Dodaj do ulubionych

Kanion Koprulu

03.07.11, 09:52
Witam.
Czy może się ktoś podzielić wrażeniami z wycieczki do Kanionu? Chcielibyśmy zwiedzić kanion z 3,5 latkiem,czy jest możliwość płynięcia statkiem? Skąd wykupić wycieczkę? Będziemy w Belek. Jakie wrażenia? Czy temperatura jest do przyjęcia dla takiego dziecka? I ile trwa takie zwiedzanie?
Obserwuj wątek
    • iit2 Re: Kanion Koprulu 05.07.11, 20:48
      Nikt nie był?
      • Gość: gość Re: Kanion Koprulu IP: *.180.27.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.11, 21:02
        z trzylatkiem na rafting? no nie wiem. mysle, ze mlody/mloda zdecydowanie bardziej ucieszy sie z wyprawy np. do delfinarium.
    • Gość: rumianek Re: Kanion Koprulu IP: *.jjs-isp.pl 05.07.11, 20:59
      wiem tylko, że są tam organizowane raftingi, ale to nie dla malucha.
      • kurczak48 Re: Kanion Koprulu 05.07.11, 21:17
        Byłem teraz na raftingu na rzece Koprulu , to zdecydowanie dla dorosłych (młodzieży) , bardzo byłem zadowolony z resztą nie tylko ja , miałem ze sobą aparat w woreczku zakleszczanym i porobiłem sporo pięknych zdjęć , ale z aparatem trzeba bardzo uważać , ubranie przemoczone całkowicie więc trzeba sobie zabrać coś na przebranie .........Polecam z czystym sumieniem , byłem z biura Leny
        • masi77 Re: Kanion Koprulu 05.07.11, 22:46
          Jak wybierzesz stopień trudności "3" możesz z takim maluchem spokojnie jechać. W czerwcu byliśmy na raftingu i na pontonie mieliśmy takie dzieci, żadnych problemów nie było. Widoki piękne.
          • kurczak48 Re: Kanion Koprulu 06.07.11, 10:26
            Może dla takich dzieci jest specjalny rafting , bo ja sobie nie wyobrażam dzieci 3,5 letnie na moim pontonie , byłem i wiem , że nawet o 10 latka (jak by to był mój syn) bym się obawiał .

Może organizator organizuje spływy dla dzieci , nic o tym nie wiem , a pontonów z dziećmi nie widziałem .
            Ja też byłem w czerwcu .
            • masi77 Re: Kanion Koprulu 06.07.11, 11:07
              Mojej 8 letniej córce się bardzo podobało. A na innych pontonach dzieci też były. My jechaliśmy z biura alanyaonline. Na ich stronce było opisane, że ten stopień jest także dla ludzi nie potrafiących pływać.
              • koniczynka777 Re: Kanion Koprulu 06.07.11, 13:00
                Ja tez nie bardzo wyobrazam sobie taki splyw pontonem z dzieckiem,moze 8 lat to jeszcze,ale z 3-latkiem na pewno nie.
                Tez bylam w czerwcu dzieci nie widzialam,ale moze inne biura niz ja bylam/bylam z Leny/organizuja takze dla dzieci.
                Wszystkim polecam jako niezapomniana przygode:)
                • iit2 Re: Kanion Koprulu 06.07.11, 21:22
                  Ale Ja nie chcę płynąć pontonem, nawet o tym nie pomyślałam z 3,5 latkiem, pytałam o rejs statkiem. Czy jest taka możliwość.
                  • magda_paw Re: Kanion Koprulu 06.07.11, 21:28
                    Witam, byłam w maju tego roku. Kanion Koprulu to tylko pontony. 1 to stopień najlżejszy. Super wrażenia, ale zdecydowanie nie dla dzieci. Nie ma szans, aby 3 latek utrzymał się kiedy oblewa Cię woda i jest zryw.
                  • Gość: rumianek Re: Kanion Koprulu IP: *.jjs-isp.pl 06.07.11, 21:36
                    Niestety statki nie pływają w kanonie Koprulu, ale za to pływają po statkiem po Green Canyonie.
    • Gość: tete Re: Kanion Koprulu IP: *.tvgawex.pl 10.07.11, 11:07
      Oprócz pontonów były jeszcze dwuosobowe kajaki. Również absolutnie nie polecam wyprawy z 3,5 latkiem. W naszym pontonie to nawet dorosły facet wypadł na jednym z progów (a "kierowca" Turek specjalnie kieruje ponton tak, aby na próg wchodził bokiem).
    • Gość: ja Re: Kanion Koprulu IP: 91.218.208.* 15.07.11, 10:01
      w sierpniu się wybieram do Alany i pewnie zafunduje sobie rafting :) ale trochę się boje ! bo nie umiem pływać...? co myślicie warto ?
      • koniczynka777 Re: Kanion Koprulu 15.07.11, 11:25
        Jasne ze warto:)
        Wszyscy plyna w kapokach wiec nie utoniesz jakby co:) poza tym na pontonie siedzi sie stabilnie wiec nie spadniesz.
        Wez sobie ciuszki na przebranie bo pos plywie jest sie mokrym.
      • magda_paw Re: Kanion Koprulu 17.07.11, 12:48
        Oczywiście, że warto!! jak się jest większą grupą, to nawet się tworzy ponton dla słabiej pływających. Ja byłam i był taki ponton - flisacy nie szaleją wtedy tak bardzo :)
        • Gość: ja Re: Kanion Koprulu IP: 91.218.208.* 17.07.11, 17:19
          dzięki ....:) to wybiorę się ze swoim M :) ...przeżyłam pozytywnie nurkowanie w Egipcie:D to rafting tym bardziej...jupiii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka