Gość: dd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 22:12 prośba do modów o usunięcie postów spamera, który pisze z IP: *.elektrosat.pl. Reklamuje jedno z biur. Sam pisze posty i na nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: spamer 07.03.11, 22:36 zdecydowanie popieram, ale znając życie, nic z tego nie będzie. Ja wiem jakie biura omijać z daleka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: spamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:59 Oczywiście sama też na to wpadłam po jednym z wpisów , mam problem bo w tym roku wybrałam to biuro , tylko ono miało pewien hotel na warunkach które mi odpowiadały , no cóż życie pokaże .................... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: spamer 08.03.11, 12:16 jeśli hotel jest ok, to będzie dobrze, a czemu miałoby nie być ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: spamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 14:04 sam napisałeś cyt Ja wiem które biura należy omijać z daleka ! Ja zawsze korzystałam z Itaki byłam zadowolona , niestety teraz Itaka nie miała tego hotelu , a Wezyr ten sam pokój sprzedawał o 2 tyś drożej od osoby , więc wybrałam biuro ........... " spamer" Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: spamer 08.03.11, 14:24 Nie no, ja do nich nic nie mam, poza tą nachalną reklamą, a tak to przecież ludzie jeżdżą i są zadowoleni. Jeśli hotel jest ok, nic nie zmienią, samolot się nie opóźni itp. to będzie dobrze. Ja tam zawsze jestem zadowolony z wakacji, nawet jak hotel jest słaby, albo czekam na lotnisku 5 godzin :) Będzie dobrze, zobaczysz. Potem nam napisze jak jest na prawdę z tym biurem, czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypropaganda Re: spamer IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.03.11, 20:34 Z taką ohydną, tendencyjną po prostu kryptoreklamą się nie spotkałem z 5 lat. Grecos na Grecja, Turcja etc. Do forumowiczów: uważajcie, schemat zawsze ten sam, najpierw niby niewinne pytanie, potem kilkoro klakierów, od "nie mam zastrzeżeń" po zachwyty nad "byciem rok temu w hotelu XYZ" który jest pierwszy rok w ofercie. Nie mam nic do biura, bywają również rzetelne i wiarygodne opinie pozytywne osób niezaleznych, ale po prostu denerwuje mnie sposób działania spamerów. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: spamer 08.03.11, 20:44 Teraz nawet jak ktoś rzeczywiście z nimi był i będzie chwalił, to ja będę z rezerwą do tego podchodził, bo tak to działa. Można zagłaskać kotka na śmierć... Najgorsze jest w tym to, że piszemy o tym w różnych miejscach, a nadal się pojawiają świeże wpisy w tym samym tonie i z tego samego IP, tutaj tylko stare przysłowie mi się przypomniało: pluj świni w oczy, a ona, że deszcz moczy :) Nawet w dyskusji o nich ze 3 wpisy się pojawiły, co za tupet. Czy to aż tak trudno pojąć, że na forum są inteligentni ludzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: spamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 07:05 Myślę że właśnie wątpią w naszą inteligencję i mają nadzieję że przy wyborze oferty kierujemy się tylko opiniami z forum .... ja osobiście czytam opinie na forum , słucham opinii sprzedającego w biurze ale i tak polegam sama na sobie , jak dotąd zawsze zadowolona !!! Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: spamer 10.03.11, 23:41 ucichło, na razie spokój :) Może podziałała nasza pisanina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: spamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.11, 05:23 Ale nic nie przebije bon prixa, potrafią utrzymać się w czołówce strony od jesieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie... Re: spamer IP: *.ttnet.net.tr 25.03.11, 18:35 Krotki staz macie na forum. Palma pierszenstwa nalezy do leny, mariolci i innych biur z Alanyi. Juz sie obudzili z zimowego snu, jak co roku. To jest dopiero spam, a ludziska jak zwykle dadza sie nabrac na te ochy i achy zadowolonych klientow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: spamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 07:18 Wiemy , wiemy a jak skrytykujesz lokalne biuro i napiszesz że lepiej kupować u rezydenta z własnego doświadczenia oczywiście to Cię od razu zakrzyczą że drożej itd.(ale jakość jest wyższa droga krótsza ) , na internet się nie nabrałam kupiłam na mieście i i tak okazało się że czy kupisz z ALI BABA czy BABA ALI jedziesz z Leną albo Mariolką Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: spamer 29.03.11, 10:59 byłem 5 razy w Turcji i jakoś z Leną nigdzie nie jeździłem, czyli się da :) Odpowiedz Link Zgłoś
alanyaonline.pl Re: spamer 29.03.11, 11:51 Jestem z lokalnego biura i też się wkurzam na spamerów. Potem nic nie mogę napisać na forum bo wszyscy mi zarzucają, że się reklamuję, mimo, że występuję pod jednym nickiem. Podobnie zadowoleni z czegokolwiek turyści jak napiszą swoją opinię, to zaraz się sypią obelgi, że na pewno robią to na zlecenie. Forum przestaje być miarodajne i cała idea robi się bez sensu. Reklamy i promocje powinny być wydzielone w osobnych wątkach, a nie od lat wciąż te same w czubie popularności. Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas Re: spamer 29.03.11, 12:36 Droga Agato, Twoje wpisy na forum również łamią jego regulamin, poprzez zamieszczenie sygnaturki z linkiem o treści reklamowej (do serwisu komercyjnego) oraz używanie nicku z taką samą treścią. Nie zgrywaj więc świętej i oburzonej - jeżeli chcesz tylko pomagać i doradzać, to możesz to robić z innym nickiem i bez tej sygnaturki! Inaczej Twój powyższy wpis to szczyt hipokryzji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alanyaonline.pl Re: spamer 29.03.11, 12:59 Przyznam się teraz do kompletnej ignorancji, ale nie wiedziałam (tak to jest jak się nie czyta regulaminów). M.in. po to wypowiedziałam się w tym wątku, żeby zobaczyć jak moje wypowiedzi są odbierane. OK, czy wykasowanie sygnaturki załatwia sprawę? Chciałam kiedyś zmienić nick ale widzę że już się nie da. Nie chcę być hipokrytką :) Odpowiedz Link Zgłoś
alanyaonline.pl Re: spamer 29.03.11, 13:09 Po przestudiowaniu regulaminu i przypomnieniu sobie netykiety stwierdzam że chyba nie tylko ja ale i wielu innych użytkowników nagminnie reguły łamie. Zrobienie sobie reklamowej stopki czy nicka jest tylko próbą poradzenia sobie w tym forumowym świecie, gdzie inni działają bezkarnie :) Zamiast pisać tą posty pod hasłem "Ciocia Klocia" wolałam użyć nazwy własnego biura i nie reklamować go wprost ale korzystając z sygnaturki, co by nikomu nie mydlić oczu, że jestem np. turystką. To tak na moją obronę, choć wiem że mało przekonywująco. :) Może jakieś czyszczenie forum by się przydało albo wyodrębnienie osobnego tylko na reklamy? Czy to nierealny pomysł? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha :) Re: spamer IP: *.ttnet.net.tr 02.04.11, 18:03 To, ze wszyscy wynosza spinacze z biur nie zmienia faktu, ze jest to kradziez. Uczciwe firmy reklamuja sie, jest do tego specjalne miejsce na gorze forum. Uczciwe firmy podaja tez dane osobowe w kontaktach na swoich stronach. Masz drugiego nicka, Agato, po co ta hipokryzja? Na dzien dzisiejszy falstart, dolaczylas do grona len, mariolek i im podobnych. Typowy wyscig szczurow przy pomocy spamu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: spamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 19:16 A Ty piszesz jako anonim z tureckiego serwera, czy to też nie hipokryzja? Nie zamierzam się kłócić, która firma jest szanującą się, a która nie z kimś, kogo imienia nawet nie znam. Na prawienie anonimów i przytyki odwagę ma każdy, szczególnie w internecie. Możesz mi zarzucać co chcesz, owszem, mój nick jest nazwą mojej firmy, i co z tego? Przynajmniej pod nikogo się nie podszywam. A tego jak się reklamować nie musisz mnie uczyć, sobie poradzę. OT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: spamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 19:22 Cyt Wikipedia: Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie: Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy. Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości. Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy. Pojęcie spamu odnosi się także do stron internetowych stworzonych w celu pozycjonowania innych witryn. Zwykle strony takie cechują się: niską wartością merytoryczną; sztucznie wygenerowaną treścią; powielaną treścią z innych serwisów (masowe wykorzystywanie kanałów RSS); dużą ilością odnośników prowadzących do innych witryn; dużą ilością słów kluczowych dla wyszukiwarek w adresie, tytule oraz dolnej części strony, często niezwiązanych z główną treścią; stosowaniem systemów wymiany nietematycznych, mało przydatnych użytkownikom linków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigertiger Re: spamer IP: *.jjs-isp.pl 08.04.11, 07:54 a ja nie dostrzegam hipokryzji w twojej aktywności na forum. Jednym z podstawowych wątków na FT są biura lokalne. Twoja informacja w nicku jest ujawnieniem się a nie skrywaniem pod nickiem "turysta-komentator". Przy czym udzielasz informacji związanych z rejonem, bezcennych informacji turystycznych, a nie zachęcasz do zapoznania się z oferta waszego biura. Sama poszukiwałam tu informacji na temat jak podróżować z Alanyi na własna rękę i odpowiedzi otrzymałam właśnie od Ciebie, gdybyś była tu na forum wyłącznie w charakterze przedstawiciela biura lokalnego (a są tu tacy), zakładałabyś własny watek w celu informowania tylko i wyłącznie o oferowanych wycieczkach, a nie informowała jak w te same miejsca dostać się na własną rękę. Reasumując nie dostrzegam żadnej hipokryzji w tym, że ujawniając się jako sobą reprezentująca lokalne biuro, udzielasz informacji aktualnych na temat regionu, sposobów i cen korzystania z miejskiej komunikacji, tym bardziej, że w moim przypadku uzyskałam odpowiedzi na nie typowe pytania i Tylko Ty mi ich udzieliłaś. Bezcenne :) Dziękuję jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: spamer IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 10:48 Dziiiiiiwne - jesteś z lokalnego biura w Alanyi a używasz klawiatury z polską czcionką, nie turecką? Coś mi się tu nie zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
alanyaonline.pl Re: spamer 03.04.11, 14:42 Jeśli to pytanie było do mnie, to odpowiem tylko, że nastały aktualnie dziwne czasy, że można być z lokalnego biura i mieć komputer z polską czcionką, na przykład (olaboga! niewiarygodne!) własny :) Pozdrawiam i obiecuję już nie zaglądać na ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś