Gość: sylwester IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:50 witam, czy byl ktos w tym roku w hotelu Diamond (Alanya)?Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 16.08.10, 23:00 wybieram sie tam 25.08. tez jestem ciekawa odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Hotel Diamond Alanya IP: 153.19.106.* 17.08.10, 13:04 :) tez wybieram sie tam 25 sierpnia :) nie bylam w tym hotelu jeszcze ale pewnie to hotel jak hotel - nie za specjalny ale ma super polozenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 17.08.10, 20:37 To pewnie się zobaczymy:) Wylot z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w. Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 18.08.10, 07:00 bym w tym hotelu w 2005 r. , w 2006 hotel ten przeszedł kapitalny remont - byłam też na urlopie w Alanyi i w ramach spaceru podreptałam do Diamonda - nie poznałam tak się zmienił na korzyść . od 2006 r czyli od remontu nie był oferowany przez polskie biura podróży i prawdopodobnie jak się ,,zużył,, znowu trafił dla polskich turystów .Jestem ciekawa który touoperator teraz go sprzedaje? Hotel połozony dobrze, chociaż po kilku wizytach w Alanyi śmiem twierdzić,że najlepsze połozenie jest przy plaży Kleopatry - jakieś 2 km na zachód od Diamonda. Sam hitel to blok miejski z małym basenem, niemniej jednak bardzo miło wspominam w nim pobyt Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Hotel Diamond Alanya 18.08.10, 09:25 i ja bylam w 2005,swietnie polozony,pokoje sprzatane codziennie. za ta cene warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 19.08.10, 11:49 hotel calkiem ok. ale bylam tam 5 lat temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kollllla Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 19.08.10, 14:43 Hotel położony jest w zwartej zabudowie domów mieszkalnych, widoki z balkonów na ulice. Obok hotelu postój taxi i mały supermarket. Obsługa hotelu bardzo miła, codziennie sprzątane pokoje, zmieniane ręczniki i pościel. Jedzenie dość dobre, śniadania typowe, codziennie takie same, kolacje urozmaicone. Hotel dla osób niewymagajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: situation Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.171.122.242.static.crowley.pl 20.08.10, 13:15 No to do zobaczenia w hotelu drogie panie !! :) Ja z kolegą również lecimy 25 sierpnia do Diamond'u... tyle że z Warszawy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 18.08.10, 11:09 A w jakich godzinach są posiłki? Są smaczne? Czy plaża jest ładna? Trzeba kupować specjalne plastikowe budy do moża?(Słyszałam że plaża jest żwirkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotek Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 18.08.10, 19:08 Jakie są ceny leżaków na plaży?Są parasole? Można tak iść z własnym kocem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onne Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 19.08.10, 20:41 ile kosztuje kebab? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paully Re: Hotel Diamond Alanya IP: 81.219.51.* 20.08.10, 14:03 Kto leci do diamonda z wawy 25.08 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 20.08.10, 17:57 ja lecę z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paully Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.10, 18:55 fajnie ja lece tydzien pozniej z katowic do paryza;) masz gg?? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Hotel Diamond Alanya 22.08.10, 00:27 wczoraj widziałem ten hotel z okien autokaru i pierwsze wrażenie że nie chaciałbym tam zamieszkać w środku miasta przy ulicy dojazdowej do ruin zamku na cyplu maleńki, wciśnięty między innymi budynkami do palży sporo wsiadała z niego spora grupa Polaków (wiekszość uśmiechnięta) ale nie pytałem czy byli zadowoleni z pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Hotel Diamond Alanya 22.08.10, 08:03 to chyba cos ci sie pomylilo.hotel jest na wschod od zamku,jakies 200m(albo mniej) w glab ladu i z 800m do portu.jedynym mankamentem dla niektorych moze byc sasiedni meczet i glosny ezan 5 x dziennie.nie jezdze przy nim dolmusze i znajduje sie na dosc spokojnej uliczce,porownujac do hotelu aurora,wien itp,to polozenie ma perfekcyjne.typowo miejski hotel,ale troche na uboczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 23.08.10, 10:59 A w jakich godzinach są posiłki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: Hotel Diamond Alanya IP: 193.111.166.* 23.08.10, 15:55 Byłam w tym hotelu 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona, choć mają mały basen czynny w godz. 10 - 17. Położenie rewelacyjne - blisko centrum, morza, portu i wszystkich atrakcji :) Do plaży niedaleko, z tym, że ta najbliższa jest wąska, piaszczysta, ale przy wejściu do morza kamienie. My chodziliśmy na plażę kawałek dalej w stronę portu, no i czasem na Kleopatrę. Kebab (w stronę morza drogą do końca) 3 liry (6zł). W hotelu jedzenie przepyszne, śniadania 8-10, obiadokolacje (urozmaicone) 19-21. Gorące nakłada kucharz, ale nie ma problemu żeby wziąć dokładkę. Obsługa w hotelu sympatyczna, przyjazna, pomocna. Z niczym nie było problemu. Pokoje ładne, czyste, codziennie sprzątane. Bardzo miło wspominam pobyt w Alanyi i w tym hotelu. Mam nadzieję, że za rok znów tam pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Hotel Diamond Alanya 24.08.10, 19:43 Przedstawiłem tylko swoje obserwacje zza szyby autokaru teraz rozumiem, że ludzie wsiadali uśmiechnięci choc dla mnie nie jest to optymalne położenie - trochę ciasno :) Odpowiedz Link Zgłoś