Dodaj do ulubionych

Hotel Diamond Alanya

IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:50
witam,
czy byl ktos w tym roku w hotelu Diamond (Alanya)?Prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 16.08.10, 23:00
      wybieram sie tam 25.08. tez jestem ciekawa odpowiedzi
      • Gość: Ona Re: Hotel Diamond Alanya IP: 153.19.106.* 17.08.10, 13:04
        :) tez wybieram sie tam 25 sierpnia :) nie bylam w tym hotelu jeszcze ale pewnie
        to hotel jak hotel - nie za specjalny ale ma super polozenie.
        pozdrawiam
        • Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 17.08.10, 20:37
          To pewnie się zobaczymy:) Wylot z Katowic?
          • Gość: ania w. Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 18.08.10, 07:00
            bym w tym hotelu w 2005 r. , w 2006 hotel ten przeszedł kapitalny remont - byłam
            też na urlopie w Alanyi i w ramach spaceru podreptałam do Diamonda - nie
            poznałam tak się zmienił na korzyść . od 2006 r czyli od remontu nie był
            oferowany przez polskie biura podróży i prawdopodobnie jak się ,,zużył,, znowu
            trafił dla polskich turystów .Jestem ciekawa który touoperator teraz go
            sprzedaje? Hotel połozony dobrze, chociaż po kilku wizytach w Alanyi śmiem
            twierdzić,że najlepsze połozenie jest przy plaży Kleopatry - jakieś 2 km na
            zachód od Diamonda. Sam hitel to blok miejski z małym basenem, niemniej jednak
            bardzo miło wspominam w nim pobyt
            • hugo43 Re: Hotel Diamond Alanya 18.08.10, 09:25
              i ja bylam w 2005,swietnie polozony,pokoje sprzatane codziennie.
              za ta cene warto.
              • Gość: pol Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 19.08.10, 11:49
                hotel calkiem ok. ale bylam tam 5 lat temu..
                • Gość: kollllla Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 19.08.10, 14:43
                  Hotel położony jest w zwartej zabudowie domów mieszkalnych, widoki z balkonów na
                  ulice. Obok hotelu postój taxi i mały supermarket. Obsługa hotelu bardzo miła,
                  codziennie sprzątane pokoje, zmieniane ręczniki i pościel. Jedzenie dość dobre,
                  śniadania typowe, codziennie takie same, kolacje urozmaicone. Hotel dla osób
                  niewymagajacych.
        • Gość: situation Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.171.122.242.static.crowley.pl 20.08.10, 13:15
          No to do zobaczenia w hotelu drogie panie !! :)
          Ja z kolegą również lecimy 25 sierpnia do Diamond'u... tyle że z Warszawy :))
    • Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 18.08.10, 11:09
      A w jakich godzinach są posiłki? Są smaczne? Czy plaża jest ładna? Trzeba
      kupować specjalne plastikowe budy do moża?(Słyszałam że plaża jest żwirkowa)
    • Gość: piotek Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 18.08.10, 19:08
      Jakie są ceny leżaków na plaży?Są parasole? Można tak iść z własnym kocem?
      • Gość: onne Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 19.08.10, 20:41
        ile kosztuje kebab?
        • Gość: paully Re: Hotel Diamond Alanya IP: 81.219.51.* 20.08.10, 14:01
          5 lirów:)
    • Gość: paully Re: Hotel Diamond Alanya IP: 81.219.51.* 20.08.10, 14:03
      Kto leci do diamonda z wawy 25.08 ?
      • Gość: i0i0i Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 20.08.10, 17:57
        ja lecę z Katowic
        • Gość: paully Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.10, 18:55
          fajnie ja lece tydzien pozniej z katowic do paryza;) masz gg??
          • dariusznow Re: Hotel Diamond Alanya 22.08.10, 00:27
            wczoraj widziałem ten hotel z okien autokaru i pierwsze wrażenie że nie
            chaciałbym tam zamieszkać
            w środku miasta przy ulicy dojazdowej do ruin zamku na cyplu
            maleńki, wciśnięty między innymi budynkami do palży sporo
            wsiadała z niego spora grupa Polaków (wiekszość uśmiechnięta) ale nie pytałem
            czy byli zadowoleni z pobytu
            • hugo43 Re: Hotel Diamond Alanya 22.08.10, 08:03
              to chyba cos ci sie pomylilo.hotel jest na wschod od zamku,jakies
              200m(albo mniej) w glab ladu i z 800m do portu.jedynym mankamentem
              dla niektorych moze byc sasiedni meczet i glosny ezan 5 x
              dziennie.nie jezdze przy nim dolmusze i znajduje sie na dosc
              spokojnej uliczce,porownujac do hotelu aurora,wien itp,to polozenie
              ma perfekcyjne.typowo miejski hotel,ale troche na uboczu.
              • Gość: anna Re: Hotel Diamond Alanya IP: *.chello.pl 23.08.10, 10:59
                A w jakich godzinach są posiłki?
                • Gość: evi Re: Hotel Diamond Alanya IP: 193.111.166.* 23.08.10, 15:55
                  Byłam w tym hotelu 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona, choć mają
                  mały basen czynny w godz. 10 - 17. Położenie rewelacyjne - blisko
                  centrum, morza, portu i wszystkich atrakcji :) Do plaży niedaleko, z
                  tym, że ta najbliższa jest wąska, piaszczysta, ale przy wejściu do
                  morza kamienie. My chodziliśmy na plażę kawałek dalej w stronę
                  portu, no i czasem na Kleopatrę. Kebab (w stronę morza drogą do
                  końca) 3 liry (6zł). W hotelu jedzenie przepyszne, śniadania 8-10,
                  obiadokolacje (urozmaicone) 19-21. Gorące nakłada kucharz, ale nie
                  ma problemu żeby wziąć dokładkę. Obsługa w hotelu sympatyczna,
                  przyjazna, pomocna. Z niczym nie było problemu. Pokoje ładne,
                  czyste, codziennie sprzątane. Bardzo miło wspominam pobyt w Alanyi i
                  w tym hotelu. Mam nadzieję, że za rok znów tam pojadę.
                  • dariusznow Re: Hotel Diamond Alanya 24.08.10, 19:43
                    Przedstawiłem tylko swoje obserwacje zza szyby autokaru
                    teraz rozumiem, że ludzie wsiadali uśmiechnięci

choc dla mnie nie jest to optymalne położenie - trochę ciasno :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka