Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskiego

29.10.08, 19:16
    Proszę nie wyśmiejcie mnie z moją niewiedzą, ale upatrzyłam sobie fajne
    kolczyki na Pakamerze. No i tu mam pytanie : czy te kryształy naprawdę tez są
    ładne w rzeczywistości czy zalatują badziewiem. Głupio się przyznać, ale
    chyba? nigdy nie widziałam ich na żywo. Przynajmniej świadomie. Kolczyki są
    naprawdę ładne: oksydowane srebro, masywne angielskie bigle, etc. Nie wiem czy
    zamawiać czy nie przez te kryształy, które skądinąd na zdjęciu są śliczne.
    Pomóżcie znawczynie. Dzięki.
    Obserwuj wątek
      • mariolaccc Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 20:05
        Wiem o jakich kolczykach piszesz - też miałam na takie ochotę, ale mam podobne
        obawy do Twoich. Poza tym nie wiem jak Ty - ale ja mam nie najlepsze
        doświadczenia z Pakamerą. Niby wszystko odbyło się sprawnie i szybko, ale
        kolczyki które kupiłam wyglądały o wiele gorzej niż na zdjęciach, kolorystyka ze
        zdjęć nijak się miała do rzeczywistości - te zdjęcia są jakieś podrasowane ;).
        Dwa razy kupowałam i dwa razy było tak samo - rozczarowanie. Dodam do tego, że
        ceny są koszmarne - wystarczy porównać podobne wyroby w sklepach.
        • follebagnole Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 20:17
          O czego ta ja się tu dowiaduję, kurcze, przed chwilą dokonałam przelewu...Mam
          nadzieję, że nie będzie tak źle.
        • gabrielafrancuz Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 20:22
          Mariola, może zamieść tutaj zdjęcie tych kolczyków bez żadnych przeróbek, przy
          normalnym oświetleniu..?
          • follebagnole Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 20:24
            Dobry pomysł. Ja tez poproszę.
            • mariolaccc Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 20:32
              Mogę zamieścić, ale nie mam już tych oryginalnych zdjęć z Pakamery, które mnie
              skłoniły do zakupu, więc nie będzie do czego porównać. Na dodatek to nie były
              kolczyki ze Svarowskim, tylko jedne to lawa wulkaniczna w połączeniu z czymś
              bordowym, a drugie to ametyst.
              • yavanna86 Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 22:45
                Swarovskie jako takie jakość szlifu mają świetną.A swoją drogą fakt,że
                podrasowane zdjęcia biżuterii duużo zmieniają.
      • dakota77 Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 29.10.08, 22:46
        Krysztaly Svarowskiego sa bardzo ladne, jakosci kolczykow z Pakamery nie znam.
      • lawendowata sWaroVski :-) 30.10.08, 00:48
        Swarovski, nie Svarowski ;) a czy ładne... to już rzecz gustu, na pewno nie do
        wszystkiego pasują. Zwłaszcza te duże, najbardziej świecące, z powłokami jak
        crystal ab czy heliotrope.
        • lawendowata Re: sWaroVski :-) 30.10.08, 00:53
          Hihi, poniżej zdjęcia przy świetle dziennym i "bez przeróbek", chociaż nie
          posądzałabym sprzedających w Pakamerze o jakieś wielkie manipulacje ;)
          i120.photobucket.com/albums/o170/lawenda99/PICT9999.jpg
          i120.photobucket.com/albums/o170/lawenda99/pendant2.jpg
          i120.photobucket.com/albums/o170/lawenda99/heliotr.jpg
          kryształy ładnie odbijają światło, nietrudno złapać to na zdjęciu.
        • follebagnole Re: sWaroVski :-) 30.10.08, 23:44
          Ups, składam ortograficzną samokrytykę
      • lillyth Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 30.10.08, 02:02
        kupiłam na pakamerze już chyba z kilkanaście par kolczyków i z
        każdych jestem zadowolona - zarówno z jakości, jak i z ich wyglądu.
        zastrzeżenia miałam tylko do jednych, które co prawda wyglądały jak
        na zdjęciu, ale były bardzo nietrwałe i zrobione na zbyt cienkiej
        lince. mam stamtąd jedne kolczyki z kryształkami svarovskiego: są
        prześliczne i nie badziewne.
      • bonzee32 Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 31.10.08, 00:13
        Swarovskiego krysztaly niezle imituja diament. Odpowiednio odbijaja
        swiatlo dzieki odpowiednim szlifom. Z tego co pamietam, to ten jego
        sposob szlifowania krysztalu jest opatentowany.

Moim zdaniem moze sam szlif jest mistrzowski, ale czesto modele jego
        bizuterii bardzo jarmarczne. Jedne kolczyki moze bym wybrala z jego
        kolekcji online.
        • bonzee32 Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 31.10.08, 00:14
          www.wprost.pl/ar/101630/Imperium-szkla/?I=1261
      • jeriomina Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 31.10.08, 20:04
        Przecież to nie zależy od Pakamery tylko od projektanta:) Jeden robi badziewie,
        a inny cuda:)
        • vincentyna Re: kolczyki na Pakamerze a kryształy Svarowskieg 01.11.08, 01:00
          Swarovskiego krysztaly sa opatentowane. On ma specyficzny rodzaj obrobki, dzieki
          temu piasek (szklo) blyszczy jak diament. Dlatego jest tak popularny. Ja srednio
          lubie takie blyskotki (to takie typsiarskie) ale mam jedna branzoletke, recznie
          robiona cala z krysztalow S. i blyszczy niemozliwie, prawie jak diamenty w moich
          pierscionkach!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka