Dodaj do ulubionych

linie Yes bagaz

IP: *.skierniewice.vectranet.pl 16.05.11, 22:20
czy bagaz 3 os mozna sumowac i lacznie miec 60kg czy wymagaja aby 1 torba miala max 20kg?prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: linie Yes bagaz 16.05.11, 22:25
      a chciałbyś podnosić i przerzucać 60o kg walizę ? To jest niedozwolone ze względów bezpieczeństwa, chodzi o pracowników co to ładują i wyładowują.
    • Gość: :) Re: linie Yes bagaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 22:27
      jedna torba/walizka nie moze przekroczyc 32kg
      • Gość: dorota Re: linie Yes bagaz IP: *.cm-4-1c.dynamic.ziggo.nl 16.05.11, 23:11
        Wybieram sie w sierpniu z Itaka do Kemer TTH. Agentka poinformowala nas, ze waga bagazu glownego w liniach Yes nie moze przekraczac 18 kg. Podreczny bez zmian czyli do 5 kg. Natomiast mnie bardziej niepokoja kiepskie opinie o tych liniach jakie znalazlam na innych forach..:(
        Czy ktos juz z nimi lecial? Jakie wrazenia?
      • Gość: gosc Re: linie Yes bagaz IP: *.skierniewice.vectranet.pl 17.05.11, 09:02
        32 czy 18? moze ktos wie dokladnie. Pakowac 60 kg nie zamierzam do 1 torby:) ale np 25 do wiekszej walizki ..
    • Gość: meg Re: linie Yes bagaz IP: *.promax.media.pl 17.05.11, 09:10
      Witam ! Ja dostalam potwierdzenie z biura na wylot i rezerwacje na ktorym pisze -waga bagazu glownego 20 kg. podrecznego 5 kg. waga sumowanego bagazu nie moze przekroczyc 32 kg.!
      A tak jakby co to lece do Kusadasi hotel Pine Bay !!
      Pozdrawiam
      • Gość: oli Re: linie Yes bagaz IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 17:17
        Nie całkiem. 20kg na osobę w YESie z Itaki w bagażu głównym. Mam to w umowie. Jeśli bagaż jest wspólny, to najcięższa waliza nie może przekraczać 32kg, ale oczywiście może wtedy być jeszcze jedna do 8kg, żeby w sumie było 40kg. Małe dzieci (ale nie infanty) mają ten sam limit. Bagaż podręczny 5 kg i tam idą wszelkie rzeczy elektroniczne, bo za ich uszkodzenie w bagażu głównym linie lotnicze nie biorą odpowiedzialności. I ta elektronika do wyłożenia celnikowi do pudła, żeby obejrzał. Płyny do zadeklarowanej pojemności na opakowaniu 10ml, pozamykane dodatkowo w strunowych woreczkach. Nie może być półlitrowa butelka wody, w której na nasze oko telepie się 100ml.
        Warto poczytać za to umowę - jeśli Itaka ma Europejskie, a chyba tak jest, to bagaż nie jest ubezpieczony! Ja sobie zawsze dokupuję dodatkowe ubezpieczenie w naszym największym towarzystwie i tam oprócz rzeczy typu transport zwłok (samo życie niestety) i brak konieczności wykładania jakiejkolwiek gotówki podczas wizyty lekarskiej mam tez ubezpieczony bagaż.
        Wiem, że tu pisze częściowo nie na temat, ale może uprzedzę kolejne pytania.
        I jeszcze jedno - na ciężkich walizach zwykle wieszają kartkę, że HEAVY. Moja ważyła 28kg i naprawdę była pioruńsko ciężka i nieporęczna. Takimi walizami często rzucają. Nie, każdymi rzucają. Polecam foliowanie odkąd mój dżemik z własnych czarnych porzeczek wieziony do Londynu (na życzenie koleżanki) był rozmazany po całym Heathrow... Pranie zawartości walizki - bezcenne. Foliowanie na lotnisku to bardzo droga impreza, cos koło 40zł za sztukę. W Castoramie jest folia przemysłowa, warto kupić za dwadzieścia kilka złotych belkę i owinąć walizki, a zwłaszcza torby - staja sie mniejsze i odstraszają troszkę lotniskowych złodziei. No ale przede wszystkim minimalizuje się ryzyko urwania rączek i wyświechtania waliz do bólu.
        Myślałam kiedyś, że to totalny obciach, kiedy popatrzyłam na bagaże w pięciogwiazdkowym hotelu w tymże londynie - 80% była zafoliowana i nie byli to ludzie zza wschodniej granicy.
        Teraz sama w domu foliuję a do walizki wrzucam dwie rolki zwykłej folii spożywczej - też się nadaje i starcza na trzy sztuki sporego bagażu.
        • Gość: gość Re: linie Yes bagaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:19
          ile kosztuje takie ubezpieczenie bagażu i przewozu zwłok na 2 tyg. za osobę?
          • Gość: oli Re: linie Yes bagaz IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 19:33
            :-) Ten przewóz zwłok to jedna z opcji. Zabrzmiało gościu, jakbyś chciał ubezpieczyć bagaz bogatej teściowej, a potem ją przetransportować do kraju po nieszczęśliwym wypadku :-D
            Nam chodziło o doubezpieczenie lekarskie na wsiaką okoliczność, włączając w to sport typu nurkowanie - zapłaciliśmy jakieś 350zł za 4 osoby na 2 tygodnie.
            • Gość: sandra00 Re: linie Yes bagaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 14:40
              gdzie zapłaciliście 350 złotych na 2 tygodnie w jakim towarzystwie bo to atrakcyjna cena ?
              • Gość: oli Re: linie Yes bagaz IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 14:43
                W PZU. może to nie było dokladnie 350, ale albo pare złotych mniej, albo więcej, w każdym razie 400 na pewno nie przekroczyło. Jak w tym roku - jeszcze nie wiem.
              • Gość: oli I konkrety IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 15:14
                Już się dowiedziałam ile będzie w tym roku. Doubezpieczenie 4 osób ( 2 dorosłe, dwójka dzieci 9 i 14 lat) do kosztów leczenia to 250zł, ubezpieczenie bagaży dodatkowo ok.40zł. Nie ma w tym opcji nurkowania (też doplata rzędu 40-50zł). Do Turcji jest taniej, niż do Egiptu, bo to inna strefa ubezpieczeniowa. I jeszcze jedno - trzeba zawdze pytac o zniżki, mają je na przykład nauczyciele.
                • Gość: gość Re: I konkrety IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 17:27
                  My w poszerzyliśmy w Itace pakiet podstawowy ubezpieczenia i mamy to o czym piszecie, wyszło w sumie 128 zł dopłaty za 2 osoby
                  • Gość: oli Re: I konkrety IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 19:23
                    Czyli cenowo to samo, bo u nas 4 osoby. Nie wiem jakie tam są drobiazgi między wierszami, ale wiem, że rok temu Wezyr proponował cenę zbliżoną, ale opcje gorsze. Trzeba tylko czytać warunki, bo to się ciągle zmienia.
                    • Gość: gość Re: I konkrety IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 20:08

W sumie na 2 osoby 128 zł dopłaty czyli za 4 byłoby 256 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka