Dodaj do ulubionych

Przeprowadzki

06.12.10, 08:47
Szanowni sąsiedzi, mam prośbę na przyszłość. Proszę o parkowanie swoich aut w sposób umożliwiający dojechanie auta dostawczego pod kazdy budynek. 2x miałem już sytuację, kiedy mieliśmy problem przez zaparkowane auta z dojechaniem do budynku E autem dostawczym.

Druga rzecz to prosba o zamykanie drzwi do budynku. Wisi kartka od kierownika budowy aby zamykac drzwi do budynku. Czesto sa otwarte.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niunioonboard Re: Przeprowadzki 06.12.10, 10:16
      Szanowny sąsiedzie tak zgadzam się co do zamykania drzwi, zawsze są to oszczędności ciepła. Jednak kierownik zapomniał o rzeczy podstawowej: "Zapewnieniu klamek do otwierania jak i zamykania". Co za tym idzie jak jest mróz nie można się dostać do środka a człowiek lata od klatki do klatki czy otwarte i przez garaże. W budynku A nie wiem jak w tej chwili była klamka tylko od środka, więc jak zamknięte drzwi nie dało się otworzyć od zewnątrz (no chyba że nosi się przy sobie klamkę).
      • kruq_1 Re: Przeprowadzki 06.12.10, 10:50
        Mała poprawka :-) W budynku A klamka jest od zewnątrz, żeby nie było problemu z otwieraniem, natomiast od środka można było wypchnąć oba skrzydła drzwi. W chwili obecnej od środka jest wsadzony gwóźdź w sztyft klamki, tak że można ją "nacisnąć".
        • grzegorz.gwiazda Re: Przeprowadzki 06.12.10, 11:01
          ... w budynku E klamek jeszcze nie ma z żadnej strony. Mimo wszystko nie ma jakichś większych kłopotów z otwieraniem i zamykaniem drzwi. Jakoś sobie trzeba radzić.
          • coswstylunicka Re: Przeprowadzki 06.12.10, 11:43
            Dzisiaj mają montować klamki, więc problem się rozwiąże.
          • niunioonboard Re: Przeprowadzki 06.12.10, 14:16
            Nie wnikam każdy lubi inaczej, pewnie można sobie poradzić. Bez klamek, nawet drzwi nie potrzebne, klatki też takie mogą zostać osobiście sobie też poradzę. Garaże są ale poradzimy sobie bo mamy wspaniały parking... damy radę Grzegorzu. Jesteś zadowolony chyba z tego że masz mieszkanie i tyle. Tyle że tylko tutaj spotykam się z takim "burdelem" i niedbalstwem (mowa o tej inwestycji). Nie ma się z czego cieszyć i sobie tłumaczyć, że jest rewelacja bo tak nie jest. A jak widzicie to jeden problem pociąga następny. Pętla nieskończona. Zresztą to jest tylko moje zdanie. Wy pewnie sądzicie inaczej ale to Wasza sprawa. Każdy lubi co lubi. Ja przywykłem trochę do innych warunków... a miało być tak pięknie jak nas zapewniano. Jak jest tak kolorowo to na co czekają z garażami (pasy oddzielające), klatkami (nie piszę czego tu brakuje gdzyż każdy widzi). G...wno robią a każdy jest zadowolony ... Jak w gumisiach: jeden skacze, reszta bije brawo... Brawo Vital Park. OK:)
            • grzegorz.gwiazda Re: Przeprowadzki 09.12.10, 09:21
              Proszę zamykać drzwi wejściowe do budynku E! !!!!!!!!!
              • zuzialalkaniezaduza Re: Przeprowadzki 09.12.10, 09:25
                Grzesiu, co mi zrobisz jeśli nie zamknę?
                • grzegorz.gwiazda Re: Przeprowadzki 09.12.10, 09:44
                  a co niby miałbym Ci zrobić? ... nic nie zrobię.

Prosze tylko osoby, ktore wchodza do E aby zamykały drzwi. Raz, ze jest kartka kierownika budowy aby zamykac drzwi a dwa - ja osobiscie prosze o zamykanie. Niepotrzebnie trzeba dogrzewac budynek. Wieje do mieszkań.
                • doomina Re: Przeprowadzki 09.12.10, 09:49
                  zuzialalkaniezaduza wykazujesz żałosne bohaterstwo internetowe !!
                  Grzeczne prośby nie wymagają dyskusji tylko odrobinę zwykłej kultury osobistej :(
                  • kruq_1 Re: Przeprowadzki 09.12.10, 12:30
                    Trzeba wiedzieć kiedy i z czego można żartować.
                    Doominko, czasem szkoda zużywać klawiaturke, w końcu mamy ją tylko jedną :-)
                    • doomina Re: Przeprowadzki 09.12.10, 12:48
                      Wiem, że czasem szkoda czasu na "klepanie"...ale mierzi mnie takie zachowanie i nie potrafię pewnych rzeczy akceptować w milczeniu.
                      • kruq_1 Re: Przeprowadzki 09.12.10, 12:55
                        Doskonale to rozumiem...
                        • doomina Re: Przeprowadzki 13.12.10, 19:54
                          Jeśli ktoś planuje w tym tygodniu przeprowadzkę lub dostawę mebli czy innych rzeczy, które wymagają wjazdu auta na teren to polecam zaplanować tej czynności najwcześniej na piątek bo z uzyskanej informację w dniu dzisiejszym wynika, że od jutra wjazd będzie rozkopany i nie bedzie możliwości podjazdu pod budynki.
                          • kruq_1 Re: Przeprowadzki 13.12.10, 20:38
                            Dokładnie tak jak napisałaś.
                            • doomina Re: Przeprowadzki 13.12.10, 22:56
                              Bo ja zawsze jak na spowiedzi :) :) :)
                              • kruq_1 Re: Przeprowadzki 13.12.10, 23:55
                                Taaaaaak ? :-) Czyli na kolanach i robisz co każą... :-)
                                • doomina Re: Przeprowadzki 14.12.10, 11:14
                                  Chyba nie sądzisz, że o takich rzeczach będę AŻ tak publicznie pisać ?!?!?!
                                  .... a przynajmniej nie w temacie "przeprowadzki" :) :)
                                  • kruq_1 Re: Przeprowadzki 14.12.10, 11:28
                                    No już i tak zaczęłaś, ja tylko uściślałem fakty :-)
                • coswstylunicka Re: Przeprowadzki 09.12.10, 09:51
                  Zuzia, a co ty się tak Grzesia czepiasz? Zrobił Ci coś w tym albo poprzednim wcieleniu? I żeby to jeszcze był jakiś merytoryczny post, a tu tekst na zasadzie "Co mi zrobisz?". Po co to?
                  • zuzialalkaniezaduza Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:02
                    Nie czepiam się tylko Grzesia, innych też. Robię to w charakterze żartu. Mam już dość czytania steku bzdur, jakie wypisują na tym forum przyszli mieszkańcy osiedla. Po prostu rozwalają mnie teksty o: "sraniu piesków w piaskownicę", "nie gaszeniu światła na balkonie", "źle zaparkowanych autach", "nie zamykaniu drzwi do budynku E", "pożyczaniu prądu" itd.
                  • zuzialalkaniezaduza Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:04
                    Gdzie są te klamki? Zamontowano je we wtorek i ktoś ukradł?
                    • niunioonboard Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:09
                      Ho ho ho ho ho ho. Ja zawaliłem potrzebne mi były na prezenty dla eskimosów do drzwi w iglo bo przymarzały i biedaki nie mogli wejść... Rudolf oddaj klamkę bo nie twoja! Dlatego nie dostaliście prezentów bo!!! Bo nie mogłem wejść. Komina też nie zrobili. Próbowałem windą ale nie jeździ...
                      • zuzialalkaniezaduza Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:14
                        Hola hola, winda jeździ!
                        • niunioonboard Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:17
                          Hola hola Mikołaj nacisnął przycisk i poczekał i czekał i czekał. Nie przyjechała, więc ile będzie czekał. A poza tym bał się wsiadać bo nie wie ile wytrzyma, bo Mikołaj ma czym oddychać i się bał.
                          • zuzialalkaniezaduza Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:30
                            Śnieżynka przywołała windę i nadjechała. Chyba u Mikołaja same problemy, pewnie przez to, że ktoś podpierdzielił inwestora VP do PNB.
                            Ciekawe czy z naszego osiedla będzie widoczna pierwsza gwiazda ?
                            • niunioonboard Re: Przeprowadzki 09.12.10, 10:40
                              GWIAZDA będzie widoczna ale nie pierwsza bo jak się dowiedziałem z pewnych źródeł to komin będzie przesłaniał (Najwyższy punkt widowiskowy), co za tym idzie 2 razy poszkodowany. Mikołaj wejść nie mógł a jak nie zobaczysz pierwszej gwiazdy to nici z prezentu pod choinką... Same tu problemy. A widział kto Mikołaja? Ja widziałem przyjechał ale się zakopał w tym śniegu, musiałem go wypychać. Mikołajowi przecież nie odmówię ...
                              • grzegorz.gwiazda Re: Przeprowadzki 21.12.10, 11:03
                                Szanowni sąsiedzi, ponownie proszę o zamykanie drzwi do klatki schodowej w budynku E. Ktoś uparcie blokuje drzwi jedne i drugie kołkami drewnianymi. Rozumiem przeprowadzke ale jezeli drzwi sa otwarte przez godzine i nikogo w okolicy nie ma, to nie moge juz tego zrozumiec. Ponadto w ostatnim czasie zaczeli malowac sciany na klatce schodowej, jest juz sporo rys, uderzen itp. Niektore bardzo glebokie. W dniu wczorajszym zostaly juz przez dewelopera zamaskowane. Wnoszac meble, agd itp. uwazalem aby nie niszczyc klatki. Niektorzy widocznie maja to gdzies. Ponadto ktos wjechal znowu na trawnik, krzewy przy latarni przy budynku E. Ciekaw jestem jak wiosna beda wygladaly trawniki i ile krzakow zostanie w calosci.
                                • grzegorz.gwiazda Re: Przeprowadzki 19.01.11, 11:13
                                  Ludzie! Uważajcie na to jak się wprowadzacie! Po raz kolejny ściany w budynku E są poobijane i porysowane! Wystarczy tylko uważać. Czy macie gdzieś, że rysujecie ściany we własnym budynku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka