amb25 11.05.05, 15:16 Pani Ewo chciałm się dowiedzieć jakie maści rozgrzewające mozna stosować u 28 miesięcznego dziecka - Vick chyba nie jest jeszcze odpowiedni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: masci rozgrzewające 11.05.05, 16:31 np. Pulmex Baby od 6 miesiąca życia, Depulol tak samo. vick vapo rub- od 3 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa515 Re: masci rozgrzewające 14.05.05, 08:12 Rzeczywiście Pulmex Baby lub Depulol byłyby najbardziej odpowiednie, o ile oczywiście maluch nie jest alergikiem. U takich maluchów nie wolno stostosować kamfory, dlatego zwykły Pulmex jest przeciwwskazany. Jeśli jednak dziecko jest alergikiem - zdecydowanie odradzam, bo zarówno balsam peruwiański, jak i olejki eteryczne uczulają. Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: masci rozgrzewające 16.05.05, 10:27 niestety, chyba jest alergikiem. Miał stwierdzone alergię pokarmową - na białka mleka, ale objawów juz nie ma żadnych, choć dostaje od miesiąca jogurt i twarożek. Alergii wziewnej , jak sie okazało, tez chyba nie ma - był to błąd lekarzy (odczyny pokrzywkowe związane z malforamcją - były diagnozowane jako alergia o nieustalonej przyczynie). Więc wlaściwie to nie wiem, czy moje dziecko jest alergiczne, bo sami lekarze nie są pewni. Więc, jak Pani uważa - zaryzykować i zastosować którąś z tych maści , czy lepiej nie? Bardzo delikatnie posmarowałam dziecko Pulmexem Baby, ale nawet ja prawie zapachu nie czułam. Reakcji żadnej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: masci rozgrzewające 16.05.05, 16:26 Ja bym nie ryzykowała i jednak nie stosowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś