Gość: Maciek IP: 91.200.76.* 13.07.11, 21:00 Witam Byłem w tym hotelu w lipcu 2011 jeśli są pytania proszę zadawać postaram się odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: 178.73.49.* 13.07.11, 22:38 Pierwsze pytanie , czy do końca byliście w swoich pokojach, czy musieliście je wcześniej opuścicć? Chodzi mi o to , że jestem w hotelu od 10 do 25 sierpnia , czternasta doba upływa 24 .08, a wylot mam ok. 3 rano 25. Czy można ewentualnie dokupić 1 dzień pobytu. Drugie pytanie - o co chodzi z tym annexem. Które to skrzydło hotelu, o na mapie nie mogę zlokalizować. Czy Obagol to same hotele , czy jest tam trochę miejsca do spacerów. To tyle na początek. Mam nadzieję że urlop był udany. Jeszcze jedno , z jakiego biura korzystałeś, ja póki co planuję alanya on line , bo na mapie jest blisko od hotelu> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: 91.200.76.* 14.07.11, 11:20 My mieliśmy wylot o 12.25 więc do końca zostaliśmy w swoich pokojach, ale z tego co się orientuję turyści którzy mieli wylot w nocy dostali jeden pokój na kilka osób. Jeżeli chodzi o annex to nie wiem o co dokładnie chodzi - hotel ma 3 skrzydła w których Polacy dostają pokoje w jednym z nich oczywiście najgorsze, bo z widokiem na ulicę (bakszysz nie działa aby dostać z widokiem na morze). Obagol?? Według mnie jest to miejscowość (dzielnica) Tosmur - spacerować można wzdłuż morza po urokliwej promenadzie (niestety wzdłuż ruchliwej ulicy). Z hotelu jeździ co godzinę bezpłatny busik hotelowy do Alanyi ale polecam wieczorny spacerek do centrum - odległość to około 5 km. Biuro z którego korzystałem to Itaka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: 178.73.49.* 14.07.11, 18:20 Annex pojawia się w kilku opiniach na forach turystycznych jako część tego hotelu, gorsza oczywiście. Obagol , jak wynika z opisu Itaki to część Alanyi w której jest hotel. Chciałabym tylko wiedzieć czy to jest totalne zadupie czy dzielnica ze sklepami , knajpkami itp atrakcjami. Dziękuję za dotychczasową odpowiedź, gdybys jeszcze mógł napisać, czy na plażę konieczne jest specjalne obuwie, czy są meduzy oraz czy było głośno w tej części w której mieszkałeś, tj. od ulicy , czy da się wytrzymać. Pytałam też o lokalne biuro podróży "alanya online" , może ktoś z mieszkających w hotelu Polaków z niego korzystał. I jeszcze jedno czy sejf w pokoju jest płatny czy bezpłatny. kalkuluję koszty i chciałabym wiedzieć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: *.ipartner.com.pl 14.07.11, 21:47 Hmmm raczej trzeba powiedzieć że sklepów i knajp za dużo tam nie ma. Nie ma co ukrywać knajpki, bazar, dyskoteki to raczej w centrum. Plaża jest żwirkowa, a piasek gorący więc obuwie się przyda. Meduz nie ma. Wracając do kwestii pokoju - hałas jest (np. 4.45 rano modlitwy z pobliskich meczetów no i samochody) ale przy panującej tam temperaturze mało jest osób które mają ochotę mieć otwarty balkon :) Także da się spokojnie wytrzymać. Z biura Alanya online można spokojnie korzystać (sprawdzone i wszystko ok) ceny o połowę tańsze niż proponowała Itaka. Sejf, internet jak i mini bar w pokoju (codziennie uzupełniany w 2 piwa, 2 cole, 2 fanty, 4 wody mineralne) - BEZPŁATNE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: 178.73.49.* 14.07.11, 23:01 dziękuję, trochę mnie uspokoileś co do tych pokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkl Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: *.icpnet.pl 15.07.11, 19:28 witam mam pytanie wybierams ie do tego hotelu i jestem ciekaw jakie sa alkohole importowane??jakie marki alkoholi sa bezplatne?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: *.ipartner.com.pl 15.07.11, 20:19 Jeśli chodzi o alkohole importowane to z tego co się orientuję są płatne, ale nie wiem ile kosztują bo piłem wyłącznie ich lokalne ;) Bezpłatne są m.in. piwo Efez, whisky Bazooka (kolor bezbarwny, ale smakuje podobnie :) No inne ich wynalazki jak gin, wódka, likiery i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hotel Grand Kaptan 2011 IP: *.ipartner.com.pl 15.07.11, 20:24 Żadne z bezpłatnych alkoholi nie mają nazw podobnych do naszych krajowych :) Ale jak widać jeszcze żyję więc można spokojnie pić :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś