Dodaj do ulubionych

Pytanie o sudokrem

21.10.05, 21:33
Obserwuj wątek
    • asiula_26 Re: Pytanie o sudokrem 21.10.05, 21:37
      Mam pytanie dotyczace sudokremu tzn chodzi mi o to dlaczego wlasciwie nie
      powinno sie uzywac sudokremu codziennie?Producent napisal ze jest to krem do
      pielegnacji niemowlat jako krem chroniacy przed pieluszkowym zapaleniem skory a
      regularne stosowanie nawet po ustapieniu dolegliwosci zapewnia skuteczna
      profilaktyke.Na forum doczytalam sie ze nie powinno sie go jednak uzywac
      codziennie.Ale czy to moze zaszkodzic dziecku?Ja uzywam od urodzenia jednak po
      odstawieniu od razu dziecko ma wysypke i wracam.
      • domin19761 Re: Pytanie o sudokrem 21.10.05, 21:52
        też jestem ciekawa, używałam go od urodzenia dziecka do teraz czyli 5 miesięcy,
        a jak wyczytałam na forum że nie można to odstawiłam. Swoją drogą położna
        powiedziała , żeby go stosować profilaktycznie.
        • domii Re: Pytanie o sudokrem 23.10.05, 20:21
          powinien byc stosowany tylko leczniczo, ze wzgledu na wysoką zawartosc tlenku
          cynku.
          Tylko, ze...
          Probowalam na pupe mojej malej uzywac inne kremy (np. penatenu), ale po jednym
          uzyciu od razu wyskakiwala jakas krostka, ktora goiłam sudokremem...
          Po sudokremie nie robi sie nic, no i koniec konców, używam prawie cały czas
          sudokremu.
    • ulka271 Re: Pytanie o sudokrem 26.10.05, 12:14
      Witam ja wychowałam 2dzieci na tym kremie inne nie skutkowaly uzywalam go za
      karzdym razem gdy przebieralam chlopakow teraz jestem znow w ciazy i tez bede
      uzywac syn go nazwal cudokremsmilepozdrawiam
      • mediatis Re: Pytanie o sudokrem 03.11.05, 16:24
        tylko sudokrem !!! moje dziecko przy kazdym przewinięciu miało naklady i zyje :-
        )i pupka nigdy czerwona nie była !!!
    • isabelle30 Re: Pytanie o sudokrem 28.10.05, 10:54
      ja go uzywalam codziennie, 2 lata. odkrylam tanszy odpowiednik, pentacrem.
      zadne inne kremy nie byly dobre, od razu uczulenie. sudokrem jest rewelacyjny.
      • arla5 Re: Pytanie o sudokrem 28.10.05, 21:27
        dolaczam sie do Was,moj Miki ma w tej chwili 23 miesiace i stosuje Sudocrem od
        urodzenia malego,jest rewelacyjny,mam zamiar go stosowac rowniez teraz u
        drugiego dziecka.nie sugeruje sie wszystkim co przeczytam na forum.
        • dmgr Re: Pytanie o sudokrem 28.10.05, 23:24
          Slyszalam (od poloznej w szkole rodzenia) ze nie mozna caly czas go stosowac
          wlasnie dlatego, ze skora sie przyzwyczaja i jak cos bedzie nie tak to moze juz
          nie zadzialac. No ale... ja na poczatku tez nie uzywalam caly czas ale gdy malej
          wyskoczyly krostki to uzylam Sudocremu - zniknęly, odstawilam - pojawily sie
          znowu, itd. nie wiem czy smarowac nim dalej.
          Madzia
    • magdulka26 Re: Pytanie o sudokrem 02.11.05, 12:10
      Uzywam sudokremu na zmianę z Alantanem,synek ma bardzo ładną pupcię i zero
      odparzeń a używam tetrówek.
      • collynka Re: Pytanie o sudokrem 02.11.05, 22:49
        Witajcie!Nasz Maciej ma 8 miesięcy i prawie przez cały czas
        używaliśmy "cudokremu".Nic złego się nie stało, a wręcz przeciwnie...miał cudną
        pupkę.Teraz używamy Nivea Baby przeciw odparzeniom i też rewelacyjnie się
        sprawdza wink
        • ewa.m.kaminska Re: Pytanie o sudokrem 07.11.05, 13:22
          Cieszę się, że w przypadku Waszych maluchów Sudokrem się sprawdza, ale nie
          dotyczy to wszystkich dzieci. Niekiedy jego codzienne stosowanie prowadzi do
          przesuszenia skóry (duża zawartość ZnO), ponadto ten krem zawiera też dużo
          związków o działaniu przeciwbakteryjnym, których częste stosowanie nie zawsze
          jest wskazane. W związku z tym ja jestem zwolenniczką jego stosowania dopiero
          wtedy, gdy naprawdę zachodzi taka konieczność.
          • mamajka6 Re: Pytanie o sudokrem 07.11.05, 14:07
            A u nas Sudokrem rewelacyjnie się sprawdził na
            AZS.Córcia od ponad pół roku miała suche swędzące placki i krostki na
            ramionkach.Po kremach nawilżających czy natłuszczających typu np.Balneum stan
            skóry się pogarszał,sterydów nie chciałam stosować ponieważ wysypka po nich
            rozprzestrzeniała się dalej, znikając jedynie w miejscach posmarowanych.Teraz
            po ok.2 tygodniach stosowania sudokremu skóra jest super gładka.Rano smarujemy
            cieniutką warstwą Sudokremu,natomiast wieczorem,żeby uniknąć przesuszenia skóry
            stosuję maść cholesterolową.Jestem zachwycona!!!
            • hannah.s Re: Pytanie o sudokrem 03.03.06, 22:07
              Mamajko6, napisz proszę, ile Twoja córcia ma miesięcy? I czy nadal skóra jest
              ok.
              Moja córka (5,5 mies) ma AZS i też zaczęłam smarować sudocremem, ale najpierw
              stosuje emoilent i dopiero na to sudocrem. I tak sie zastanawiam, czy to ma
              sens.
              • mamajka6 Re: Pytanie o sudokrem 05.04.06, 16:08
                Dopiero dzisiaj odkryłam twój post,ale odpowiadam.Moja córeczka ma teraz równo
                2 latka.Ponad rok walczyliśmy z tymi suchymi plackami na ramionkach i albo
                pomógł sudocrem,albo po prostu z tego wyrosła.Sudocremem smarowałam ją przez
                kilka tygodni (miała wtedy ok.1,5 roku).Na początku raz dziennie po
                kapieli,potem coraz rzadziej.Od grudnia nie smarujemy wcale i jest super - ani
                śladu po wysypce.
    • wifeik Re: Pytanie o sudokrem 14.11.05, 22:36
      U nas dla odmiany pod koniec stosowania tej mniejszej puszki Maciek na sodocrem
      się uczulił...pupcia wokół odbytu była coraz czerwieńsza, później pojawiły się
      krostki i tak pożegnaliśmy się z sudocremem..teraz mamy maść robioną z dużą
      zawartością lanoliny i czegoś tam jeszcze, jest bardzo tłusta..
      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka