Dodaj do ulubionych

Transport polskiego bydła

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:05

Widziałem na lotnisku bydło polskie lecące do Turcji. WOW! Jesteśmy liczącym
się w Europie eksporterem. Dla hodowców bydła jest to powód do dumy.
Niektórzy przedstawiciele trzody chlewnej byli kolczykowani i tatuowani.
Stanowili rzucającą sie w oczy i uszy trzodę. Patrzyłem na nich z niekłamanym
podziwem. Piękne polskie bydło. Mamy powody do dumy.
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:27
      byłes wśród nich i nie obrażaj innych
      • Gość: oborowy Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 14:33

Szczęśliwie nie byłem. Leciałem w innym, droższym kierunku. Te tanie trafily pod strzechy
        i nie da się z tymi "turystami" podróżować. Nie generalizując to jednak w dużej mierze brak kasy idzie w parze z brakiem wychowania. O wykształceniu nie wspomnę. Od pewnych kierunków trzymam się z daleka. Egipt, Tunezja, Turcja do nich należą. Bydło turystyczne mamy piękne i dorodne. To nie obraza. To stwierdzenie faktu.
        • Gość: michał Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 14:50
          Musisz mieć jakiś problem. Może tam, gdzie byłeś inni dali Ci odczuć, że jesteś gorszy i musisz odreagować? Nie generalizując znam wielu takich, u których nadmiar kasy wcale nie idzie w parze z dobrym wychowaniem.
          • Gość: oborowy Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 15:15

Sprawdziłem przed napisaniem. Nie mam obecnie żadnego problemu. Nawet najmniejszego.
            Zgadzam się, że ludzie z kasa też bywaja bez wychowania. Opisalem tylko swoje impresje
            obserwując eksportowe polskie bydło lecące w tanim kierunku. Niczego nie sugeruję.
            Dla większości odwiedzajacych lotniska moja obserwacja jest oczywista.
            • aggunia10 Re: Transport polskiego bydła 30.07.11, 19:18
              panie oborowy!!!juz dawno nie czytalam rownie głupiego wpisu Przypomina mi sie teraz stare powiedzenie jakze trafne w tym przypadku NAJGORZEJ JAK SIE Z DZIADA ZROBI PAN!!!!!! nic dodać nic ująć
              • Gość: jagia Re: Transport polskiego bydła IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.11, 19:25
                Mylisz się kompletnie droga Agguniu - jest w tym sporo smutnej prawdy....
                • simon_r Re: Transport polskiego bydła 03.08.11, 09:15
                  Ile by w tym nie było prawdy to sposób formułowania wypowiedzi dobrze o autorze nie świadczy.
              • aggunia10 Re: Transport polskiego bydła 30.07.11, 19:32
                oczywiscie ze sie nie zgadzam nie mozna bowiem generalizowac ze wszyscy ktorzy lataja w tansze miejsca takie jak Turcja czy Egipt to jakies totalnie nie wyksztalcone bydlo
                Mysle wiecej nawet wsrod tych lecacych na Bora Bora czy Malediwy tez mozna znajsc ludzi bez klasy.Nie wazne gdzie sie spedza wczasy wazne jakim jest sie czlowiekiem
                • Gość: jagia Re: Transport polskiego bydła IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.11, 19:49
                  Oczywiście ja też nie generalizuję. Ale chamstwo jest zaraźliwe i stadne. Tzn. 1-2 prostaków w otoczeniu normalnych (czytaj kulturalnych) ludzi nie ma szans, ale w otoczeniu swoim jeszcze bardziej eskalują swoje chamstwo. Statystycznie (powtarzam statystycznie) więcej jest ludzi bez klasy w najtańszych hotelach, gdzie główne nastawienie to napić się i zabawić.
                  Co do "tańszych" miejsc typu Turcja itp. to z kolei Ty nie generalizuj ;) są tam miejsca i hotele gdzie płaci się znacznie więcej niż za Malediwy....
                  • Gość: sisi Re: Transport polskiego bydła IP: *.c197.msk.pl 30.07.11, 20:06
                    Ja mam nieco inne zdanie. Chamstwo króluje w 5* all inclusive. To tam jedzą , chleją i siedzą nad basenem. Ja jeżdżę głównie do 3* i najchętniej tylko BB z pełną premedytacją. Nie pogardzę nawet 2*. Warunek-hotel na uboczu, kameralny i bez atrakcji typu animacje czy dyskoteki. . Zwiedzam .
                    • Gość: gtw Re: Transport polskiego bydła IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 30.07.11, 20:34
                      dlaczego nad basenem, skoro większośc hoteli 5* leży przy plaży?

i co kogo obchodzi, jakie hotele lubisz i bez jakich atrakcji?
                    • Gość: baribal60 Re: Transport polskiego bydła IP: *.silesialan.eu 31.07.11, 10:15
                      muszę się z Tobą zgodzisz w 100 % - też z żoną wybieramy hotele 3 * i korzystamy w licznych wycieczek a nie tylko siedzenie w hotelu 5* na basenie bo coś z picia lub jedzenia może przepaść a za to zapłacili . Są prawie bogami w hotelu - wszyscy powinni im schodzić z drogi i nisko się kłaniać
              • Gość: Gość. Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 19:37
                Zgadzam się z oborowym.Polacy zarówno ci z forsą jak i ci bez forsy, muszą jeszcze trochę popracować nad sobą, jeżeli chcemy być traktowani jak niemcy francuzi czy anglicy. Zgoda. Do nich też są zastrzeżenia ale z dwojga złego, wolą ich niż nas polaczków zarówno tych z forsą jak i tych bez forsy. A do tego nie znamy języków i tamci to wykorzystują i śmieją się z nas i oszukują ile wlezie. Dobrze że są rezydenci bo inaczej nie jeden by zginął.
                • Gość: oborowy Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 20:14

Aguniu,

Jeżeli przeczytasz raz jeszcze, może dwa, uważnie to co napisałem to zauważysz,
                  że unikałem generalizowania. Odniosłem jednak wrażenie, że większe stada bydła
                  lecą w tanie kierunki. Zgodzimy się, że liczniejsze bydło leci taniej i bliżej niż dalej
                  i drożej. Nie powinnaś czuć się urażona ponieważ bydło nie czyta krytycznych wpisów
                  a jezeli nawet czyta to nie rozumie o czym piszemy i nie bierze tego do siebie.
                  Bydło jest bezkrytyczne i głośne. Ogólnie tanie. Niepewność i brak obycia pokrywa
                  agresją i alkoholem.

Mam tez swoją opinie o respondentach które wybierają sobie infantylnie pieszczotliwe
                  nicki takie jak Dzidziunia, Pipunia, Agunia i swoje głębsze myśli wyrażaja wielkimi
                  literami. Ilosć wykrzykników ponad trzy też daje wyobrażenie o stanie emocjonalnym.
                  Tacy ludzie tez lataja do Turcji:).

Miłego wieczoru zyczę - oborowy.

• Gość: gtw Re: Transport polskiego bydła IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 30.07.11, 20:35
                    masz jakieś problemy ze sobą mieciu?
                • Gość: mm Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 20:38
                  > A do tego nie znamy języków i tamci to wykorzystują i śmieją się z nas i oszukują ile wlezie. Do
                  > brze że są rezydenci bo inaczej nie jeden by zginął.

Niektórzy nie znają też polskiego - niejeden pisze się łącznie.
                  • Gość: Gość. Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 22:11
                    To dobrze że tylko ty znasz język polski i potrafisz się nim posługiwać. Ale za granicą nasz język to można o kant d... potłuc. Nie czepiaj się.
                    • Gość: mm Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 22:58
                      Myślę, że przynajmniej dwa języki obce znam lepiej niż Ty polski.
                      • Gość: Gość. Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 23:26
                        To dobze ze znas i polzki i róski i jakis inny to jezcij do tej sfoiej tórcii.
                        • Gość: jagia do sisi IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 06:20
                          Na jakiej podstawie sądzisz, że "...chamstwo króluje w 5* AI..." jeśli sama jeździsz do hoteli niższej klasy ?. W jakich z nich byłaś ? Dla Twojej informacji, 80% tzw. 5* w Turcji to hotele klasy turystycznej odpowiadającej 3* europejskim. Te słynne powszechne tureckie 5* to pic na wode i fotomontaż marketingowy przeznaczony dla turystów i - niewykluczone - chamów. Jeśli hotel 5* w Europie nie kosztuje mniej niż 800-1000 zł za dobę to ten poziom cen nie może być drastycznie niższy w porównywalnych (klasowo) hotelach Turcji.
                          Zaznaczam, że w żaden sposób nie dzielę ludzi na lepszych i gorszych z punktu widzenia miejsc/hoteli do których jeżdżą ale tu kompletnie się mylisz (moje wieloletnie tureckie doświadczenia wyjazdowe do niestety dobrych hoteli i opinie znajomych rezydentów). Im wyższa klasa hotelu tym mniej w nich Polaków i niePolaków z kategorii "chamów" - może po prostu (jeśli już tacy są) muszą dostosować się do otoczenia, a może po prostu widzą swoją odmieność ? Zauważ, że piszę tu o tendencji - z pewnością można podać zupełnie przeciwstawne wyjątki, jak Twój. Nie mylmy też chamstwa z nuworyszostwem i brakiem kultury: strój na kolacje (gacie+ klapki plażowe), nie dawanie napiwków, ciągłe pretensje itp.
                          • Gość: gtw Re: do sisi IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 31.07.11, 09:52
                            nieprawda, w każdym kraju europejskim są inne standardy kategoryzacyjne, tureckie 5* ma z reguły lepszy standard niż europejskie 3*

3* ma np. Best Western przy Ogrodzie Botanicznym w Brukseli albo Gerber przy Via Ottaviano w Rzymie
                            • Gość: jagia Re: do sisi IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 10:19
                              Nie przesadzaj - oczywiście, że szczegółowe standardy krajów są różne, ale w Europie chyba czujesz, że hotel 5* rzeczywiście jest hotelem wysokiej klasy co trudno powiedzieć o większości hoteli tureckich tzw. pięciogwiazdkowców. To moja ocena ogólna/subiektywna - podawanie wybranych przykładów nie ma sensu, bo równie mogę podać dobre 3* europejskie, przy których niektóre 5* tureckie nie mogą się równać.
                              Istotna była teza mojej wypowiedzi, że turecki hotel pięciogwiazdkowy nie musi być "hotelem lususowym czy elitarnym spełniającym najwyższe wymagania..." więc może być oazą i schronieniem również dla tematowych "chamów"
                              • jagoda56 Re: do sisi 31.07.11, 10:58
                                Dlaczego na każdym z forów musi być jad.Na forach dopiero widać klasę i zawiść Polaków.Jako naród jesteśmy okropnie złośliwi i zawistni.
                                • Gość: aga Re: do sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 13:04
                                  oborowy was podkręcił ,za dwa dni lecę i wisi mi to jak ktos sie zachowuje ważne abym ja była ok pozdrawim
                                  • Gość: jagia Re: do sisi IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 14:05
                                    Niech na całym świecie wojna byle polska wieś zaciszna, byle polska wieś spokojna :p
                                  • hipolit4 Re: do sisi 01.08.11, 05:12
                                    Aga udanego pobytu , słoneczną pogodę Alanya Ci zapewni, więc życzę o ile to możliwe o tej porze roku, chłodnych powiewów z wieczora.
                                    Pamiętaj pozytywne nastawienie najważniejsze, a jak na swojej drodze trafisz na tych o których mowa w założeniu wątku, to życzę zachowania zimnej krwi.
                                    Ja wróciłam 2 tyg temu i cóż, mogę się częściowo zgodzić z założycielem wątku, ale jak wspomniałam tylko częściowo bo w każdej nacji na tym świecie, zawsze znajdzie się ktoś / kilku / kilkunastu itp, którzy psują opinie pozostałym rodakom i sprawia, że scecyficzna łatka raz przypięta idzie w świat
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: ciekawa Zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 07:42
                                      Czy moż ktoś z turystycznych bydlaków leci 10 sierpnia?
                                      Lecę i szukam towarzystwa. Jestem, oczywiście, z Katowic.
                                      W klapkach lecę.
                                      • Gość: Miś turecki Re: Zapytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.11, 09:27
                                        Wpisz sie na listę wylotową, będzie ci raźniej
                                      • Gość: ewa Re: Zapytanie IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.11, 09:35
                                        a skarpety też założysz?
                                        • Gość: sandał i skarpeta Re: Zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 09:39

Tylko białe. Bielusieńkie.
        • simon_r Re: Transport polskiego bydła 03.08.11, 09:14
          Wygląda na to, że bydło lata również w droższych kierunkach....
          • Gość: polskie bydło Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 09:36

Polskie bydło widziano juz nawet w hotelach 4*
            Do 5* polskie bydło jeszcze nie dorosło finansowo.
            • simon_r Re: Transport polskiego bydła 03.08.11, 11:23
              chyba aluzji nie poniał..
        • Gość: ewa10-net Re: Transport polskiego bydła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:25
          Żal mi ciebie ty zakompleksiony człowieczku. Parę zdań i tyle można się dowiedzieć o tobie-nic dobrego.
          • sarlo51 Re: Transport polskiego bydła 10.08.11, 00:45
            Oborowy twoj zawod to jest PASTUCH.Jesli wolasz na nas polacy bydlo.Wiec bydlo ma pastucha. Jeszcze tego nie slyszalam zeby polak wolal na ludzi BYDLO.Przynajmniej tutaj w USA.Moj jezyk polski jest slaby ale Oborowy to chyba sie wychowal w OBORZE.
    • wojtek33 Re: Transport polskiego bydła 03.08.11, 10:28
      Gość portalu: oborowy napisał(a):

>
      > Widziałem na lotnisku bydło polskie lecące

to przez te lustra na lotnisku
      • Gość: masajka Re: Transport polskiego bydła IP: 94.42.104.* 03.08.11, 13:29
        Po co dawać idiocie radość,że na jego wątek ktoś odpowiada......
        • Gość: Gerd Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.11, 13:53
          To jeden z bardziej ciekawych wątków tutaj. Chyba ze za takie uważasz słynne listy społeczne. A używane epitety zawsze bardziej przytulają sie do ich autorów.
          • Gość: juhas Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 19:48

Ja widuję dwa rodzaje podróżnych: owce zbite w stado (listy wylotowe)
            i wspomniane wyżej indywidualne bydło. Trzeci rodzaj turystów polskich
            nie rzuca sie w oczy.
            • Gość: Gość. Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 20:26
              Polskie bydło leci tam przeważnie na 7 dni, opalic trochę sierść i wracać do obory. Zero wycieczek fakultatywnych, zero bakczyszy i to opalanie się na piachu bo zero funduszy na leżak i parasol. I nic dziwnego że tubylcy nie przepadają za nami. Polski turysta to marny turysta i nie zawsze dobrze wychowany.
              • Gość: turek polski Polskie bydło w Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 12:11
                Moje obserwacje są podobne. Polskie bydło jest nieskomplikowane.
                Żre, chleje, wynosi paszę wiadrami. Awanturuje sie i nie daje napiwków.
                Czasami polskie jałówki wymieniają na pieniądze to co mają. A mają
                tylko cos w dolnej połowie ciała. Do haremów sie nie nadają.
                Wolimy polskie bydło poza sezonem.
                • Gość: Gość. Re: Polskie bydło w Turcji. IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 13:47
                  I do rejsów statkiem po Nilu.
                  • Gość: za.lotnik Re: Polskie bydło w Turcji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 09:16

Dzisiaj na lotnisku widoczne są stada owiec z Katowic i wrzeszczące bydło
                    z list wylotowych. Rzeźnicy w Turcji ostrzą noże.
                    • Gość: masajka Re: Polskie bydło w Turcji. IP: 94.42.104.* 05.08.11, 13:06
                      i wszystko to wyczytaliście w internecie...dobrze,że chociaż tam bywacie....a bydło w podobnych proporcjach jest na całym świecie, i to co się zbiera na lotnisko i to co to tylko w internecie na forum próbuje zabłysnąc i inne rodzaje.. ale też są fajni, normalni ludzie, być może wy w swoich małych szarych pokoikach siedząc przed monitorem ich nigdy nie spotkaliście -Wspóczuję
                      • Gość: gtw Re: Polskie bydło w Turcji. IP: 195.158.247.* 05.08.11, 13:29
                        a ty siedzisz w jakim pokoiku?

zgniłozielonym?
    • brehia78 Re: Transport polskiego bydła 05.08.11, 13:30
      Retoryka założyciela wątku faktycznie nieco zbyt brutalna, ale chyba jest coś na rzeczy. Latam z Katowic lub Warszawy i ze smutkiem stwierdzam, że wśród moich współtowarzyszy podróży sporo jest osób niekulturalnych. Picie alkoholu już na lotnisku, zaczepianie personelu pokładowego w samolocie, ściganie butów (moje ulubione!) - to obrazki normalne. Nie korzystałam z zagranicznych biur podroży, mieszkam w Polsce, więc nie wiem, jak zachowują się przedstawiciele innych nacji. Jeśli nawet to zachowanie jest podobne, nie oznacza to, że nie należy go ostro potępić. I jeszcze jedno - wybieram hotele, w których spotkam niewielu rodaków i mam wrażenie (choć mogę się mylić!), że inne narody bawią się ciszej i mniej uciążliwiej dla reszty towarzystwa niż Polacy.
      • Gość: gtw Re: Transport polskiego bydła IP: 195.158.247.* 05.08.11, 13:58
        sciąganie butów w samolocie jest jak najbardziej powszechne, wskazane i praktykowane, zwłaszcza w przypadków osób mających problemy z krażąniem i cierpiących na puchnące i "cięzkie" nogi

wiele linii lotniczych oferuje jednorazowe skarpetki dla chętnych

wskaż mit te "ciche narody" spośród nacji jeźdzących nad Morze Sródziemne

Anglicy i Niemcy? bez komentarza

Włosi? taaa, ci to na pewno są cisi, hehe

Czesi? maaaaminki a taaaatinki i tak w kółko na pelen regulator

jeśli jednak upierasz się, że Polacy są tacy glosni, daj dobry przykład i zacznij od zamknięcia swojej japy
        • brehia78 Re: Transport polskiego bydła 05.08.11, 14:01
          Uderz w stół, a nożyce się odezwą... Moja wypowiedź była w tonie niezwykle wyważonym. Naprawdę uważasz, że ładnie i kulturalnie jest zachęcać mnie do "zamknięcia japy"?
          • Gość: oborowy Re: Transport polskiego bydła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 15:22

Chcę uzupełnić mój wątek o sugestię abyśmy zajmowali się naszym bydłem
            krajowym - polskim. Jako żarliwy patriota nie interesuję się bydłem importowanym.
            Interesuje mnie tylko nasza rodzima produkcja bydła turystycznego. I jego
            bydlęce przejawy.

Pozdrawiam wszystkich, i czytajace bydło też.
            Miłego niebydlęcego weekendu życzę.
            • Gość: margulinka Re: Transport polskiego bydła IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 05.08.11, 18:43
              dzięki oborowy chodź za to.
            • Gość: anna Re: Transport polskiego bydła IP: *.aster.pl 05.08.11, 22:40
              A dokąd polskie bydło nie lata???
          • Gość: gtw Re: Transport polskiego bydła IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 05.08.11, 19:12
            dokładnie, by ty też z Polski się wywodzisz, tak jak to "bydło", więc czym niby się od nas rożnisz?
            • Gość: Ana Re: Jezu, aż strach gdzieś jechać. Żeby nie zostać IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 06.08.11, 19:29
              okrzykniętym biednym, głupim, nie nażartym i nie napitym Polakiem. Teraz jeszcze doszło, że jak się jedzie do Turcji tudzież do Egiptu, to się jest jeszcze chamskim bydłem. Ja wiem, że kultura rodaków drastycznie spada no, ale kultura krytykujących bufonów, którzy liznęli jakiegoś tam wykształcenia wyższego i dorobili się czegoś więcej w korporacji pozostawia o wiele więcej do życzenia.
              • alicja_z kto jest bufonem ? 06.08.11, 19:40
                Gość portalu: Ana napisał(a):

> okrzykniętym biednym, głupim, nie nażartym i nie napitym Polakiem. Teraz jeszcz
                > e doszło, że jak się jedzie do Turcji tudzież do Egiptu, to się jest jeszcze ch
                > amskim bydłem. Ja wiem, że kultura rodaków drastycznie spada no, ale kultura kr
                > ytykujących bufonów, którzy liznęli jakiegoś tam wykształcenia wyższego i dorob
                > ili się czegoś więcej w korporacji pozostawia o wiele więcej do życzenia.

Słabo zrozumiałeś przesłanie i konwencję tego tematu. Nie kazdy jadący Polak może zaliczyć się do nierogacizny. Wielu jest fajnych ludzi, których poznałam w Turcji. Niestety w dużej części potwierdzam, że wielu naszych rodaków jedzie się nażreć, napić i zachowywać chamsko (tzn. oni o tym nie wiedzą, że ich zachowanie jest chamskie). Więc jeśli osoby tęskniące za normalnością i kulturą za granicą nazywasz bufonami to z przyjemnością się do nich zaliczę.
                • Gość: gtw Re: kto jest bufonem ? IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 06.08.11, 20:53
                  oczywiście ty zaliczasz się do tej lepszej części narodu?

jak wszyscy forumowi frustraci, hehe...
                  • Gość: Mark Re: kto jest bufonem ? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.11, 21:06
                    Nie kompromituj się dalej człowieku
    • Gość: Sojusznik. Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 23:10
      Popieram inicjatora tego tematu. My Polacy musimy jeszcze trochę popracować nad sobą, uczyć sie języków i zachowywać się godnie. Bo w tej chwili to nie przepadają za nami i dajemy to odczuć już w samolocie, że jesteśmy chamowaci gburowaci nawet do współpasażerów z własnego kraju. Kontynuacją tego jest nasz pobyt w zagranicznych kurortach. A czym hotel ma więcej gwiazdek to i chamstwo tam większe mieszka. Zauwaście to sami. Bo ja już mam wyrobione zdanie.
      • Gość: masajka Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 15:37
        Nie ma żadnych nas.....każdy jest inny... więc nie pisz MY POLACY, bo na osobowość, sposób bycia i zachowanie wpływa o wiele więcej niż kraj, z którego pochodzisz. Ludzie są różni i tak jest na całym świecie, więc śmieszy mnie opinia,że MY POLACY to mamy jakieś niby konkretne, takie same , oczywiście złe ( bo nie inaczej ) wady.
        Bardziej martwi mnie fakt,że co drugie dziecko w tym kraju wg danych statystycznych w tym roku nie było nigdzie na wakacjach, niż to,że z promila wyjeżdżających jakiś kolejny promil to chamy i prostaki...
        • Gość: allan Re: Transport polskiego bydła IP: *.189.223.194.skyware.pl 07.08.11, 21:04
          Świetnie powiedziane
        • Gość: Liz Re: Transport polskiego bydła IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.11, 21:28
          A mnie martwi, ze dzieci w Afryce głodują i tysiące różnych rzeczy. Tylko, że to nie ma żadnego związku z tym tematem, ot stosujesz taką małą demagogię...
          Mylisz się natomiast w odniesieniu do faktów - to nie promile ale grube procenty Polaków tak sie zachowuje. Po drugie, niestety naszą przypadloscią narodową jest pijaństwo i warcholstwo.
          • Gość: Sojusznik. Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 22:03
            I złodziejstwo, zwłaszcza kradzieże w sklepach samoobsługowych przez młodych polaków. Waluty nie ma, a pić się chce. Pójdzie taki na dyskotekę do portu np. w Alaniy, uchla się wszystkie pieniądze wyda potem morde drze i wali drzwiami w hotelu o 4 rano a rosjanie i niemcy tylko to komentują. Najechało polskiej chołoty.
            • Gość: masajka Re: Transport polskiego bydła IP: 94.42.104.* 08.08.11, 10:53
              .....trudno, chyba otaczamy się innymi ludźmi, gdzie indziej spędzamy wolny czas, stąd innych ludzi znamy..

co do tych mega-procentów, to zapewniam Cię,że aż tak dużo ludzi nie wyjeżdża za granicę, co akurat można sprawdzić, więc nie wymyślaj danych tak,żeby pasowały do Twoich wpisów,
              • Gość: Liz Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.11, 12:09
                Nie pisałam o mega procentach. Pisałam o procentach "chamstwa" wylacznie od osób wyjeżdżających, bo tego dotyczy temat. I to jest 100% smutnych faktow. Czytaj uważniej.
                • Gość: masajka Re: Transport polskiego bydła IP: 94.42.104.* 08.08.11, 13:52
                  "to nie promile ale grube procenty Polaków tak sie zachowuje. " . . .bez komentarza ...może Ty pisz uważniej
                  • Gość: Liz Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.11, 14:24
                    Liczyłam na tzw. średnią percepcję odbiorcy tzn. że jeśli dyskutujemy o problemie wyjeżdżających Polaków-pseudoturystów i temat jest temu poświęcony to ich (a nie np. populacji komarów) te dane dotyczą - to jasno wynika z kontekstu. Dla ścisłości uzupełniam: grube procenty (wyjaśniam - 5 procent to już gruby procent dla mnie) WYJEŻDŻAJĄCYCH Polaków tak sie zachowuje
                    Btw - nie o procenty tu chodzi, tylko o zachowanie i co zrobić aby nie wstydzić się przyznawać, ze jest się z Polski
                    • Gość: masajka Re: Transport polskiego bydła IP: 94.42.104.* 08.08.11, 15:03

Około 10 % Polaków wyjeżdża na wczasy za granicę, z tego wg Ciebie 5% (ten wg Ciebie kolosalny procent) to bydło. Czyli jakieś 190000 osób to bydło w Twojej ocenie.

Ujmę to tak.
                      1.Gratuluję tak dużej ilości znajomych -bo rozumiem,że ich wszystkich znasz skoro oceniasz
                      2. Gratuluję utożsamiania się z tym bydłem- tak chyba jest skoro wstydzisz się swojego pochodzenia i traktujesz to jako problem
                      3."i co zrobić aby nie wstydzić się przyznawać, ze jest się z Polski " -tu Ci nie pomogę, nie mam takich problemów

Co do całego wątku nie mówię,że nie ma chamstwa, jest, jak wszędzie , ale uogólnianie uważam za przesadę.
                      • Gość: Liz Re: Transport polskiego bydła IP: *.xdsl.centertel.pl 08.08.11, 17:50
                        Gość portalu: masajka napisał(a):

>
                        > Około 10 % Polaków wyjeżdża na wczasy za granicę, z tego wg Ciebie 5% (ten wg C
                        > iebie kolosalny procent) to bydło. Czyli jakieś 190000 osób to bydło w Twojej o
                        > cenie.

Słowo "bydło" to licentia poetica autora - ja takich słów nie używałam. Czy 5% zachowuje się chamsko czy niekulturalnie czy 3,5% a może 7,174% to naprawdę nie ma najmniejszego znaczenia. Istotne, że jest to liczba na tyle znacząca, że ten problem jest widoczny (zachowanie w samolocie, w dojazdowym autobusie czy na miejscu w hotelu). Często jeżdżę, więc widzę, że to nie są pojedyńcze incydenty.

> Ujmę to tak.
                        > 1.Gratuluję tak dużej ilości znajomych -bo rozumiem,że ich wszystkich znasz sko
                        > ro oceniasz

Jeśli widzisz chama to nie znaczy, ze jesteś jego znajomym. Taka prosta szkolna logika :)

> 2. Gratuluję utożsamiania się z tym bydłem- tak chyba jest skoro wstydzisz się
                        > swojego pochodzenia i traktujesz to jako problem

To prawda; jeśli określona grupa Polaków zachowuje się poniżej wszelkiej krytyki to wstydzę się ujawniania przynależności do tej grupy, z którą się kompletnie nie utożsamiam

> Co do całego wątku nie mówię,że nie ma chamstwa, jest, jak wszędzie , ale uogól
                        > nianie uważam za przesadę.

Jeśli moje przykładowe 5% to uogólnienie, to po raz drugi gratuluję "logiki"

• Gość: Pomocnik oboroweg Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 22:59
                          Wyjeżdzamy masowo na zagraniczny wypoczynek stosunkowo od niedawna, Niemcy Francuzi czy Anglicy jezdzili tam od zawsze. Dlatego my wszyscy którym żależy na dobrym wizeruku polskiego turysty, musimy zadbać o to, ażeby nas nie wytykali palcami i szanowali tak jak oni się szanują. Bo wywożimy za granicę również to, co w nas jest najgorsze tu w Polsce.
                          • Gość: oborowy Prawie po wakacjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:30

Witam wszystkich sierpniowo,

Leciałem sześć razy podczas wakacji. Tym razem tylko lotami rejsowymi.
                            Nie widziałem zachowań zbliżonych nawet peryferyjnie do trzód
                            latających czarterami w taniutkie kierunki. Nie genaralizuję ale sądzę, że
                            w kierunki taniutkie leci więcej bydła turystycznego. To powinno być oczywiste.
                            Polski zwyczaj ustawiania się w kolejce na pół h przed wpuszczaniem do
                            samolotu, wpychanie się i nie utrzymywania wygodnej odległości w kolejce
                            jest ciągle widoczny. Pchanie się to chyba pozostałość innych, pchających
                            się czasów i pozostanie z nami jeszcze trochę.

Słonecznie pozdrawiam wszystkich, i bydło i normalnie latających i nie
                            pchajacych się bydlęco rodaków

oborowy
                            • Gość: zizi Re: Prawie po wakacjach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.11, 11:08
                              Dlaczego z takim upodobaniem akcentujesz "taniutkie kierunki" ? Masz jakies kompleksy ?Chamowaty osobnik pozostaje chamowaty niezależnie od kierunku w jakim leci. A w Turcji możesz rownież posmakowac mniej taniutkie hotele gdzie płacisz 1 tys. zł. i więcej.... za dobę
                              • Gość: oborowy Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 21:59

Kompleksów nie mam. Czasami mnie to martwi. Szczególnie w czwartki.
                                Drogie hotele są wszędzie. Czy zauważylaś aby ktoś lecący z biura czarterem
                                pytał o polecenie drogiego hotelu? Czy ktoś na forum podzielił się dotychczas
                                wrazeniami z takiego hotelu? Zgodzisz się, ze mna być może, że motyw
                                przewodni zapytań na forum to taniość, taniośc i jeszcze raz taniośc.
                                I plastik. Turcja, Tunezja i Egipt to taniutkie i plastikowe kierunki.

Pozdrowienia

oborowy
                                • Gość: zizi Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.11, 09:39
                                  Forum nie jest reprezentatywne. Ludzie lepiej zarabiajacy i szukający luksusów z reguly maja mniej czasu i mniej ochoty np. na pisanie na forum, bo im wisi czy zapłacą pare tysięcy wiecej czy mniej. Grecja czy Hiszpania bywa jeszcze tańsza...
                                  • Gość: loni Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:40

Na forum dominują zapytania osamotnionych ludzi z ubogim życiem towarzyskim
                                    chcącymi za wszelka cenę poznać kogoś lecącego w tym samym kierunku.
                                    To nierozgarnięci turystycznie obywatele którzy targani lękiem lotu w nieznane
                                    starają się zwołać w owcze stado.
                                • Gość: wifi Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.toya.net.pl 23.08.11, 09:47
                                  Polacy nie wstydźmy się naszych przywar i nie przepraszajmy za wszystko. Nośmy sobie białe skarpety i reklamówki, to i tak lepsze niż zachlani angole. Miejmy trochę dumy i pokazujmy innym swój koloryt, miejmy szacunek do siebie to inni też będą nas szanować. Ja o zgrozo, zamierzam założyć skarpety do japonek, lecąc na tydzień do trzygwiazdkowego hotelu, hahaha. Bierzmy przykład z ruskich, którzy choć znają angielski, za granicą posługuja się tylko rosyjskim i żądają od obsługi znajomości tego języka. My zazwyczaj wstydzimy się i przepraszamy, że nasz angielski nie jest dość płynny lub przepraszamy i wstydzimy się za rodaków zachowujących sie głośniej:) Mniej kompleksów i więcej luzu życzę.
                                  • Gość: plastikowa na maxa Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: 94.42.104.* 23.08.11, 14:17
                                    brawo wifi, w końcu dobra wypowiedź, chociaż akurat na te skarpetki to jestem strasznie uczulona;)
                                    oborowy twierdzi,że Turcja jest plastikowa, bo pewnie ( w co i tak wątpię) był tam z raz (pewnie jeszcze palcem po mapie), a Turcja tak, jak wiele innych krajów jest piękna i rozległa o czym siedząc w swej oborze biedaczek może nie wiedzieć...
                                  • Gość: zizi Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 16:19
                                    świetna wypowiedź ;). Nie ma się co wstydzić za głośne zachowanie, rzucanie śmieci do pasenu i chamskie odzywki. Nie ma się co wstydzić za chwiejny chód od rana (alkohol + słońce). Przeciez ku....jesteśmy Pany !
                                    • Gość: bą-tą Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 20:45

Polacy się nie wstydzą ponieważ biedacy wstydu nie mają.
                                      Głownie polska bieda z nędzą lata do Turcji. I się zachłystują.
                                      Niczego innego nie wdzieli.
                                    • Gość: eh Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 21:08
                                      jasne, wstydź się za wszystkich, najlepiej za wszystkich ludzi, albo za wszystkie ssaki, bo przecież nimi też jesteśmy... mnie interesuje rodzina ewentualnie znajomi, z którymi jestem , a nie cała polska nacja, musisz być bardzo zestresowany ZIBI skoro tak wszystkimi się przejmujesz...
                                      • Gość: wifi Re: Taniutki i plastikowy kierunek IP: *.toya.net.pl 23.08.11, 22:50
                                        uwierzcie proszę, że inne nacje nie zachowują się lepiej:) no, może niderlandy są trochę bardziej stonowane. A żebyście widzieli np. angoli czy amerykańców, jak się zachowują. Ich rodacy powinni dawno płonąć ze wstydu. Nikomu z nich jednak nie przychodzi do głowy wstydzić się za to, że dobrze się bawią. Nigdy nie wyleczymy narodowych kompleksów poprzez wieczne przepraszanie i wstydzenie się. Nawet nasi posłowie, na tle innych parlamentów obiektywnie są całkiem bystrzy i zachowują się elegancko. :) Ja nie wstydzę się, że jestem z Polski uważam że inne nacje powinny poznać i uszanować moje białe skarpetki, reklamówkę pod pachą i żubrówkę w kieszeni , pogodne, otwarte usposobienie, szarmanckość wobec dam i śpiewanie "hej sokoły" na rauszu. A jak to komuś nie odpowiada, jego problem. Nie zamierzam się wstydzić ani deliberować w tonacji chlewno - oborniczej.
                                        • Gość: duma narodowa Polak-turysta to brzmi qrewsko dumnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 12:48

Ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. I zawsze pokazuję palcem swoim
                                          kosmopolitycznym przyjaciołom polskich turystów. Patrzcie - mówię z dumą,
                                          ten gość w białych skarpetkach i czarnych klapkach, w szortach wyjściowych
                                          których inni uzywaja do kąpieli, zarośnięty i belkoczący po paru łykach czegoś
                                          w reklamówce to napewno POLAK. I duma rozrywa mi klatę. Oh, Polakiem być!
                                          Wszystkie nacje nam zazdroszczą. A najbardziej Rosjanie. Tez by tak chcieli.
                                          • Gość: Bogdan Re: Polak-turysta to brzmi qrewsko dumnie IP: *.krosno.vectranet.pl 24.08.11, 22:58
                                            Wątek zupełnie pozbawiony sensu. Ze wzgledu na niską wartość merytoryczną proponuje go zamknąć, jak również ze wzgledu na chamstwo i niska kultutę osobistą osoby , która go założyła- to jest czysta prowokacja. Ten ktoś, który go zalożył obraża nas wszystkich, jeśli my sami siebie nie będziemy szanować to nas za granicą tez nikt nie poszanuje. Forum to chyba służy do wymiany informacji i udzielania porad nt. pobytu np. w Turcji a nie do obrażania wszystkich.
                                            Ps. Byłem ostatnio w Turcji ( w tanim hotelu 3***) i nigdzie ani na lotnisku,w samolocie, czy też hotelu nie zauwazyłem gorszących scen z udziałem naszych rodaków.
                                            Ps. Pozdrawiam wszystkich, którzy jezdżą do tego pięknego kraju w celach turystyczno- wypoczynkowych, zarówno tych z hoteli 3,4 jak i 5-cio gwiazdkowych .
                                            • Gość: arbiter elegancji Re: Polak-turysta to brzmi qrewsko dumnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 08:29

Wątek jest merytoryczny. Porusza sprawę zachowania, picia, darcia się
                                              i noszenia brudnych bialych skarpet z japonkami. Co bardziej merytorycznego
                                              mozna dodac. Dojazd z lotniska dla nierozgarnietych?
                                              • Gość: vvv Re: Polak-turysta to brzmi qrewsko dumnie IP: *.ists.pl 25.08.11, 10:39
                                                Oborowy nie napisał w końcu co widział na tym lotnisku. Ograniczył się do stwierdzenia że on był OK bo leciał w drożdzym kierunku.
                                                Asekurant, na wszelki wypadek jednak nie napisał gdzie był ten droższy kierunek ;)
    • Gość: Wincenty Re: Transport polskiego bydła IP: *.creativeteam.com.pl 25.08.11, 09:51
      Nie ma to jak wejść na forum kierunku turystycznego, którym się gardzi i wylać swoje żale na "plebs" chcący odpocząć po roku pracy w słonecznej Turcji. Jakieś kompleksy pan oborowy leczy, bo człowiek zadowolony ze swego życia nawet by nie myślał o przelaniu swojej pogardy w net. Rodacy których opisuje oborowy albo tego nie przeczytają albo będą mieli gdzieś poniżej pasa.
      • Gość: zizi Re: Transport polskiego bydła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.11, 10:11
        To nie pogarda a smutna rzeczywistość. Oczywiście można stosować metodę strusia tzn. schować głowę w piasku i mieć w d...
        Co do ostatniego zdania - pełna zgoda. Zainteresowani tego nie przeczytają. W tej grupie 0,5 książki rocznie na osobę jest nieosiagalnym limitem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka