piotr_321 22.08.11, 14:18 Mam pytanie, którą miejscowość wybrać na tygodniowy wypoczynek z jedzeniem na mieście. Co moglibyście mi polecić? Czy z Side są wycieczki do Annamour? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holidayservice Re: Alanya czy Side? 22.08.11, 16:31 Jeżeli macie się stołować na mieście to zdecydowania Alanya - większy wybór knajpek, nawet zwykłych fast foodów. Co do wycieczek do twierdzy Anamur, to mówiąc szczerze nie słyszałem o zorganizowanych, ale myślę, że można popytać w miejscowych biurach lub ewentualnie wynająć samochód - przejazd wzdłuż wybrzeża, nie nastręczy zbyt wielu kłopotów Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_321 Re: Alanya czy Side? 24.08.11, 13:27 Dzięki za info :) A jak dojechać z Alanyi do Side? Są jakieś autobusy, mini busy, które stale kursują między tymi miejscowościami i ile to może mniej więcej kosztować? Odpowiedz Link Zgłoś
turcjapopolsku Re: Alanya czy Side? 14.01.12, 18:20 Side jest o wiele droższe, gdyż to miasto zabytkowe. . Wszystkich, którzy planują wybrać się na urlop do kraju latających dywanów, sułtanów, fajek wodnych, pachnących przypraw oraz smakołyków, jakim jest Turcja, zapraszamy na nasz blog www.turcjapopolsku.blogspot.com Dowiecie się z niego m.in.: co ze sobą zabrać, co ile kosztuje, jak się targować, znajdziecie opisy wycieczek fakultatywnych, przydatne linki np. z adresami polskich biur podróży w Turcji, możecie na bieżąco sprawdzić jaka panuje tam pogoda, albo jaki jest obecny kurs liry tureckiej. Blog zawiera również wiele innych ciekawostek z poruszania się po Turcji, galerię zdjęć, różne newsy, a w tle będziecie mogli posłuchać tureckiej muzyki. Zapraszamy i życzymy miłego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Alanya czy Side? 14.01.12, 19:20 Side wcale nie jest droższe od Alanyi. w Surf Barze jest dobre jedzenie, przyjazna obsługa, miła atmosfera, świetna muzyka i fajka wodna, a ceny od od 2 do 8 Euro za posiłek. W Conny's ceny od 4 Euro (kuchnia francuska), a w holenderskiej restauracji De Kikker można zjeść fantastyczny stek i ceny też zaczynają się od 4 Euro. A miasteczko pełne uroku i jedno wielkie wykopalisko archeologiczne, co kto lubi oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Alanya czy Side? 14.01.12, 18:23 Side jest dużo fajniejsze niż Alanya, byliśmy w Side 2 razy, w Alanya'i 1 raz. W Side też jest mnóstwo knajpek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Alanya czy Side? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.12, 02:11 Zdecydowanie dla młodych Alanya wyłącznie Side na odpoczynek spokojniejsza mieścina Alanya rozbawiona do godzin porannych z seper plażą Kleopatry - www.youtube.com/watch?v=5GwP0Bc6-_U . Wrażeń dostarczy jeep safari quady i rejsik statkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Alanya czy Side? 14.01.12, 18:46 Skoro chcesz skorzystać z wycieczek fakultatywnych do Anamur to tylko z Alany. A do Side dostaniesz się z dworca autobusowego (Otokar) autobusem do Manavgat z stamtąd dolmuszem do Side, lub wykupić wycieczkę fakultatywną połączona z Manavagat i Aspenods. Odpowiedz Link Zgłoś