solange25 19.03.09, 09:24 Jak sie wymawia to nazwisko? Czy "h" jest nieme? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonette100 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 10:43 zdecydowanie tak. chociaż nie wiem co ludzie widzą w takich snobistycznych markach??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 10:55 Może po prostu widzą piękne buty, na które ich stać? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 11:03 Mialas kiedys buty Manolo Blahnika na nogach i nie odpowiadaly ci, czy narzekasz na marke, ktorej blizej nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
simonette100 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 19:36 przyznaję się do błędu. obejrzałam buty na stronie i rzeczywiście, niektóre z nich są piękne. moją ignorancję zrzucam na karb mojego jakże młodego wieku. ps. a Ty miałaś? buty chyba kosztują majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 22:35 Tak, mialam, choc przyznaje, ze nie moje:). Tamte kosztowaly 500 dolarow i byly warte kazdego centa, choc oczywiscie nie cena jest wyznacznikiem dobrych butow. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 15:52 I naprawdę były wygodne? Swego czasu, zdecydowana wydać każde pieniądze na wygodne i eleganckie buty, namierzyłam się i Blahnika i Jimmy Choo. Niestety, jestem z nimi zupełnie niekompatybilna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 15:56 Sprobuj Prade. Jak dla mnie o niebo wygodniejsza od Choo:) Choc buty Choo piekniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 16:48 Dzięki za info :) spróbuję, choć od czasu kiedy odkryłam Aerosoles jestem usatysfakcjonowana w kwestii wygody. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 15:57 Uznalam, ze to buty w sam raz na przyjecie, na ktore podjezdzasz samochodem, pokrecisz sie troche i wracasz;-). Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 16:50 No tak, a ja potrzebowałam buty do biegania przez cały dzień :) dlatego cena nie grała roli, bo i tak by było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
jalenka100 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 11:37 buty są może i świetne, ale te ceny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 15:54 simonette100 napisała: > zdecydowanie tak. chociaż nie wiem co ludzie widzą w takich snobistycznych > markach??? piękne buty? Dlaczego snobistyczna marka? Bo Ciebie na nie nie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 14:26 Dalam sie kiedys skusic na te buty (oczywiscie lecac slepo za moda). Niewygodne, niewywazone, noga sie pocila. Tragiczne sie okazaly. Dla mnie przyklad rozdmuchanego marketingu, jakosc badziewna. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 14:28 Dodam, ze mam je do dzis dzien i probuje wyrzucic, ale ciagle cos mi mowi, ze "to przeciez Blahnik"... Ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
solange25 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 14:57 Dziekuje! Spotkalam sie kiedys z wymowa "błachnik" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 15:52 Blahnik jest hiszpańskim projektantem (stąd "h" nieme), a wymowa "Błahnik" pewnie dlatego, że pochodzenie ma czeskie. Podejrzewam, ale pewności nie mam, że wymowa "Blanik", "Blahnik", jak i "Błahnik" z uwagi na pochodzenie jest poprawna :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 20:28 tez tak sadzę a buty są prześliczne, czasami sobie zalaczam prezentacje na youtubie i wzdycham do kompa :) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 21:32 a ja mocno wierzę, że kiedyś takie posiądę :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Manolo Blahnik 19.03.09, 22:09 nie mam zadnych butow blahnika, ale zdecydowanie bardziej Mi się podobają jego projekty niz jimma choo... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 16:37 nie, nie jest nieme, wymawia sie tak jak sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 18:59 nazwisko jak nazwisko, ale imie to facet niestety ma szemrane... Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Manolo Blahnik 20.03.09, 19:47 ja raczej czesciej slysze w wersjii "rozciagnietej" blaaanik :) z amerykanskim akcentem :) i niemymy "h" gusta sa rozne i nie wszystkie jego buty sa piekne ale co do wygody, dla mnie najlepsze buty swiata! M. in. slubne szpilki mialam od blahnika i mialam je na nogach przez 14 godzin (z ktorych 5 pewnie przetanczylam) i ANI raz ich nie sciagnelam :) wogole nie czulam ze mam na stopach 10cm szpilki :) Odpowiedz Link Zgłoś