Dodaj do ulubionych

3 tyg - jaki filtr

19.07.06, 09:30
nasza córeczka ma dopiero 3 tygodnie.Jaki możemy stosować filtr prezciw słoneczny?
Nie chcemy i nie zamierzamy jej opalać.na spacer wychodzi po godzinie 17 ale i tak jakis filtr nawet w cieniu jest potrzebny.Niestety nic nie znalazłam w linkach dot tematu.Nie zawsze napisane jest na preparacie od jakiego wieku mozna stosować np chicco lub avene ...
Obserwuj wątek
    • alojw Re: 3 tyg - jaki filtr 19.07.06, 10:47
      Nie ma takiego kosmetku, który można stosować u noworodka. Parasolka do wózka i
      to chyba wszystko co można. Wszystkie preparaty z filtrami mineralnymi można
      zazwyczaj stosować powyżej 6 miesiąca.
      • mooh Re: 3 tyg - jaki filtr 19.07.06, 11:10
        Filtry CHEMICZNE powyżej 6 miesiąca życia (choć najlepiej od 3 roku życia),
        filtry mineralne możesz stosować już u noworodka. Bardziej szkodliwe byłoby
        silne promieniowanie słoneczne. Zmywaj krem po spacerze.
    • 5_monika Re: 3 tyg - jaki filtr 19.07.06, 16:44
      www.ziaja.com/pl/?a=prod2&idCategory=7&idKind=14&idProd=238
      • brroger Re: 3 tyg - jaki filtr 19.07.06, 20:44
        Mozecie stosowac olejek z rokitnika, ma naturalny filtr 4, lub oliwe z oliwek,
        ale kremy raczej sobie podarujcie.
      • brroger Re: 3 tyg - jaki filtr + Ziajka 19.07.06, 20:48
        Niestety na stronie cytowanej nie ma podanego skladu kosmetyku, a informacje
        reklamowe nie zawsze ida w parze ze skladem.
        • ewa.m.kaminska Re: 3 tyg - jaki filtr + Ziajka 19.07.06, 23:11
          Podsumuję - u takiego malucha można stosować kremy lub mleczka wyłącznie z
          filtrami mineralnymi (tak jak pisała Mooh) o SPF 15-30. Jest kilka takich na
          rynku, np. mleczko Avene SPF 25, mleczko Aderma SPF 25, czy Nivea Baby SPF 30.
          Ziajki, o której była mowa, nie badaliśmy, ale widzę że oprócz filtrów
          mineralnych zawiera także pantenol, który działa łagodząco, bo niestety filtry
          mineralne mają to do siebie, że przesuszają skórę.
    • toskaa Re: 3 tyg - jaki filtr 20.07.06, 08:55
      Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
      Szukałam wczoraj mleczka Aderma i wyczytałam że jest od 2 miesiaca życia.
      Znalazłam jeszcze cos takiego - po 1 miesiącu.
      www.vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_40&products_id=914
      www.savima.pl/?details=445 nie wiem czym one sie róznią - chyba tylko pudełeczkiem.
      Czyli w zasadzie oba do stosowania juz za tydzień juz od za tydzień.

• mooh Re: 3 tyg - jaki filtr 20.07.06, 11:18
        krem na słońce Nivea Baby
        można stosować od pierwszych dni życia. Jest dość kłopotliwy w rozprowadzaniu,
        ale taka już uroda wszystkich preparatów z filtrem mineralnym. Należy nanieść
        na skórę dość grubą warstę, by wyraźnie było widać biały film. Zmywać najlepiej
        mleczkiem pielęgnacyjnym, nanosząc je na skórę i delikatnie masując opuszkami
        palców (jakbyś robiła sobie demakijaż mleczkiem). Potem zmyć wilgotmym wacikiem.
      • 5_monika Re: 3 tyg - jaki filtr 20.07.06, 21:06
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=42319520&a=42346596

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka