Dodaj do ulubionych

jak sprawdzić biuro

16.02.11, 08:52
Dotyczy wycieczki do Turcji, Wielkanoc. Wybrałam hotel, wstępnie zarezerwowałam. Dzisiaj powinnam wpłacić zaliczkę. Tymczasem biuro ma od 2 dni awarię strony (tłumaczą się serwerem), a wczoraj po południu pojawiła się na stronie informacja o awarii telefonów stacjonarnych - do kontaktu podali mail i telefony komórkowe. Mam się bać? Czy jest sposób aby sprawdzić kondycję biura?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: jak sprawdzić biuro 16.02.11, 09:05
      popytaj agentów sprzedajacych ten kierunek o bp
      zadzwon do izby turystyki - moze cos wiedza
      wrzuc w wszukiwarkę nazwę biura, jest szansa na zanlezienie jakis wiesci
      • Gość: Marta To Wezyr :((( IP: *.internetia.net.pl 16.02.11, 10:41
        Zadzwoń na infolinię wakacje.pl to usłyszysz o Wezyrze parę ciekawostek.
        • Gość: turysta Re: To Wezyr :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:07
          trochę się wystraszyłam. możecie podać więcej informacji, z góry dziękuję
          • Gość: b.anka Re: To Wezyr :((( IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.11, 11:38
            Konkrety? kurcze, panikujecie tylko?
            • mrse Re: To Wezyr :((( 16.02.11, 11:53
              tak, panikuję trochę, ale przecież mam prawo, to moje pieniądze.
              Dostałam odpowiedź, że jest awaria serwera w całym biurowcu na Tamce, dlatego nie działa i strona i telefony. Przedłużyli mi wstępną rezerwację, więc na razie wstrzymam się z zapłatą.
              Z drugiej strony ITAKA ma ten sam hotel w tym samym czasie o kilkaset złotych drożej...
              Jeśli ktoś ma jakieś informacje, to poproszę.
              • Gość: b.anka Re: To Wezyr :((( IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.11, 12:04
                nie krytykuję cię za panikę, rozumiem, niestety jest tak, że nie da się sprawdzić biura- wszelkie długi i informacje szeptane o niepłaceniu kontrahentom to może być prawda lub plotka konkurencji. Ostatnie trzy biura podróży które zbankrutowały, do ostatniej chwili wysyłały na lotnisko klientów. Do końca brali wpłaty za wyjazdy. I zwykły człowiek nie prześwietli biura.
                • Gość: b.anka Re: To Wezyr :((( IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.11, 12:11
                  tu piszą, że jednak na Egipcie i Tunezji niektóre biura sporo straciły
                  biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/484810,triada_ma_partnerow_i_chce_przejmowac_inne_biura_podrozy.html
                  • Gość: asiaadw Re: To Wezyr :((( IP: *.static.korbank.pl 16.02.11, 19:56
                    Witam. Jakby co dajcie znać co z Wezyrem, kupiłam wczasy (zaliczka) przed rewolucją w Egipcie i od tego czasu mam mieszane uczucia, czy się nie wycofać -tracąc nawet te pieniądze zaliczkowane- w obawie o bankructwo bp. A mogłam pojechać po namiot:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka