martajanko 24.05.06, 22:03 dziewczyny poleccie jakąś dobrą oliowkę alb po której nie ma wysypki próbowalam juz dwóch i po każdej mała jest wysypana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asula Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 08:25 Najlepsza jest parafina, dostepna w aptece ) Pozdrawiam asiek Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 08:45 nie stosuj oliwki po prostu.Ja nic nie stosowałam, czasem puder na pupcię. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 09:33 Poproś lekarza o receptę na krem z wit A i E na ciekłej parafinie - super. Cena 5zł za 100ml. Ja stosuję na bardzo suchą skórę mojego atopika i się sprawdza. A oliwka wogóle się nam nie sprawdzała. Poszła w kąt. Odpowiedz Link Zgłoś
jendza000 Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 21:38 moja cora toleruje oliwke johnsona ta zwykla a np kolezanka uzywa tylko w zelu bo innych nie toleruje Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 00:16 Ja polecam Ziajkę (tania i pachnie dzidziusiem ), ale trzeba brać pod uwagę fakt, że co jednego dziecka nie uczula, może uczulić inne... Moja Córka jest uczulona na Bambino i wiele moich znajomych nie może w to uwierzyć mówiąć "przecież Bambino nie uczula". A to totalna bzdura. Testuj, próbuj i nie zaczynaj od najdroższych, może znajdziesz coś w tych naprawdę tanich. Odpowiedz Link Zgłoś
ewatas Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 09:53 Dokłanie!!!! Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia to strzał w dziesiątkę. Używam od początku, mały ma 16 tygodni i skórkę jak aksamit. Jedyna wada: nie pachnie. Ale przecież nie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 09:59 lepiej niz oliwka sprawdzają sie plyny do kapieli z oliwką czy z parafiną (Oilatum czy Ziajka z parafiną, z oliwką chyba jest Nivea). My stosujemy Ziajkę do kąpieli, po kąpieli smaruję nozki i rączki gdzie Adas ma bardzo suchą skórę, kremem Balneum Baby; Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: pielęgnacja skóry 10.06.06, 19:20 Niestety, oliwka stosunkowo często uczula. Dlatego lepsze jest mleczko, tylko proszę zwrócić uwagę na to, żeby na etykiecie miało napisane, że jest dla niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś