Dodaj do ulubionych

blat w łazience

06.01.11, 22:01
Musze na dniach wybrac do szafki w łazience blat marmurowy,umywalkę mam wpuszczaną w blat a szafkę zblizoną kolorem do płytek na
ścianie. Ktos mi odradzil marmur,a wy co sadzicie?

Obserwuj wątek
    • belcia26 Re: blat w łazience 08.01.11, 11:11
      To mam rozumiec ze nie robic marmuru bo bede miala z nim problemy i trudny jest w pielęgnacji?Nie chce drewna bo widze co sie dzieje u innych w łazienkach jak to zle zakonserwują,wiec chyba wybiore granit albok onglomerat.Co radzisz bardziej?
      • jtryc Re: blat w łazience 10.01.11, 00:36
        Granit. konglomerat jest sztuczny. Naturalny kamień lepiej się prezentuje.
        JT
        • belcia26 Re: blat w łazience 10.01.11, 10:10
          Niektorzy radza mi Corian lub Kerrock,znasz to,dobre to jest?
          • jtryc Re: blat w łazience 10.01.11, 16:09
            Dobre, tylko wygląda plastikowo. Jeśli pasuje ci do wystroju, nie ma problemu. Decyduj w oparciu o wygląd całego wnętrza.
            JT
            • belcia26 Re: blat w łazience 10.01.11, 21:56
              no to co ostatecznie polecasz?
    • pati44 Re: blat w łazience 06.05.11, 14:05
      mam marmurowy blat od 9 lat i nie polecam. Niestety robią się plamy. Nie mogę postawić na nim nawet na sekundę butelki z Cifem czy inną chemią czyszczącą, zaraz plama. Dodatkowo ciemne tłuste plamy jak mi kapnie olejek lub nawet zewykły krem do twarzy jeśli błyskawicznie nie zetrę. W nowej łazience nie zrobię marmuru. Potrzebuję blat biały z połyskiem, blat laminowany moim zdaniem nie wytrzyma więc będę wybierać jakiś z corianu lub inny konglomerat. Ale to zależy od stylu łazienki. Mi potrzebny taki plastikowy nieco wygląd do wystroju ;-)
    • virot Re: blat w łazience 06.05.11, 15:29
      Ostatnio coraz popularniejszym rozwiązaniem są blaty szklane. Furorę robią przede wszystkim w kuchniach, ale nie widzę przeszkód by tendencję tą przenieść do łazienki. Idąc dalej tym tropem można zastanowić się nad blatem ze stali nierdzewnej lub inox.
    • alesandra4 blat w kuchni - klejenie 07.05.11, 20:08
      A co myślicie o przyklejeniu kawałka blatu z laminatu:) - ikea ma tylko takie 246 cm, potrzebny mi 6 cm dłuższy. Wyliczono mi, że robiony na wymiar będzie 600 zł droższy! (1cm=100 zł). Pewnym wyjściem jest kupienie go gdzieś indziej, ale akurat nigdzie nie znalazłam "imitacji kamienia - czarny". Czy ze złożeniem mogą być kłopoty? Będzie "wychodziło" pod płytą kuchenną. Czy lepiej dać sobie spokój i kupić mniej pasujący, ale za to w całości. Doradźcie, proszę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka