dvt 25.07.08, 12:22 www.instyle.com/instyle/package/general/photos/0,,20185823_20197452_20450788,00.html?cid=siterecirc-general Alez ci Anglosasi maja poglady...o wiekszosci z tych 'fashion myths' slysze pierwszy raz w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:24 U nas na forum sporo osob wyznaje zasade "zadnych mini na kobietach po 30-tce" chociazby, juz pierwszy z przebu mit dziala, tylko hranica wiekowa u nas nizsza;-P Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:33 Przeciez tu nie chodzi o metryke, tylko figure :) Jak sie ma dobra figure, zgrabne nogi, czemu nie nosic mini ?? Co innego, gdy osoba wygladajaca na 10 lat starsza, niz w rzeczywistosci, wciska sie na sile w obcisle i kuse szmatki, robiac z siebie dzidzie-piernik. Zalatuje mi to jakims atawizmem, ze niby babeczka po 30 juz na pewno (!) ma meza, dziatki, wiec noszeni mini konieczne do upolowania tegoz meza nie jest jej dluzej potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:39 Alez ja sie z toba w pelni zgadzam, ale faktem jest, ze takie glosy kiedys sie tu pojawily:-). Zreszta przytoczone przez InStyle modowe mity sa wyznawane przez sporo osob. W filmie "Serial mom" bohaterka zabila kobiete dlatego, ze tamta nosila biale buty po Labor Day, ktory wyznacza w USA poczatek jesieni:-). Ja sama nie lubie nosic bialego koloru pozniej niz w lecie, w kazdym badz razie w innych porach roku nie zalozylabym bialych butow czy sukienki. Nie mieszam tez dzinsu z dzinsem. Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:45 Mit z bialymi butami po jesieni jest wyjatkowo glupi w czasach globalnego ocieplenia ;) Mieszkam w UK i tu w ogole nie ma por roku, srednia temperatura caly rok to ok 15 stopni, jakby nie drzewa gubiace liscie i rosliny kwitnace w ogole bym nie wiedziala, czy to wiosna, czy zima ...Wiec jak to sie ma do butow ? A jak do kultowych bialych kozaczkow, popularnych caly rok ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:49 Ale w Polsce jednak ta pogoda jest nieco inna. Kto nosi biale kozaczki ten nosi, ja na pewno nie, wiec to chyba nie do mnie pytanie;-). Ja tylko stwierdzam, ze nie lubie nosic bialych butow i tyle. Latem zdarzy mi sie moze pare razy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:57 Biale buty sa "trudne", ciezko wykombinowac taki zestaw, zeby nie wygladaly kiczowato. Mam pare bialych szpilek, no moze nie szpilek, obcas niewysoki, miekka skora - leza w pudelku od 2 lat, nie mam pojecia, z czym toto nosic :( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:46 www.instyle.com/instyle/package/general/photos/0,,20185823_20197452_20450781,00.html Nikt mi nie powie, że to wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:48 Ladne zestawienie kolorow, ladna dziewczyna, czemu ma chodzic w workach tylko dlatego, ze jest zaciazona ? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:50 A kto postuluje noszenie workow? Fajnie, ze teraz ciazowa moda nie zaklada juz noszenia workow, ale ten pasek to juz za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:50 Czy ja mówię że w workach? Na mój gust, jest spięta- za bardzo spięta ;-) Połączenie kolorów ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 12:52 Wg mnie to wygląda dobrze.Może na innej by tak nie wyglądało,ale ona wygląda akurat ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:26 Mnie się też bardzo podoba, ale swoją drogą, że ona prawdopodobnie w worku też by dobrze wyglądała, więc może nasze zachwyty są niemiarodajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 18:41 Te ich zdjęcia są w ogóle koszmarne! Wystarczy spojrzeć na jej twarz Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 19:51 Słusznie zauważyłaś, ze źle wygląda, bo artykuł krytykuje zakładanie jasnych butów do ciemnych rajstop do dakoty Zaintrygował mnie ten Labor Day - do kiedy trwa "zakaz" białego? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:03 O ile pamietam, do poczatku wiosny albo lata:-). W Stanach jest silne przekonanie, ze biale buty mozna nosic tylko w lecie. Labor Day swietuje sie w pierwszy poniedzialek wrzesnia, wiec pogoda wtedy moze przeciez byc przepiekna, sloneczna i upalna, ale tradycjonalisci upchaja i tak biale buty i ciuchy w szafie;-). Ale cos sie zmienia, cytuje za Wiki: "Popular fashion etiquette dictates that white should not be worn after Labor Day.Originally it was white shoes that were taboo— white or "winter white" clothing was acceptable.[4] The custom is fading: "Fashion magazines are jumping on this growing trend, calling people who 'dare' to wear white after Labor Day innovative, creative, and bold. Slowly but surely, white is beginning to break free from its box, and is becoming acceptable to wear whenever one pleases" Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:29 Dakota, a możesz rozszyfrować, co to znaczy: "Her secret? Seasonally appropriate close-toed shoes and a beaded dress with some heft." ... to heft? Co ma w sobie takiego ta sukienka, że ma 'heft'? :)) Chodzi o to, że jest krótka? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:40 Jej tajemnica? Dostosowane do pory roku pelne buty i wyszywana koralikami sukienka z masywnego materialu. Tak bym to przetluamczyla:-). Heft prawie zawsze z masa, waga sie wiaze. Wiec pewnie material grubszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:41 O, dzięki, na to bym nie wpadła :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:50 Ja tez wolalam skonsultowacm sie z maloznkiem:-). To nasz wspolna opinia, ze tak powiem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:07 madziusiuss napisała: > Słusznie zauważyłaś, ze źle wygląda, bo artykuł krytykuje zakładanie jasnych bu > tów do ciemnych rajstop Jak to Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:15 > artykuł krytykuje zakładanie jasnych bu > tów do ciemnych rajstop gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:19 Artykul stwierdza, ze jednym z modowych mitow jest to, ze nie nalezy nosic ciemnych rajstop i jasnych butow, a nie krytykuje takiego polaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 20:22 no o tym mówię:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 21:10 ensoleillement napisała: > gdzie? Pomyłka, rzeczywiście. Ale potrzymuję krytykę jej wyglądu. Sarah jest niewysoka i jeśli taki skrzat podkreśli "Zaczynam sie tu na podłodze rózowymu butkami, a kończę tu na glowie na wysokości ok. 157" (nie pamiętam ile ma wzrostu), to obawiam się, ze na żywo wyglada niekorzystnie Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 16:08 Dokładnie i piszą je czesto młode dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:18 Ja się na żywo nie raz spotkałam z wyznawaną granicą 25 ;) A o 35 to nawet Trinny i Susannah mówiły. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamellka Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:31 Nogi powyzej ud, tak jak piersi czy pupa zawsze byly postrzegane przedmiotowo, jako seksualna czesc kobiecego ciala. Gdy dziewczyna jest mloda, to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ze nosi kuse ciuszki, zeby zlowic faceta,. Nie ma chyba faceta, ktory by sie nie slinil, chocby dyskretnie, na nogi w mini, dekolty itp. Ale w pewnym wieku, gdy ma sie juz partnera? Wyjasnijcie mi, czemu ma to sluzyc? Jak widze kobiete w krociutkiem mini po 30 albo w dekolcie takim maksymalnym, ze ledwo brodawki sa przykryte (wypchniete cyce push upem), to mysle sobie, ze jako kobieta nie ma ona nic innego do zaoferowania. Wsrod "gwiazd" dotyczy to zazwyczaj kobiet, ktore nie maja zadnych osiagniec w showbiznesie, tylka na ciele "jada". Jedynie jej pozostaje eksponowanie tych czesci ciala. Miejscem gdzie mozna odkrywac cialo jest plaza, mozna chodzic w bikini, mini, spodenkach. Ale na miescie?? Do pracy? W jakim celu te kobiety odslaniaja tyle ciala, jezeli nie chodzi o pobudki plciowe? Chca przyciagac spojrzenia facetow? Czasem rozumiem, dlaczego gwalciciele w sadzie sa traktowani lagodniej, gdy ofiara miala mini zakrywajce tylka doope albo cyce na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:38 Idź się kłócić gdzie indziej, bo to już jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:40 Nawet nie ma co komentowac tego postu, taki jest glupi. Ostatnia czesc, o kobietach ktore prowokuja i same sa sobie winne, jest ponizej wszelkiej krytki. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:43 A nie przyszło Tobie do głowy, że w mini tez można wyglądać z klasą, nie wyzywająco. Nie rozumiem dlaczego kobieta, która dba o siebie, jest zgrabna i szczupła ma nie nosić mini tylko dlatego, że przekroczyła już 30? Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:47 To chyba trolica bo aż trudno uwierzyć żeby normalna kobieta takie poglądy wyznawała. Aż dziw bierze, że najwięcej gwałtów nie ma na plaży czy basenach bo przecież tam się prawie nago chadza... Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:55 Albo wrecz nago. To jest wlasnie ten atawizm, o ktorym pisalam. Sa przeciez mini i mini. Czy Paltrow na tej fotce wyglada dwuznacznie ? Nie. Czy niektore kobiety, ktorym "wolno" nosic mini, bo sa bardzo mlode, dobrze wygladaja w mini ? Nie. Na widok tej uwagi o gwaltach faktycznie robi sie slabo. Wbijmy sie w burki, zwlaszcza latem, to nie bedziemy nikogo kusic. Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:52 > Czasem rozumiem, dlaczego gwalciciele w sadzie sa traktowani lagodniej, gdy > ofiara miala mini zakrywajce tylka doope albo cyce na wierzchu. Towar w sklepie też jest wyłożony na wierzchu, ale nie znaczy to, że każdy może brać jak swój :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:52 > Czasem rozumiem, dlaczego gwalciciele w sadzie sa traktowani lagodniej, gdy > ofiara miala mini zakrywajce tylka doope albo cyce na wierzchu. O tu to przegiełaś! Czy Ty w ogóle jesteś kobietą? Gwałt to największa krzywda jaką można zrobić kobiecie! I niezależnie od tego jak była ubrana, gdy mówi "nie", to nie oznacza to nic innego. I nie ma żadengo usprawiedliwienia dla takiego czynu. Żadnego! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:53 :)))) to chyba (też) do mnie ta część postu :DDDDDDD (jedynie cyce wypchnięte puszapem się nie zgadzają, no i że do pracy) bo reszta się zgadza, że po 30 i że krotkie kiecki ;PPPP ale rezygnować z tego nie zamierzam, no chyba że żylaki wyskoczą albo nogi spuchną :) a chłopy? no cóż, jak chcą to niech się ślinią,zresztą znam kobiety, na widok ktorych się slinia nawet gdy te sa w rozicagnietym dresie, ot i cała filozofia :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:58 gabi, Ty to weź lepiej worek jutowy zarzuć na siebie po same kostki i broń boże żeby włosy spod niego wystawały, a buty, o matko, jeszcze jakiś gwałciciel zobaczyłby koniuszek Twojego palca i do razu by się do roboty zabrał:D Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:04 a gdzie się takie worki kupuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:11 kupisz worek ziemniaków i będziesz miała;) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:13 Worek po ziemniakach bedzie za krotki, nogi bedzie widac;-). To powinno byc cos dlugiego, co nawet buty zakryje, zeby sie czasem jakis fetyszysta nie podniecil;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:19 no to trzeba się zapytać gargamelki, ona pewno będzie zorientowana gdzie taki worek można dostać;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:26 to ja bym sobie jeden zamówiła - najchętniej w czerwonym kolorze :))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 16:12 Słuchaj Gabi dopiero jak ja włoże mini to jest bulwersacja :)))). Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 13:58 Przecież od początku mówiłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:01 Gargamelka zaklada, ze kazda kobieta po 30 ma partnera, zatem jej strojenie sie w mini jest bardzo niestosowne. Zas noszenie mini jako takie ma tylko jeden cel: zlowienie faceta. Nie mozna nosic dla samego noszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyannn Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:08 Dlaczego mowicie, ze to trolica? Akurat bardzo wiele osob ma takie podejscie do niektorych strojow Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:16 Dlatego, że WIADOMO, że żadna ze stron zdania nie zmieni i dyskusja na ten temat niczego nie wnosi. Dlatego, ktoś, kto taki temat i w ten sposób porusza liczy na oburzone głosy z jednej i drugiej strony, które wiadomo, że nastąpią. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 14:26 Przypominam, ze watek oryginalnie dotyczy tzw. modowych mitow w ujeciu amerykanskim. Wszyscy sie rozgadali o miniowach na zasadzie: uderz w stol, a nozyce sie odezwa. Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Do gargamelki 25.07.08, 18:03 Gdzie slyszalas o lagodniejszym traktowaniu gwalcicieli ze wzgledu na stroj ofiary? bardzo mnie to interesuje, ze wzgledow zawodowych Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 19:31 gargamellka napisała: Miejscem gdzie mozna odkrywac cialo jest plaza, mozna chodzic w > bikini, mini, spodenkach. Ale na miescie?? Do pracy? W jakim celu te kobiety > odslaniaja tyle ciala, jezeli nie chodzi o pobudki plciowe? Chca przyciagac > spojrzenia facetow? Bo to rock'n'rollowe koleżanki są ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 16:09 top czemu Trinny nosi mini po 40 :)? Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 16:27 Może czytała nasze forum i sie nawróciła na jedyną słuszną koncepcję ;) A swoja drogą, że to chyba w starych odcinkach było i może teraz podpada pod "dawno i nieprawda". Odpowiedz Link Zgłoś
kot_w_zimie Re: Przesady w modzie wg InStyle 25.07.08, 21:40 Jakoś mnie te zdjęcia nie przekonują: mimo wszystko uważam, że spódnica z cekinami na dzień to nie za bardzo,podobnie jak dżinsy z dżinsową kurtką... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Przesady w modzie wg InStyle 26.07.08, 12:29 Na co dzień, ale chyba dla gwiazd, które nawet podczas zakupów mają "obowiązek" błyszczeć. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś