Gość: TURKIYE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.11, 18:04 Ostrzegam chętnych że pracują tam oszuści, kłamcy i ZŁODZIEJE!!! Potrafią tylko pieniądze skasować i mają już wszystko co chcieli a Ty się będziesz musiał z nimi męczyć i użerać!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 19:14 a co było nie tak? bo jak na razie, to drogi człowieku, oprócz 'miliona' inwektyw, nie napisałeś nic szczególnego ot, kw..y człowiek nie wiadomo na co, za co i po co :( i to ma być porada wakacyjna ? na forum wakacyjnym ?? no :):) Odpowiedz Link Zgłoś
figa63 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! 26.06.11, 12:45 Właśnie wróciliśmy z Alanyi. Wykupiłyśmy w biurze Jolcia & Adams dwudniową wycieczkę do Kapadocji. Wybierając to biuro kierowaliśmy się ceną oraz opiniami umieszczonymi w Internecie, nie zwracając uwagi na te negatywne. Niestety popełniliśmy błąd, ponieważ potwierdziły się w 100%! Mamy ogromne zastrzeżenia do transportu, który oferuje to biuro turystom. Niesprawna klimatyzacja w upale to horror! Poza tym nasza podróż przebiegała w ekstremalnych warunkach przypominających rosyjską ruletkę! W drodze do Kapadocji kierowca nie rozstawał się z telefonem komórkowym (być może w Turcji nie jest to zabronione). Jadąc prawie 700 km w upale przekraczającym 30 st. mieliśmy tylko dwie krótkie przerwy. Nie jest to zgodne z przepisami prawa tureckiego, które określa, że po przejechaniu 110 km kierowca musi mieć 15 min przerwy. Ten sam, zmęczony kierowca wiózł nas na „Wieczór turecki”, w którym uczestniczył do bardzo późna, a już o godzinie 8.30 wyruszyliśmy w drogę powrotną. Wynikiem tego była podróż powrotna przypominająca koszmar! W górzystym terenie, pełnym niebezpiecznych miejsc kierowca jechał bardzo szybko! Prawdopodobnie przysnął lub nie zadziałały hamulce, ponieważ kierowca widząc przed sobą dwa samochody nie zwolnił. Nie mogąc ich wyprzedzić (nadjeżdżający samochód z naprzeciwka) starał się je ominąć z prawej strony ścinając słupki, znak drogowy i wyrywając boczne lustro autokaru. Po tym incydencie nie zwolnił nadal jadąc z tą samą prędkością aż do najbliższej stacji benzynowej oddalonej kilka kilometrów, nie sprawdzając czy autokar nie został uszkodzony. Poczuliśmy zapach palonej gumy, ale nawet wówczas się nie zatrzymał. Tylko ułamki sekund i miejsce, w którym to się stało uratowało nas od poważnego wypadku. Kilkaset metrów wcześniej przejeżdżaliśmy drogą z bardzo stromym poboczem! Gdyby stało się to w tym miejscu stoczylibyśmy się w przepaść, nie wrócilibyśmy już do Polski! Pani Ewa, przewodnik i pseudo opiekun grupy zareagowała w sposób karygodny oznajmiając nam, że przecież nic nikomu się nie stało i jeśli złożymy skargę to kierowca straci pracę. To perfidny szantaż! Nasze życie i zdrowie jest dla nas najcenniejszą wartością! Kolejne zastrzeżenia dotyczą fachowości Pani Ewy. Osoba kompletnie niekompetentna! Przewodnik, który przez dwa dni przekazał nam wiedzę o Turcji w sposób encyklopedyczny tzn. kim był Ataturk (w ogromnym skrócie) oraz o zasobach Turcji. Apogeum wiedzy Pani Ewy było, gdy podczas zwiedzania jedynego malutkiego kościoła zapytano, w jakim wieku powstały freski świętych i kogo przedstawiają. Niestety Pani Ewa nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie a czas określiła – przed narodzeniem Chrystusa! Arogancja i kpina! Jak osoba bez elementarnej wiedzy może obsługiwać wycieczki! Poza tym w programie wycieczki jest zwiedzanie wioski Cavusin, gdzie w ogóle się nie zatrzymaliśmy!!!! Twierdzę Uchisar również oglądaliśmy z daleka. W programie wycieczki jest również shopping! W zasadzie w drugim dniu wycieczki przeznaczono tylko 20 min. na panoramę Doliny Marzeń a reszta to zakupy i podróż. Odwiedziliśmy sklepy z biżuterią, skórami i wyrobami cukierniczymi. No cóż, sklep z biżuterią nie jest na kieszenie przeciętnego polaka, skórę można kupić od 150-180 euro, oczywiście z kolekcji zeszłorocznej. Sklep ze słodyczami to jedna wielka farsa! Uważajcie Państwo! Przy zakupie wycieczki (pierwszy dzień pobytu w Turcji) Pani Ewa poinformowała nas, że shopping obejmuje również pobyt w tym sklepie. Tam można kupić o połowę taniej wszystkie wyroby cukiernicze. Niezły chwyt psychologiczny. Po takiej informacji turysta nie będzie tracił czasu na bieganie po sklepach w mieście skoro może tanio wszystko kupić w jednym miejscu. Przed wejściem do sklepu Pani Ewa wyraźnie wszystkim oznajmiła, że tu obowiązują ceny na metkach i nie należy się targować. Sporo nieświadomych osób zrobiło zakupy. Gdy kierowca z powodu niedziałającej klimatyzacji musiał zatrzymać się na przypadkowej stacji benzynowej szybko zorientowaliśmy się, że nas oszukano. Ceny tych samych słodyczy były o połowę niższe, np. hałwa Pismaniye w sklepie 6 Tl, na stacji 3 Tl. W ostatnim dniu przed wyjazdem robiąc zakupy w sklepach przed hotelami w Alanyi też zwróciliśmy uwagę, że ceny są dużo niższe niż w preferowanej przez Panią Ewę pseudo „wytwórni”. Przyjechałyśmy do Turcji wypocząć, tymczasem Biuro Jolcia & Adams zaoferowało nam mnóstwo stresu i niesmak, który długo pozostanie w naszej pamięci. Ku przestrodze innym mając również na uwadze bezpieczeństwo turystów, którzy będą korzystać z tego biura staraliśmy się opisać dość szczegółowo naszą „przygodę” z tym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymonek Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 13:45 Mieliście tylko jednego kierowcę? My jechaliśmy z Itaki na jednodniową wycieczkę do Pammukale i bylo dwóch kierowców, którzy co jakiś czas się zmieniali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 20:31 Ciekawe wrażenie z wycieczki na którą będę chciał się wybrać jak będę na urlopie w Alanii.Po takim referacie mam mętlik w głowie , gdyż wcześniej czytałem , że to dobre biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! 28.06.11, 13:12 Może obędzie się bez urywania lusterek i mocnych wrażeń z jazdy autokarem bez hamulców... ale większość autokarowych wycieczek tak właśnie wygląda czyli - dużo jeżdżenia autokarem, wizyty w "jedynie słusznych sklepach i wytwórniach" gdzie kupuje się "jedyne oryginalne i najtańsze i najlepsze wyroby z certyfikatem" a zwiedzanie gdzieś tam przy okazji. Dlatego ja wielokrotnie już namawiałem na tym forum - WYPOŻYCZAJCIE SAMOCHÓD I ZWIEDZAJCIE SAMI!!!!. W porządnym przewodniku można wyczytać wszystko to o czym powie pilot a czas wycieczki wykorzystacie 10x lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: 91.216.239.* 02.08.11, 09:45 Głupoty piszesz. Benzyna w Turcji jest cholernie droga i nawet jadąc w czwórkę samochodem sam koszt paliwa przekroczy koszt wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
seriabolesnychzastrzykow Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! 02.08.11, 11:07 Gość portalu: Duch napisał(a): > Głupoty piszesz. Benzyna w Turcji jest cholernie droga i nawet jadąc w czwórkę > samochodem sam koszt paliwa przekroczy koszt wycieczki. Jest droga, ale myślisz, że autobusy wycieczkowe jeżdżą na lemoniadzie? Tak czy inaczej zapłacisz za paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girls Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 21:11 Byłam uczestniczką tej samej wycieczki i co do incydentu z autobusem, zastanawiam się gdzie jest wina kierowcy że coś stało się z klimatyzacją ? jestem ciekawa jak złośliwa pani poradziłaby sobie w takiej sytuacji ;) kierowca sobie radził jak mógł, chłodząc zimną wodą co dawało efekt ;) a co do sytuacji która moim zdaniem uratowała nam życie, to faktycznie, złośliwa pani wolałaby żeby kierowca wjechał w samochód (a nie skręcił w bok jak to uczynił) i wtedy wszyscy byśmy wylecieli przez okno ( siła grawitacji) więc każdy chyba sam pomyśli co było lepsze. Sklep ze skórami chce mi się smiać, bo podstawą w Turcji jest sztuka targowania się, widocznie pani nie posiada tego talentu :) Ja wyszłam z tego cudownego sklepu ze skórką kupioną za 100 euro, z kolekcji tego roku ( jestem kobietą i znam się na ciuchach) więc jestem mega zadowolona bo w alanyi ceny są zdecydowanie wyższe. Co do kompetencji pani Ewy, ja zadawałam na osobności dość duża ilość pytań dotycząca zwiedzanych miejsc i odpowiedzi były w pełni satysfakcjonujące, jestem ciekawa dlaczego Pani tego nie zrobiła ?? Przecież "Kto pyta nie błądzi" :) Zresztą dlaczego pani wybrała ofertę tego biura ?? zawsze można pojechać z rezydentem np Triady za 110 euro ;) Pozdrawiam najlepsze biuro w Alanyi !! Widizmy się za rok !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 21:51 Byłam na 2-dniowej Kapadocji z tym biurem (26-27/06/11) i nie mam większych zastrzeżeń. Wcześniej obawiając się miejscowych biur turystycznych korzystałam z ofert rezydentów. Mam więc porównanie i mogę powiedzieć, że ja nie zauważyłam żadnej różnicy w obsłudze. I tu i tu jest shopping - i w obydwu tych przypadkach przewodnik proponuje "swój" sklep.... Za to jest zasadnicza różnica w cenie - za Kapadocję zapłaciłam połowę ceny "rezydenckiej". Dodatkowo w ramach promocji otrzymaliśmy dwa dodatkowe posiłki, a nocleg mieliśmy w hotelu 4* zamiast 3*. Byliśmy we wszystkich ważniejszych punktach. Nie czuję, że coś było "po łebka" liźnięte... Dla mnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia69 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 20:49 Witam, chyba byłam na tej samej wycieczce co opisująca Pani, wcale się nie dziwie, bo takim osobom bez urazy to wszystko przeszkadza nawet latająca mucha, gorący piasek na plaży i fale w morzu itp. ja już drugi raz korzystałam z tego biura, mając porównanie co do wycieczki organizowanej przez rezydenta biura podroży i naprawdę niektórzy sami nie wiedza co piszą, ja osobiście polecam biuro Jolcia & Adams, a dla porównania radzę na przyszłość wykupić wycieczkę u rezydenta a opinia Pani pewnie będzie taka sama. grupa 12 os.ze Stella Beach z Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tacpremier Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 20:18 My również prawdopodobnie byłyśmy na tej samej wycieczce. Zgadzam się z kolegami ze Stelli, że niektórym to i mucha przeszkadza. To nie moja pierwsza wycieczka z Jolcią i zawsze było super. Co do kierowcy to nie zasnął ale prawdopodobnie tylko dzięki jego refleksowi i zimnej krwi jeszcze żyjemy, a jechał szybko ponieważ "pewni" uczestnicy marudzili ze nie zdążą na kolację do hotelu. Więc może powinny spojrzeć w lustro i powiedzieć : dziękuję. Co do chałwy i słodyczy to Pani Ewa nikogo nie zmuszała do zakupu, każdy jadąc na wycieczkę powinien dzień wcześniej sprawdzić sobie ceny. No i tak jak wszędzie na świecie: różne firmy różne ceny. Nie porównujmy jaguara z fordem :-). Jeśli chodzi o skóry to ceny rzeczywiście niższe niż w Alanii. A zeszłoroczna kolekcja była wyprzedawana po 75 euro. Jeśli ta pani chce zobaczyć więcej to zapraszam wynająć hotel w Kapadocji (na przykład ten w którym mieliśmy nocleg-rewelacyjny), wynająć autko, tureckiego przewodnika i dawaj! Nie mam już sił, widzę że mnie ponosi więc kończę. Buziaki i pozdrowionka dla sympatycznej Pani Ewy Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! 30.06.11, 20:50 chyba w innym temacie (koty???) wymienialam z toba ewcia spostrzezenia,albo myle sie,a osoba byla podobna do ciebie i twoich opinii. Denerwuja mnie tacy ludzie,albo ich opinie, gdzie sa wysmiewane opinie innych (ta osoba napisala to co przezyla) ty mozesz opisac swoje przezycia,ale czy musisz wysmiewac zdanie innych???Siedzialas pod fotelem w autobusie, kiedy ta osoba byla na tej wycieczce? Tobie moze wystarczac minimuma ktos inny ma inne wymagania,a wiec po co anonimie wysmiewasz opinie osoby ktora zarejestrowala sie i opisala swoje przezycia????????Odpowiedz jest jedna-masz w tym interes i mozesz byc pociotkiem zwiazanym z tym biurem. Pisze to na podstawie wlasnychzlych doswiadczen z hotelu w Grecji, gdzie innym odpowiadalo,ze koty chodzily prawie po jedzeniu a mnie nie.Opisalam po roku na tripadviser i najlepsze bylo to ze szef hotelu natychmiast odpowiedzial,zenaspamieta i bylismy upierdliwi- nawet narzekalismy nataxi, kiedy to w tym hotelu pozyczalismy samochod i nigdy niekorzystalismy z taxi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.satfilm.net.pl 01.07.11, 09:44 mam pytanie do osob, ktore korzystaly z tego biura i wykupily jednodniowa wycieczkę na Kapadocję. Czy to w ogole mozliwe zeby w jeden dzien zwiedzic to miejsce, czy to po prostu chwyt, a w rzeczywistosci jedna wielka gonitwa i zero zadowolenia z tej wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 09:47 ostatnie posty wyglądają jak krypto reklama :D Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! 01.07.11, 13:53 te 3 posty pod rząd tak broniące tego biura napisała chyba jedna osoba, ten sam ton wypowiedzi :) nieważne, jaką facet w sytuacji zagrożenia podjął decyzje (opcja wjechania w du*e samochodowi z przodu, czy zjechania na przeciwny pas ryzykując czołowe), gdyby nie jechał jak świr, nie doszło by do tego incydentu. zawód kierowcy autokaru łączy się chyba z jakąś odpowiedzialnością? dziękuje autorze tematu za ten wpis, napewno z nimi nie pojadę do Kapadocji a rozważałam tą opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula05 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 13:50 Turyści z Polski próbowali w Alanyi skontaktować się z tym biurem. Podobno biuro jest zamknięte. Chyba mają problemy finansowe. Szkoda, bo przecież przez wiele lat było to dobre biuro i mogło nadal służyć ludziom. A trudne sytuacje z autokarami i przykrymi, nieobiektywnymi turystami wszystkim się zdarzają. Są turyści, którzy dobrze piszą o biurze Jolcia-Adams-Tour i mają do tego pełne prawo, jeśli ich wycieczki z tego biura były udane. Nie krzywdźmy się wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: 91.194.202.* 07.07.11, 14:12 hahaaaa pewnie,ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania, bo ludzie maja rozne gusta i wymagania.Ale Anulo powiedz dlaczego ci chwalacy w tych samych postach wyzywaja niezadowolonych???Wg mnie albo sa takimi prostakami-burakami,albo maja w tym konkretny interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula05 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 14:59 Zgadzam się z Tobą anbxl, że ci co tak postępują nie są w porządku. Wiem też, że działa nieuczciwa konkurencja, która potrafi skutecznie wykrzywić rzeczywisty obraz i nas klientów wprowadzić w błąd. A w końcu każdy może mieć inne oczekiwania odnośnie wycieczek i wypoczynku. I jednemu bardziej odpowiada biuro Jolci, innemu Leny a mnie na przykład biuro Mariolki. Jeśli my jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru, pozwólmy też, bez obrażania,żeby inni pochwalili się własnymi, równie trafnymi wyborami.Niestety tych prostaków-buraków nie brakuje i też uważam,że trzeba z tym walczyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 16:14 witam serdecznie wróciłam tydzień temu z wakacji w Alanyi korzystałam z biura p. Leny -byłam na czterech wycieczkach.nie było żadnych sklepów. samo zwiedzanie...a było tego trochę. autobusy lub busy klimatyzowane...pełna perfekcja przwodnicy mówiący po polsku niezwykle uczynni pomagali nosić wózek z dzieckiem. pyszne jedzenie.polecam. turcja wogóle przepiękna szkoda było wracać.mam nadzieję ze uda mi się jeszcze tam wrócić biuro p.Leny znalazłam na tym forum pozdrawiam i życzę miłych wakacji dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 18:31 No cóz byłem w czerwcu korzystałem z Pamukale z Leny wszystko ok oprócz cholernie ciasnego busika to była TRAGEDIA . Wiecej nie dam sie namówic na zadne wycieczki chocby za darmo dawali. A znajomi byli z Jolcia w Kapadoci narzekali tylko na długą poidróz i tez ciasny busik. Takze jak ktos jest wysoki to nie polecam zadnych wycieczek czy to bedzie Jolcia Lena czy Wujek i Mariolka Odpowiedz Link Zgłoś
jolanda164 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! 07.07.11, 18:46 tak sobie czytam te wasze posty i smiac mi sie chce ! z tego ,ze ludzie maja duzo wolnego czasu to moge jeszcze zrozumiec bo mamy wakacje,ale jestem zaskoczona , ze tak interesuja sie nami inne biura konkurencyjne- widac musza miec male oblozenie w przeciwienstwie do nas !!!-oswiadaczam Jolcia-Adams sie nie zamknela nie ma tez klopotow finansowych pracujemy 24godz. non stop telefony dzialaja maile tez facebook rowniez dla zainteresowanych relama na gorze forum zapraszamy i pozdrawiamy wszystkich interesujacych sie naszym biurem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula05 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 19:32 Nie piszesz prawdy. Ludzie próbowali dostać się do biura, było zamknięte. Również o problemach finansowych biura dużo mówią turyści w Alanyi. Ja nie jestem konkurencją tylko turystką i źle Wam nie życzę. Nie planuję kupować od was wycieczek, bo jestem zadowolona z biura Wujek i Mariolka, ale pewnie i Wy macie swoich zwolenników. I dobrze. Ja życzę Wam dobrych opinii na forum i bezproblemowego funkcjonowania biura, bo kiedyś słyszałam pozytywne opinie o was. Wszystkiego dobrego! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Do Jolci i jej zadowolonych klientow IP: *.access.telenet.be 07.07.11, 23:10 ja podobnie jak Anula nie jestem zadna konkurencja,ani zadowolonym czy nie klientem TYLKO ZWYKLYM FORUMOWICZEM. Ostatnio zainteresowalam sie tym forum i forum o Tunezji,bo rozwazalam pare dni leniuchowania w jednym z tych krajow. W Turcji bylam pare razu,ale wieki temu i dalej mnie kreci,bo tanio i mozna podobno odpoczac po ciezkiej pracy.Z Tunezji zrezygnowalam bo codziennie w pracy slysze jak tam jest niebezpiecznie (o czym wspomnialam na forum Tunezja i jakas tam polka mieszkanka malo mnie nie zjadla). Chce pare dni odpoczac,a rodzine (maz i kids zajac zwiedzaniem).Raczej klientka polskiego biura nie bede, bo wole wypozyczyc samochod i samej pozwiedzac, choc ostrzegano mnie,ze to nie zawsze bezpiecznie (DO ZNAWCOW Tematu-czy to prawda???Czy moga byc problemy z wypozyczeniem samochodu w kurorcie??).A jak jest z przewodnikami w innych jezykach-francuski,niderlandzki, angielski??? Jeszcze raz podkreslam,ze mnie byloby wstyd za takich klientow-burakow, ktorzy wyzywaja i krytykuja innych forumowiczow tylko dlatego,ze ci maja inne zdanie....Po to jest forum,zeby wymieniac sie opiniami,a dla wlascicieli biur -kopniak,aby starac sie byc najlepszym....Sama opisalam bardzo krytycznie jeden hotel z Grecji (5*+) gdzie bylam za spora kase,a wyjazd nalezal do najgorszych w moim zyciu,bo to byl azyl dla kotow-byly wszedzie-na stolowce (ciezko to miejsce bylo nazwac restauracja) w korytarzach,na basenie.Po roku na moj post odpowiedzila menager hotelu, ktory podobno nas zapamietal,bo bylismy uciazliwymi klientami,my jego nie widzielismy,wynajmowalismy samochod w hotelu,a on napisal,ze pamieta,ze taksowkarze nawet skarzyli sie na nas-full klamstw i dlatego nie lubie na forum tego typu auto-pseudo-reklamy i otoczki typu jestes durniem,bo poswieciles swoj czas i nas skrytykowales,tak to na pewno konkurencja....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Jolci i jej zadowolonych klientow IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 09:39 To forum stało się miejscem do darmowej reklamy.Nie mam nic przeciwko temu,ale forma pozostawia wiele do życzenia.Najgorsze jest to że biura z Alanyi zamiast dobrze się zareklamować to nawzajem walą sie po głowie.Będę spędzał w tym roku urlop na Riwierze i napewno gdzieś bym sie wybrał ale które biuro jest rzetelne w 100% - tach -nie wiem.Rezydenci faktycznie przebitkę mają niewiarygodnie wyśrubowaną do góry , natomiast miejscowe maja ceny rozsądne lecz dla mnie są w dalszym ciągu pewną niewiadomą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a my zadowolone Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 10:55 W pierwszej połowie czerwca 2011 korzystałyśmy z usług biura Jolcia & Adams Na wycieczce do Kapadacji i Pammukale towarzyszyła nam Pani Ewa Sznajder i serdeczne dzięki jej za to jaką wprowadzała atmosferę i za informację jakie uzyskiwaliśmy na tych wycieczkach , za uśmiech i serdeczność . Oprócz wiedzy jaką nam przekazywała a widać iż jest osobą kompetentną w tym co robi Zachęcała nas do zadawania pytań abyśmy mogli dowiedzieć się tego co nas interesuje.Dzięki czemu atmosfera na tych wycieczkach była można powiedzieć bardzo przyjazna i jak sądzę każdy z nas uzyskał informacje które go interesowały :) ja przynajmniej tak Ważne dla mnie było to ,że cały czas była wśród Nas a na wieczorku tureckim jej energia zachęcała mnie do zabawy :):):) Byłyśmy tez na raftingu - co prawda bez pani Ewy ale zabawa była rewelacyjna. Warto też nadmienić ze w cenie jednej wycieczki jaka była w ofercie hotelowej do Kapadocji z tego biura byłyśmy na 3. W biurze obsługa bardzo miła, autokary wycieczkowe wygodne i podjeżdżały na czas , miejsca posiłkowe w czasie wycieczek z dobrym jedzeniem i miłą obsługą a i hotel w Kapadocji bez zastrzeżeń. Biuro zostało mi polecone przez kogoś kto już korzystał z usług rok wcześniej i się nie zawiodłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duru83 Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.11, 23:31 a ja bylem z nimi już kilka razy na wycieczkach kilka lat z rzędu bo jakoś mnie Turcja przyciąga i zawsze było super. Polecam rafting. Fakt że jak jechalismy na rafting to musiałem siedzieć na schodku obok kierowcy bo nie bylo dla mnie miejsca ale dzięki temu miałem super widoki na górskiej trasie. Za 2 tygodniu jadę znowu do Alanii i pewnie do nich zawitam. Turcja to nie UE więc nie spodziewajcie się wiele, tam trzeba wyluzować przymknąc oko na kilka spraw i dobrze sie bawić a jak ktos chce mieć super wycieczki fakultatywne to musi wykupić z hotelu ale zaplaci 2 razy tyle a i tak spotkamy się na miejscu i bedziemy bawic sie razem. bylem 3 razy na Pamukale, dobry autokar ( raz klima nawaliła) ale reszta ok. Nie musicie się bać. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złodzieje Re: Jolcia-Adams-Tour Ostrzegam NIE!!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 12:10 Nas też oszukali, straciliśmy kasę i przez to biuro nie zobaczyliśmy zaplanowanych miejsc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś