznaje na kilometr złych ludzi;)
                        • rita_baby Re: Dziewczyny! 11.07.07, 19:28
                          ????............................
                          • lilivampire Re: Dziewczyny! 11.07.07, 22:46
                            tak sądziłam, ze nie zrozumiesz;)
                  • lilivampire Re: Dziewczyny! 09.07.07, 13:23
                    ja z kolei nigdzie nie napisalam, że mnie wysokość czesnego interesuje:)
              • pianazludzen Re: Dziewczyny! 09.07.07, 14:18
                leyla_83 napisała:

> mam pojęcie o wyższych uczelniach projektowania, bo na jednej z w/w studiuję. T
                > o
                > chyba logiczne. Natomiast zaskakuje mnie fakt, że ja kulturalnie odpowiadam Ci
                > na pytanie, a ty mnie atakujesz. Ciekawe.

zeczywiscie dziwne zachowanie
                • cioccolato_bianco Re: Dziewczyny! 10.07.07, 09:45
                  ja bym to inaczej nazwala...
      • honda29 Re: Dziewczyny! 09.07.07, 09:31
        W Krakowie jest Szkoła Artystycznego Projektowania Ubioru. Trwa 5 semestrów.
        • katsja Re: Dziewczyny! 09.07.07, 10:06
          Ja w tym roku zaczynam studia w lodzkiej ASP na wydziale Tkaniny i Ubioru.Z
          tego co na razie sie dowiedziałam to uczelnia jest nastawiona przedewszystkim
          na kształcenie w dziedzinie malarstwa i rysunku.Nawet na egzaminach wstepnych
          patrza na tzw.podstawy.Projektowanie ubioru(tkaniny,bizuteri) to tylko
          dodatek.Koleżanka własnie kanczy krakowską SAPU i bardzo sobie chwali tyle,ze
          to jest szkoła dzienna platna(ok 450zlmiesiecznie jesli dobrze pamietam).W
          Poznaniu na ASP jest scenografia ze specjalizacja projektowanie
          ubioru.Przyjmują od 5 do 7 osob na rok.W Warszawie
          szkolnictwo.pl/index.php?id=PB3870
          • lilivampire Re: Dziewczyny! 09.07.07, 11:45
            dzięki! ta szkoła z linku to właśnie MSKPU, którym się interesuję:)
            Teraz mam jedynie dylemat, czy MSKPU, czy studio sztuki:)
            • yavanna86 Re: Dziewczyny! 10.07.07, 13:09
              Lili,ale chyba troszkę przesadzasz...też już kilka razy zdarzyło mi się
              udzielić odpowiedzi "nie wiem" ludziom,którzy pytali o mój kierunek studiów,ale
              najlepiej zaocznie i na Śląsku...co nie znaczy,że tego nie studiuję!!
              • lilivampire Re: Dziewczyny! 10.07.07, 13:57
                oj ale to co innego, niż gdy ktoś mi pisze, że chyba to, chyba tamto, a studiuje jedno z powyższych...:/// to taka zadziorność straszna, a ja jestem kłębkiem nerwów, bo chcę skończyć szkołę, po której czeka mnie ciekawa przyszłość i mam kołowrotek w głowie:(
                • eirenne Re: Dziewczyny! 10.07.07, 15:56
                  Rozumiem, że jeśli ktoś studiuje psychologię, to ma obowiązek podać wszystkie
                  uczelnie prowadzące ten kierunek, znać wysokość czesnego... aha, i pewnie
                  jeszcze daty drzwi otwartych...
                  Ekhem, za moich czasów brało się aktualny informator dot. uczelni i tam się
                  szukało... ja tak znalazłam "swoją" ASP.
                  • daria291 [...] 10.07.07, 16:38
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • lilivampire Re: Dziewczyny! 10.07.07, 22:59
                    hej, ale mi zupełnie o co innego chodziło i o co innego pytałam
                    wiem jak znaleźć szkołę, a wysokość czesnego mnie nie interesuje, więc jeśli chodzi o leylę mialam zupełnie inny powód złości
                    co do mojego faktycznego pytania - pytałam jakie szkoły możecie polecić, bo z informatora nie dowiem się czy dana szkoła jest dobra i co tak naprawdę ma do zaoferowania
                    proszę was, jeśli macie zamiar odpowiadać na mój wątek najpierw przeczytajcie na jakie pytania tak naprawdę odpowiadacie, bo w tej chwili mam wrażenie, że rozmawiam z ludźmi nie umiejącymi czytać
                • lunalovelight Re: Dziewczyny! 10.07.07, 15:57
                  lili dziewczyna podaje Ci informacje, a Ty na nia naskakujesz - nieszczegolnie
                  ladnie z Twojej strony. bycie klebkiem nerwow zdarza sie kazdemu, ale to zadne
                  tlumaczenie (w koncu np. ja i papryczka czasem tez bywamy czyms znacznie
                  gorszym, niz klebek nerwow, ale nie skutkuje to tym, ze wyżywamy sie na forum i
                  chlastamy, co popadnie, jak w rzezni ;)).
                  • lilivampire Re: Dziewczyny! 10.07.07, 23:00
                    luna, nie będę się tłumaczyć, bo z leylą ja po prostu nie jestem w stanie się dogadać
      • paulinaa Re: Dziewczyny! 10.07.07, 16:40
        idz do empiku i kup sobie informator
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka