Dodaj do ulubionych

Katalogow oszustwa

IP: *.chello.pl 12.12.09, 19:26
Wertując katalogi, głownie cieszymy oczy pięknymi zdjęciami. Kilka takich
katalogowych lepów na turystę, warto znać, żeby nie czuć się potem nabitym w
butelkę.
1. Basen wygląda na zdjęciu zazwyczaj dużo większy niż w rzeczywistości
2. Pokój zawsze ma słoneczne, żywe barwy ( ściany, narzuta, zasłonki) dzięki
temu wygląda na nowy.
3.Jeśli w opisie znajdziemy uwagę ,,do plazy 300m " znaczy to, że 300m jest w
linii prostej , na mapie- a my nie polecimy przez ogrodzenia i budynki, trzeba
więc liczyć się z większą odległością
4. W katalogach Itaki jest określenie ,, plaża piaszczysto - żwirowa", co
oznacza szary żwirek.
5. Cichy hotel - oznacza daleki wygwizdów
6. Hotel dla młodych - oznacza w pobliżu hałaśliwą ulice lub dyskotekę
cd dopiszcie sami
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: Katalogow oszustwa 12.12.09, 19:37
      Mozna jeszcze dodać druga lub trzecia linię brzegową.Znaczy bardzo
      daleko i plaża płatna lub bardzo malutka.Poza tym jak wszędzie w
      biznesie."Towar" musi być pięknie opakowany,przekolorowany zeby go
      kupić.Na miejscu czasami rzeczywistość skrzeczy.Bywalcy na to się
      nie nabierają.
      • kasia_p45 Re: Katalogow oszustwa 12.12.09, 19:44
        A mnie sie udaje miec zawsze jak na fotografii :))
        Glupi ma szczescie? Czy co?
        • markar72 Re: Katalogow oszustwa 12.12.09, 20:27
          jestem zdania że nie można wieżyc tylko katalogom, od czego jest internet
          chociażby strona HolidayCheck lub wakacje pl. gdzie każdy dowie się tak naprawdę
          całej prawdy o tych cudownych hotelach. Ja za ich poradą wybrałem JOY Pegasos
          Resort i myślę że się nie zawiodę rzetelnym opiniom z tych stron
          • kasia_p45 Re: Katalogow oszustwa 12.12.09, 22:01
            Ja oczywiscie tez przewracam internet na lewo i prawo, zeby jak
            najwiecej dowiedziec sie o interesujacych mnie hotelach. I zanim cos
            wybiore naprawde dokladnie wszystko przegladam i czytam opinie z
            roznych zrodel..
            • olala_o Re: Katalogow oszustwa 12.12.09, 22:34
              Hej,
              Też jestem tego zdania....Skoro ktoś chce wierzyć zdjęciom w
              katalogu ..to niech się potem nie dziwi .Jest wiele miejc w necie,
              gdzie można znależć opinie nie tylko o hotelach ale generalnie o kraju
              do którego chcemy jechać
              Ja tam nigdy się nie zawiodlam.....może dlatego ze nie wybieram no-
              name'owych agentów podróży i mam stałą agentkę, no może dwie..Które
              wiedzą co lubie ;) i z jakiego hotelu będę zadowolona...Z drugiej
              strony skoro ktos decyduje sie na 2 tygodniowy pobyt, ...za 1200 zł od
              osboby i wydaje mu się ze wszystko będzie cacy...to ma racje...WYDAJE
              MU SIĘ ;)))),
              • janan2 Re: Katalogow oszustwa 12.12.09, 23:39
                olala_o napisała:

> Hej,
                > Też jestem tego zdania....Skoro ktoś chce wierzyć zdjęciom w
                > katalogu ..to niech się potem nie dziwi .Jest wiele miejc w necie,
                > gdzie można znależć opinie nie tylko o hotelach ale generalnie o
                kraju
                > do którego chcemy jechać
                > Ja tam nigdy się nie zawiodlam...
                Też nie wierzę ani biurom,ani agentom,ani reklamom czy tam
                katalogom.Czym bardziej coś reklamowane tym gorzej dla tego
                czegoś.Gdzieś zawsze jest pułapka.Dużo czytam,rozmyślnie wybieram i
                nic na zapalenie.Nie było wpadek/no może jedna/zawsze trafiam tam
                gdzie chcę.Jakieś drobne niedociągnięcia bywają,ale do malkontentów
                ani zbyt wymagających nie należę,więc przechodzi wszystko z
                czasem.Można przewieżć się na tych katalogach a jeszcze bardziej na
                warunkach dodatkowych do umowy.Zazwyczaj drobnym maczkiem.Mało kto
                czyta,potem zaskoczenie.Poza tym nie dociera do mnie jak można tak
                podniecać się hotelem.Spać każdy ma gdzie,dla mnie hotel to
                zazwyczaj miejsce na wypady aby poznać kraj gdzie jestem i jego
                atrakcje.A hotele wszędzie jednakowe,różnią się niuansami a lecieć
                gdzieś po to tylko aby wpadać w zachwyty nad basenami,barkami czy
                hotelami to delikatnie ujmując mija się z celem.Może kiedyś,póki co
                to żadna podnieta.Osobiście wolę aktywność niekoniecznie spędzając
                czas w chlorowej nie pierwszej czystości wodzie basenu czy tam na
                stołku przy barku.Ale bywają i takie wybory,choc raz być paniskiem
                pełną gębą na tydzień.
                • travelmax Re: Katalogow oszustwa 13.12.09, 10:28
                  Nie każdy jedzie zwiedzać dany kraj, bo ile razy można zwiedzać Egipt, Turcję
                  itd. ja często latam aby właśnie odpocząć nad ciepłym morzem i hotel ma wtedy
                  znaczenie, aby komfort pobytu był udany. Wybieram hotele oczywiście korzystając
                  z internetu i te na wypoczynek muszą być najlepsze, a jeśli jedzie się korzystać
                  z fakultetów to 5* można sobie darować.
                  • kasia_p45 Re: Katalogow oszustwa 13.12.09, 10:51
                    Dlaczego? A ja wlasnie wybieram 5* (ewent dobre 4*).. Z fakultetow
                    tez korzystam ale sa to co najwyzej 2-3 wypady calodniowe
                    a reszta to takie krotsze (poldniowe czy kilkugodzinne) wypady poza
                    hotel.. Wiec w hotelu spedzam wiecej czasu i dlatego lubie miec
                    wszystko na wysokim poziomie :))
                    Ale zalezy na co kto sie nastawia i co kto lubi?::)
                    • Gość: nuta Re: Katalogow oszustwa IP: *.chello.pl 13.12.09, 11:39
                      Właśnie, zgodzę się z poprzedniczką. Wszystko zależy od oczekiwań. Jeśli ktoś
                      jedzie z dzieckiem, basen jest ważny, a na wycieczki po kraju już mniej. Gdy
                      ktoś jedzie w celu rozrywkowym - chce dyskotek , barów, nocnych klubów. A mnie
                      zachwyca spokój, szum morza i pianie kogutów - bo tego nie mam w mieście. Co do
                      pokoju - nie każdy musi mieć luksus, ale jeśli jest to obskurna nora,z łazienką
                      z której brzydzisz się korzystać przez 2 tyg. to trudno być zadowolonym, prawda?
                      W końcu za to płacisz.
                      Opinie internautów są rozmaite - jedni są zachwyceni tym, co inni uważają za
                      podłe warunki. Chyba trzeba najpierw ustalić swoje oczekiwania.
                  • janan2 Re: Katalogow oszustwa 13.12.09, 12:02
                    travelmax napisał:

> Nie każdy jedzie zwiedzać dany kraj, bo ile razy można zwiedzać
                    Egipt, Turcję
                    > itd. ja często latam aby właśnie odpocząć nad ciepłym morzem i
                    hotel ma wtedy
                    > znaczenie, aby komfort pobytu był udany.
                    Każdy ma własny system wypoczynku.Jeden lubi hotel i okolice inny
                    akurat pozwiedzać czy inne atrakcje.To rzecz indywidualna.Ale jak
                    znudzi się jeden kraj,to można wybrać inny.Tyle wyborów ile regionów
                    w każdym coś innego.Hotele raczej wszędzie takie same.Z tym wyborem
                    to nikt nikogo nie przekona do swojej opcji.Jeden woli barek leżak
                    czy hamak i standard innego akurat będzie nosiło po danym kraju,bo
                    na miejscu nie usiedzi.Wtedy hotel to rzecz drugorzędna,miejsce do
                    którego się wraca niekoniecznie codziennie.
                    • kasia_p45 Re: Katalogow oszustwa 13.12.09, 12:40
                      Swieta racja.. Amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka