amistar 14.12.04, 22:14 czym objawiają się pleśniawki i jak wyglądają? Moja 7 m dzidzia ma biały nalot na środku języka i na krawędziach wewnętrznych ust, czy to pleśniawki? A wrazie czego jak je leczyć? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: Pleśniawki 14.12.04, 22:25 ja wlasnie niedawno przeszlam przeszlam przez lesniawki tzn mój synek miał wygladało to jakby jadl bialy seri troche zostalo na jezyku na poczatku mial tylko troche na poczatku jezyka ale na drugi dzien juz byl caly jezyczek poszlam do lekarza dostalam syropek do smarowania i po 2-ch dniach juz nic nie było Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Pleśniawki 14.12.04, 23:27 Ja wyleczyłam swoja dzidzię z pleśniawek witaminą C w kropelkach. Puszczałam co jakiś czas kropelkę na smoczek i dawałam małej do ciumkania. Uwielbiała ten smak a pleśniawki po jakimś czasie zniknęły. Pediatra podsunął mi ten pomysł, ponoć witaminka C działa lepiej niż aphtin (typowy lek na pleśniawki). Potwierdzam! Ola gg5530185 Odpowiedz Link Zgłoś
amistar Re: Pleśniawki 16.12.04, 18:42 A jednak pleśniawki-kupiłam krople i zobaczymy czy pomogą. Czy wyparzyć wszystkie zabawki jak choroba minie? Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: Pleśniawki 23.12.04, 13:12 Szanowna Pani. Opisane objawy świadczą o tym że to pleśniawki. Mozna pedzlowac jamę ustna dziecka aphtinem lub tak jak radzą mamy podawać do buzi po kropelce witamine C, która je neutralizuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś