Dodaj do ulubionych

kapadocja z jakim biurem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 14:52
Niedługo będę w okolicach Alanii. Z wycieczek fakultatywnych zależałoby mi na dwudniowej wyprawie do Kapadocji. Czy moglibyście doradzić biuro z jakim można będzie bezpiecznie się wypuścić na taką eskapadę. Propozycje rezydentów naszych biur podróży są horrendalnie drogie.
Obserwuj wątek
    • Gość: magdalena Re: kapadocja z jakim biurem IP: *.dynamic859914963.ttnet.net.tr 24.06.11, 11:00
      Ja polecam Holiday Excursion- dwudniowy wypad o połowę taniej niż u rezydentów, a program wszędzie dokładnie ten sam, był oczywiście polski pilot, wszystko dobrze zorganizowane, hotel w Kapadocji też fajny, super noc turecka na miejscu, generalnie na prawdę warte polecenia. Ja pisałam na adres hakan@holidayexcursion.com, odpisują od razu więc z kontaktem nie ma problemu. Wystarczy poprosić o ofertę. A sama Kapadocja jest niesamowita, zwłaszcza "dolina penisów";-)
      • Gość: rumianek Re: kapadocja z jakim biurem IP: *.jjs-isp.pl 24.06.11, 19:50
        Toż to reklama biura, a nie opinia turystki:)
        IP was zdradza.
        Tu na forum niestanie poruszany jest wątek z którym biurem do Kapadocji, jedn chwalą Lene Pacho Tour inni wola Joalcie, a ostatnio bardzo dobre opinie zbiera Pani Agata z Alaniaonline. Niezależnej opinii (a nie krypto reklamy Holiday Excursion). poszukaj na forum opini o biurach i wyrób sobie sama zdanie.
    • Gość: rumianek Re: kapadocja z jakim biurem IP: *.jjs-isp.pl 24.06.11, 19:52
      tu się dowiesz z kim do Kapadocji polecają forumowicze
      forum.gazeta.pl/forum/w,660,124674240,124674240,Na_wycieczke_z_Lena_czy_z_Jolcia_.html
      • 2rd Re: kapadocja z jakim biurem 24.06.11, 23:02
        Po co biuro ,wsiadasz do rejsowego autobusu w Alanii i wysiadasz w Goreme wioska z hotelami z wypożyczalniami aut z sześcioma kościołami kafejkami restauracjami.Jak tu pozwiedzasz pojedziesz dalej i spokojnie bez gonienia na wszystko jest czas ,a przede wszystkim jest taniej z 2 albo nawet 3 razy.A jak ktoś woli pośpiesznie i drogo i byle jak to tylko biuro.To tak jak z pieniędzmi jak pewnie ale dziadowski zysk np 5 % to bank ale jak mamy cohones to można zaryzykować np giełda zysk w ciągu dnia tyle co bank na rok daje albo klapa strata na papierze ludzie wymiękają i sprzedają ze stratą a tego się nie robi tylko czeka i dokupuje ale jak pisałem wyżej trzeba mieć to coś.
        • Gość: gosc Re: kapadocja z jakim biurem IP: 213.43.22.* 25.06.11, 09:41
          2-3 razy taniej?na sam dojazd autobusem wydasz tyle co za wycieczke wraz z noclegiem i posilkami.plus wypozyczenie auta, benzyna, nocleg.oczywiscie ze lepiej jest zwiedzac na wlasna reke.ale na pewno nie taniej.
          • 2rd Re: kapadocja z jakim biurem 25.06.11, 19:55
            Jechałem z Fethiye do Goreme za 50 lira w jedną stronę ,podejrzewam że rejsowy z Alanii będzie dużo tańszy ja jechałem około 700 kilometrów ,poznałem trochę Turcjię od środka
            i robiłem co chciałem a nie gdzie rezydentka nas zawiedzie bo ma tam profity.
            • Gość: gosc Re: kapadocja z jakim biurem IP: 213.43.10.* 25.06.11, 22:22
              nie jest taniej.bezposredniego polaczenia do goreme zraszta nie ma.trzeba sie przesiadac.dodaj do tego nocleg, posilki itd...rezydentka realizuje program ustalony przez biuro, zreszta sa one podobne,zatrzymuja sie w najbardziej popularnych punktach widokowych.
    • figa63 Re: kapadocja z jakim biurem 26.06.11, 12:32
      Właśnie wróciliśmy z Alanyi. Wykupiłyśmy w biurze Jolcia & Adams dwudniową wycieczkę do Kapadocji. Wybierając to biuro kierowaliśmy się ceną oraz opiniami umieszczonymi w Internecie, nie zwracając uwagi na te negatywne. Niestety popełniliśmy błąd, ponieważ potwierdziły się w 100%!
      Mamy ogromne zastrzeżenia do transportu, który oferuje to biuro turystom. Niesprawna klimatyzacja w upale to horror! Poza tym nasza podróż przebiegała w ekstremalnych warunkach przypominających rosyjską ruletkę! W drodze do Kapadocji kierowca nie rozstawał się z telefonem komórkowym (być może w Turcji nie jest to zabronione). Jadąc prawie 700 km w upale przekraczającym 30 st. mieliśmy tylko dwie krótkie przerwy. Nie jest to zgodne z przepisami prawa tureckiego, które określa, że po przejechaniu 110 km kierowca musi mieć 15 min przerwy. Ten sam, zmęczony kierowca wiózł nas na „Wieczór turecki”, w którym uczestniczył do bardzo późna, a już o godzinie 8.30 wyruszyliśmy w drogę powrotną.
      Wynikiem tego była podróż powrotna przypominająca koszmar! W górzystym terenie, pełnym niebezpiecznych miejsc kierowca jechał bardzo szybko! Prawdopodobnie przysnął lub nie zadziałały hamulce, ponieważ kierowca widząc przed sobą dwa samochody nie zwolnił. Nie mogąc ich wyprzedzić (nadjeżdżający samochód z naprzeciwka) starał się je ominąć z prawej strony ścinając słupki, znak drogowy i wyrywając boczne lustro autokaru. Po tym incydencie nie zwolnił nadal jadąc z tą samą prędkością aż do najbliższej stacji benzynowej oddalonej kilka kilometrów, nie sprawdzając czy autokar nie został uszkodzony. Poczuliśmy zapach palonej gumy, ale nawet wówczas się nie zatrzymał. Tylko ułamki sekund i miejsce, w którym to się stało uratowało nas od poważnego wypadku. Kilkaset metrów wcześniej przejeżdżaliśmy drogą z bardzo stromym poboczem! Gdyby stało się to w tym miejscu stoczylibyśmy się w przepaść, nie wrócilibyśmy już do Polski!
      Pani Ewa, przewodnik i pseudo opiekun grupy zareagowała w sposób karygodny oznajmiając nam, że przecież nic nikomu się nie stało i jeśli złożymy skargę to kierowca straci pracę. To perfidny szantaż! Nasze życie i zdrowie jest dla nas najcenniejszą wartością!
      Kolejne zastrzeżenia dotyczą fachowości Pani Ewy. Osoba kompletnie niekompetentna! Przewodnik, który przez dwa dni przekazał nam wiedzę o Turcji w sposób encyklopedyczny tzn. kim był Ataturk (w ogromnym skrócie) oraz o zasobach Turcji. Apogeum wiedzy Pani Ewy było, gdy podczas zwiedzania jedynego malutkiego kościoła zapytano, w jakim wieku powstały freski świętych i kogo przedstawiają. Niestety Pani Ewa nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie a czas określiła – przed narodzeniem Chrystusa! Arogancja i kpina! Jak osoba bez elementarnej wiedzy może obsługiwać wycieczki!
      Poza tym w programie wycieczki jest zwiedzanie wioski Cavusin, gdzie w ogóle się nie zatrzymaliśmy!!!! Twierdzę Uchisar również oglądaliśmy z daleka.
      W programie wycieczki jest również shopping! W zasadzie w drugim dniu wycieczki przeznaczono tylko 20 min. na panoramę Doliny Marzeń a reszta to zakupy i podróż. Odwiedziliśmy sklepy z biżuterią, skórami i wyrobami cukierniczymi. No cóż, sklep z biżuterią nie jest na kieszenie przeciętnego polaka, skórę można kupić od 150-180 euro, oczywiście z kolekcji zeszłorocznej. Sklep ze słodyczami to jedna wielka farsa! Uważajcie Państwo! Przy zakupie wycieczki (pierwszy dzień pobytu w Turcji) Pani Ewa poinformowała nas, że shopping obejmuje również pobyt w tym sklepie. Tam można kupić o połowę taniej wszystkie wyroby cukiernicze. Niezły chwyt psychologiczny. Po takiej informacji turysta nie będzie tracił czasu na bieganie po sklepach w mieście skoro może tanio wszystko kupić w jednym miejscu. Przed wejściem do sklepu Pani Ewa wyraźnie wszystkim oznajmiła, że tu obowiązują ceny na metkach i nie należy się targować. Sporo nieświadomych osób zrobiło zakupy. Gdy kierowca z powodu niedziałającej klimatyzacji musiał zatrzymać się na przypadkowej stacji benzynowej szybko zorientowaliśmy się, że nas oszukano. Ceny tych samych słodyczy były o połowę niższe, np. hałwa Pismaniye w sklepie 6 Tl, na stacji 3 Tl. W ostatnim dniu przed wyjazdem robiąc zakupy w sklepach przed hotelami w Alanyi też zwróciliśmy uwagę, że ceny są dużo niższe niż w preferowanej przez Panią Ewę pseudo „wytwórni”.
      Przyjechałyśmy do Turcji wypocząć, tymczasem Biuro Jolcia & Adams zaoferowało nam mnóstwo stresu i niesmak, który długo pozostanie w naszej pamięci.
      Ku przestrodze innym mając również na uwadze bezpieczeństwo turystów, którzy będą korzystać z tego biura staraliśmy się opisać dość szczegółowo naszą „przygodę” z tym biurem.
    • aladdin_kitabus Re: kapadocja z jakim biurem 14.08.13, 13:36
      Zapraszam na www.aladdin-kitabus.com

Kapadocja i wiele innych atrakcji

Pozdrawiam
      Aladdin kitabus tour
      • oliwia244 Re: kapadocja z jakim biurem 15.08.13, 13:12
        Polecam Metin Tours.
        Byliśmy w lipcu.
    • Gość: Masza Re: kapadocja z jakim biurem IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 15:50
      Trochę na wyrost, ale b. chciałam pochwalić AlanyaOnline, p. Agate. Planowałam wyjazd do Turcji w czerwcu w tym roku, ale z powodu wtopy z GTI nie udało się. Namiary na AlanyaOnline dostałam od koleżanki, która korzystała z już z ich usług i była b. zadowolona. Wcześniej też dokonałam opłaty za Kapadocje w AlanyaOnline. Kontakt z biurem był b.dobry, dostałam wszelkie możliwe zniżki, a na koniec, kiedy okazało się, że przez te nieszczęsne GTI nie mogę skorzystać z ich usług b. szybko zwrócono mi całą wpłaconą kwotę. A więc - zdecydowanie, jeśli uda mi się jednak pojechać do Turcji (a zamierzam w przyszłym roku), to na pewno skorzystam z ich usług, bo ich sposób obsługi Klienta jest w pełni profesjonalny.
    • Gość: Jerzy Re: kapadocja z jakim biurem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 19:36
      my byliśmy z Polturk Tours, wycieczka baardzo udana, polski przewodnik - turek ale wyśmienicie po polsku mówił. Dysponował duża wiedzą i cierpliwością do niektórych gości. Bardzo nam się podobała wycieczka a i cena przystępna.

Jurek i Jolanta T.
      • Gość: ewa Re: kapadocja z jakim biurem IP: *.raciborz.vectranet.pl 25.07.14, 07:30
        Ja byłam z rodziną i z przyjaciółmi w Kapadocji w czerwcu 2014r. z biurem z Alanyi o nazwie Lena & Kemal Tour i podaję stronę internetową www.lenakemal.com. Tam wszystkiego się dowiesz. Biuro jest wiarygodne, my wysłaliśmy sms do p. Leny jak przyjechaliśmy do hotelu i ona do Nas oddzwoniła. Na wycieczkę busik podjechał po Nas do Kapadocji pod hotel Titan Garden Konakli. Przewodnik pan Jacek, który dobrze mówi po polsku ma wielką wiedzę i pięknie opowiadał w czasie dwudniowej wycieczki. Wycieczka Nas kosztowała na Kapadocję na osobę dorosłą 75 Eur a z Naszych biur od 125 Eur do 139 Eur.
        Polecam wszystkim to biuro. Lecieliśmy też balonem, coś cudownego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka