Dodaj do ulubionych

pielęgnacja skóry

24.05.06, 22:03
dziewczyny poleccie jakąś dobrą oliowkę alb po której nie ma wysypki
próbowalam juz dwóch i po każdej mała jest wysypana.
Obserwuj wątek
    • asula Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 08:25
      Najlepsza jest parafina, dostepna w aptece smile)
      Pozdrawiam
      asiek
    • 5_monika Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 08:45
      nie stosuj oliwki po prostu.Ja nic nie stosowałam, czasem puder na pupcię.
    • elag3 Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 09:33
      Poproś lekarza o receptę na krem z wit A i E na ciekłej parafinie - super. Cena
      5zł za 100ml. Ja stosuję na bardzo suchą skórę mojego atopika i się sprawdza. A
      oliwka wogóle się nam nie sprawdzała. Poszła w kąt.
    • jendza000 Re: pielęgnacja skóry 25.05.06, 21:38
      moja cora toleruje oliwke johnsona ta zwykla a np kolezanka uzywa tylko w zelu
      bo innych nie toleruje
      • blesa1 Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 00:16
        Ja polecam Ziajkę (tania i pachnie dzidziusiem smile), ale trzeba brać pod uwagę
        fakt, że co jednego dziecka nie uczula, może uczulić inne... Moja Córka jest
        uczulona na Bambino i wiele moich znajomych nie może w to uwierzyć mówiąć
        "przecież Bambino nie uczula". A to totalna bzdura. Testuj, próbuj i nie
        zaczynaj od najdroższych, może znajdziesz coś w tych naprawdę tanich.
    • krawro Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 07:58
      Polecam zwykłą oliwę z oliwek
      Ada
      • ewatas Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 09:53
        Dokłanie!!!! Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia to strzał w dziesiątkę.
        Używam od początku, mały ma 16 tygodni i skórkę jak aksamit. Jedyna wada: nie
        pachnie. Ale przecież nie o to chodzi
        • dixi Re: pielęgnacja skóry 26.05.06, 09:59
          lepiej niz oliwka sprawdzają sie plyny do kapieli z oliwką czy z parafiną
          (Oilatum czy Ziajka z parafiną, z oliwką chyba jest Nivea). My stosujemy Ziajkę
          do kąpieli, po kąpieli smaruję nozki i rączki gdzie Adas ma bardzo suchą skórę,
          kremem Balneum Baby;
          • ewa.m.kaminska Re: pielęgnacja skóry 10.06.06, 19:20
            Niestety, oliwka stosunkowo często uczula. Dlatego lepsze jest mleczko, tylko
            proszę zwrócić uwagę na to, żeby na etykiecie miało napisane, że jest dla
            niemowląt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka