Dodaj do ulubionych

hotel Imbat w Kusadasi

IP: *.telpol.net.pl 02.05.11, 10:25
czy zna ktos moze hotel Imbat i moze napisac jakieś opinie na jego temat
Obserwuj wątek
    • Gość: ordinaryman Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.11, 22:30
      Będę od 31 maja na tydzień; jakby co to mój mail mar.lubin@wp.pl :)
      • Gość: graga123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telpol.net.pl 03.05.11, 15:38
        super napewno napisze mam kilka pytan z niecierpliwoscia bede czekac zycze przyjemnego wypoczynku i bawcie sie dobrze
    • mada.kor Re: hotel Imbat w Kusadasi 05.06.11, 13:48
      ja również szukam informacji o tym hotelu. wybieram się tam 2 sierpnia.
      • Gość: Maciejka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 00:13
        Hejka my też tam chyba pojedziemy - właśnie zarezerwowaliśmy sobie od 09.08.11 na dwa tygodnie \
        Napiszcie 3 plusy i 3 minusy to podejmiemy decyzje ostateczną w poniedziałek

dzięki będę wdzięczny Maciek
    • Gość: ordinaryman Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.11, 18:53
      No właśnie jestem po tygodniowym pobycie z Itaką. Nie ma się czego obawiać; wręcz przeciwnie. Hotel super, wielki, zadbany, chyba odremontowany. Pokoje nie były duże ale ładnie urządzone. Lazienka bardzo czysta. Codziennie sprzątana, codziennie wymieniane ręczniki. Dokładane kosmetyki. Nie dawałem napiwków ale z tego co mówili ludzie to pokojówki nie brały nawet położonych drobnych. Jedzenie jak na all inclusive super. Do kolacji przykładali się najbardziej. Na początku czerwca z owoców; arbuz, jakieś śliwki, morele, truskawki. Kilku kucharzy na oczach gości przyrządza posiłki. Grillowane mięsa. Przy każdym posiłku, czy to śniadaniu, kolacji czy obiedzie pojawiało się coś nowego do zjedzenia. Do kolacji grała muzyka na żywo. Posiłki na tarasie, spokojnie można się schować w cień. Z napojów; wszystkie cywilizowane napoje jak coca cola czy kawa nescafe z automatu. Plaża piaszczysta, przy hotelu, obok drewniana promenada z leżakami. Basen bardzo duży no i głęboki bo do 190 cm. Spokojnie był też 120 cm. Animacje codziennie przy basenie, na plaży także. Wieczorne animacje na dachu hotelu - piękny widok.
      Wszyscy byli zadowoleni z pobytu.
      Na pewno nie z linii lotniczej, którą lecieliśmy. No ale to już temat na innego posta.
      Reasumując ta czwórka była lepsza od pewnej piątki w której byłem dwa lata temu.
      I jeżeli znajdzie się ktoś komu się tam nie podobało to jest zwykłym burakiem.
      A-ha, darmowy Internet w głównym budynku, więc spokojnie można zabrać laptopa i przy kawie lub piwie - podanym w szklance - można po surfować.
      Jakby ktoś miał jakieś pytania czy chęć zobaczenia fotek to zapraszam na maila.
      Chętnie służę pomocą.

• Gość: ordinaryman Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.tktelekom.pl 09.06.11, 22:59
        Witam.Wreszcie ktoś napisał świeżą opinie o hotelu Imbat.
        My lecimy 21 czerwca i mamy nadzeje, że potwierdzimy Twoją opinię.
        Czy możemy obejrzeć fotki z pobytu.Dlaczego miałeś mieszane uczucia jeśli chodzi o przewoźnika-itaka, gdyż też z niego korzystamy.Co było nie tak.
        Pozdrawiamy.
        • Gość: graga123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telpol.net.pl 09.06.11, 23:13
          dziekujemy bardzo za miłe wiadomosci dosc wyczerpujace moja ciekawosc troche sie zaspokoiła ,Reszte zobaczymy na miejscu,My jez wylatujemy 14.06,
          A jaka jest mozliwosc wypozyczenia samochodu i za ilemoze sie orietujesz?
        • Gość: ordinaryman Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.11, 01:14
          No fotki już podesłałem Magdzie ale jakby co to mogę powielić. Jedyne zastrzeżenia mam do Itaki, że nie informowała wcześniej o międzylądowaniu w Poznaniu z Wrocławia. Nie było w samolocie też cateringu dla pasażerów. Za wszystko trzeba było płacić. No i Pani rezydent nie była za często obecna w hotelu. A żeby wykupić wycieczkę to musi jakiś kwitek wypisać a nie można tego załatwić z nią przez telefon. Niemieckie i rosyjskie biura podróży miały swoich rezydentów praktycznie codziennie. A hotel jak już powiedziałem; super! Choć wiadomo, zawsze można się do czegoś przyczepić. Ja nie miałem do czego bo nawet pokój dostałem bez dopłaty z widokiem na basen i morze.
          • kubusieczek551 Re: hotel Imbat w Kusadasi 11.06.11, 16:09
            Gość portalu: ordinaryman napisał(a):

> No fotki już podesłałem Magdzie ale jakby co to mogę powielić. Jedyne zastrzeże
            > nia mam do Itaki, że nie informowała wcześniej o międzylądowaniu w Poznaniu z W
            > rocławia. Nie było w samolocie też cateringu dla pasażerów. Za wszystko trzeba
            > było płacić. No i Pani rezydent nie była za często obecna w hotelu. A żeby wyku
            > pić wycieczkę to musi jakiś kwitek wypisać a nie można tego załatwić z nią prze
            > z telefon. Niemieckie i rosyjskie biura podróży miały swoich rezydentów praktyc
            > znie codziennie. A hotel jak już powiedziałem; super! Choć wiadomo, zawsze możn
            > a się do czegoś przyczepić. Ja nie miałem do czego bo nawet pokój dostałem bez
            > dopłaty z widokiem na basen i morze.

A czy mógłbyś podać mi swojego maila bo mam parę pytań dotyczących Kusadasi i Itaki...
            • Gość: ordinaryman Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 15:52
              Kusadasi jak Kusadasi. Z Imbatu za dwa ichnie:) można sobie spokojnie nr 5 dolmuszem dojechać do portu a stamtąd już tylko krok jest do sklepów. No a jeżeli ktoś nie chce śmigać do miasta, to zakupy może sobie zrobić na promenadzie obok hotelu. Co do wynajęcia samochu to nie orientowałem się bo pojechałem tam na leżenie, nie na zwiedzanie. Jednak z tego co widziałem w hotelu to nikt nie był zainteresowany wynajęciem auta. Nawet do Aqua parku dojeżdża dolmusz jakiś. Taksówki cholernie drogie; ceny euro pod faszystów ustalone.
        • Gość: Daro Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.06.11, 10:29
          Witam,
          my również lecimy 21.06.2011r. do HOTELU IMBAT z Wrocławia.
          Jeśli chodzi o rezydentki z ITAKI to w zeszłym roku byliśmy z żoną w ASKA BUSE RESORT na Riwierze Tureckiej i również była tylko 2 razy w ciągu pobytu. No ale nam to nie przeszkadzało.

Pozdrawiam
          do zobaczenia na lotniku i w hotelu :)
          • Gość: milenka1989 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.28.171.90.spray.net.pl 29.06.11, 13:12
            :) widze że byliśmy w tym samym terminie. My lecieliśmy z Warszawy. Wczoraj wróciliśmy. I powiem tak, rezydentka sie do niczego nie nadaje, nie potrafi nic załatwić, prawie wogóle nie ma jej w hotelu. W innych biorach podrózy rezydent jest prawire przez cały czas blisko. Ogólnie jednak bardzo zadowoleni jestesmy, poza tym że na pokój czekaliśmy ponad 2 godziny przy recepcji, pokój dostaliśmy tragiczny, nie za taki placiliśmy prawie 2tys za osobe na tydzień. Z czystościa są tu czasem problemy, a Pan z recepcji ma gdzieś gości proźby. Ale za to animatorzy bardzo fajni, pozdrowienia dla Justina, z nim nie można sie nudzić. Do tego uważajcie jak pojedziecie np do tego hotelu, i macie np wylot o 20 tak jak my, to pokój musicie zwolnić do 12 godziny, chyba że dopłacicie za kolejną dobę co jest mało oplacalne. Do tego tego dnia wylotu w all inclusive macie tylko śniadanie. Mnóstwo plusów tam jak i minusów. W tym hotelu to loteria jak traficie. Jedni są bardzo zadowoleni inni tak jak my poł na pól. Ale Itaki jako bióra podróży raczej nie polece. A mamy porówanie co do innych biór podrózy dosyć spore. Pozdrawiam, zapraszam na maila po wiecej wiadomości milonet16@vp.pl
            • Gość: graga123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telpol.net.pl 30.06.11, 17:26
              szkoda ze tak czesciowo ci nie pasował hotel a moze i pokój,My takze w tym czasie bylismy w tym hotelu i jakos nam pasowało,moze jestesmy mało wymagamy.Jestesmy zadowoleni i z pokoju i jedzenia a rezydent nie był nam do niczego potrzebny,pkokój był ok czysty sprzątany,a moze nie miałeliscie plazmy w pokoju bo tak tez słyszelismy ze polacy chcieli wymiany pokoju bo mieli zwykły telewizor a kolega miał w z plazmą ,Ludzie naprawde hotel b.dobry czysty posiłki troche monotonne ale to w tych krajach reguła.Stało sie troche w kolejkach za mieskiem rybka czy omletem a to wina ludzi bo jak sobie ładowali po 5 ryb to trudno drugi musiał czekac,a potem niestety zostawało rozwalone na talerzach ,mysle ze co nie którzy to tyle jedzenia tylko w markietach oglądało,taka jest prawda o naszych rodakach wstyd.
              • Gość: marla79 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 22:08
                witam,
                a mam pytanie o plac zabaw i atrakcje dla dzieci -2 latek i 5 latek
                • Gość: graga123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telpol.net.pl 03.07.11, 16:38
                  bardzo mi przykro ale placu zabaw dla dzieci nie ma, jedna atrakcja to animacje dla dzieci.i sa w jezku polskim sa dwie fajne animatorki Paulinka i Sabinka z itaki
                  • Gość: Wenezja Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.escom.net.pl 19.09.11, 09:07
                    Coś się poplątało. To są Paulina, Sara i Martyna. W sierpniu była jeszcze Emilia z Macedonii oraz Naz z Turcji. Wszystkie dziewczyny miłe, uśmiechnięte, zabawiały dzieci. A one za nimi biegały. Emilia "pracowała" na piętrze, na sali zabaw. Wspaniała załoga, urlop bardzo udalny.
      • Gość: Greta Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 18:57
        Witam, a jakie sugestie jeśli chodzi o gotówkę?. Na co wymienić złotówki na dolary czy euro. Żeby czasem coś zjeść na mieście, kupić kawę w knajpce, czym płacić, żeby było korzystnie dla nas?
        • Gość: graga123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telpol.net.pl 03.07.11, 16:43
          to obojetnie co wymienic najlepiej placic w lirach to najlepiej sie oplaca.mzsmz wymieniali na liry na miejscu w kantorach
          • Gość: 1807ip Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:06
            napisz graga123 cos o alkohol w barah i dyskotece w hotelu
            • Gość: graga123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telpol.net.pl 04.07.11, 16:43
              ok na dyskotekę nie chodzilismy ,ale była dziennie do 1 w nocy ,Klub był na dachu hotelu,super i był tez tam bar ,Wiem tez ze z hotelu organizowali
              animatorzy wypady do Kusadasi na dyskoteki do rana,A co do alkoholu było od wyboru do koloru bez ograniczen i nie rozrabiane z woda orginalne bytelki do 24 w barch mozna nawet powiedzieć ze dawały kopa
              ,a na plazy do 17 i najwazniejsze nie brali napiwkóww zadnych barach ani za sprzątanie
    • mada.kor Re: hotel Imbat w Kusadasi 21.07.11, 13:52
      Czy ktoś jeszcze leci do tego hotelu?
      • Gość: Ania Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 14:25
        ja też byłam w tym hotelu od 21 do 28.06 :) może ktoś pamięta mojego 2 letniego synka Ksawerego:)? rozrabiaka wszystkim podjadał przy basenach jak widział coś dobrego i w ogóle było go pełno:) Ja polecam ten hotel ale u nas w pokoju na przykład to w ogóle nie sprzątali, może akuratnie trafiło na nas ale z dzieckiem to trochę przewalone zwłaszcza jak wróciliśmy z nad morza z wózkiem-jeden wielki piach! Za to reszta ok i Polacy super można pogadać o wszystkim pozdrawiam wszystkich:)
        • Gość: ala Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 15:02
          U nas tez nie sprzątali, ani pościeli nie zmieniali, ani ręczników...Dopiero po interwencji w recepcji zmienili nam pościel i ręczniki. Wodę i papier toaletowy tylko sprzątaczka zostawiała i nic po za tym...
    • Gość: Greta Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 18:55
      Byłam w tym hotelu w lipcu br. Mogę go polecić. Warunki w pokoju bardzo dobre, na stołówce jedzenia bardzo dużo. Zarówno na ostro jak i łagodnie (dla dzieci np. ryż, kurczak). Animacje fajne, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Ktoś wcześniej pisał o Justinie. Potwierdzam bardzo fajny gość. Stara się jak może, uśmiecha, rozmawia, zagaduje, żeby goście byli zadowoleni. Ma bardzo dobre, spokojne podejście do marudnych turystów. :) Nasze animatorki z Itaki: Martyna, Paulina i Sara - świetne dziewczyny. Uśmiechniete, życzliwe, chetnie pomogą, wyjaśnią. Ich rolą jest aby goście dobrze się bawili, spełniają swoje zadanie bardzo dobrze. Alkohol od 11-17 (przy plaży) a potem po kolacji na tarasie czy dyskotece. Wybór i ilość nielimitowana. Okolica piękna, długa promenda z kafejkami, uliczki opadające lub wznoszące się o 45 stopni to niesamowite przeżycie. Trzeba wybrać się na spacer po okolicy. Jest bezpiecznie, spokojnie. Ludzie mili, uśmiechnięci. No i te kolory nieba po zachodzie słońca. Wspaniałe.
      • Gość: sandra Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.230.5.89.gl.digi.pl 10.08.11, 21:32
        my również wybieramy się do tego hotelu - wylot 23.08 - czy ktoś wtedy może też leci? ;>
        pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.4web.pl 18.08.11, 13:59
          hejka
          ja z moim chłopakiem też lecimy 23 sierpnia z W-wy...
        • Gość: Kasia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.4web.pl 18.08.11, 14:00
          hejka :))
          ja z moim chłopakiem też lecimy 23 sierpnia z W-wy...
    • Gość: Ktoś kto tam był! Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.inter-kom24.pl 16.08.11, 16:36
      Nie słuchaj porad innych. Tam jest naprawde SUUUUUUPER! Jedzienie jest pyszne ( jest taki szwedzki stół i co z tego że podają tam codziennie to samo, ale możesz brać inne rzeczy). Okna były brudne i w łazience 2 maluuuuteńkie pleśnie, ale to wszystko było nadrobione przez animatora Justina :) (pozdr dla Justina). Pooolecam z całego serca. (Jak coś byłam w pokoju nr 7304 blok. 7) POOOOOOOOOOOOOLECAM!!!!!!
      • Gość: anka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.11, 19:40
        ja byłam w okresie 02.08 - 09.08 i mogę powiedzieć tylko jedno JA CHCĘ TAM WRÓCIĆ!!!!!!! hotel jest super, obsługa miła (niektórzy kelnerzy mówili całkiem nieźle po polsku). polskie animatorki świetne, zresztą nie tylko polskie. Justin i Jordan to ludzie przy których nie można było się nie śmiać. pokój czysty (no może podłogę w łazience bym bardziej umyła),sprzątany codziennie, klimatyzację mogliśmy sami regulować. jedzenie pyszne - pewne dania się powtarzały, ale za każdym razem było też coś nowego. no i plaża przy samym hotelu to jest rewelacja, żadnego przechodzenia przez ulicę czy jakieś tam. prosto ze śniadanka w stroju na plażę :) animacje były też fajne. naprawdę mogę polecić ten hotel wszystkim!!!
        • izy10 Re: hotel Imbat w Kusadasi 19.08.11, 21:45
          super opisy ...
          dziś wziełam lasta lecimy z mężem 23 sierpnia z katowic
          napewno po powrocie zdam relację
          a teraz proszę o więcej wiadomości na temat miejscowości plaży
          • Gość: carmel Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 23:02
            A jak wygląd okolica hotelu? Czy są jakieś sklepy, bazar itp. Daleko do centrum i czy wieczorem coś się tam dzieje. Czy w okolicy, tj. centrum jest jakieś lokalne biuro podróży, w którym można wykupić wycieczki taniej, niż u rezydenta i co najważniejsze z polskim przewodnikiem.
            I jak sprawa z ręcznikami plażowymi, jak w Egipcie za free?
            • Gość: kaś Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 08:58
              witam wszystkich, czy jest może ktoś,kto będzie leciał do tego hotelu 30.08 ??
            • Gość: Jarek Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.umkatowice.static.3s.pl 25.08.11, 10:17
              Wróciliśmy 3 dni temu po 2 tyg pobytu w hotelu Imbat. Ogólnie jest zadowolenie z wakacji, ale jakby nie animacje było cienko, to jednak Turcja :-( Animation Team w składzie 3 dziewczyn z Itaki: Martyna, Paulina i Sara oraz Turek Justin po prostu robiły całą zabawę! Leżaki z materacami i ręczniki są za free (i przy plaży, i przy basenie), co do okolicy to nie wiem, raz byłem tylko po za hotelem w nocy na promenadzie (całkiem fajnie, tam jest cała masa różnych sklepów i knajp), co do wykupienia wycieczek, to z tego co mówili ludzie to jakieś są, ale podobno lepiej z Itaki, ja nie korzystałem, przebawiłem w hotelu cały pobyt. Polecam ten hotle jeśli są aniamcje, bez nich bym tam nie jechał. Pzdr!
            • Gość: Powakacyjna :) Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:03
              Witam!

Na początek krótko i treściwie: polecam :).
              A teraz dłużej:

1. Hotel - robi dobre wrażenie, choć z pewnością lata świetności ma już za sobą. Teren hotelu sprzątany, zadbany, bardzo ładna roślinność. Pięknie położony - widoki z pokoju i tarasów hotelowych fantastyczne. Wszędzie blisko - na plażę parę schodków, na promenadę dwie minutki, przystanek dolmusza wiozącego do centrum - przed bramą hotelu. Pomimo tego jest w miarę cicho i spokojnie - przynajmniej w pokojach 6XXX. Nieciekawie mieli goście blisko basenów, czy dyskoteki.

2. Pokoje - nasz był czysty na wejściu i całkiem przyzwoity na wyjściu. Podłogi są zamiatane tylko centralnie, ale nie było aż tak brudno, by robić z tego problem. Łazienki sprzątane codziennie, częsta wymiana ręczników i pościeli. Codziennie uzupełniana woda mineralna w lodówce. Sejf bezpłatny. Pokój ładnie i przytulnie urządzone - widać, że mebelki są stare, ale zadbane.

Największy minus - klimatyzacja włączana centralnie - np. między 3.00 a 7.00 wyłączają ją i człowiek w nocy budzi sie zlany potem. Otwiera okno i wpuszcza... komary. Weźcie koniecznie off i fenistil.

3. Wyżywienie - śniadania jak w większości hoteli tej klasy - nieciekawe. Po dwóch tygodniach nie można patrzeć na jajka sadzone i naleśniki. Jajka na twardo były prawie surowe. Ale po 14stej - inna bajka. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Nie słuchajcie opinii marudzących. To fakt, że warzywa, sałatki, sosy itp powtarzały się, ale kto codziennie bierze na talerz po trochu z wszystkiego??? Z kilkunastu dodatków do wyboru??? Jeśli ktoś codziennie próbował wszystkiego to mogło mu się znudzić. I miał problem. Ale ze sobą ;).
              Czasem wkurzały kolejki (kilka do kilkunastu minut po porcjowane mięso), ale trzeba pamiętać o stosunku jakości do ceny - jak chce się mieć luksusy to nie wybiera się takiego standardu.

Abstarahując od kolejek - jedzenie naprawdę na przyzwoitym poziomie. Minus - mało owoców a te co były to niezaciekawe.

Drinki baaaardzo uczciwe ;).

4. Plaża i basen - plaża niestety taka sobie. Przy silniejszych falach mocno zapaskudzona wodorostami, które owszem były na bieżąco sprzątane, ale czasem nieprzyjemnie pachniały.
              Woda czysta, ale nie kryształ (gdzie szukać kryształu napiszę za chwilę). Piasku wąski pasek, molo drewniane i betonowa platforma. Dramatu nie było, ale do zachwytów nad plażą równie daleko.
              Basen duży, można spokojnie popływać i podzielić się przestrzenią z szalejącą dzieciarnią ;). Czyściutki i przyjemny.

Leżaki - gdy byliśmy na miejscu to schodziliśmy na basen około 9.30 i ZAWSZE były jakieś leżaki. Najlepsze miejscówki były już wybrane :), ale nigdy nie mieliśmy problemów z leżakami. Problemy zaczynały się koło południa - wtedy o leżakach zapomnijcie.

5. Okolica hotelu - jest gdzie pójść na spacer - rzut beretem od promenady. Można też połazić po uliczkach w głębi, zajść do jednej z wielu knajpek, poprzebierać w stertach upominków - bo sklepów z wakacyjnymi pamiątkami tez sporo. Przy promendzie jest płatna plaża, ale z niej nie korzystaliśmy.

6. Animacje dzienne i wieczorne - opinie pewnie będą podzielone, ja jestem w grupie oceniających bardzo nisko. Dziewczyny z Itaki były zajęte albo sobą, albo męską częścią urlopowiczów. Sędziowanie podczas water polo polegało na układzie choregoraficznym rzeczonej trójeczki. Podczas dwóch tygodni żadna z nich nie podeszła do nas (byłam z mężem) z propozycją uczestniczenia w jakiś zabawach itp. A i same animacje do najatrakcyjnieszych nie należały. Animacje wieczorne - żenujące. Po próbce comedy show zrezygnowaliśmy z tych atrakcji :). Ale prawdę powiedziawszy animacje to ostatnia rzecz w hotelu jaka ma dla nas znaczenie.
              Nie po to jedzie się do Turcji na dwa tygodnie, by siedzieć w hotelu. Wiem, że jeden z moich przedmówców ze mną się nie zgodzi ;), ale ja nie wyobrażam sobie siedzieć czternastu dni w hotelu, podczas gdy jest tyle świetnych miejsc dookoła, ale jak to mówią, de gustibus non est disputandum :).

7. Kusadasi - miejscowość całkiem przyjemna, podjechaliśmy dwa razy bo bliziutko i tanio - 2,25 lir za osobę. Fajny zameczek na wyspie, interesujący port, bazar w centrum. Całkiem przyjemnie.

8. Atrakcje:
              Przede wszystkim polecam wynajęcie auta - 30 Euro za dzień za stare, ale kulające się Clio (pożyczaliśmy w Sun Wind na promenadzie - sporo tam kupowaliśmy, więc dostaliśmy niezły rabat). Zrobiliśmy sobie trzy wycieczki autem:
              - Priene, Milet, Didim (trzy stanowiska archeologiczne), jezioro Bafa, Kapikiri - pięknie położona wieś nad jeziorem Bafa
              Nie będę opisywać tych miejsc, bo w necie jest mnóstwo informacji o nich.
              - Mili Park - piękne kamieniste plaże z kryształową wodą, spokojne, niezaludnione, ciche (te najdalej są najładniejsze - pierwsza jest oblegana przez miejscowe rodziny)
              - Efez, Sirinice - Efezu opisywać nie trzeba, a Sirinice to przepiękna, malownicza wieś w górach - koniecznie trzeba zobaczyć.

Dzięki zwiedzaniu autem można poznać prawdziwą a nie hotelową Turcję - polecam.

We wspomnianym Sun Wind kupiliśmy też:
              - Pamukalle (za daleko by jechać samochodem - trzy godziny, więc męczące dla kierowcy
              - rejs po morzu
              - wizytę w Hammamie

Nie kupujcie wycieczek w Itace, jeśli mówicie po angielsku. Ceny mają porażające.
              My w lokalnym biurze kupiliśmy Pamukalle, rejs i łaźnię za 45 Euro od osoby. A Itaka chciała za ten sam pakiet około 100 Euro od osoby.

Uważajcie też jaką łódź wybieracie na rejs. My niestety trafiliśmy na wielką pływającą turecko - irańską dyskotekę. Koszmar. Dopiero ostatnie dwie godziny były przyjemne - z muzyką przyciszoną i klasycznym angielskim pop-rockiem. Wcześniej - lokalne techno...

Podsumowując - Turcja jest piękna i warta odkrywania. Imbat jest przyzwoitym hotelem i świetną bazą wypadową.

Udanych wakacji, których już zazdroszę :)!

• Gość: gość 123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.11, 14:46
                zgadzam sie z opinią o hotelu, natomiast nie polecam biura sun wind. Kupilismy u nich 2 wycieczki: rejs na Samos i Efez. Jeśli chodzi o Samos to zapłaciliśmy 35 euro od osoby i powiedziano nam ze w cenie jest wliczona oplata portowa 10 Euro, pytalismy o oplate kilka razy i za każdym razem pan powiedzial ze wszystko jest w cenie, niestety w porcie okazalo sie ze na naszym voucherze nie jest napisane ze oplata zostala pobrana-trzeba bylo doplacic po 10 Euro od osoby.
                W przypadku wyjazdu do Efezu w programie nie było słowa o tym ze załapiemy sie na mszę,
                godzina siedzenia w słońcu:/ Podczas tej wycieczki pieniądze za wyjazd zbierano w autokarze. Płaciliśmy po 23 Euro/os Ponieważ nie mieliśmy gotowej kasy koleś powiedział ze zaraz rozmieni i przyniesie resztę-no i chyba zapomniał przynieść bo jak wszyscy wsiedli do autokaru to facet zniknął. Sam wyjazd do Efezu polecam ale upewnijcie się co jest w programie oczywiście nie ominęła nas wizyta w sklepie z biżuterią.

A hotel jest super. My na brak leżaków nigdy nie narzekaliśmy. Po 9 bylo jeszcze dużo wolnych przy basenie, a po 13 przenosiliśmy sie na plaże i tam też nie bylo problemu. My byliśmy w imbacie od 6 września.

pozdrawiam i miłych wakacji życzę:)
    • Gość: katia1989 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 21:39
      czy ktoś wybiera się tam z warszawy 06.09? :)
      • Gość: kaś Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 08:04
        czy ktoś wybiera się 30 ??!!!!
      • pawelk-1 Re: hotel Imbat w Kusadasi 29.08.11, 08:50
        Wspólnie z małżonką wybieramy się do tego hotelu 06.09.11
      • Gość: gość Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 06:05
        Wybierom się 06 września, może ktoś podpowie czy w recepcji można dogadać sie po polsku ?
        • Gość: ankawi Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.xdsl.centertel.pl 04.09.11, 10:04
          witam
          po polsku znają pojedyncze wyrazy więc może być problem z dogadaniem. moja znajomość angielskiego jest bardzo słaba ale dałam radę. udanego urlopu :) już zazdroszczę bo wrażenia są super!
          • Gość: Wenezja Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.escom.net.pl 19.09.11, 09:10
            Potwierdzam wrażenia są super. A dogadać sie można. Przecież tam są animatorki, rezydentki, trochę po rosyjsku, no i łamaną angielszczyzną. Każdy Polak się dogaa. :)
    • ana_45 Re: hotel Imbat w Kusadasi 27.04.12, 03:41
      Na plaży hotelowej są bezpłatne leżaki materace a ręczniki też ?
      • Gość: 1807ip Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 06:12
        Ręczniki też bezpłatne,otrzymujesz plastikową karte którą wymieniasz na ręcznik.
        • ana_45 Re: hotel Imbat w Kusadasi 28.05.12, 09:48
          Bardzo dziękuję za odpowiedz w sprawie ręczników jest podobnie jest w Egipcie też dostaje się kartę plażową zostawia się kartę i otrzymuje ręcznik.Dziękuję za opis hotelu /za potwierdzenie tego co jest w opisach w katalogach a to nie zawsze się potwierdza/Lecimy 12.06.2012.Jeszcze raz dzięki.
    • Gość: pawelk-1 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 06:31
      W tym hotelu byłem we wrzesniu ubiegłego roku. Hotel jest godny polecenia, ja za dodatkową opłatą wykupiłem pokój z widokiem na morze / warto/. Jedzenie, obsługa, animatorzy - bez zarzutów. Pokój był codziennie sprzątany, woda w lodówce uzupełniana równiez raz dziennie, sejf w cenie. Cały kompleks hotelowy znajduje się przy samej plaży/ piaszczysta/, widoki wspaniałe a zwłaszcza zachody słońca, jadalnia usytuowana jest na tarasie. Polecam.
    • ana_45 Re: hotel Imbat w Kusadasi 29.06.12, 19:43
      Wróciliśmy z hotelu Imbat,było wspaniale dużo podróżujemy ale pierwszy raz byliśmy w Turcji.Bardzo nam się spodobała Turcja,hotel.Nad Morzem Egejskim byliśmy na Riwierze Olimpijskiej w Grecji wydawało się że Morze Egejskie jest bardzo czyste ale przegrywa z Morzem Czerwonym.Polecamy hotel Imbat Turcję i Biuro Itaka.Itaka spisała się w 100%.Żadne biuro podróży nie spisało się tak jak Itaka/nikt z naszej rodziny znajomych nie pracuje w tym biurze jest to subiektywna ocena/
      • rafi1015 Re: hotel Imbat w Kusadasi 30.06.12, 14:17
        Mam nadzieję na podobną opinię z mojej strony po powrocie z tego hotelu. Z Itakę byłem kilka razy więc standart porządny tego biura jest mi znany. W Turcji też już byłem, zawsze było super. Co do hotelu - na pewno będzie OK! Po wyrolowaniu mnie przez Ecco mam nadzieję tylko na pozytywy mojego wyjazdu.
        • ana_45 Re: hotel Imbat w Kusadasi 30.06.12, 19:28
          Życzę udanych wakacji
          • rafi1015 Re: hotel Imbat w Kusadasi 01.07.12, 14:35
            Dziękuję.
    • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 04.07.12, 17:48
      no to i ja dodam swoje 5 groszy nt tego hotelu.
      Pisze z pokoju hotelowego, używając hotelowego wifi - dostępne prawie w całości hotelu bez dodatkowej opłaty (kilkanaście routerów), za to duży plus. Wifi jako takie nie ma hasła, ale po podłączeniu się trzeba się zalogować na stronie, używając jako username - numer pokoju i hasło jako nr paszportu bez spacji.
      Sam hotel w dobrej lokalizacji, tuż przy promenadzie, sprzed hotelu odjeżdza dolmusz do centrum (koszt 2,25 TL/os), dużo roślinności, zielono, szkoda tylko że mało trawy, ale jest ładnie. Świetnie położona główna restauracja, z której jest niesamowity widok na morze.
      Baseny są generalnie 2 - jeden przedzielony na 2 dla dorosłych (195cm i 135cm) i oddzielny brodzik dla dzieci. Bywa trochę ciasnawo. O leżaki niestety walka, trzeba wstac przed 7 zeby coś zająć, po 8 nie ma szans. Na plaży jest ich tak mało że nawet o 6 rano są juz porezerwowane.

Pokoje duże (mamy 3 + dostawka dla 2 latka) a mimo to jest w porządku. CZysto, łazienka też czysta i funkcjonalna.

Jedzenie - zacznę od kolacji - bo zawsze jest bardzo smacznie, mimo że wybór nie jest oszałamiający to potrawy są wyśmienite, dobrze przyprawione, niestety kolejki do bardziej smakowitych kąsków
      i to by było na tyle dobrego z jedzeniem, niestety śniadania i obiady są już sporo gorsze

cdn....
      • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 04.07.12, 22:29
        no więc o ile do jedzenia na kolacji nie można mieć żadnych zarzutów, to inne pory jedzeń już psuja ten obraz

jeśli chodzi o śniadania to dla mnie idealnym menu śniadaniowym typu bufet jest jak mam do wyboru: wszelkie wariacje jajkowe (jajko na miękko, na twardo, sadzone, jajecznica, omlet), wędeliny, nabiał, pieczywo - to jest minimum, w domu dodatkowo mam parówki czy frankfurterki i tosty, w dobrych hotelach spotykałem się wielokrotnie jeszcze ze śniadaniami typu angielskiego czyli: bekon na ciepło, fasolka na ciepło i pomidory bez skórki na ciepło. W tym hotelu niestety tego nie ma. Zaczynając od jajka, mamy jajecznice, ale akurat takiej ktorej nie lubie czyli prawie ze wodnistej, prawie nie ściętej, po jajka opisane 3min i 5 min czyli wydawać by się mogło ze na miękko i na twardo, niestety po rozbiciu tego 5min mozna je ew wypic bo jest totalnie surowe, próbowalem kilku w ciągu kilku dni, zawsze to samo. Jajka sadzonego brak, omlet jest, ale są do niego potworne kolejki, trzeba odstac minimum 10 minut, dlatego ze kucharz ma smarzy tylko na jednej patelni, a ludzi duzo i wiekszosc bierze po kilka. Wędliny - to niestety tureckie mortadelowe prawie niezjadliwe świństwo, ser zółty niesmaczny, biały ujdzie, pieczywo ok, tostów brak, jest toster i mozna zapiec ew. sama bule czy chleb. Czasami robia nalesniki, ale kolejki jak do omletów, sa tez placuszki, ale suche jak wiór, parowki podłe najgorszej jakosci. No i oprócz tego mozna tez zjeść np. frytki na śnidanie jak ktoś lubi (ja nie). Generalnie na kilkanascie lat jak jeżdze po sredni 2 razy do roku, odwiedziłem kilkadziesiat hoteli, tak tu jest jedno z gorszych menu sniadaniowych, i nawet nie o to chodzi ze ciagle to samo, bo sniadania wszedzie wygladaja podobnnie i sa mało urozmaicone, tutaj sa po prostu słabej jakosci, w przeciwieństwie do kolacji które sa super.

lunch/obiad - w ciągu dnia są tylko 2 możliwości zjedzenia czegos, zreszta nakłdające sie na siebie. od 12 do 15 czynny jest bar przy basenie, w którym mozna zjeść wyłącznie hamburgera (marnej jakosci) i frytki (a często zamiast frytek sa takie rurki ziemniaczane). I cały problem polega na tym ze o 12 kucharz (jedyny) zaczyna dopiero to wszystko smażyc, ma do tego jedna powdójna frytkownice, w któej miesci sie dokłądnie 4 porcje talerzowe frytek, smaze nie trwa z 8 minut, wiec jak sie ustawi kolejka (aha kucharz sam nakłada te fryki, samemu sie nie bierze) i kazdy bierze po 3-4 porcje to mozna sobie wyobrazić ile trzeba poczekac na jedzenie (standardowo około 20-30 minut w kolejce) - dla mnie to skandal - nigdzie nie widzialem takich rzeczy. od 12.30 do 14 jest tez lunch w głównej restauracji, ale jedzenie wtedy jest w mniejszym wyborze niz na kolacji i forszej jakosci.
        Od 15 do 19 nie da sie zjesc nigdzie (takze to All Inclusive jest tutaj słabiutkie). o 17 rzucaja jeszcze ciasto - ale to kolejny skandal, przynosza po jednej paterze i głodni ludzie sie niemalze biją o to suche ciasto z wczorajszej kolacji, ku uciesze obsługi. Żenada. Część ludzi ma w d.. stanie w tych mega kolejkach i idac poza hotel jesc do restauracji - i to jest największy zarzut dla hotelu, trkatowanie ludzi jak świnek którym sie rzuca żarcie.
        Aha i jeszcze jedna rzecz naganna dla obsługi hotelu, Turcy są traktowani priorytetowo, wielokrotnie widzialem ze Turek czy Turczynka podchodzi bez kolejki i dostaje jedzenie. Podobnie jest przy barze. Niestety.
        Tyle o jedzeniu.
        Jeśli o picie chodzi nie mam zastrzeżeń, jest wszystko pod dostatkiem do 24.

Obsługa bardzo różnie, od bardzo miłych i fajnych ludzi, do chamowatych gburów, dzisiaj wizytował własciciel i wszyscy chodzili jak w zegarku, nawet była super kolacja (z sushi i owocami morza, kebabem i wogóle mega wypas pycha)

Animacja, słaba, choć są Polki z Itaki, to nie potrafią rozkręcac, ograniczaja sie do jakichs rzutek , aerobiku i miniklubu z dzieciakami (ale bez entuzjazmu). Choć dziewczyny bardzo miłe. Ale źle traktowane przez pracodawców, np. śpia we dwie w jedynce, na zmiane jedna na podłodze, nie dziwie sie ze sie im nie bardzo chce.

Plaza hotelowa wąska i ostatnie 2 dni zawalona wodorostami, nikt tego nie sprząta, kolejna rzecz która psuje całościowy raczej pozytywny obraz hotelu

wracajac do pokoji, jest sejf, ale trzeba poprosic w czesci pokoji w recepcji o magnteic key (klucz magetycznny bez którego sejf nie działa), trzeba sie było samemu upraszac o karty na ręczniki (sami nie dali). Sprzatanie codziennie, ręczniki wymiana bez problemu, woda 2 x 1,5l dziennie takze.

Jeśli chodzi o angielski, obsługa w większosci zna, choc mówi "kwadratowo" i raczej lekko zaawansowanie, to da sie dogadać. Wypytuja Polaków o rosyjski jakby kazdy Polak miał obowiązke go znac.
        Ktoś pisał o klimatyzacji ze wyłączają czasami, nic z tych rzeczy, mamy tu teraz w dzien 33-36 stopni i klima działa zawsze jak jest karta w czytniku, cała noc chłodzi bez przerw.

podsumowując dobry hotel, który można byłoby zrobić na bardzo dobry nie wiele zmieniajac, no ale... te niedociągnięcia go moga dyskwalifikowac dla niektórych

aha - jeszcze jedna rzecz, jak ktos jest niezbyt mobilny o własnych siłach to hotel jest mało przyjazny dla takich osób. Mamy 2 latka i spacerówke i niemal nigdzie nie ma podjazdów tylko trzeba wózek nosić po schodach, brak tez wind do pokoji, nawet na 5 piętro

jak cos sobie przypomne nie omieszkam
        • Gość: 123 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.play-internet.pl 05.07.12, 10:20
          dzięki za tą obszerną opinię, wybieram sie do tego hotelu niebawem. Troche mnie martwią info o śniadaniach i lanczach bowiem jade z dwójką małych dzieci i nie chciałabym aby żywiły sie frytkami i parówkami.....
          mam jednak nadzieję, że Twoje ogólne odczucia sa pozytywne, naczytałam się w międzyczasie wielu tak różnych opinii (skrajnie negatywnych ale tez pozytywnych) , że jade z mieszanymi uczuciami i torche sie tego wyjazdu obawiam....
          • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 06.07.12, 23:42
            no właśnie jestem tez z dwójak dzieci (2 i 5 lat) jakos dajemy rade, wspomagamy sie "danonkami" z marketu obok. No ale generalnie nie jest źle, jesli nie masz niejadków jak my, ( i jak wiekszosc tu obencych w tej chwili rodaków) to cośzawsze zjedza. A ponizszych kilka wpisów - no cóż, widziałem juz swoje, jak np. rodacy nakładający sobie porcje na kilka talerzy jak by to byl ich ostatni posiłek (żenada)
            • Gość: 1807ip Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 10:23
              Do jarekinfo ty tylko o tym żarciu idz do baru napij sie piwa nie bądź malkontentem
              • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 07.07.12, 23:14
                dobrze powiedziane, żarcie, nie jedzenie, ale bez niego żyć się nie da, więc to istotna sprawa. W szczególnosci jeśli jest się z dwoma malymi dzieciakami. (a moje piwa nie piją)
        • Gość: 1807ip Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 15:23
          Pojechałeś tak żreć czy odpoczywać w takim upale wystarczy pić napoje jeść owoc i opalać się
          • szyszka355 Re: hotel Imbat w Kusadasi 06.07.12, 19:48
            Kilkanaście dni temu wróciłam z tego hotelu.Obszerny opis ale nie tego hotelu nie będę wszystkiego prostować ale z windami i podjazdami naprawdę przesadziłeś.Z basenu nie korzystałam bo nie lubię,ale na plaży zawsze było można znaleść wolne leżaki.Też dużo podrużuję i uważam,że za te pieniądze hotel jest bardzo dobry włącznie z jedzeniem.Zyczę miłego odpoczynku i nie słuchać malkontentów.
            • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 06.07.12, 23:37
              kilkanascie dni temu to moze nie bylo 100% obłozenia jak jest teraz. Polacy w KTW którzy przyjechali tydzien po nas czekali kilknascie godzina na pokój przez overbooking.
              wiec cóż to za argumenty ?
              prostuj ile sie da, ale do malkontenta mi daleko
            • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 06.07.12, 23:46
              co przesadzilem z windami i podjazdami ? mam wózek i ciągle go nosze, mam pokój 3201 - to 2 pietro nie ma windy - dla mnie to nie duzy problem bo wózek mam lekki, ale dla np. samotnej matki z dzieckiem to juz jest problem, wiec do czego pijesz ?
              do głownej restauracji musze zniesc wózek z 2 piętra, potem 4 razy wniesc po 5 stopni, by na koniec zniecsc kilkanascie - wind brak i jakichkolwiek innych podjazdów w tej trasie. Jesli znasz cudowne ominięcia to sie podziel konkretami a nie podwarzasz moje konkrety
            • ana_45 Re: hotel Imbat w Kusadasi 07.07.12, 20:22
              Szyszka pokazałaś wielką klasę nie wdając się w dyskusję z tym przemądrzałym chłoptasiem popisującym się wiedzą z dziedziny informatyki/nie jestem informatykiem i nie jestem pewna czy takową wiedzę posiada/to jest osoba niezrównoważona psychicznie na Twoje trzy zdania odpisał trzema obrzydliwymi wątkami ,obrażając Cię.Ja również byłam w tym hotelu i zgadzam się z Tobą w 100%,mając pokój 4xxx miałam do dyspozycji nie jedną ale dwie windy.Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.

• jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 07.07.12, 23:20
                no to fajnie ze masz winde w 4xxx, a w 3xxx i 6xxx widny ani jednej (a skoro sa w innych to powinni rodziny w dziecmi kwaterowac w takich, nieprawdaz ?)
                własnie sie tez przekonałem ze inna poznana rodzina (2+2) dostała pokoik 2 osobowy + jedna dostawka, i mimo ze maja wykupiony 2+ 2 dostawki nie doprosili sie drugiej (podobno nie było) i spia w tróję (z trzylatkiem) w łózku małzeńskim. A pokoim jest tak mały ze nie da sie wyjsc na balkon bez przestawiania tej jednej dostawki.
                To obrazuje doskonale hotel, ja mam super pokój, inni którzy wykupili dokłądnie to samo, maja jakaś klite, ale jesli sie o tym napisze to wypomina sie nam malkontenctwo. Po prostu jest tu różny standard i tyle. I nie ma co bronic hotelu, matołki
          • jarekinfo Re: hotel Imbat w Kusadasi 06.07.12, 23:38
            na takim poziomie odpoaidał sie będe LOL:)
        • Gość: xxxxx Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: 193.37.140.* 17.07.12, 02:36
          są windyyyyy ! ale głupoty ludzie piszą...
        • mr.sunset Re: hotel Imbat w Kusadasi 01.08.12, 22:06
          własnie wróciliśmy z tego hotelu, byliśmy od 17.07 do 31.07, przyznajemy racje w sprawie rezerwacji leżaków przy basenie i na plaży, trzeba to zrobić dość wcześnie bo potem faktycznie nie ma miejsca. Jeżeli chodzi o jedzenie to myślę że nawet najbardziej wybredna zadowoli się. Co do wspomnianych wcześniej kolejek to są ale pod warunkiem że przychodzi się w momencie rozpoczęcia posiłku, my przychodziliśmy po około godzinie i nawet do najlepszych przysmaków nie było kolejek....no może 2-3 osoby. Jeśli chodzi o fotografów to było ich 4 ale niestety nie wiemy jak się nazywali. położenie hotelu jest super, woda ciepła i czysta,. Jeśli mimo to ktoś nadal będzie miał pretensje to właściciel zawsze rano siedzi przy stoliku koło wyciskarki do soków ale nie radzimy zawracać jemu głowy bo ma 84 lata i alzheimera:):)Jedna uwaga jeśli chodzi o pokoje, jeśli ktoś przyjeżdża do południa a doba hotelowa rozpoczyna się od godz 14 i nie chcecie siedzieć w recepcji i czekać na pokój to warto dać mały "bakszysz" my daliśmy 20 dol. pokój dostaliśmy po 15 min a reszta czekała 3 godz:) Z animacjami różnie bywa, animatorki są sympatyczne ale niestety nie maja szansy wykazania swoich umiejętności (patrz choroba szefa) :), przy basenie rano gra spokojna muzyczka, po południu od 14.30 do 17 trochę żywsza, przy molo (znalezienie miejsca na molo również wiąże się z bardzo wczesną rezerwacją) ale muzyka gra dość głośno jak ktoś lubi.Wycieczek nie radzimy wykupować u rezydenta, na promenadzie jest kilka tureckich biur oferujących te same wycieczki dużo taniej. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne.
          • rydzyna1213 Re: hotel Imbat w Kusadasi 19.08.12, 08:29
            tez będe we wrześniu w tym hotelu. mam pytanie co do wycieczek na miejscu - chcemy sami pojeździć po okolicy np zwiedzić Efez etc. czy jeździliście samodzielnie na takie wycieczki i korzystaliście z dolmusów? jeśli tak - prosze o szersze info.
            • Gość: MoMar Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: 83.142.207.* 23.08.12, 13:10
              Byłam 15 dni w tym hotelu w Kusadasi w sierpniu br. Wycieczki w miejscowych biurach oczywiście dużo taniej, ale z obcojęzycznym przewodnikiem (polski przewodnik tylko w ofercie ITAKI). Dolmuszem z tego hotelu do Efezu nie dojedziesz :-(. Można podobno wziąć dolmusz do Selduk z centrum Kusadasi, ale on zatrzymuje się i to tylko na prośbę okolo 2 km od Efezu i trzeba samemu przejść przez pole (asfaltowa droga) do miejsca zwiedzania, co w tamtejszych temperaturach jest raczej uciążliwe. Wszystko jest tak zorganizowane aby dać zarobić i właścicielom dolmuszy i organizatorom wycieczek, ale można pojechać taxi (tylko tu już cena może wyjść podobnie jak za wycieczkę) :-)
              • rydzyna1213 Re: hotel Imbat w Kusadasi 29.08.12, 19:33
                a możesz podać namiary na lokalne biura?
    • Gość: P Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: 193.37.140.* 16.07.12, 01:51
      Witam ; ) byłam ostatnio w hotelu Imbat i bardzo nam się podobało. Ciepłe morze miła atmosfera. Plusem też jest fotograf. Jak ktoś wie jak ma na imię i nazwisko bardzo proszę o odpowiedź. Mam ważną jak dla mnie sprawę a nie mam możliwości zdobycia takiej informacji sama.
      • szyszka355 Re: hotel Imbat w Kusadasi 17.07.12, 15:23
        Dysponuję imieniem i nazwiskiem fotografa z tego hotelu ale tam było dwóch,o którego chodzi?
        • Gość: ; p Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telesim.com.pl 27.07.12, 01:36
          Ten, który robi zdjęcia zazwyczaj jak się idzie na kolację. Hmm jak by to powiedzieć... ma włosy postawione na żel czarne, jest szczupły.
        • Gość: P Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.telesim.com.pl 28.07.12, 00:59
          Z tego co wiem to fotografa imię zaczynało się na literę M.
      • Gość: Madzia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 22:42
        Mam pytanie czy internet jest w kazdym pokoju i czy klima działa nonstop
      • Gość: Madzia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 22:50
        Mam pytanie czy internet jest w każdym pokoju i czy klima działa nonstop.
        • Gość: radek Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: 87.204.45.* 26.07.12, 21:13
          Witam
          Jakie nr pokoi są lepsze dla rodzin z dziećmi. Jedziemy tam od 31 lipca
          • Gość: taki jeden Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.12, 22:34
            Też jadę 31 lipca :) Mam wykupiony pokój z widokiem na morze, czy ktoś może mi poradzić, w którym z budynków będzie najlepiej/najspokojniej.
        • Gość: turystka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.proxnet.pl 30.08.12, 12:26
          Niestety klima nie działa non stop, działa tylko od 7:00-11:00, 15:00-20:00 i 22:00-03:00 ale i czasem w tych godzinach nie działała. Ktoś chyba zapominał o włączeniu. Internet działa w pokojach, ale jest różny zasięg. My mieliśmy pokój w widokiem na basen/morze i u nas działał ok. można było nawet załadować i wysłać zdjęcia, chociaż trochę to trwało. W innych pokojach gorzej. Przy basenie dużo osób siedziało z laptopami, więc chyba tam zasięg najlepszy.

Jeśli lecicie z Itaka, to pokoje w dniu przyjazdu już są każdemu wcześniej przydzielone.
      • Gość: turystka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.proxnet.pl 30.08.12, 12:29
        fotograf robi b. ładne zdjęcia, które są potem wywieszane na ścianie i można sobie kupić, ale koszt 1 szt. to 10 lirów (ok.20zł.) jak dla mnie to przesada!
        • Gość: gosia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.12, 14:48
          A powiedz jeszcze jak ogolnie hotel i czystość? Dużo ludzi czy ha na leżaki żeby zająć o 8.30? Zadowolona jesteś z pobytu, jak jedzenie? My jedziemy właśnie z Itaki 04.09 i mamy mieć pokój z widokiem na morze. Dzieki
          • Gość: turystka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.proxnet.pl 30.08.12, 19:09
            trudno mi wydać obiektywną ocenę, bo jestem osobą, która potrafi przymknąć oko na wiele rzeczy. Co do czystości można mieć wiele zastrzeżeń, bo sprzątaczki sprzątają bardzo ogólnie, mimo pozostawianych napiwków. Zmieniają ręczniki i pościel codziennie, ale na podłodze zostają włosy i paprochy z brudnej szmaty. Nam to aż tak bardzo nie przeszkadzało, po prostu brałam papier toaletowy i zbierałam co zostało. Byli ludzie, którzy trzymali całe 2 tyg. ubrania w walizkach, bo twierdzili, że w szufladach brudno. Ja wzięłabym trochę papieru i przetarła, no ale jak widać dla nich to problem. My akurat mieliśmy czysto. Ogólnie do czystości można mieć niewielkie zastrzeżenia, ale ogólnie to naprawdę nie ma na co narzekać. Codziennie nowy papier toaletowy, są hotelowe szamponiki i mydełka (my akurat mieliśmy swoje), codziennie 2 butelki 1,5l wody. Pani nie sprzątała łazienki. Pokoje ładne, z balkonami, my mieliśmy z widokiem na basen i morze. Na balkonie krzesełka i stolik. Na ścianie telewizor plazmowy m.in. z kanałami muzycznymi, kreskówkami i polonią. Duża, pojemna szafa, toaletka, mnóstwo szuflad. Na podłodze wszędzie kafelki, łazienka dosyć estetyczna, pokoje na karty magnetyczne. Generalnie nie ma się do czego przyczepić, oczywiście poza klimatyzacją, ale o tym założyłam osobny wątek.

Leżaki przy basenie trzeba rezerwować wcześniej, ale tylko te najlepsze miejsca, czyli przy brodziku i najbliżej basenu. W ciągu dnia zawsze były jakieś wolne, a byliśmy 2 tyg. w sierpniu czyli jakby w szczycie sezonu. Zupełnie odwrotnie jest przy plaży. Tam bankowo trzeba ok. 8:00-8:30 położyć sobie ręczniki, bo nie ma szans na wolne miejsce. Od 10-12:00 należy Wam się za darmo rower wodny czy kajak. Nie każdy o tym wie. Po tych godzinach są już płatne chyba 30 lirów za godzinę (już nie pamiętam).

Jedzenie wyśmienite, różnorodne. byliśmy 2 tyg. i wcale nam się nie znudziło. Każdy na pewno znajdzie coś dla siebie, bo jest bardzo duży wybór różnych potraw.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wyjazdu, z hotelu ze wszystkiego, oprócz tej klimatyzacji. Zazdroszczę, że macie ten wyjazd jeszcze przed sobą, ech gdyby tak można było cofnąć czas :)

Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz. My wróciliśmy we wtorek, również byliśmy z Itaki.

• Gość: gosia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.08.12, 22:29
              każdemu się należą te kajaki bez opłat w wymienionych godzinach? po prostu jak tam idziesz to nie pobierają opłat czy trzeba się jakoś upomnieć? :) a powiedz bo chyba każdy raz na pobyt może skorzystać z restauracji ala carta po wcześniejszej rezerwacji, to prawda?
              korzystaliście? gdzie się to rezerwuje w restauracji? lecieliście z dziećmi? nie wiesz czy mogę wziąć coś dojedzenia dla dziecka do samolotu? długo jechaliście z lotniska do hotelu? wielkie dzięki za odpowiedź.
              Ps. ja Wam zazdroszę pobytu 2 tygodnie, my jedziemy tylko na tydzień.
              • Gość: gosia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.08.12, 22:37
                ach, ciągle mi się coś przypomina :) a nie mieliście żadnych problemó żołądkowo-jelitowych? boję się trochę o dziecko (2,5 roku) chociaż żadko się o tym słyszy w Turcji. A jak jest z odprawą? 3 lata temu leciałam z Itaką i było tak, że na lotnisku przychodziło się do stanowiska Itaki, wydawali bitety a później odprawa a w necie wyczytałam, że już nie ma biletów tylko idzie się od razu do stanowiska odprawy (niby skąd mam wiedzieć do którego) i tam elektronicznie sprawdzają bilety. Dzięki :) to już chyba wszystko :)
                • Gość: turysta 2 Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.silesia-region.pl 31.08.12, 09:31
                  Witam jeśli mogę dorzucić własne 3 grosze a nawet pięć do tego hotelu to my biliśmy w nim na początku sierpnia z itaką ale po 3 dniach zmieniliśmy go. Ja powiem ze masakra to był mój 5 raz w turcji ale takiego syfu to jeszcze nigdy nie widziałem a byłem też w hotelach 3 gwiazdkowych. Ten hotel to max 2 gwiazdki oprócz tego że syf wszędzie (w pokojach na stołówce i przy basenach) to dla dzieci nie ma nic. Mini klub wygląda jakby przeszła przez niego bomba, wieczorne niby animacje to jakaś pomyłka. Nad morzem przez te trzy dni które byliśmy nie dało się kąpać bo jakieś brązowe śmieci były na całej długości plaży a z basenów śmierdziało szambem. A i jeszcze co do jedzenia to jeśli chcesz coś zjeść to musisz na początku iść bo później wszystko wyjadają a obsługa nie kwapi się aby w miarę szybko uzupełnić. Obsługa hotelowa koszmarna o wszystko musisz sie prosić kilka razy, może jakby zarządzanie hotelem się zmieniło to byłby fajny ale póki co nie polecam. Jedyna zaleta to widoki.
                  • Gość: turystka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.proxnet.pl 31.08.12, 17:35
                    No widzisz, to zależy czego oczekujesz. Syf na stołówce robią tylko turyści, nakładają po kilka kopiastych talerzy, wywalają w drodze do stolika, do tego mnóstwo dzieci, które również co chwila coś zrzucają, brudzą obrusy. Jeśli idziesz po godzinie na obiad, to oczywiste jest, że obrusy będą już brudne. Za mało kelnerów żeby to wszystko ogarnąć. Ale aż takiego brudu(syfu) o jakim piszesz to nie ma. Ja jestem pedantką i mimo wszystko brud wcale mi nie przeszkadzał. Może ja pojechałam z innym nastawieniem niż Ty.

Trzeba też wziąć pod uwagę, że to jest Turcja, a oni ogólnie niezbyt dbają o czystość. W samym Kusadasi pół godziny chodziłam z papierkiem w ręku bo nie było ani jednego kosza. Taki naród, taka kultura.

Mini club faktycznie nie jest pierwszej świeżości, ale są kolorowe krzesełka, układanki, plastikowa zjeżdżalnia, można grać w karty, w piłkę, można malować, rysować na tablicy kolorową kredą i przede wszystkim są inne dzieci, a pani czuwa nad tym wszystkim, więc w moim odczuciu dzieciom się nie nudziło. Mini club jest od 4 lat, a my z naszym półtoraroczniakiem również chodziliśmy. Wieczorne mini disco jest super. To był obowiązkowy punkt naszego dnia. Nasze dziecko do tej pory śpiewa te piosenki i tańczy przy tym.

Na posiłki nigdy nie chodziliśmy na początku. Czasem nawet ledwo zdążaliśmy na posiłek i zawsze był bardzo duży wybór. Ciągle coś dokładali, więc mam wrażenie, że mówimy chyba o innych hotelach :) Jeśli idziesz na 15 minut przed końcem to z pewnością nic nie dokładają, bo już się nie opłaca wynosić duży pater z gorącym jedzeniem, ale nawet na 15 min. przed końcem jakiś wybór był.

Obsługa miła, uprzejma, niektórzy uśmiechnięci, niektórzy nie. Zawsze pomocni jak o coś prosiłam, może dlatego że z mojej twarzy również nie schodził uśmiech. Naprawdę na obsługę nie mogę złego słowa powiedzieć, uwijali się jak w ukropie. No może poza panią sprzątającą, ale nie wiem czy jej się nie chciało czy taki u nich standard. Brakowało mi sprzątania łazienki, przemycia wanny i zlewu, bo sprzątanie łazienki ograniczało się tylko do wymiany ręczników i dołożenia papieru toaletowego. To samo było w pokoju, tylko zmiana pościeli i przetarcie pokoju raczej brudną szmatą.
                • Gość: turystka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.proxnet.pl 31.08.12, 17:13
                  Nie mieliśmy żadnych dolegliwości żołądkowych, też się tego obawiałam. Dziecku na 3 dni przed wylotem dawałam probiotyk do wody, a potem w trakcie całego pobytu również raz dziennie do wody. Tak na wszelki wypadek. My nic nie braliśmy.

Sama odprawa przebiegła bardzo sprawnie. Po przyjeździe na lotnisko sprawdzasz sobie nr lotu do Izmiru na tablicy. Na ekranikach przy odprawie będzie wyświetlony napis IZMIR i nr lotu. Od razu tam się ustawiasz. Tam oddajesz bagaż i na podstawie paszportu dostajesz kartę pokładową. Potem idziesz do kontroli paszportowej i do strefy bezcłowej, no a potem już do odpowiedniego wejścia. Nr gate'u masz na karcie pokładowej. Jeśli macie wózek dla dziecka to oddajecie go dopiero przed samym wejściem do samolotu, potem przy odbiorze w Izmirze leci on na taśmie razem z bagażami.

Po przyjeździe do hotelu pokoje są już przydzielone więc nie ma potrzeby dawać jakiegoś specjalnego napiwku do paszportu. I jeśli chodzi o limity bagażowe to nie trzymają się tak sztywno zasad. My mieliśmy lekki nadbagaż (wiadomo przy dziecku pieluchy, mleko itd), w drodze powrotnej na 2 os. wyszło nawet 44kg.
              • Gość: turystka Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.proxnet.pl 31.08.12, 16:57
                Każdemu się należą, po prostu w wyznaczonych godzinach idziesz po kajak lub rower, a oni nie pobierają opłat, masz niebieską opaskę na ręce i widzą, że jesteś gościem hotelowym. Zresztą to plaża hotelowa, więc teoretycznie tam tylko goście hotelu Imbat. W czasie naszego pobytu słyszeliśmy, że Polakom zostały ukradzione dwa prywatne ręczniki, którymi sobie zajęli leżaki. Mówili, że to miejscowi, ale nie wiem do końca jak było naprawdę.

Z restauracji ala carte nie korzystaliśmy, bo było tyle jedzenia na "stołówce", że nie mieliśmy takiej potrzeby. Restauracja z ala carte jest obok tej głównej, na spotkaniu organizacyjnym Pani z Itaki wszystko dokładnie wyjaśni. Spotkanie organizacyjne będzie na drugi dzień po przylocie. Lecicie na tydzień, więc jestem prawie pewna, że też nie zdążycie z niej skorzystać :)

Byliśmy z dzieckiem (ponad półtora roku) wszystko było ok. w samolocie mnóstwo dzieci, w hotelu również. Turcy uwielbiają dzieci, więc przygotuj się że każdy będzie chciał je dotknąć, pogłaskać czy nawet pocałować. Do jedzenia możesz wziąć co chcesz, bo tylko płyny są ograniczone. My kupiliśmy przed wylotem ciasteczka, gumy do żucia, kilka soczków w kartonikach z rurką cappy i nie było żadnego problemu. Na powrót zrobiłam dziecku jedną kanapkę, również bez problemu wniosłam na pokład. W samolocie można tez kupić jedzenie, ale jest drogie, np. sandwich 16zł., kawa 2 euro, batoniki typu twix, mars 1 euro. Podgrzana woda do butelek dla dzieci jest za darmo. Lot to ponad dwie godziny (w zależności z jakiego polskiego lotniska startujecie).

Z lotniska do hotelu jest ok. 90 km. więc jakieś półtorej godziny, fajnym, klimatyzowanym autobusem.
                • Gość: gosia Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.centertel.pl 31.08.12, 17:11
                  Wielkie dzięki turystka :)
          • szyszka355 Re: hotel Imbat w Kusadasi 30.08.12, 21:40
            My byliśmy w czerwcu nie było nigdy problemu z klimatyzacją/ale to nie pełnia sezonu chociaż jakie to ma znaczenie/z lezakami było odwrotnie przy basenie problem nad morzem zawsze się znalazło wolny leżak i to dla czterech osób.Pojechałabym jeszcze raz.Życzę udanego urlopu
            • Gość: Janika Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: 46.31.32.* 31.08.12, 20:43
              Turystko , brak koszy na śmieci nie wynika z jak to piszesz brudu Turków - w tychże koszach w swoim czasie umieszczane były bomby i dlatego ich po prostu w wielu miejscach nie ma . Jakbyś weszła do tureckiego domu to zobaczyłabyś jaka tam czystośc i porządek panuje.

A turysta2 to chyba wyjątkowo malkontencki przypadek :(.
              • esordia99 Re: hotel Imbat w Kusadasi 03.09.12, 11:30
                Zdecydowanie polecam,miła atmosfera,jedzenie dobre,super położenie.
                Niżej film z hotelu.
                www.youtube.com/watch?v=S7bGSWWcRto&feature=plcp
                • rafi1015 Re: hotel Imbat w Kusadasi 03.09.12, 19:58
                  Imbat jak najbardziej na TAK. Polecam.
                  • Gość: turysta Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.silesia-region.pl 05.09.12, 10:26

Szanowna "TURYSTKO" proszę poczytać opinie o hotelu na stronie ITAKI z ostatnich 2 miesięcy są co prawda opinie pozytywne ale wszyscy piszą że jest bardzo brudno - i to wszędzie. Ja nie chcę z nikim polemizować pisałem swoje odczucia i jak nigdy nie narzekałem na forach o hotelach w których byłem to w tym przypadku stosunek ceny do jakości usług jest zupełnie nieadekwatny. Dlatego chciałem przestrzec potencjalnych wczasowiczów że hotel ten na pewno nie zasługuje na 4 *. Myślę za za 3800 za dwa tygodnie w sezonie jest to dużą przesadą.
    • rydzyna1213 Re: hotel Imbat w Kusadasi 07.09.12, 12:02
      mam nadzieję, że nie będzie tak źle :-)
      • margo-5 Re: hotel Imbat w Kusadasi 09.09.12, 13:52
        To zależy na co się nastawiasz na odpoczynek czy na narzekanie :) ja teraz jestem w imbacie i nam się podoba, to fakt ze pokoje nie są sprzątane dokładnie czasem o wodę się trzeba upomnieć ale ja np w domu też codziennie nie sprzątam kurzy spod łóżka nawet ręczników codziennie nie zmieniam wiec dla mnie jest ok, obsługa mila, jedzenie dobre, kolrowe drinki też są, owoce. Plaża nie za duza ale nie było problemów z leżakami, zajmujemy sobie przed śniadaniem i jest ok. No i jest lepsza pogoda niż w Polsce :) he he pozdrawiamy.
        • margo-5 Re: hotel Imbat w Kusadasi 09.09.12, 13:56
          Dla mnie bardziej drażniące jest to ze na stronie Itaki jest napisane ze to 9 dni a tak naprawdę to 6,5 dnia w naszym przypadku i to mnie ardziej drazni niż kurz pod łóżkiem.
        • rydzyna1213 Re: hotel Imbat w Kusadasi 10.09.12, 20:09
          oczywiście, że nastawiam się na wypoczynek :-)))
          a co do Itaki - tak to z nią niestety jest - ja już się przyzwyczaiłam
          • kristofer1973 Re: hotel Imbat w Kusadasi 04.07.13, 14:22
            Czy ktoś z forumowiczów był w tym roku, w tym hotelu? Chodzi mi o kwestię klimatyzacji, w opisie Itaki jest "pokój klimatyzowany" ... W opiniach jedni piszą, że klima włączana jest w określonych godzinach, inni że działa cały czas. Proszę o info.
            • Gość: Justyna Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.13, 16:09
              wczoraj wrocilam z danego hotelu, klimatyzacja jest wlaczana w konkretnych godzinach, automatycznie po zamknieciu drzwi balkonowych i wlozeniu karty, od 17-20 do 9-11 rano, dokladnych godzin nie pamietam bo nie zawsze bylismy w tych godfzinach w pokoju, ale kazdy do9staje kartke z konkretnymi godzinami wiec mysle ze sa idealne, bo po co komu klimatyzacja w dzien? zamiast siedziec na plazy lub basenie :) czy zwiedzac Kusadasi :) w razie ew pytan odpowiem :)
              • kristofer1973 Re: hotel Imbat w Kusadasi 16.08.13, 09:45
                Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie dot. klimatyzacji, czy spotkała się Pani z pokojami w których była indywidualna klimatyzacja? Niektórzy z forumowiczów o tym wspominają. Liczę również na opinię na temat hotelu, nikt jeszcze nie opisywał wrażeń z tego roku. Jak z czystością, posiłkami, wolnymi leżakami nad basenem i płaży? Czy warto dopłacać za pokój z widokiem na morze? Czy korzystała Pani z innych plaż w pobliżu tj. Ladies i Green ... Liczę na informacje. Pzdr
                • Gość: Justyna Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.13, 12:07
                  sprawa klimatyzacji ma się tak ze Pan sam musi ja sobie wlaczyc lub wylaczyc, ale oni w tych godzinach po prostu wlaczaaj do niej prąd. ( jednak przy otwartych drzwiach balkonowych nie zadziala - musza byc zamkniete bo mają czujniki) Gdyby chcial Pan np wlaczyc ja o 12 to nawet jak nacisnie pan na pilocie to nie ruszy, a jesli np od 20 do 11 czyli w godzinach nocnych nie chce Pan klimy to wystarczy ja wylaczyc na pilocie. wiec nei jest ona narzucana z gory od nich. oni tylko od 11 godz odlaczaja zasilanie od klimatryzatorów.
                  • Gość: Justyna Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.13, 12:13
                    Jeśli chodzi o pokoj z widokiem na morze to trzeba sobie tego dopilnowac, poniewaz pomimo zakupienia takiej opcji w biurze itaki, dostalismy pokoj z widokiem na ...basen, za pierwszym razem pan powiedzial ze nie ma innego pokoju, jednak jakis sie znalazl... w koncu sie nam należał, wiec ostatecznie mielismy pokoj z widokiem na morze i bylo slychac przyjemny szum morza :)
                    Nam osobiscie hotel sie podobal :) są pokoje starsze i nowsze wiec zalezy jaki sie komu trafi, mysmy mieli z widokiem na morze ale byl w gorszym stanie ( starsze meble i maly stary telewizor) a nasi znajomi ktorzy mieli pokoj kolo basenu, mieli nowe meble, szafeogromną z lustre, i plazmę. Panie sprzatające tez czasami odwalaly fuszerke - pomimo codziennie dostawanych tipow potrafily nei wymienic recznikow, czy nie dolozyc papieru toaletowego ktorego nie bylo juz wcale, ale ze nie jestem, mega wymagajaca osoba to podeszlismy sobie do schowka po papier sami :)
                • Gość: Justyna Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.13, 12:23
                  Bylismy tam 8 dni i posilki bardzo monotonne ale zawsze kazdy znajdzie cos dla siebie, od warzyw po grilowane piersi z kurczaka czy kebaba, kelnerzy na stołówce tez nie byli tak uczynni w porownaniu jak np w Egipcie, za to barmani bardzo mili zarowno na 2 barach na plazy jak i w lobby. Lezaki na plaży to koszmar - przychodzilismy o godz 10 a tu ani jednego lezaka wolnego - na szczescie byly tez duze poduszki na molo i na nich spedzalismy czas, a obserwując leżaki to 70% zajetych recznikami pozostawala do godz 17 wolna przez caly dzien! jednak na glupotę ludzką nie ma rady... dogodne jest to ze lezaki sa zarowno na molo jak i z drugiej strony pod restaruacja, gdzie rowniez sa prysznice i bar tylko zejscie do morza inne. Na ladies beach nie bylismy poniewaz bylo widac tlumy z daleka, jedynie wieczorem na spacerze. W hotelowej plazy byly rowniez liczne atrakcje : skuter wodny 15 min - 35 euro, paracyling podwójne 20 min - 65 eur, ponton - 15 euro, banan itp.. niestety pamietam ceny tylko tego na czym bylismy. Jest rowniez hotelowy fotograf a dokladnie 3, ktorzy robia zdjecia na plazy w basenie i na powyzszych rozrywkach jednaki ceny maja bardzo wygorowane 5 euro za zdjecie, ostatecznie jednak wzielismy pakiet zdjec za 40 euro juz po targowaniu się.
                • Gość: Justyna Re: hotel Imbat w Kusadasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.13, 12:32
                  Podsumowując - sama szczerze pojechalabym jeszcze raz do tego hotelu, zarowno super lokalizacja, blisko do restauracji, dyskoteki na plazy i malych sklepików, jak i do ścislego centrum Kusadasi - dolmuszem za 2.25 5 minut drogi i jest sie w centrum gdzie życie tętni całą noc. Nie wiem rowniez z jakiego biura Pan leci jednak nie polecam wycieczek, lepiej kupic u tutejszych biur podrozy, polecam Panią ktora jest blisko ladies beach, pammukale 25 euro, boat trip 10 euro, samos 26eur + 10 euro wiza. Jak wie ze polacy to pokazuje zdjecie Lecha Wałęsy ktory byl z jej biurem na wycieczke dawno dawno, miła, sympatyczna i pewne biuro. Nie polecam natomiast tego ktore jest na rogu zaraz jak sie wyjdzie z hotelu Imbat i idzie droga w dol polo plazy, mimo pakietu zaoferowali nam o wiele wyzsze ceny.
                  • kristofer1973 Re: hotel Imbat w Kusadasi 19.08.13, 08:59
                    Dziękuję za informacje :) Mam jeszcze jedno pytanie jak z wejściem do morza, trzeba zabierać specjalne obuwie?
                    • kristofer1973 Re: hotel Imbat w Kusadasi 16.09.13, 14:10
                      Właśnie wróciłem z tego hotelu. Pobyt 2 tygodnie, przełom sierpnia/września 2013.
                      Kilka moich uwag:
                      - lokalizacja hotelu super, chyba jedna z najlepszych w Kusadasi,
                      - przydałby się mały remont,
                      - pokój - zależy jaki "sobie" załatwisz w recepcji, bez dodatkowego euro nie obędzie się,
                      my mieliśmy cudowny widok, zacieniony pokój, ale stare meble. Jako ciekawostkę mogę dodać, iż przez nocny lot powrotny do Warszawy zmuszeni byliśmy do przedłużenia doby hotelowej. Najpierw nikt nie chciał się na to zgodzić, a później propozycja - za każde dodatkowe 4 godziny wraz z "all" to 70 euro za dwie osoby :)
                      - basen tragedia - byliśmy z żoną przez 2 tygodnie chyba raz, taka miniaturka basenu,
                      połowa przeznaczona dla dzieci a w drugiej części prawie 2 m głębokości, ratują sytuację blisko położone plaże i cudowne morze,
                      - jedzenie - koszmar, cały czas to samo. Brak wędlin, z mięsa wyłącznie kurczak i czasem ryba z grilla, ale bez rewelacji. Problemy żołądkowe większe niż przy kilkakrotnym pobycie w Egipcie ... Nie wiem co było tego powodem, brak ogólnie higieny, czy woda dodawana zarówno do coli, jak i napojów "wyskokowych".
                      - najgorsza sprawa to traktowanie przez obsługę, nie wspomnę, że ignorowano polaków, ale i rosjan. W Imbacie liczy się klient tylko z Turcji, zwłaszcza podczas weekendów, zwłaszcza jeśli jesteś rodziną jednego z wielu menago hotelu. Było to uwłaczające dla innych.

Ogólnie nie jest źle, ale na pewno nie wrócimy do tego hotelu, minusów mimo wszystko zbyt dużo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka