02.11.03, 19:41
Czy macie g.g.??????????????????/ Moje nie dziala!!!!Co za dzien! Awaria
pradu,teraz gg nie moge wyslac-wsciec sie mozna!!!!
ml
Obserwuj wątek
    • lablafox Re: ZAPYTANIE 02.11.03, 19:44
      Już działa , moje też się wyłączyło .
      Lx
    • mammaja Re: ZAPYTANIE 02.11.03, 19:44
      Moje wlasnie sie wlaczylo , ale jakis czas tez bylo
      nieczynne.
      • marialudwika Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 10.11.03, 22:24
        Witaj, czy moglabys napisac o "marcinskich rogalach"???? Co roku slysze o nich
        w tv i "umieram" z ciekawosci jak one smakuja? Czy to sa jakies specjalne
        rogale????
        Pozdro
        ml
        • mammaja Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 10.11.03, 22:33
          Przeczytalam w Gazecie w Stolecznej, ze jeden pan w W-wie wypieka poznanskie
          rogale. Moze sie jutro po nie wybiore do Weslej!!!!!!!
          • wywrot53 Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 10.11.03, 23:13
            MM a gdzie w Wesołej wypiekają te rogale? Może i ja się pofatyguję wink
        • bodzio49 Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 10.11.03, 22:35
          Jest to wielki festyn na jednej z głównych ulic Poznania. Smakują te rogale
          bardzo. Każdy szanujący się cukiernik staje na głowie, żeby się zaprezentować.
          Wielkie, słodkie z różnego rodzaju nadzieniami. Oprócz wielu rodzajów rogali
          także inne słodkie wypieki. Strach się tam wybrać w tym czasie wink) Nie jestem
          poznaniakiem ale bywałem, owszem. Pozdrawiam.
          • marialudwika Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 10.11.03, 23:17
            Szkoda,ze do Poznania tak daleko!!!!Moze razem z Polska wejda do unii???
            O niczym innym nie marze jak o polskich przysmakach,tych codziennych i
            powszednich !!!!!Jak ogorki
            kwaszone,oscypki,kaszanka,kielbasa,szyneczka.............etc.,etc. nie mowiac
            juz o takich rarytasach jak rogale marcinskie,paczki..oj,ale sie rozmarzylam!
            Dobrze,ze choc szmalczyk mam
            ml
            • lablafox Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 00:07
              Główną ulicą Poznania jest ul. Swięty Marcin , która obchodzi swoje imieniny
              11 listopada, wówczas to na niej pojawia się św. Marcin na białym koniu i
              przejmuje władzę nad miastem.Odbywaja sie festyny z tej okazji.
              Rogale Marcińskie mają kształt podkowy, którą zgubił koń św. Marcina.
              Są to specjalne rogale , wypiekane tylko 1 x w roku ,kiedyś tylko na 11.11 ,
              teraz jest to okolica tzn. między 09-11.
              Rogale mają specjalne nadzienie z marcepanu i białego maku z orzechami.Wierzch
              maja lukrowany i posypany mielonymi orzechami.
              Są duże i sprzedawane na kilogramy. W tym roku za kilogram , w zależności od
              pracowni płaci się od 19,50 zł do 26 zł.
              Potrafię zjeść 2 w ciągu dnia nie więcej.
              • lablafox Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 09:18
                bbc.internetia.pl/ciekawostki/index.html?Id_Wiadomosci=6381
                Hahaha , okazuje się ,iż jestem statystyczną poznanianką z tym jedzeniem 2
                rogali.
                Lx
                • lablafox Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 09:24
                  www.kuchnia.com.pl/DiD/rogalemarcin.html
                  Podaję przepis na rogale marcińskie
                  Lx
                  • glodn-y Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 10:13
                    Ranna ptaszynko,czy nawet w święto nie dasz pospać?
                    Przez twoje rogale ,to śniadanie spadnie na moją ociężałą główke
                    • mammaja Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 10:18
                      Podaje za Gazeta ( Stoleczna) : 11 listopada rogale
                      marcinskie mozna kupic m.in. w pawilonie nr 3 na stacji
                      metra Ratusz oraz w Villa Park Wesola ul.1 Pulku
                      Praskiego 89. !,90 za sztuke - jeden rogal wazy ok. 20
                      dag i ma 690 kalorii!~Smacznego !
                      • glodn-y Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 10:21
                        No nie,taki glodny to ja nie jestem,żeby do Wesołej się telepać
                        • wywrot53 Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 12:36
                          Ja nie muszę aż tak się wysilać, żeby dotelepać się do Villa Park, jednak nie
                          skorzystam z tej oferty. To jest kompleks hotelowy i nie sądzę, żeby można
                          było na wynos tam kupić cokolwiek, chyba że smakoszem będzie gość tego
                          ekskluzywnego miejsca.
                          • mammaja Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 12:50
                            no ale jak sie facet reklamuje w Stlecznej to chyba
                            jednak mozna kupic? Zaintrygowalas mnie, ale i tak nie
                            pojade, bo za duzo kalorii.....
                            • marialudwika Re: ZAPYTANIE do Lx i pozostalych POZNANIAKOW!!! 11.11.03, 13:43
                              Ludzieeeeeeeeeeeee!!!!! Draznicie moje lakomstwo!!!!!!! Zazdroszcze Wam!
                              A co to jest Villa Park????
                              warszawianka ml
                            • marialudwika Re: ZAPYTANIE do Warszawiakow!!!!! 11.11.03, 18:30
    • marialudwika Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 18:31
      Gdzie jest Villa Park i co TO jest?????????
      ml
      • ten_filou Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 19:34
        Nooo mila ML,-
        jak na warszawianke - coraz mniej orientujesz sie w atrakcjach naszego
        Miasta smile.
        Jak Ciebie to pocieszy - nie Ty jedna.
        Z ogolnodostepnych atrakcji kulinarnych polecam Dom Polski i jego kuchnie.
        www.restauracjapolska.com.pl
        Wszystko co tam jadalem bylo swietne a tort daktylowy na deser - niebo w gebie
        i stala pozycja (zamawiany na wynos) wszelkich rodzinnych spotkan
        "przy kawie"smile.
        Nie zrobisz "sama" - to trzeba juz naprawde profesjonalnych umiejetnosci
        cukierniczych smile.
        • omeri Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 19:40
          I ceny też świetne!
          • ten_filou Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 19:49
            Mila(y) Omeri
            - jest na to prosta "rada"!.
            Nie Ty zapraszaj tam Twoich gosci, tylko DAJ sie zaprosic smile.
            Cala sztuka polega na tym, by akurat tam bedac zaproszonym(ona) - nie "ociagac"
            sie zbytnio smile.
            Filou

ps: nie mam zadnego komercyjnego interesu w podawaniu tego adresu, z moich
            prywatnych doswiadczen jest to po prostu jedna z niewielu Restauracji
            warszawskich gdzie dla przyjemnosci jedzenia dobrych rzeczy - warto pojsc.
            Sa to moje indywidualne wrazenia i zapewne jest wiecej takich dobrych
            restauracji - ja tylko nie trafilem .
            • omeri Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 19:53
              Nie "ociagam się" ale i nie naciągam.
              • ten_filou Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 20:11
                powoli przestaje byc dowcipne.
                Umowmy sie - mojego wpisu - nie bylo, a odnosil sie on (w moim przypadku) do
                ukladow rodzinnych: (dzieci, zona i najblizsi krewni) gdzie o
                jakimkolwiek "naciaganiu" - nawet mowy byc nie moze i jezeli to tak rozumiec -
                ja osobiscie nie mam powodow miec jakichkolwiek wyrzutow sumienia i napewno nie
                mam "dlugow honorowych" smile
                F.
            • marialudwika Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 20:16
              A co z tym Villa Park,dlaczego nikt mi nie chce wyjasnic?....
              ml
              • wedrowiec2 Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 20:22
                Wprawdzie z Warszawy wyjechałam jako pięcioletnie pacholę, to za Googlami
                podaję:
                "Villa Park Wesola" to posmak goscinnej, cieplej Italii, to warszawska ostoja
                wypoczynku, rozrywki, rekreacji i sztuki. Niecodzienny klimat buduje
                sródziemnomorska roslinnosc, a prosta i funkcjonalna zabudowa, kryje w swym
                wnetrzu niepowtarzalne, utrzymane w pastelowych tonacjach freski, wykonane
                recznie przez artystów plastyków z ASP, stylizowany ogród oraz bardzo
                nowoczesny i rozbudowany kompleks rekreacyjny. Znajdziesz tutaj: wysoki
                standard, sloneczne pomieszczenia, cos dla ciala i ducha. VILLA PARK WESOLA
                znajduje sie w urbanistycznej granicy Warszawy, okolo 16 kilometrów od Palacu
                Kultury w kierunku wschodnim, w uroczej, zielonej okolicy Mazowieckiego Parku
                Krajobrazowego i terenów rekreacji konnej. Trasa na Terespol i Lublin w prostej
                linii doprowadzi Panstwa do Wesolej.
                • marialudwika Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 20:39
                  Dzieki Wedrowcze jestes niezawodny!!!!!
                  ml
        • marialudwika Re: ZAPYTANIE 11.11.03, 19:56
          Czy to aby nie jest "pogoda dla bogaczy"?????
          Pozdrawiam
          ml
          • marialudwika Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 16:53
            Problem jest nastepujacy.Kupilam puszke dla psow firmy amerykanskiej NUTRO.Ale
            nie wiem ile mam dawac ?
            waga psa np. 25 lbs ?????? Czy to funty? a dawac trzeba 1 i 1/4 cans-to chyba
            pojemnik ??????
            ml
            • marialudwika Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 17:18
            • piesnakotlety2 Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 17:51
              Czy to aby nie jest "zarcie dla psow bogaczy"?????
              a wlascicielka ma "skore, fure i komore"?
              Pozdrawiam,-
              piesnakotlety
              (i inne zarcie - napewno nie amerykanskie).

• warum Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 17:55
                Hmm. "wlascicielke" na pewno stac na hobby, bo... ma 40+, a czy wyda SWOJE
                pieniadze na papu dla psa czy na inne przyjemnosci - to tylko JEJ wybor.
                Czyzbys jeszcze nie jadl obiadu? Glodn_y to Ty na pewno nie jestessmile
                • marialudwika Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 18:20
                  "piesnakotlety" moze zachowac swoje uwagi dla siebie!!!!!Akurat sie tak
                  sklada,ze mam ochote dawac /od czasu do czasu/ moim psom NUTRO.Gotuje im
                  rowniez ryz z kura etc.Wolnoc Tomku w swoim domku!!!!Pozatym nie pytlam o opinie
                  n.t. zywienia psow a o zupelnie cos innego.
                  ml
                • piesnakotlety2 Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 18:42
                  Autor: warum:
                  "napisalam,na temat "tolerancji" , "porzadnosci i "otwartosci" na innych -
                  czyli nie mgr/
                  minimum, bez zer na koncie i jachtow czy beemek, a nawet tych z M2 w blokach i
                  tyrajacych na na kilka etatow za g. pieniadze. Skrytykowalam wszystko.....

Autor: warum
                  + odpowiedz na list:

"Hmm. "wlascicielke" na pewno stac na hobby, bo... ma 40+, a czy wyda SWOJE
                  pieniadze na papu dla psa czy na inne przyjemnosci - to tylko JEJ wybor.

NIEMOZLIWE!!!!!

Jeszcze kilka dni temu BARDZO CIEBIE BOLALO na co inni wydaja WLASNE
                  PIENIADZE smile)
                  A przyjaciolka - specjalistka od : "skory, komory i fury - tez byla BARDZIEJ
                  elokwentna gdy chodzilo nie o NIA - personalnie - tylko o kogos innego!

Smacznego ZARCIA pieskom hobbystki - zyczy:

piesnakotlety

smile)

• warum Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 19:23
                    No coz... albo przeczytaj ze zrozumieniem Calosc mojej wypowiedzi, albo nie
                    cytuj wyrwane z kontekstu kawalki..bo wypaczyles sens...Ale tu jest otwarte
                    forum wiec kazdy widzi co chce i rozumie jak potrafi. Chyba,ze sledzisz moje
                    wypowiedzi z jakas specjalna uwaga, co wlasciwie moze by mnie cieszylo gdybys
                    sie i wypowiadal w swoim imieniu .
                    • piesnakotlety2 Re: ZAPYTANIE? 21.11.03, 14:16
                      warum napisała:

> No coz... albo przeczytaj ze zrozumieniem Calosc mojej wypowiedzi, albo nie
                      > cytuj wyrwane z kontekstu kawalki..bo wypaczyles sens...Ale tu jest otwarte
                      > forum wiec kazdy widzi co chce i rozumie jak potrafi. Chyba,ze sledzisz moje
                      > wypowiedzi z jakas specjalna uwaga, co wlasciwie moze by mnie cieszylo gdybys
                      > sie i wypowiadal w swoim imieniu .

Widocznie w ciagu kilku ostatnich dni o 180° zmienila Pani zasady!.
                      Odpowiedzi na wpisy NIE adresowane do Pani i komentarze na ich temat z
                      wyrwanymi z kontekstu przykladami - byly jak do tej pory Pani "specjalnoscia"!.
                      (poszuka Pani sama, czy przypomniec? - bo pamiec zdaje sie u Pani rownie krotka
                      co wygodna!).
                      Piesnakotlety - wypowiedzial sie na temat ZARCIA dla psow- tematu nieobcego
                      wszystkim psom i we WLASNYM imieniu, a wpis jego byl podyktowany "podziwem" iz
                      Pani kolezanka, milosniczka "skory, fury i komory" karmi swoje zwierzaki
                      amerykanska mieszanina padliny z odpadami w puszkach.
                      Mondo Cane - tych biednych zwierzakow sad.
                      No, ale skoro wlascicielka: "skora, fura i komora" - do tego wszystko mocno
                      holenderskie! - hmmm ... tylko napisac o tym na .... kanadyjskiej www !.
                      Wielki Swiat! - to robi wrazenie! - pewnie i na psach smile
                      • ewelina10 Re: ZAPYTANIE? 21.11.03, 14:21
                        Ach...... od razu zrobiło się bardziej swojsko. smile))
                  • felinecaline Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 20:13
                    psie na cokolwiek: uwazaj na bledy semantyczne - sa bardzo wiele mowiace, ten,
                    ktory popelniles wszystko mi wyjasnil.
              • ewelina10 Re: ZAPYTANIE? 20.11.03, 20:37
                piesnakotlety2 napisał:
                > Czy to aby nie jest "zarcie dla psow bogaczy"?????
                > a wlascicielka ma "skore, fure i komore"?

Jakie kotlety ci w głowie..... do budy i na łańcuch.
                • piesnakotlety2 Re: ZAPYTANIE? 21.11.03, 14:28
                  ewelina10 napisała:

> piesnakotlety2 napisał:
                  > > Czy to aby nie jest "zarcie dla psow bogaczy"?????
                  > > a wlascicielka ma "skore, fure i komore"?
                  >
                  > Jakie kotlety ci w głowie..... do budy i na łańcuch.

W odroznieniu od Pani - ja nie doradzalem by Pani zalozyla sobie na twarz np.:
                  KAGANIEC! - wychodzac z zalozenia iz w Pani skrajnym przypadku, zadna OZDOBA
                  nie poprawi ...charakteru smile.
                  Pozostanmy moze przy tym komentarzu i Pani czystych intencjach tego wpisu.
                  Juz jedna z "kolezanek" - przejela funkcje "Adwocatus´a diaboli" - tak
                  nieudolnie iz wymaga wsparcia?
                  • ewelina10 Re: ZAPYTANIE? 21.11.03, 14:40
                    piesnakotlety2 napisał:
                    > W odroznieniu od Pani - ja nie doradzalem by Pani zalozyla sobie na twarz
                    np.:
                    > KAGANIEC! - wychodzac z zalozenia iz w Pani skrajnym przypadku, zadna OZDOBA
                    > nie poprawi ...charakteru smile.
                    > Pozostanmy moze przy tym komentarzu i Pani czystych intencjach tego wpisu.

Masz rację ..... żadna ozdoba nie poprawi mi charakteru. Podobno ideał to
                    nudziarz, a ja nie chcę być zaliczona do tej grupy smile))
                    Ale wiesz co.... przyznaję, nie miałam czystych intencji z tym łańcuchem.
                    A co Ty zrobiłbyś, jakby nagle wyskoczył Ci jakiś nieznany szczekający pies ???
                    Lepsza buda i łańcuch niż potraktowanie go paralizatorem smile
                    Na osłodę dodam, pies to strasznie wierne stworzenie smile)))))))))))))))
                    • piesnakotlety2 Re: ZAPYTANIE? 21.11.03, 18:04
                      paralizator i buda z lancuchem - to metody z Pani arsenalu srodkow retorycznych
                      w dyskusjach forumowych.
                      Wspomniane intencje i ich swoista rasowosc - przywoluja porownania z
                      kundlizmem - tak po "psiemu" nazywa sie Pani dominujaca cecha charakteru i nie
                      ma to nic wspolnego z czystoscia rasy.
                      Charakter sie ma wyrobiony przez cwiczenie ulubionych przez Pania technik
                      paralizatorskich i lancuchowych, przydatnych zapewne w srodowisku w ktorym sie
                      Pani obraca - nie zmienia to faktu iz trudno w Pani wpisach to ukryc.
                      Piesnakotlety - nie jada padliny w puszkach (amerykanskich - rowniez) i omija
                      kanadyjskie strony internetowe z produkcjami epistolarnymi KUNDLI.
                      Z psanakotlety - nawet Pani typowa metoda: paralizatora i lancucha - nie ma
                      mozliwosci zrobienia swini.
                      O taka ewolucje po "drugiej stronie smyczy",- juz latwiej, jak widac smile.
            • foxal Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 18:46
              > waga psa np. 25 lbs ?????? Czy to funty? a dawac trzeba 1 i 1/4 cans-to chyba
              > pojemnik ??????< ml

symbol lbs = funt angielski = 454 gramy
              2,2 lbs = 1kg = 1000 gram

can = puszka w ktorej kupilas jedzenie, cans = puszki liczba mnoga od can
              • marialudwika Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 19:31
                Dziekuje!!!
                ml
                • glodn-y Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 19:43
                  Moja sunia strasznie lubi kotlety.
                  Jest jeden malutki feler,po kotletach straszne "bąki"wali.

WIECIE mam wrażenie ,że sunia na forum wlazłasmile
                  ps
                  Ale przecież to nie możliwe,ktoś mi się pod sunie podszywa,a tego nie lubię
                  • marialudwika Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 19:55
                    Hej Glodny!!! Ty jestes moim IDOLEM
                    ml
                    • em_em Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 20:08
                      i tu również całkowicie się zgadzam z Szanowną Przedmówczynią smile))
                    • glodn-y Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 20:09
                      Obiecanki cacanki a glodnemu .......?????????
                      • mammaja Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 20:14
                        A na kluseczki kiedy przyjdziesz wreszcie ?
                        • glodn-y Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 20:45
                          mammaja napisała:

> A na kluseczki kiedy przyjdziesz wreszcie ?

Przyjadę ,przyjadę tylko zaprośsmile
                          A jak przyjadę z sunią to,twój "potwór"jej nie zje?????smile))
                          • mammaja Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 21:16
                            Sa trzy mozliwosci:
                            1. pokocha i bedzie chciala sie bawic (przeciez tez jest
                            sunia) .Nigdy nie atakowala zadnych pieskow
                            przychodzacych z wizyta.
                            2. w ferworze milosci zatratuja calkiem moj ogrodek
                            3. twoja sunia zaatakuje moja i wtedy nie recze!
                            • glodn-y Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 21:17
                              A pies je ganiał.
                              Niech tylko kluseczki w spokoju zostawią
                              • mammaja Re: ZAPYTANIE 20.11.03, 23:02
                                Kluseczek nie oddamy nigdy! Sa tylko nasze!
                                • wybredna3 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 14:54
                                  Powitac, powitac sukinsyna marnotrawnego . ha, ha,ha - to na pewno ratlerek: te
                                  najglosniej szczekaja z ukrycia: bo wiedza, ze w razie czego nawet ogona im
                                  brakuje, zeby go podkulic i zwiewac gdzie pieprz rosnie. Nawet takiej ozdoby
                                  los ich pozbawil...
                                  • ewelina10 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 15:24
                                    wybredna3 napisała:
                                    > Powitac, powitac sukinsyna marnotrawnego . ha, ha,ha - to na pewno ratlerek:

Wybredna3 czy wredna3 ..... do sześcianu i tak wystarczająco na to, aby
                                    przerazić samych rodwajlerów tą skumulowaną nienawiścią ......a co dopiero
                                    biednego ratlerka.......
                                    Skąd u Ciebie tyle nienawiści do tych biednych zwierzątek ??? Rakarz z zawodu ?
                                    Wyluzuj się ... Uważaj, żebyś się sama nie przeraziła.......ale swojego odbicia
                                    w lustrze brrrrrrrrr !!!!!!!!!!!
                                    • marialudwika Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 15:33
                                      Moim zdaniem,skromnym,wrednej czy tam jak to byl?..wybrednej chodzi nie o
                                      ratlerka a o "psanakotlety".W kazdym razie mam nadzieje,ze tak jest!!!Inaczej
                                      to grrrrrrr!!!!!!!
                                      wielbicielka zwierzat wogole a psow w szczegole,ktora oddaje im swoje kotlety!!!
                                      ml
                                      • wybredna3 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 15:44
                                        Oczywiscie chodzilo mi o tego, ktory wystepuje w psiej skorze, co jest obraza
                                        dla wszystkich psow. Ewelino, radze kierowac sie rozumem a nie zacietrzewieniem
                                        wtedylatwiej jest dostrzec co poeta chcial przez to powiedziec. Rada latwa do
                                        wcielenia w zycie - pod warunkiem posiadania rozumu.
                                        Wszystkie prawdziwe psy lubie i holubie, nie znosze i tepie tych, ktorzy
                                        podszywaja sobie psie skorki. Znikam, do nastepnego razu pozdrawiajac na
                                        odchodnym wszystkie Wasze sympatyczne psy - one maja swietny wech i wiedza, co
                                        sie kryje za pozorna wrednoscia wybrednej ha-u, hau, hau.
                                        • ewelina10 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 16:02
                                          wybredna3 napisała:

> wtedylatwiej jest dostrzec co poeta chcial przez to powiedziec. Rada latwa do

Lepiej zostawmy tego poetę, bo się może w grobie przewrócić. Żenujące
                                          porównanie.
                                          Dla mnie jest obojętnie jakie sobie "zaszczytne" cele wyznaczasz, w jednym się
                                          nie pomyliłaś...... wybrałaś sobie właściwy nick do swojej osoby !!!!!!!
                                          Takie zachowanie jak Twoje uważam za perfidne i podłe.

Zmieniasz nick i myślisz, że to pozwala na zachowanie honoru.
                                          Jeśli jesteś jedną z nas, a nie potrafisz wyrazić tego co uważasz, tym gorzej
                                          dla ciebie.
                                          Ja mówię to co myślę, i dzięki temu mogę spokojnie spać. Ohyda !
                                          -
                                          ___________________________________________________
                                          >Nie bój się - mów to co myślisz<
                                          gg *4418139
                                          • lablafox Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 16:04
                                            Dziewczyny przestańcie, proszę
                                            Lx
                                          • ewelina10 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 16:08
                                            Możesz być pewna LX - już otrzepałam ręce.
                                            • mammaja Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 16:20
                                              No i pomyslcie czym moze sie skonczyc zapytanie czy
                                              dziala gg. Normalna pyskowka!
                                              • marialudwika Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 16:25
                                                Boje sie juz odezwac,ale czy to aby nie jest wredny-psikotlet..etc.,nie pomne
                                                juz i nawet nie chce,hm.Pozdrawiam
                                                ml
                                                • marialudwika Re: ZAPYTANIE- post scriptum 21.11.03, 16:33
                                                  A pozatym dolaczam sie do Lx.Przestanmy i nie robmy z igly widel!!!!A w
                                                  Holandii mowi sie nie robmy z muchy slonia!!!!!
                                                  ml
                                                  • wybredna3 Re: ZAPYTANIE- post scriptum 21.11.03, 17:34
                                                    Ewelino, specjalnie dla ciebie: co ty wiesz o lojalnosci - przeciez to
                                                    zwlaszcza ty za plecami innych plotkowalas z pewnym juz eks-uczestnikiem tego
                                                    forum. czyzby obecne oburzenie wynikalo z faktu ze w nowym psem podszytym
                                                    uczestniku rozpoznalas swojego kompana i za wszelka cene zamierzasz chronic
                                                    jego i twoje z nim ukladziki? Tyle na tyle, do nastepnego razu.
                                                  • piesnakotlety2 Re: post scriptum 21.11.03, 19:07
                                                    Autor: jej_maz
                                                    + odpowiedz na list

smile))) witaj u siebie smile))

party dla padlinozercow sie zaczelo? - podano konserwowe smakolyki?.
                                                    Pewnie jakis glodny sie znajdzie smile.
                                                    Smacznego!

• marialudwika Re: ZAPYTANIE- post scriptum 21.11.03, 18:25
                                                    Oczy mi sie robia jak spodki po przeczytaniu postow,ktorych przedtym nie
                                                    zauwazylam>Po pierwsze karmy,ktore uzywam nie sa zadna padlina!Chce tu zwrocic
                                                    uwage ostro mnie napadajacego"psanakotlety",ze KOTLETY TEZ SA PADLINA!!!Chyba
                                                    nie sa zywe??????Na talerzu!
                                                    Po drugie nie rozumiem tych antykanadyjskich akcentow.O co tu wogole chodzi???
                                                    Chyba o jakas FALSZYWIE pojeta ambicje...
                                                    ml
                                                  • piesnakotlety2 Re: ZAPYTANIE- post scriptum 22.11.03, 14:05
                                                    Kotlety ktore Ty porzyrzadzasz - byc moze sa z padliny - nie jadlem i nie mam
                                                    takiego zamiaru.
                                                    Przyrzadzanie padliny i falszywosc - to chyba Twoja specjalnosc - podobnie jak
                                                    Twoich kolezanek na czele z Wybredna - stworem STWORCY przyglupawej strony www
                                                    z Twoimi tam foto-publikacjami.
                                                    Zaloz skore, wlacz komore i sfotografuj sie w Twojej furze - bedzie pasowac jak
                                                    ulal - czysta Canada i w Twoim stylu.

ps: fura, skora i komora jak rowniez stwierdzenie iz kotlety robi sie z
                                                    padliny - pochodza z TWOJEJ (nie mojej!) - skarbnicy wiedzy i okreslen.
                                                    Powyzsze na wypadek gdy ktorys z wirtualnych stworow STWORCY tego forum
                                                    (Wybredna) czy kolega-Tworca przecudnych czupurkow z grona VIP-ow, podejmowali
                                                    proby "obiektywnej oceny" tego wpisu.
                                                  • felinecaline Re: ZAPYTANIE- post scriptum 22.11.03, 15:18
                                                    Chlopie, zal mi cie; juz w Twoim pierwotnym wcieleniu na tym forum dawalo sie
                                                    odczuc, ze masz potezny problem z wlasnym "ja" i stosunkiem do otoczenia. Stad
                                                    wynikaja twoje konflikty z otoczeniem i takie "miotanie" sie psa na lancuchu
                                                    nic tu nie pomoze. przyjaznie Ci radze, zmien metode, zrzuc psia skore, wroc
                                                    jako Poppaye (przeprasza, jesli znieksztalcam pisownie, nie zwrocilam uwagi na
                                                    ten szczegol). Wytlumacz nam, skad taka uraza do ML, ktorza byla bardzo dlugo
                                                    wyjatkowo wyrozumiala i przyjazna w stosunku do ciebie. Skad tyle goryczy i
                                                    jadu w stosunku do Marka? Uswiadom im co ci rzeczywiscie zawinili i innym tez.
                                                    Przeciez jesli nas bawi tworzenie strony to co z tego zlego wynika dla ciebie?
                                                    Nie chcesz? Twoja sprawa; moze bys chcial i jestes jak ta panienka co
                                                    to "chcialaby a boi sie"? czego? Kompromitytacji? przed kim? Wszyscy jestesmy
                                                    amatorami i probujemy swoich sil. napewno i Ty masz jakies swoje mocne punkty,
                                                    osiagniecia, mialbys sie czyms pochwalic. Skrywanie dla siebie i w sobie nie
                                                    jest najlepsza metoda na zachowanie rownowagi miedzy soba a otoczeniem; stad
                                                    rodza sie wilkolaki, ktore glownie sa grozne dla ciebie samego: nam moze
                                                    uprzykrzaja troche zycie, Ciebie w koncu moga pozrec. jak kotleta i to w stanie
                                                    daleko posunietego rozkladu. Wybieraj; mam nadzieje, ze wybizrzesz slusznie i
                                                    wierze, ze inni nie zrezygnowali jeszcze z kredytu zaufania i sympatii, jaki
                                                    dla ciebie mieli.
    • ewelina10 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 18:14
      Rzeczywiście.....sama poezja. Co za artyzm, co za kunszt. Ciekawe słownictwo.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=8360928&a=8809742
      • piesnakotlety2 do: Pani Ewelina10 21.11.03, 18:59
        zbyt duzo polnocnoamerykanskiej (kanadyjskiej?) strawy w postaci puszkowej
        padliny i odpadkow - skutki widoczne! smile.
        Kotlety - szanowna Pani to jest TO! - zdrowe i smaczne a nie kundlistyczne
        umizgi w towarzystwie sepow i innych padlinozercow.
        Prosze zwazac na menu kolacyjne smile
        Udanego wieczoru zyczy.-
        piesnakotlety

ps:towarzystwo przy stole - tez rzecz wazna! a u Wybrednej i jej przyjaciol
        podaja wylacznie amerykanskie swinstwo w puszkach sad
        • wybredna3 Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 19:19
          Biedny zaszczuty ciapek! juz tak stracil kontakt z rzeczywistoscia, ze kasa na
          oslep!
          • marialudwika Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 19:22
            Zalosne!!!!!Chyba niektorzy nie moga jednak bez nas zyc!
            ml
            • marialudwika Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 19:24
              A na koniec dodam jeszcze-psynakotlety szczekaja a karawana idzie dalej...
              ml
              • alfredka1 Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 20:53
                cztery dni bez internetu i oto "wrócił" - radość trwała krótko.Kochani. co się
                dzieje, dlaczego tyle złośliwości, obrażania, dokopywania? Proszę, przestancie,
                przecież jeżeli to Forum jest dla niektórych takie obrzydliwe, to niech się
                nie "katują" jest tyle dobrych, mądrych i najnaj..
                • marialudwika Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 21:01
                  Swiete slowa!!!!!
                  Ale widac niektorzy sa masochistami.Pozdrawiam
                  ml
                • felinecaline Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 21:59
                  Z calym szacunkiem Alfredko: widocznie niektorzy tak wlasnie lubia: traskaja
                  drzwiami, odchodza, plotkuja pokatnie, odgwizduja marsze zalobne a potem
                  wracaja jak zombie albo bardziej rodzime wiklolaki. Ja rozumiem, to widac nasz
                  nieodparty urok, ale zeby az tak? smile))
                  • ewelina10 Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 22:13
                    do: Pani Ewelina10 - chcecie, żebym odeszła. Dlaczego do mnie adresujecie ?
                    • wedrowiec2 Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 22:20
                      Zostań pani Ewelina10, bardzo proszęsmile))
                      • ewelina10 Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 22:26
                        "Pani" niech sobie idzie, ale ewelina10 chyba jeszcze tu na tym forum
                        pomarudzi troszeczkę smile
                    • marialudwika Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 22:25
                      To nie Ciebie przeciez dotyczy a wilkolaka z kotletem!!!!!!!
                      Pozdrawiam
                      ml
                      • marialudwika Re: do: Pani Ewelina10 21.11.03, 22:26
                        Tutaj jednak musze przyznac racje Foxalowi,hm!!!!
                        ml
                      • piesnakotlety2 Re: do: marialudwika 21.11.03, 23:11
                        wilkolak z kotletem - trzyma sie pewnych zasad i nie nazywal nikogo np:
                        przyglupiasta gospodynia domowa!.
                        Epitety, porownania i chec przypodobania sie wszystkim - to coniektorych
                        metoda dyskusyjna.
                        Moze lepiej nauczyc sie robic kotlety?.
                        Twoja kolezanka Wybredna i jej kanadyjski stworca bylby zapewne zachwycony
                        odmiana puszkowego jedzonka - bo poza potakiwaniem i karmieniem zwierzat
                        padlina nawet pies od takiej krytykantki wiele sie nie nauczy.
                        Podpisujesz razno liste obecnosci - to fakt! smile
                        • lablafox Re: wyjaśnienie 21.11.03, 23:26
                          Twoja kolezanka Wybredna i jej kanadyjski stworca

Kanadyjski stwórca jest stwórcą nas wszystkich , ciebie też , psienakotlety.
                          To on założył forum a my do niego weszliśmy i dzięki temu zaistnieliśmy.
                          On też założył stronę.
                          Dzięki niemu , mimo, iż Go nie lubisz i negujesz , możesz tutaj wypowiadać
                          się .
                          Nie opdowiada Tobie nasze towarzystwo , zamist komentować , po prostu nie
                          przychodź .My tworzymy być może towarzystwo wzajemnej adoracji , tylko przez
                          to ,że staramy się rozmawiać jak normalni ludzie. Akceptujemy taki styl , więc
                          jesteśmy. Nie ma nas tam gdzie sposób porozumiewania się odbiega od naszych
                          oczekiwań. Daj już spokój osobistym wycieczkom , są niesmaczne.
                          Lx
                          • piesnakotlety2 Re: wyjaśnienie 22.11.03, 09:03
                            byc moze Twoj kanadyjski stworca - jest Twoim stworca - padnij na kolana i wal
                            glowa w zachwycie o podloge! - bronil Ci ktos?.
                            Jak inni odbieraja tego "stworce" - pozostaw to do ich wlasnej oceny.
                            Wsadzanie nosa w nie Twoje sprawy - mimo akceptacji Twojego stworcy - to zaden
                            argument dla mniej stworcobojnych.
                            Wymiana spostrzezen z innymi bezkrytycznymi milosniczkami twojego stworcy -
                            doskonaly temat dla kolezanek z kola gospodyn domowych oraz bezkrytycznych
                            wielbicielek glupoty i zlego smaku - poruszaj sie moze w tej dobrze znanej Ci
                            tematyce?.
                            Zachowaj Twoje porady - dla innych, bo zmarnowany Twoj czas i zaangazowanie ze
                            strata dla lasego na zachwyty kanadyjskiego stworcy smile.
                            • bodzio49 do poprzednika 22.11.03, 11:14
                              Dzień dobry. Wciąż wyobrażam sobie, że każde działanie powinno mieć jakiś cel.
                              Przynajmniej ja tak się staram postępować. Ale twoich wystąpień tutaj w tych
                              kolejnych maseczka zupełnie nie rozumiem. Też zdarzało mi się "ulżyć sobie" -
                              skomentować decyzje swoich lokalnych władz na forach miasta lub swobodnie
                              pożartować na niektórych egzotycznych forach. Ale o co tobie tutaj chodzi
                              zupełnie nie rozumiem. Przecież widzisz, że skłócić tubylców i tak już nie
                              zdołasz. Czy to ci sprawia przyjemność? Jeśli tak to ta przyjemność sporo cię
                              powinna kosztować. Nie jest ci głupio jak patrzysz w lustro przy goleniu?
                              Współczuję.
                        • marialudwika Re: do: marialudwika 22.11.03, 00:16
                          A moze lepiej bedzie jesli niektorzy naucza sie odwagi i zdejma przylbice
                          zamiast wysmazac nieustajace epitety!!!!
                          Nawiasem mowiac kotlety smaze bardzo dobre,nie wstydze sie byc GOSPODYNIA
                          DOMOWA,jestem nia tylko wtedy,gdy mam na to kaprys.
                          Smieszy mnie,ze niektorzy nie maja innych zajec niz patrzenie kto i kiedy
                          podpisal liste obecnosci...zalosne.
                          ml
    • ewelina10 Re: ZAPYTANIE 21.11.03, 23:26

Daj spokój ML.
      • marialudwika Re: ZAPYTANIE- post scriptum 22.11.03, 00:22
        Na zatrucie organizmu jadami dobrze sluzy KANADYJSKI syrop klonowy,oczysza
        swietnie krew...
        ml
    • em_em Re: ZAPYTANIE 22.11.03, 09:52
      a poza tym świeci słońce - i dzień może być jeszcze mimo wszystko udany

świat jest piękniejszy kiedy lubi się ludzi - naprawdę - warto spróbować
      • ewelina10 Re: ZAPYTANIE 22.11.03, 10:04
        A ja mam zapytanie smile

Czy Wy sobie wyobrażanie, jak dziś jest pięknie u mnie ?
        Słońce od rana zagląda do okien W Warszawie i okolicach .....nie sposób się do
        niego nie uśmiechnąć smile.
        A może zamiast Bożego Narodzenia....Wielkanoc przed nami ? smile
        Przy takiej pogodzie grzechem byłoby nie mieć humoru wink
        Życzę optymizmu.
        • mammaja Re: ZAPYTANIE 22.11.03, 12:44
          Ewelino, po drugiej stronie Warszawy jest tak samo
          pieknie i zyc sie chce odrazu!
          Zostawcie juz te odgrzewane kotlety, bo sa niesmaczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka