disa 13.09.08, 18:44 nosić kozaki żeby nie wygladać jak "PATRZCIE JAKA JESTEM MODNA" -tu szydze z dziewczat w kozakach, sukience i temperaturze 20+ ;] bo dzisiaj to cholernie zimno :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokosowa_roxi Re: czy już można 13.09.08, 18:47 o jaaaa, jak jest ci zimno, to zakladaj długie botki i nie zastanawiaj sie czy juz akurat jest odpowiednia chwila;] Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 18:50 hmmm tak mysle bo dzisiaj bylo OSIEM stopni powyzej zera... ;/ zimno no ja to juz wyjezlam moja niesmiertelna kurtke zimowa :D ma wypelnienie z welny lamy/kozicy? gorskiej wiec jest MEEEGA ciepla Mam nadzieje, ze niegdy mi sie nie zniszczy (bo mode akurat w tej kwestii mam gdzies) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 18:51 ale nie emuak wszystkie STAR ? ;] tylko po prostu kozaczki bo zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 18:55 uffrze ;] to ja u siebie tez oglaszam otwarcie sezonu na cieple skarpecioty i kozaki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: czy już można 13.09.08, 18:59 Dzis bylo mi tak zimno, ze gdy szlam spotkac sie z kolezanka na Marszałkowskiej weszlam do Bershka i kupilam sobie czapke :) w kozakach tez juz chodze :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 20:36 no nie dziwne dzisiaj to bylo wstretnie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sophia5 Re: czy już można 13.09.08, 20:23 Ojej, naprawdę? a jak ktoś sobie COŚ pomyśli, że Ty już w kozakach? żałosna ta cała dyskusja... Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 20:35 masz problem z glowa czy brak poczucia humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia5 Re: czy już można 13.09.08, 21:15 Może gdyby BYłO śmiesznie, to bym się śmiała. A tak co najwyżej mogę zapłakać...nad problemami innych głów :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: czy już można 13.09.08, 19:03 No nie... nie straszcie Mnie, bo jeszcze zacznie Mi si€ podoba ta mierdzca Sycylia ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 19:37 STOPNI....... Jak by zaczal padac deszcz to by sie z niego snieg zrobil ;/ mowie Ci ZIMA Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: czy już można 13.09.08, 19:05 uy mnie bylo dzis 12 a ja lazilam w kiecy, botkach i golych nogach bo po prostu nie zdazylam kupic rajtow :P no skad mialam wiedziec ze od razu sie tak zimno zrobi?? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czy już można 13.09.08, 19:21 Wszystko zależy od tego, co nosisz na górę. Jeśli zakładasz top na ramiączkach, to kozaki do niego wyglądają snobistycznie. Jeśli zakładasz płaszcz, to wyglądają normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pensyonarka Re: czy już można 13.09.08, 19:30 jak ci zimno to noś. Nie rozumiem tego pytania szczerze mówiąc. W sierpniu było zimno, ja byłam przeziębiona i nosiłam wysokie buty, nie po to żeby zwrócić na siebie uwagę tylko żeby nie dostać zapalenie płuc, a jak sobie inni myśleli nie wiem co to już ich problem;p Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: czy już można 13.09.08, 19:32 ja mam zamiar wskoczyc w moje kozaki, bo w polbuty sie juz nie mieszcze, a na japonki za zimno ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
terwase Re: czy już można 13.09.08, 20:23 nie wiem czy można w kozakach, ale ja już chodzę w rękawiczkach, skórzanych grubych. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 20:37 :( o rekawiczkach chcialam osobny watek :( a Ty mi go spalilas :( ;] Odpowiedz Link Zgłoś
terwase Re: czy już można 13.09.08, 21:25 Spaliłam? Byłam pewna, że w rękawiczkach już można, ale jak przyszłam rano do pracy dziewczyny zwróciły uwagę na ten ekstrawagancki dodatek:) Nie rozumiem dlaczego. Wczoraj (bez rękawiczek) tak zmarzłam w rękę prawą, że do tej pory mnie boli z przewiania. Pozdrawiam wszystkich zmarźlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: czy już można 13.09.08, 22:05 tez latam od wczoraj w skorzanych rekawiczkach Odpowiedz Link Zgłoś
mademoiselle.elisabeth Re: czy już można 13.09.08, 20:56 o jejku, to ja chyba schowam wszystkie ciepłe buty na zimę, bo jeszcze ļędę wyglądać, o matko!, niemodnie LOL smutne, jak to niektórym moda i opinia innych dyktują, co można a czego nie Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 20:58 bardziej przykre jest to, ze niektorzy nie maja poczucia humoru ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sophia5 Re: czy już można 13.09.08, 21:17 rzeczywiście, czas zapłakać... nad samym sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy już można 13.09.08, 21:25 nie wiem, ja dopiero wyciagnelam moje sandalki :) niezle mnie ostatnio przewialo zgolymi nogami Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 21:29 foam a tak nie na temat czy koty zima sie w cos ubiera? pytam bo moj jest nagi DOSLOWNIE nagi i nie mam wizji ubierac kota ;/ ale moze mu lapa grzewcza wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: czy już można 13.09.08, 22:23 kotow sie nie ubiera,koty sa na to za dumne. ale nie wiem jak to jest z tym twoim ,jak siedzi w domu to nie widze powodu zeby go ubierac.a na wyjscia kup pokrowiec na transporter Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 22:31 o, ze jeszcze nie grzeja i zmno jest ;/ maluch ciagle pod kocem siedzi ;/ jutro ide mu kupic najwieksza lampe grzewcza do terrarium -niech sie biedak powygrzewa Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy już można 14.09.08, 11:50 sluchja a on sie nie chce do pieska przytulac? ja mam takie dwa ktore jak tylko robi sie zimno w domu to ciagle siedza i spia razem grzejac sie wzajemnie moze dobierz mu drugiego z futem :) bedize mial sie do kogo tulic :) no i nie bedize sie nudzil jak nie bedzie Cie w domu Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czy już można 14.09.08, 11:47 sfinksy musza miec porozkladane po domu lekkie kocyki (np. te kolorowe ikea :) albo jakies dla niemowlakow tak zeby mogly sie w nie zagrzebywac musisz zadbac o wyzsza temperature w domu :) tzn. musi byc tak zebys Ty chodzac w samych gatkach nie marzla... one sa naprawde wrazliwe nawet te z futerkiem kilka dni wczesniej wiedza ze idzie zminica :) w sumie moze jakis sweterek by mu nei zaszkodzil, ale kot to nie pies :) one chyba nie djaa sie ubrac i pewnie bedzie chcila zciagnac to z siebie ja swojego iedys chcilam ubrac na spaer jak byly te potezne mrozy ale za chiny nie dal sie wcisnac w sewterek z miska :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 14.09.08, 15:33 kupilam mu lampe grzewcza i sie pod nia wyleguje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: czy już można 14.09.08, 19:58 mysle ze to dobry pomysl,napewno lepszy niz sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: czy już można 13.09.08, 21:48 ja właśnie wróciłam z grailla u przyjaciela. skończył się wcześnie bo wszyscy tak zmarli że nie można było wytrzymać, a pomoc w procentach była i słabo pomogła. Ja miałam na sobie: grube skarpety, adidasy, dżinsy, podwóczkę, gruby sweter, kamizelkę pikowaną i kurtkę. I jest mi zimnooooo. Jutro ma być taka sama pogodai i idę do kościoła już w kozakach. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 21:51 uuuu grace wannowanie polecam ;] ja dzisiaj tez zmarzlam... niestety jestem nieszczesliwa posiadaczka PRYSZNICA ;/ wanny brak ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: czy już można 13.09.08, 22:10 ja mam i wannę i prysznic, ale kąpieli w wannie nie cierpię. mam wrazenie że jak wesżłam brudna tak wychodzę brudna. i ja tylko prysznic, tak jak teraz gorący i pachnącym żelem. I popijam gorącą herbatką. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: czy już można 13.09.08, 22:32 TY! ja mam podobnie ... za taplam sie z brudem i bakteriami... i po calym dniu nie wejde do wanny ale jak jestem :swieza: to jak najbardziej moge poleniuchowac w wannie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
aaa9941 Re: czy już można 14.09.08, 08:37 Nieeeee ja chcę jeszcze pochodzić w sandałkach, popokazywać nowy pedikiur żadne kozaki zaraz bedzie znów ciepło "złota polska" nie wiecie??!! Na razie biegam w zakrytych butach na obcasie lub w sportowych. Kozaki maja czekać na swój czas! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czy już można 14.09.08, 17:59 No bo wanna jest dwufunkcyjna :) Najpierw myjesz się i spłukujesz prysznicem, a potem napuszczasz gorącej wody, sypiesz sole, lejesz wonne olejki i zażywasz relaksującej kąpieli. Nie wyobrażam sobie namaczania się w brudnej wodzie... jak talerze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowata Re: czy już można 14.09.08, 18:11 mój kot kładzie się sam pod lampką i grzeje futro, może i Twój coś wymyśli ;) a transporter w zimie zawijam polarowym kocem i spinam agrafkami, nie wiedziałam że można kupić pokrowiec w kozakach już chodzę i zimno mi w nich w stopy, chyba muszę się przyzwyczaić :( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czy już można 14.09.08, 18:25 Ocieplaczy jest do wyboru, do koloru! Moje koty korzystają cały rok, bo są delikatne i nie znoszą hałasu i spalin. Zyczą sobie jezdzić wyłącznie w klatce osłoniętej pokrowcem, żeby jakiś plebs się na nie nie gapił :) tinyurl.com/6fokq6 Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: czy już można 14.09.08, 09:58 kamila29091 napisała: > bo wszyscy tak zmarli że nie można było wytrzymać, nie czepiam się, tylko tak fajnie to wyszło ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_brown jeszcze nie!! 14.09.08, 10:38 Dziewczyny jeszcze nie !! Ja jeszcze nie kupilam!! I dopiero w sobote sie zaopatrze. Mozemy sie jeszcze wstrzymac z ogloszeniem sezonu? Ani kozakow, ani rekawiczek. Szalikiem ewentualnie moge sie ratowac... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: jeszcze nie!! 14.09.08, 11:00 ja dzisiaj do garnituru szal i skórzane krótkie czarne rękawiczki. i chciałam sprawdzić czy wytrzymam w zwykłych butkach i ubrałam pełne czółenka. I mi tak stopy zmarzły że potem wychodze już w kozakach Odpowiedz Link Zgłoś
disa znowu jest ZIMNO 14.09.08, 11:39 nie dosc, ze wkladam kozaki to jeszcze plaszczyk ;] zima, zima, zima.... pada, pada ŚNIEG ;] ECHHHH nie moge sie doczekac ZIMY ;D Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: znowu jest ZIMNO 14.09.08, 14:14 Ja wczoraj widzialam laske z GOLYMI nogami i biustem na wierzchu! rozumiem, ze sobota, ze randka teges te sprawy, ale na widok jej sinych nog od razu rozbolalo mine gardlo! Ja nie jestem zmarzluchem,ale chyba wskocze dzis w kozaki z zeszlorocznej wyprzedazy, bo juz sie nie moge doczekac ;) \ Odpowiedz Link Zgłoś
berry_blue Re: czy już można 14.09.08, 15:14 Można, można ... dzisiaj założyłam swoje EMU, gruby sweter do kolan, wełniane rajstopy i szalik pod szyje .. Nawet jedna kobieta w kościele mi powiedziała "moja droga na walonki jeszcze nie czas"... Miała na nogach sandałki, owinięta była szalem i miała chyba jakiś przykurcz z zimna.... Odpowiedz Link Zgłoś
berry_blue Re: czy już można 14.09.08, 18:09 No właśnie sama byłam w szoku... Niezrozumiałe dla mnie jest czemu ludzie, którzy się nie znają, nigdy nie nosili emu tak je krytykują ... oczywiście przyznaję racje, że wyparowanie w 30-sto stopniowy upał w emu to przesada (choć wcale nie jest w nich wtedy gorąco), ale jak rano na dworze jest 9 stopni to czemu mam chodzić w sandałkach tylko dlatego ze jeszcze przedwczoraj była na nie pogoda wystarczająca ... Zresztą WALONKI!!!??? przecież to pochodzące z Rosji ocieplacze z gumofilcu !! Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: czy już można 14.09.08, 18:15 gdybym miala Emu to napewno bym dzis zlozyla, a tak musze na nie czekac :) dzis rano zamowilam :) berry_blue jakiego uzywasz impregnatu? bo ja wlasnie jestem w trakcie poszukiwan odpowiedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
berry_blue Re: czy już można 14.09.08, 18:39 żądnego specjalnego ... kupiłam specjalna szczotkę w deichmanie ona ma 3 rodzaje czyścidełek (dwie gumowe i jedna z włosia) ... częścią z włosia wyczesuje się piach i zabrudzenia na zewnatrz buta - szczególnie na pietach i palcach(ale tylko jak wyschną, nie można na mokro bo się wetrze brud w merynosa i już nie wyczyści się niczym)po wyczesaniu gładzi się podniesione włoski (czasami trzeb atak długo i delikatnie szczotkować ze mogą się pojawić takie włoseczki)jedna z końcówek gumowych, druga końcówka jest do wyczesywania i odświeżania buta całego ... A w środku konserwuje lanoliną.. która chroni włos w środku przed zabrudzeniem i przemoknięciem... Są takie specjalne preparaty można je kupić w firmach sprzedających pościel z merynosa ... To .. ja robię to tak ... ale oczywiście lanoline tylko raz sie robi na początku Ale można kupić specjalne preparaty.. całe komplety do czyszczenia o tu www.wskrzat.pl/index.php?action=szczeg&id_asort=434 U nich też kupiłam swoje wszystkie emu i jestem zadowolona ...i zastanawiam się czy nie kupić też tego zestawu :) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: czy już można 14.09.08, 18:54 dzieki :) ja rówzniez zastanwiam sie nad tym zestawem :) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: czy już można 14.09.08, 18:13 mi sie dzis zrobilo zimno gdy zobaczylam dziewczyne w japonkach Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: czy już można 09.10.08, 18:34 to ja jestem dobrze stuknieta bo latalam dzisiaj w japonkach:) tylko po mojej okolicy ale miny ludzi - bezcenne:) pewnie pomysleli,ze cos mi sie w stopy stalo i pelnych butow nie moge zalozyc a mi bylo ...cieplo:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolade Re: czy już można 09.10.08, 20:40 To co ja mam powiedziec jak u mnie jest tak zimno ze mgielki mozna tworzyc ustami ? Niestty ja nie moge wysokich butow nosic , do mundurku nie wolno ;). Odpowiedz Link Zgłoś