salamba1979 24.04.08, 12:40 chcialabym nabyć prostownicę, dobrą ale nie za drogą. Macie może swoje typy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeriomina Re: prostownica 24.04.08, 12:45 Ze trzy miesiące temu kupiłam w Saturnie prostownicę Remingtona za 129 zł. Polecam. Warto kupić prostownicę małą, zgrabną, poprzednią miałam ogromną sprzed 3 lat i ciężko nią było grzywkę chwycić:) Odpowiedz Link Zgłoś
hana83 Re: prostownica 24.04.08, 12:57 mam chyba tą samą, ale ztarła mi sie ta żółta płytka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: prostownica 24.04.08, 13:08 www.allegro.pl/item346804672_prostownica_ceramiczna_eurotech_duza_moc_120w_gw.html mam ja od chyba pol roku jest fantastyczna!!!noi moc super i nie jest zbyt droga :) Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva miesiąc temu kupiłam tą: 24.04.08, 13:18 www.euro.com.pl/prostownice/babyliss-2191.bhtml jest szeroka i błyskawicznie się nią włoski prostuje i grzywkę też. Wysoka temperatura może niszczyć włosy, dlatego tak ważna jest powłoka płytek, która może być metalowa, ceramiczna lub lustrzana. Jeżeli często prostujesz włosy i używasz wysokiej temperatury, wybierz powłokę ceramiczną lub lustrzaną. Ceramiczna nagrzewa się równomiernie, ma dobry poślizg, jest dla włosów bezpieczniejsza od powłok metalowych, ponieważ mniej je wysusza i nie przypala. Powłoka lustrzana dodatkowo skutecznie odbija ciepło, a dzięki bardzo gładkiej powierzchni lepiej ślizga się i pozostawia efekt gładszych włosów. Prostownice z płytkami metalowymi są natomiast najtańsze, to dobry wybór, jeżeli prostujesz włosy okazjonalnie. Przy wyborze prostownicy ważna jest też szerokość płytek, które mogą mieć od około 2 do 4 cm. Im krótsze włosy, tym węższe płytki powinnaś wybrać. Wąskie płytki lepiej "złapią" krótsze włosy i wyprostujesz je już od nasady. Szerokie płytki są wygodniejsze do długich włosów, ponieważ dzięki większej powierzchni płytek prostowanie krócej trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: miesiąc temu kupiłam tą: 24.04.08, 13:26 Teraz hitem są płytki z turmalinu...Metalowe w ogóle wychodzą z użycia, są dla włosów bardzo niszczące. Ja mam ceramiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: miesiąc temu kupiłam tą: 24.04.08, 16:02 dzięki Dziewczyny, zależy mi, żeby prostownica nie niszczyła włosów, mam słabe, cienkie włoski... Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: prostownica 24.04.08, 17:31 Akurat dosyć często używam prostownicy (zarówno do prostowania jak i loków)i posiadam 3 (nazbierały się) Z niedrogich: Remington CS5002 - nie polecam tylko ze względu na brak włącznika off/on i brak regulacji temperatury, bo wlosy prostuje nieźle teraz jest typ S2013, z włącznikiem i regulacją, więc wybrałabym tę (ja swojego remingtona często zapominałam wyłączać z kontaktu:/) Vidal sassoon www.totu.com/index.php?st=76&par=31&IdProdukt=2001225 spisuje się też dobrze, choć moja zaliczyła w ciągu 3 lat jedną awarię,ale dało sie to naprawić Z troche droższych polecam GAMA laserowa z turmalinami (mój najnowszy nabytek)i uważam, że można troszkę pooszczędzać ;) aby ją nabyć-bo warto Pamiętaj też koniecznie o kosmetyku ochronnym zabezpieczającym włosy przed temperaturą (wg mnie niezbedny). Pomimo, iż używam prostownicy od ok 4 lat moje włosy są w naprawdę w dobrej kondycji, nawet fryzjer był zaskoczony moim wyznaniem ;), kiedy przyznałam się do częstego prostowania, a ostatnio falowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: prostownica 24.04.08, 19:51 no ta ktora ja poleiclam jes z turmalinem wiec hcyba ok a wlosy tez mam cienkie i delikatne! Odpowiedz Link Zgłoś
moniakos1 Re: prostownica 25.04.08, 17:22 miałam już philipsa, babylis, remingtona i teraz mam efalock, z tych wszystkich remington był najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś