belcia26 06.01.11, 22:01 Musze na dniach wybrac do szafki w łazience blat marmurowy,umywalkę mam wpuszczaną w blat a szafkę zblizoną kolorem do płytek na ścianie. Ktos mi odradzil marmur,a wy co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belcia26 Re: blat w łazience 08.01.11, 11:11 To mam rozumiec ze nie robic marmuru bo bede miala z nim problemy i trudny jest w pielęgnacji?Nie chce drewna bo widze co sie dzieje u innych w łazienkach jak to zle zakonserwują,wiec chyba wybiore granit albok onglomerat.Co radzisz bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
jtryc Re: blat w łazience 10.01.11, 00:36 Granit. konglomerat jest sztuczny. Naturalny kamień lepiej się prezentuje. JT Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: blat w łazience 10.01.11, 10:10 Niektorzy radza mi Corian lub Kerrock,znasz to,dobre to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jtryc Re: blat w łazience 10.01.11, 16:09 Dobre, tylko wygląda plastikowo. Jeśli pasuje ci do wystroju, nie ma problemu. Decyduj w oparciu o wygląd całego wnętrza. JT Odpowiedz Link Zgłoś
pati44 Re: blat w łazience 06.05.11, 14:05 mam marmurowy blat od 9 lat i nie polecam. Niestety robią się plamy. Nie mogę postawić na nim nawet na sekundę butelki z Cifem czy inną chemią czyszczącą, zaraz plama. Dodatkowo ciemne tłuste plamy jak mi kapnie olejek lub nawet zewykły krem do twarzy jeśli błyskawicznie nie zetrę. W nowej łazience nie zrobię marmuru. Potrzebuję blat biały z połyskiem, blat laminowany moim zdaniem nie wytrzyma więc będę wybierać jakiś z corianu lub inny konglomerat. Ale to zależy od stylu łazienki. Mi potrzebny taki plastikowy nieco wygląd do wystroju ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
virot Re: blat w łazience 06.05.11, 15:29 Ostatnio coraz popularniejszym rozwiązaniem są blaty szklane. Furorę robią przede wszystkim w kuchniach, ale nie widzę przeszkód by tendencję tą przenieść do łazienki. Idąc dalej tym tropem można zastanowić się nad blatem ze stali nierdzewnej lub inox. Odpowiedz Link Zgłoś
alesandra4 blat w kuchni - klejenie 07.05.11, 20:08 A co myślicie o przyklejeniu kawałka blatu z laminatu:) - ikea ma tylko takie 246 cm, potrzebny mi 6 cm dłuższy. Wyliczono mi, że robiony na wymiar będzie 600 zł droższy! (1cm=100 zł). Pewnym wyjściem jest kupienie go gdzieś indziej, ale akurat nigdzie nie znalazłam "imitacji kamienia - czarny". Czy ze złożeniem mogą być kłopoty? Będzie "wychodziło" pod płytą kuchenną. Czy lepiej dać sobie spokój i kupić mniej pasujący, ale za to w całości. Doradźcie, proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś