Dodaj do ulubionych

Turcja 8 dni - Bodrum z Biurem Podróży TRIADA

11.09.10, 15:20
Witam,

właśnie wróciłam z objazdówki zatytułowanej "Turcja 8 dni – Bodrum” z B.P.TRIADA.
A ponieważ nie ma na forum wielu informacji o tej wycieczce postanowiłam podzielić się swoimi wrażeniami.
I tak jeśli chodzi o program objazdu to jest on naprawdę bardzo ciekawy jak na tak krótki okres pobytu. Na mnie osobiście największe wrażenie zrobiły wizyty w Kapadocji i Pamukkale, ale każdego miłośnika architektury z pewnością ucieszą wizyty w Efez, i Stambule. Tak wielkie nagromadzenie piękna – meczety, pałace, bazary, malowniczość położenia, cudowna roślinność, bogata jak w tropikach, a nie zmęczona słońcem, tak odmienna od naszej kultura – to wszystko warte jest po stokroć obejrzenia.
Jest to z pewnością świetna wycieczka dla osób rozpoczynających swoją przygodę z Turcją, i choć przejazdy są dość długie to przy dobrej i sprawnej organizacji trasy wszystko przebiega zadziwiająco szybko. Muszę jednak wspomnieć, że na trasie mieliśmy 2 godz. postój spowodowany awarią autokaru. Autokar też pozostawiał wiele do życzenia, po prostu był już nieco wyeksploatowany.
Największym jednak mankamentem były hotele na trasie. TRIADA jak się okazuje oferuje najtańsze miejsca noclegowe dla swych klientów, takich do których już inne nacje nie chcą jeździć. Wymienię tylko Aqua w Bodrum, Taskin w Ürgüp czy Koҫak Otel w Pamukkale. Hotele stare, wymagające gruntownych remontów, czar dla których zatrzymał się 30 lat temu i czas świetności mają już za sobą. Pokoje zużyte, meble stare, podłogi i łazienki brudne.

To co najlepsze zostawiłam na zakończenie. A mianowicie absolutnym i wielkim plusem naszej wycieczki była pilotka a jednoczenie przewodniczka Pani Karolina. Ogromna i rozległa wiedza, wielkie zaangażowanie, życzliwość, świetne przygotowanie i co niemniej ważne wspaniały dar przekazywania wiedzy w sposób niezwykle interesujący sprawiają, że wycieczka ta staje się niemalże "podróżą w czasie". Jeżdżę od wielu lat i widziałam pracę wielu pilotów, ale tu z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że tak właśnie powinna wyglądać profesjonalna i wzorcowa wręcz praca pilota. BRAVO! Pani Karolina to osoba świetnie zorganizowana, posiadająca ogrom informacji, osoba dla której nie jest to tylko praca, ale także pasja.

Reasumując jeśli trafi się na odpowiednich ludzi wyjazd jest naprawdę udany i wracamy z szeregiem nowych informacji oraz wspaniałymi zdjęciami i jeszcze piękniejszymi wspomnieniami.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka