Gość: emag28 Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:24 Witam. Wróciłam z wakacji w Hotelu Kahya Resort :-). Hotel bardzo ładny. Wchodząc do pokoju pachniało nowością. Widoki faktycznie różne. Jeżeli otrzymasz zakwaterowanie w pokoju od strony wschodniej to widok jest mało ciekawy - szklarnie, folie - uprawa warzyw. Brzydkie domy z beczkami na dachach:) - trzeba mieć przecież gorącą wodę. Droga - jeszcze bez asfaltu ale zlewają dużą ilością wody więc się mniej kurzy, ale jednak się kurzy:). Łazienki bardzo ładne czyste bo jeszcze nowe. Reczniki małe i duże, mydełka do kąpieli, balsamy itp. Panie sprzątaczki sprzątają pokoje codziennie (czy zostawisz pieniądz czy nie zawsze ładnie odświeżą pokój). Sejf w pokoju (w szafie) bezpłatny. W nocy świecą się balkony - można zasłonić okono zasłonami - z bardzo grubego materiału więc to aż tak bardzo nie przeszkadza. Gorzej z porannymi modłami 4.40 :) - ok. 5 minut "śpiewów" i znowu można spać:) Mnie to aż tak bardzo nie przeszkadzało więc nie jest źle. W ciągu dnia też się modlą więc można sie przyzwyczaić. Restauracje oceniam na 6. Jedzenie pięknie wyeksponowane, udekorowane, kusi wyglądem i zachęca do konsumpcji. Owoce- duża ilość, świeże i suszone, warzywa surowe i gotowane, surówki, słatki, ciasta, torty - każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel zapewnia też atrakcie dla dzieci. Myślę, że w pełni sezonu będzie ich znacznie więcej. Teraz bardzo skupili się na małych dzieciach do 6 lat. Straszych dzieci aż tak dużo nie było bo niestety jeszcze chodzą do szkoły:). Mini dyskoteki o 20.45 a do południa przy basenie dla dzieci mini klub. Miłe panie zachęcają dzieci do zabaw. Bez obaw możan malucha tam posłać, zawsze ma sie ich na oku. W mini klubie są także łazienki przystoisowane dla maluszków, mini siłownia - z paniki poliuretanowej i plastiku:), zjeżdżalnie , dwie huśtawki. Obsługa hotelu bardzo miła i życzliwa. Bardzo lubią małe dzieci - uśmiechają się, biorą na ręce, całują w policzki. Mam dużo miłych wspomnień z moich wakacji. Wiem że niektórym nie odpowiadały wszystkie atrakcje hotelu - np. brak zieleni. Proszę wybaczyć ale bananowce, palmy, dzewka cytrusowe nie rosną w ciągu 2 miesięcy aby uzyskały odpowidnią wysokość. Wokół hotelu dbają o kwiaty, dzrewka - podlewają, dosadzają. Hotel jest czynny od kwiatnia więc wszystko będzie z tygodnia na tydzień piękniejsze. Osobiście polecam bardzo ten hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi lecz nie konicznie z biura podróży GTI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagulceMartina Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.silesiamultimedia.com.pl 17.05.12, 22:44 Pytanie może dziwne ale czy w pobliżu jest sklep ?bo zapewne będę musiała zakupić pampersy dla młodszego dziecka ? Z góry dzięki za odp. My leciały za niecały miesiąc . Odpowiedz Link Zgłoś
metintour Re: Kahya Resort Aqua & Spa 18.05.12, 12:32 sklepy są dość daleko od waszego hotelu. MOżna podjechać dolmuszem a do większego supermarketu do Alanyi np. Migros koło aquaparku i naszego biura Dorota Surekci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamisia.k Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.insport.pl 18.05.12, 18:23 Witam. Mam pytanko troszke z innej beczki. Czy we wspomnianym markecie dostane może mleko bebilon 3 i kaszki bobovity badz innego producenta? jade na 2 tygodnie i zastanawiam sie czy wziac zapas czy w razie czego mogłabym kupic na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 11:38 Witam. Ja wprawdzie nie o hotelu Kahya Resort, ale też mam gorącą prośbę o informację: wybieramy się 8.06. do hotelu Annabella Diamond Hotel & Spa w Incekum k. Alanya, który też ma być dopiero otwarty na ten sezon. Pracownicy dwóch polskich biur podróży zapewniali, że hotel już działa, ale zdobyliśmy zdjęcia z portalu rosyjskiego, na których widać, że jeszcze trwa budowa tego hotelu. To dla nas niezrozumiałe że można tak oszukiwać klientów! Nie wiemy więc jak jest naprawdę z tym hotelem. Czy rzeczywiście dotrzymają terminu otwarcia na dzień 01.06. Czy może Pani czegoś się dowiedzieć w tej sprawie? Bardzo nam zależy na prawdziwej informacji o hotelu. Baaaardzo bylibyśmy wdzięczni za wszelkie, ale prawdziwe informacje. Może dysponowałaby Pani aktualnymi zdjęciami tego hotelu? Proszę nam pomóc, bardzo o to prosimy:). Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 20.05.12, 19:46 Przykro mi, Ewo TEN WĄTEK nie napawa optymizmem w Twojej sprawie ;-( Mam nadzieję, że i tak będziecie mieli udane wakacje Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 22:51 Tak, znam dobrze ten wątek... A jednak zaczynam patrzeć optymistycznie:) Napisałam do metintour (to biuro podróży posko-tureckie w Alanya) w sprawie naszego hotelu Annabella Diamond Hotel&Spa i właśnie przed chwilą otrzymałam informację od Pani z tego biura: ona skontaktowała się z hotelem i oni tam podobno kończą już ostatnie poprawki. 01.06. będzie otwarcie hotelu. Wtedy właśnie hotel przyjmie pierwszych gości. To zgadza się z ostatnimi informacjami jakie otrzymaliśmy z jednego z polskich biur podróży, które mają ten hotel w swojej ofercie. My wylatujemy z Warszawy 08.06, a przed nami leci jeszcze grupa z Katowic - 06.06. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 21.05.12, 14:40 No to będzie hotel nufffka sztuka! ;-))) Pięknych wakacji! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 18.05.12, 11:18 Ot, i mamy dwie odmienne opinie o hotelu. Cóż szklanka zawsze jest jednocześnie w połowie pełna, w połowie pusta ;-) Za to kocham fora dyskusyjne ;-)))))))) Dzięki emag28 za obszerna opinię. Nie chcesz pochwalić się jakąś fotką? Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 18.05.12, 13:06 Jeszcze kilka szczegółów, jeśli możesz: 1. Czy są na plaży parasole/leżaki? Płatne? W wystarczającej ilości? 2. Czy możesz rozstrzygnąć kwestię nieszczęsnych drzwi w mieszkaniu dwupokojowym (jeśli w takim mieszkałaś)? 3. Czy zejście do morza jest "przyjazne". 4. I taki szczegół: czy można w hotelu wypić dobra kawę (espresso)? Z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 21.05.12, 17:06 Odpowiedź, którą dziś dostałem z biura podróży w sprawie kortu: >>Dzień dobry, 2 Korty tenisowe są już czynne w hotelu. Z pozdrowieniami, Anna Siwerska Dział Rezerwacji GTI Travel Poland Sp. z o.o. ul. Altowa 6 02-386 Warszawa NIP: 113-21-94-510<< Rakiety w dłoń! REGON: 016151376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasieńka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 09:53 my lecimy 2.06 już się nie możemy doczekac :) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 24.05.12, 11:32 Gość portalu: Kasieńka napisał(a): > my lecimy 2.06 już się nie możemy doczekac :) A skrobnijcie jakiś wpis po powrocie :-) Udanych wakacji! P. Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 23.05.12, 13:36 czy jest już bankomat na miejscu w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 24.05.12, 11:31 Na razie nie wie nikt ;-) Może w Konakli jest bankomat. Myślę, że najlepiej zadzwonić wprost do hotelu przed wyjazdem i upewnić się co do szczegółów. Ja w każdym razie tak zwykle robię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 16:57 Dziwne, ze osoby które już były wcale tu już nie zaglądają, a szkoda. No nic ja po 10 zdam relacje i postaram sie odpowiedzieć na wszystkie pytania. Ja jednak bez dzieci nie mniej jednak zwrócę uwagę na animacje i dogodnosci dotyczące maluchów :) Jedno jest pewne pogoda będzie napewno :D Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 26.05.12, 16:24 Po ostatnich artykułach w prasie dotyczących upadłości Biur Podróży i ich kondycji finansowej zaczynam się obawiać o to czy do mojego wyjazdu tj.4 lipca któreś z nich znowu nie ogłosi upadłości. Z przewoźnikami też jest podobny problem. Ja swój pobyt opłaciłem w Wezyrze(też ma spore długi) www.rp.pl/artykul/860985.html?print=tak&p=0 www.dziennikzachodni.pl/artykul/513211,biura-podrozy-tona-w-dlugach-najgorsza-sytuacja-jest,id,t.html www.polskatimes.pl/artykul/278756,jak-nie-dac-sie-oszukac-przez-biuro-podrozy,id,t.html pit.org.pl/index.php?com=catalog www.crefo.pl/raport/wezyr-holiday-service-sp-z-o-o/krs-42618/warszawa/9410808283?cid=227269 turystyka.gov.pl/CRZ.aspx Może ktoś z Państwa był lub wybiera się z Wezyrem? Proszę o opinie o tym biurze. Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 26.05.12, 16:55 Moja koleżanka właśnie wróciła z Egiptu z Wezyrem - wszystko według oferty, żadnych znaków zbliżającego się bankructwa (ale tych nigdy wcześniej nie ma!). Swoją drogą nie wiedziałem, że Wezyr ma w ofercie wycieczki do Kahya Resort. A co ja mam powiedzieć, jeśli szef biura z którego lecę (GTI) nazywa się Tahir Gorgulu? ;-)))) A poważnie - nie ma co krakać. Wakacje tuż, tuż, trzeba gromadzić kemy z filtrem :-)) Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 17:52 Byłam z Wezyrem w Turcji 3 razy (Turcja Egejska), teraz będę czwarty raz. Jak dotąd (odpukać!) byłam zadowolona: hotel zgodnie z ofertą, na miejscu profesjonalna i miła obsługa rezydentów, którzy bardzo starają się spełnić wszystkie życzenia klientów. Mam nadzieję, że i tym razem się nie zawiodę na biurze - niedługo lecę na Rivierię Turecką, do Incekum k.Alanyi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.vodafone-net.de 28.05.12, 11:40 Witam, Właśnie wróciliśmy z żoną z Kahya Resort. Byliśmy tydz 20-27.06 z niemieckiego biura Oeger Tours. Tak jak już pisano, pokoje pachnące nowością, jedzenie przepyszne, urozmaicone, kawa espresso pyszna, sok wyciskany z pomarańczy za 1 euro. Mieliśmy widok na meczet od wsch strony, podobno zach strona z widokiem na basen jest tylko dla osób kt wykupiły pokoje Family...dopłata 140Euro/tydz. Nie ma co zmieniać, bo widok na morze też był. Bar w lobby AI czynny całą dobę, trunki całkiem niezłe, jak to w Turcji. Tequila, tutejsze Martini, Baileys w cenie, ze reszte trzeba dopłacić. Dla osób z dziećmi jest świetne miejsce przy zjeżdżalniach, z brodzikiem, pokojem zabaw dla dzieci i inne takie. Woda w basenie jeszcze chłodna z 20-21st, jak w Bałtyku u nas latem. Trzeba zamnknąć oczy i wskoczyć... W między czasie można podjadać smaczne fastfoody, kurczaczki ala KFC, hamburgery, frytki, spaghetti. Hotel ma miejsc na 700 osób, było wtedy ok 200, więc tłumów nie było, ani na leżakach ani w stołowce. Leżaki, materace na basenie i plaży w cenie. Plaża słabiutka, kamienista, brudna i wąska. Muszą to jeszcze zagospodarować. Na przeciwko hotelu jest kilka sklepików, wypożyczalnia aut ( za dobę 30Euro, w hotelu chcą 35), wzięliśmy jakiegoś Hyundaia, żeby zwiedzić Side, Green Canyon i Manavgat ( ok 100km zrobiliśmy). Dają pusty bak, więc trzeba zaraz na stację jechać i wlać mniej więcej tyle ile chce się przejechać, bo nie odda za benzyne. Animacje śmieszne, disco z 3 Turkami na parkiecie, ale może w sezonie będzie lepiej. Co do minusów drobnych, to winda jeździ jak ślimak i często się psuje, a obok hotelu jeżdżą betoniarki co 5min do pobliskiej cementowni...choć nie jest to zbytnio uciążliwe. Raz w tyg można zamówić kolację w restauracji ala carte, choć na dole w głównej restauracji jedzenie było smaczniejsze i obfitsze, szczególnie małe babeczki - tarta:). Chyba to wszystko co mogę opisać, ogólne wrażenie pozytywne, choć na rok pewnie będzie lepiej, bo trochę zieleni urośnie, póki co - łyso..pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasieńka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.12, 09:34 Martinez, a korzystaliście z jakiś wycieczek fakultatywnych? Polecasz coś szczególnie? A jaka pogoda? Upał czy raczej da się wytrzymac? Ile mniej wiecej trwał transfer z lotniska do hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.vodafone-net.de 29.05.12, 10:07 Nie byliśmy na żadnej wycieczce, bo to już nas 3 wyjazd do Turcji i Pammukkale, Kapadocję mamy zaliczone, a to chcieliśmy jeszcze zobaczyć, to zrobiliśmy sami autem. Polecam Side, malowniczy port, długi deptak ( jak Monciak) pełen sklepików, nienachalnych sklepikarzy. Można się wybrać na Safari, quady, zobaczyć wodospad Manavgat, rzymski amfiteatr w Aspendos. A wycieczki fakultatywne to wyciaganie pieniędzy, co chwilę zwożą ludzi pod jakiś sklepik z ciuchami, skórami lub dywanami. Uważam że lepiej samemu wcześniej sprawdzić na mapie co ciekawego jest do zobaczenia i wziąć auto na 2-3 dni i sobie pozwiedzać. Pogoda była w miarę, na 7 dni pobytu, jeden dzień zachmurzony ( ale ciepło z 25st), jeden dzień z przechodzącymi chmurami, pół dnia deszczu ( od 12.00 patelnia) a reszta to błękitne niebo. Z każdym dniem będzie cieplej. Transfer to wieczorem ( my jechaliśmy od 20.20 do 21.40), a powrót 15.20 do 17.30. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 14:51 dzieki Martinez -lece 07.07 z nakermanem na dwa tygodnie-zamierzam sie dobrze bawic-zjezdzalnie sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 28.05.12, 11:03 A z takim biurem jak SUN&FUN byliście już Państwo w Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 12:15 My Lecimy jutro :) Co prawda już nas wkurzyli, bo zmienili nam godzinę lotu z 6 na 15 i tym sposobem zabrali nam pól dnia, ale nic sie nie poradzi ;) Do zobaczenia po :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob. Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 12:40 mam pytanie do tych co juz tam byli-czy na plaze przejscie jest przez ruchliwa jezdnie czy jest tunel pod ulica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.ericsson.net 01.06.12, 14:25 Zaraz za basenem i małym amfiteatrem do animacji jest krótki tunel pod autostradą Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 01.06.12, 13:59 Takoż samo zrobiło nam GTI - kilka godzin na wylocie, kilka na powrocie. Ale cóż, pozostałe są już dla nas. Pięknego urlopu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martina Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.pl 03.06.12, 09:08 czy ktoś może powiedzieć coś na temat obowiazku zakladania dlugich spodni przez panow "do kolacji " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 12:49 martina zjedzenie kolacji to nie modly w meczecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martina Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.146.138.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.12, 14:35 W ofercie naszego biura była informacja odnośnie wymaganego stroju na wieczorny posilek dla facetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.06.12, 17:29 wróciliśmy 06.06.2012 jeśłi chodzi o strój formalny do kolacji tak naprawdę chcesz to ubierasz, jak nie to też się posilisz, choć trzeba przyznać, że ogólnie ludzie (szczególnie panie) wieczorem się przebierają pod styl elegancki. Moje ogólne wrażenie super!!!!!! Goraco polecam, droga nad hotelem zupełnie nie przeszkadza, do plaży przechodzi się fajnym tunelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.tktelekom.pl 05.06.12, 12:31 Witam, ja mam w tym hotelu wakacje od 20 czerwca, w biurze podróży dowiedziałem się, że hotel ruszył pod koniec kwietnia i pierwszi goście wysłani przez moje biuro już wrócili. Prosiłem o jakiś kontakt do kogoś, kto wrócił ale do dziś nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.06.12, 17:37 hotel ekstra z wysoką klasą, pobyt 30.05-06.06. pokoje piękne, czyste, wokół hotelu jeszcze trochę mało zieleni ale to w końcu nowy hotel więc trochę trzeba poczekać. Plaża dość szeroka, ale miejscami kamienista, morze czyste, dość szybko głęboka woda, dno kamieniste ale baseny za to bardzo duże i piękne, najlepsza jest rwąca rzeka. Zjezdżalnie super, jedzenie ogólnie było wszystko o czym można zamarzyć, nam smakowało wszystko. Aż troszkę zazdroszczę, tym co tam dopiero jadą. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Reklama You Tube hotelu Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.tktelekom.pl 05.06.12, 12:47 www.youtube.com/watch?v=joH49I7nG6Q hotale jest i wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka4010 hotel Kahya Resort Aqua & S 08.06.12, 21:17 Przebywalam w tym hotelu od 30 maja do 6 czerwca. Bylo super!!!! Mialam wprawdzie wykupiony pobyt w Hotelu Eftalia Village ale w dniu przyjazdu zmienili namk na Kahya. Hotel nowy, czysty. Pokoje super. Bylam tam z męzem i 9 letnim synem. Mielismy 2 pokoje z balkonem, widokiem na basen i morze. Baseny super, 5 roznych zjezdzalnii + mala dla dzieci. Plrzejscie na plaze tunelem. Mnie osobiscie plaza nie powalila ale to taka uroda tego miesjca. Korzystalam z basenow, a moj maz z plazy nad morzem, wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Jedzenie przepyszne!!!! nie sposób wszystkiego sprobowac. Bar przy basenie super. Pokoje czyste, sprztane codziennie nie zaleznie od pozostawionego bakszyszu. Dla mnie rewelacja. jesli mialabym sie przyczepic to slabe wieczorne animacje dla dzieci...takie mini disco. te same piosenki i formy zabawy, ale tak to rewelacja. Chetnie bym tam jeszcze wrocila. Zycze wszystkim co tam sie wybieraja milego pobytu. W razie pytan podaje email: grazka39@autograf.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAgulce Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.250.37.118.static.ttnet.com.tr 17.06.12, 19:31 Obecnie hotel ma spore problemy z przerwami w dostawie energii elektrycznej ...jeśli mieszkasz wysoko masz dzieci wózek itp to masakra Windy jeżdżą fatalnie - wolniej chyba już się nie da no i sezon w pełni więc spory tłok Obsługa musi się jeszcze wiele nauczyć ...a nie jestem zbyt wymagającym gościem bywa ze zapominają włączyć zjezdzalnie , zabiorą talerz z jedzeniem za nim zjesz lub zaprotestujesz i kochają Rosjan ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamisia.k Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.250.37.118.static.ttnet.com.tr 17.06.12, 19:45 Hotel rzeczywiscie zmaga sie z brakiem w dostawie pradu...najczesciej w porze wieczornej..tuz przed kolacja. Internet owszem jest..ale np u nas w pokoju go nie ma i jesli chcemy z niego korzystac musimy udac sie na korytarz...windy wolne i jak na taki hotel stanowczo jest ich za malo...jedna winda przy restauracji czasami nie dziala wogole..malo zieleni..ale tak jak wspomniala osoba przede mna to nowy hotel wiec ciezko o cos wiekszego..obsluga sie stara jednak tak jak przedmowca Wspomnial..kochaja Rosjan...zreszta jak wszyscy Turcy..nie tylko w tym hotelu. Bufet dla dzieci nawet ok...hmm...ogolnie powiem tak jestem w Turcji nie pierwszy raz...i hotel zrobil na mnie srednie wrazenie...plusem jest fakt ze wszysko naprawde jest nowiutkie...ale gdybym miala wybierac drugi raz...nie wybralabym tego hotelu..aha...animacje...coz...sa bo sa...ale nie ma rewelacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martina Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.250.37.118.static.ttnet.com.tr 17.06.12, 20:20 Hotel nowy ludzi sporo windy powolne tłoczno zbyt mało Jedzenie oki Obsługa na dostateczny Zbyt brudno jak dla nas jeśli chodzi o tereny bezpośrednio przy brodzikach dla dzieci pozostawione pety resztki jedzenia naczynia itp Leżaczki raniutko wypada rezerwować bo potem bywają kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mit Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.250.37.118.static.ttnet.com.tr 20.06.12, 20:44 Problemy z winda i prądem to codzienność niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ccccc Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.165.91.197.dynamic.ttnet.com.tr 21.06.12, 19:30 Windy w czasie największego ruchu czyli np.w czasie kolacji są bardzo często wyłączone , internet tez często nie działa i problemy z prądem to już norma Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 30.06.12, 14:12 Witam. Kto leci 4 lipca z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 30.06.12, 14:14 Czy obowiązują opaski all inclusive ,w jakim kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.12, 17:32 Opaski koloru brązkowego z pomarańczowymi kropkami . Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 30.06.12, 17:42 serio czy sobie jaja robisz?:) po raz pierwszy coś takiego widziałbym:) no ale człowiek całe życie się uczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 30.06.12, 17:46 to chyba na komary takie BugsLock:) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magulce Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.204.44.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.12, 11:00 Dorośli białe dzieci pomarańczowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa12345 Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.12, 23:12 Uffff , dziekuję ! Już teraz wiem na jaki kolor pomalować paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaprzedszkolaka3 Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 02.07.12, 15:23 Czy ktoś mógłby napisać jak wyglądają pokoje dwuosobowe z dwoma dostawkami i czy sa zlokalizowane po tej stronie gdzie słychać modły? I czy są suszarki w pokojach, bo już nie pamiętam z tych ponad 150 postów czy ktoś o tym wspomniał. My lecimy 14.07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagulceMartinaPyta Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.silesiamultimedia.com.pl 02.07.12, 22:49 Suszarki są Pokoje są dwa oddzielone drzwiami , każdy ma tv lustro szafki jeden ma lodówkę my mieszkaliśmy od strony basenu ale i tak modly było słychać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona948 Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.net-com.net.pl 03.07.12, 09:02 Czy tam teraz jest bezpiecznie biorąc pod uwagę zamieszanie na granicy turecko-syryjskiej? Planujemy wylot w sierpniu, ale mam pewne obawy w związku z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.tktelekom.pl 05.07.12, 13:10 Zagrożenie konfliktem wojskowym nie jest wogóle odczuwalne. Sami Turcy się z tego śmieją, ponieważ granica turecko syryjska jest kilkaset km od Payalar a poza tym Syryjczycy boją się NATO. Jedyne utrudnienie jaki może się pojawić to jeśli zaczną się jakiekolwiek działania zbrojne to ograniczenie lub wyznaczenie nowych korytarzy w przestrzeni powiecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaprzedszkolaka3 Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 03.07.12, 14:28 Dzięki za odpowiedź. Będę jeszcze drążyć temat, bo ja myślałam że te dwa pomieszczenia to mają tylko pokoje rodzinne. A my mamy w umowie zapisany pokój 2-os z dwoma dostawkami i dlatego tak dopytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 03.07.12, 15:44 jak to jest ? do Alanyi z Katowic przez Warszawę?:( zamiast trzech pięć godzin:( czy Touroperator nam to jakoś nam to zrekompensuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magulce Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.silesiamultimedia.com.pl 03.07.12, 20:48 Ja byłam z 2 dzieci , znajomi z1i tez mieli dwa pokoje wszystko zależało od wolnych pokoi Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 04.07.12, 20:13 no i jestem:) kortów nie ma:( reszta jak na razie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 04.07.12, 23:24 Ja też tu jestem (od tygodnia) Naprawdę jest OK Właśnie siedzę w lobby barze i obserwuje tragedię ludzi ze Sky (upadłego od wczoraj). Zdaje się, że muszą wracać do kraju. Aż przykro patrzeć. GTI nie zawiodło. A hotel zaprawdę przyzwoity - są niewielkie mankamenty, jak wszędzie, ale obsługa cierpliwa i pomocna. Więcej szczegółów po powrocie. Pozdrawiam Paolo.S PS adip2online - może się objawisz jakoś w realu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 05.07.12, 17:40 paolo.s możemy ustalic miejsce meetingu :-) do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 05.07.12, 21:45 say me :where and when ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 05.07.12, 22:38 Może jutro, czyli w piątek w południe w lobby barze - wtedy jest tam raczej pusto. Może się jakoś poznamy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 06.07.12, 12:43 Byłem w lobby nawet kupowałem wycieczki w Sun&Fun i żadnego Pawła nie widziałem:( My często gramy z animatorami ,może tam. Jak nie to pozostaje czerwony kwiatuszek w butonierce:) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 06.07.12, 14:09 Ja też tam byłem, nawet coś piłem (tu KAŻDY coś pije ;-))) Rzeczywiście kwiat w butonierce jest rozwiązaniem, a hasło będzie: "najlepsze kasztany są na Placu Pigalle" ;-) Możemy się zdzwonić: 1328 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 06:52 Wczoraj wróciłem z rodziną z Kahya Resort, byliśmy 2 tygodnie. Każdy lokum dla gości składa się z dwóch pokoi - jeden z dużym łóżkiem małżeńskim, drógi z dwoma małymi lóżkami. W łazienkach nie działa wentylacja a w pokojach nie działa internet. Obsługa nawet nie wie jak w sprawie internetu pomóc gościom ponieważ router w hotelu nie nadaje dynamicznego IP, treba wpisać stały IP i w lobby oraz koło wind internet działa, wolno ale działa. Jeśli chodzi o zaplecze dla dzieci to jest to dobrze zorganizowane, dzieciaki mają aqua park i rzekę sztuczną. Plaża - prowizorka organizacyjna, bar na plaży ok. lezaków nie brakuje w przeciwieństwie do strefy nad basenem. Bardzo wolno jeżdżą windy i jest ich za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekgofi Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 09:07 Jarek, proszę o informację, czy w pokojach jest faktycznie sejf, a jeśli jest, to czy zmieści się tam laptop? Wcześniej obiecałem synowi internet w hotelu, ale z tego co piszesz to będzie tylko w lobby. Ponieważ wybieram się tam w sierpniu (z GTI), to martwię się trochę o klimę. Czy jest tam indywidualnie sterowana klima? Które pokoje polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.tktelekom.pl 05.07.12, 11:46 Tak, sejf jest ale laptop tam się nie zmieści. Myślę, że jest tam na tyle bezpiecznie, że komputer można zostawić poprosu na biurku i nikt go nie dotknie. Ja tak robiłem przez 2 tygodnie. Obsługa jest na tyle miła, że moneta zostawiona na biurku nie została zabrana, później zostawiałem na łóżku.(miło jest wrócić do pokoju i zastać łóżko z rozsypanymi płatkami kwiatków) Klimatyzacja jest w każdym pokoju indywidualnie sterowana w trzech trybach, przy każdym otwrciu i zamknięciu balkonu włącza się samoczynnie. Niestety internet działa tylko w lobby i bardzo wolno w okolicach wind. Tak naprawdę jeśli korzysta się z dynamicznego IP to nie ma możliwości połączyć sie z siecią, Jeśli jesteś zainteresowany to mogę podać ustawienia stałe, które pozwalają używać internetu. Jest jeszcze jeden problem, hotel jest oferowany przez wiele biur ale oferty są nieprawdziwe, po pierwsze nie ma żadnej roślinności wokół hotelu prócz tegorocznych nasadzeń i dużego skawka trawy, nie ma kortu, na plaży można spotkać często śmieci i pampersy zostawione przez tureckie rodziny z poza hotelu. Nie pozwólcie się zakwaterować na piątym piętrze ponieważ bardzo przygrzewa od dachu, natomiast huk z dyskoteki jest słyszalny i odczuwalny na każdym piętrze (o drugiej w nocy wyczuwalne jest drżenie ścian na piątym piętrze i nikt w recepcji na zgłoszona uwagę że nie da się spać nie kiwnął palcem). Podrwiam. miłego wypoczynku. Polecam wynająć samochód i pozwiedzać okolicę - wspaniałe zabytki w promieniu do 10 km od hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaprzedszkolaka3 Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 05.07.12, 12:57 Dzięki za informacje odnośnie hotelu. Nawet nie wiedziałam ze Sky Club miał ten hotel w ofercie. My lecimy z Alfa Star i też mała obawa jest, bo nigdy nic nie wiadomo. A moze warto przeanalizować ile każdy z nas zapłacił za ten sam hotel w różnych biurach? My np. w Alfa Star zapłaciliśmy 11 196 zł (w tym GNC, czyli gwarancja niezmienności ceny) za 11 dni w lipcu all incl 2 osoby dorosłe i 2 dzieci (2 lata skończone i prawie 6 lat). Wiem że inne biura miały tez ten hotel ale drożej. Kupowaliśmy na samym początku maja. Jeśli chcecie porównujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.tktelekom.pl 05.07.12, 13:04 Ja, podpisałem umowę 16 marca z Grecos i zapłaciłem 10 340,00 ł za dwie dorosłe osoby i dzieci 16 i 7 lat. Pobyt od 20.06 do 04.07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kółko Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.31.97.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.12, 09:02 U nas net działał w ubikacji mieszkaliśmy na 3 Pietrze Byliśmy z gti I za 2 dorosłe i 2 dzieci na 14 dni z ubezp. Od rezygnacji zapłaciliśmy 11 1 39 .nie jestem pewna co do końcówki ceny ale jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona948 Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.net-com.net.pl 10.07.12, 15:24 Czy był ktoś w tym hotelu z biura GTI? Jak sprawdziło się to biuro. Opinie o nim są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomsomk Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:15 PROSZE PRZECZYTAĆ CO JA NAPISAŁEM BYŁEM Z GTI...JEST OK. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: hotel Kahya Resort Aqua & S 14.07.12, 23:10 Ja też byłem z GTI. Transfer z lotniska - prawie ok (prawie, bo nasz autokar musiał czekać na rodzinę, której zaginęły bagaże. Trwało to prawie godzinę, ale w końcu to nie wina biura. Spotkanie z rezydentką - a jakże, ale głownie by sprzedać wycieczki, choć parę podstawowych informacji przekazała. Niestety już przy wyjeździe z hotelu (godz. 3.20 - oczywiście w chwili rezerwacji wycieczki była bardziej cywilizowana pora, ale takie już zbójeckie reguły gry) rezydentka nie zadbała ani o lunch-boxy, ani nawet o wodę na drogę. Nie wpadłbym sam, że mogła o to zadbać, gdyby nie fakt iż wyjeżdżający z innych biur mieli to załatwione. Oczywiście poradziliśmy sobie (przez 2 tygodnie pobytu naprawdę można poznać wszystkich kelnerów ;-) Poza tym biuro nie było nam do niczego potrzebne - wycieczki kupowaliśmy w biurze miejscowym - te z GTI są absolutnie niekonkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekgofi Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 23:45 Dzięki Jarek za informacje. Proszę o stałe ustawienia internetu. Wiem już, że 5 piętro jest upalne, ale może jeszcze byś coś dodał o, Twoim zdaniem, najlepszym położeniu pokoju? Nigdy do tej pory, będąc na wakacjach, nie pożyczałem auta, ale bardzo mnie zainteresowałeś tym tematem. Czy wypożyczalnia jest w pobliżu hotelu i jakie są ceny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomsomk Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:17 W hotelu mozesz wypożyczć pojazd 35 euro doba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekająca na wyjaz Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.quarto.pl 12.07.12, 18:32 uff dzięki Tomsomk ;-) Jeżeli można zdjęcia na stiwona@op.pl,będę wdzięczna .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 00:35 Tak, żeczywiście na piątym piętrze jest gorąco, korytarze nie są klimatyzowane. Najlepiej pożyczyć samochód od biura podróży, nie wiem z jakim biurem tam się wybierasz. Ja pożyczyłem przez biuro ale tak czy siak przywożą samochód z lokalnej wypożyczalni, koszt za jedną dobę - fiat albea 45€, samochód jest w pełni ubezpieczony ale z pustym bakiem, w pierwszej kolejności trzeba pojechać na stację paliw - koszt za 1 litr benzyny ok 2€. Namiar na wypożyczalnię: Sunset Rent a Car - biuro w Konakli - GSM: +90 533 652 81 40, tel.:+90 242 565 10 75, mówią w języku angielskim, przywożą samochód pod hotel, formalności trwają 5 minut. Jeżdząc trzeba uważać na Turków - jeżdżą jak chcą i często pod prąd. Ustawienia do internetu: Protokół internetowy TCP/IP adres IP 192.168.2.78 maska podsieci 255.255.255.0 brama domyslna 192.168.2.1 Adresy serwerów DNS preferowany serwer DNS 192.168.2.1 alternatywny serwer DNS 192.168.2.2 Jeśli chodzi o zwiedzanie polecam wyjazd do Perge - piękne ruiny i Aspendos - amfiteatr który ma 2000 lat i jest pięknie zachowany (w lipcu tam jest festiwal opery, operetki i teatru) Miłego zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukrecja Re: hotel Kahya Resort Aqua & S IP: *.aster.pl 12.07.12, 19:24 Internet jest na korytarzach , my mielismu pokój na 4 pietrze i mozna było sobie spokojnie przegladać wiadomosci. Hałas dyskoteki ledwo słyszlany jak chce sie spac to nic nie przeszkadza nawet o 4.30 modły z meczetu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 10:05 Czy są tutaj rodziny z dziećmi, które lecą 11 sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3140 Re: Kahya Resort Aqua & Spa 11.07.12, 19:09 Właśnie wróciłam z dziećmi z tego hotelu. Byłam w terminie od 27.06-11.07, powiem tak pobyt w tym hotelu to wielka porażka. Wymienię rzeczy, które mi się nie podobały: - w pokojach wyłączany prąd, - brak internetu, - za mało leżaków koło basenów codziennie pobudka o godz. 5 rano żeby zrobić rezerwację, bo po 8 zostaje trawa:-), - brudna plaża, - straszne kolejki na posiłkach, żeby usiąść na kolacji która się zaczyna o 19 trzeba przyjść pół godziny wcześniej, bo potem brak miejsc, - pełno petów na basenach, - w restauracji oraz w lobby barze nie jest włączana klima ot tak z oszczędności, goście zalewają się potem, - w barze problemy z wodą butelkowaną, - brudne obrusy na posiłkach, - ohydna kawa, - brak animacji jakiś stary wydziera się, wieczorami totalne nudy, na dyskotece byliśmy dwa razy i widziałam jak gość poranił drugiego kastetem, oczywiście wezwano policję i zakończyła się dyskoteka odwiezieniem jednego z gości poranionego do szpitala, - na dwa tygodnie była raz noc turecka, - ważna sprawa bardzo śliska terakota koło basenów, ja się przewróciłam, jakaś Niemka nogę złamała, To tak w skrócie o hotelu, byliśmy z biura Grecos. Pani rezydent Weronika Stor bardzo nie miła, interesuję ją tylko sprzedaż wycieczek. Polak który został poraniony i napadnięty na dyskotece przyjechał też z tego biura. Pani Weronika nie raczyła w niczym temu człowiekowi pomóc. Nie chciała zawieść go z żoną na żandarma (to jest policja miejscowa), poinformowała tych państwa że nie jest na ich usługi, pracuje dla biura Grecos, i nie będzie ich wozić na wycieczki krajoznawcze. Po interwencji polaka sprawą zajęła się ambasada w Ankarze. Wyjeżdżaliśmy dzisiaj z hotelu po 4 rano, Pani rezydent Weronika Stor nie raczyłam nam załatwić prowiantu, wyjeżdżali ludzie z Neckermanna i tamta rezydentka o tym pamiętała. Powiem tak byłam w wielu hotelach 5 gwiazdkowych ale ten jest najgorszy. Nie polecam tego hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 16:26 W ostaniej chwili zmnieniłam rezerwację z tego hotelu na CRISTAL ADMIRAL RESORT. Bardzo dziękuję za te opinie , dzięki wam NIESPIEPSZYLIŚY SOBIE WAKACJI. Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomsomk Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 17:22 JEST PANI W BŁĘDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomsomk Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:10 Witam wszystkich ktorzy wyjeżdzaja do tego hotelu.Wróciłem wczoraj i ja osobiście jak i moja rodzina jesteśmy zachwyceni..napisze wszystko po kolei, Byliśmy a biura GTI , Na lotnisku wszystko ok.dojazd do hoyelu około 1,5 h ale przyjemnie sie jedzie.Powitanie w recepcji bardzo dobre, hotel ładny,pokoje czyste pachnace i zadbane,wszystko nowe,hole czyste.staraja sie jak mogą.Codziennie sprzątane pokoje,wymieniane ręczniki,co drugi dzien pościel,na wyposażeniu pokoju jest telewizor lcd,tylko brak polskich programów,ale nie po to tam jedziemy.Lodówka na początek uzupełniona w napoje typu fanta,cola itp,potem tylko woda,ale jest tego pod dostatkiem w barach.Łazienki ładne i czyste. KUCHNIA-jedzenie międzynarodowe każdy znajdzie coś dla siebie.ładnie podane,smaczne i bardzo duży wybór,codziennie coś innego,fakt obrusy czasami są brudne,ale jesli ktoś przychodzi na posiłek pod koniec to normalne że narzeka,jest mnóstwo dzieci,którzy jedza przy stołach.ale ogólnie obsługa miła i szybko sprzatna i nakryją.i nie ma wcale tłoku. LOBBY-czynne jest 24h, jest tam wi-fi i można korzystać z internetu,oczywiście swój laptop,sieć admin hasło 12345678,mozna napic sie kawy,herbaty,alkoholi lokalnych oraz importowanych typu martini,wódka stock itp. BASENY- jest jeden wielki basen a także kilka małych i brodzik dla dzieci małych z malutkimi zjeżdzalniami ,codziennie sa sprzatane wieczorem baseny, jest 5 zjężdzalni wielkich, tylko moja taka dobra rada,nikt tego nie nadzoruje i trzeba uważac na dzieci bo głebokośc basenu na zjeżdzalni to 155cm,chodzi mi o to że pływaja dzieci w kółkach tam gdzie nie powinni jak ktoś zjeżdża,ale to wina rodziców,leżaki na basenach rezerwowałem sobie wieczorem,wystarczy położyć recznik na leżaki i nawet jak wstaniesz o 12 to nikt ci tego nie zwali i masz miejsce bez problemu...dlatego rezerwujcie wiecorem,przy basenach bar mc kahya, sa tam kurczaki takie jak kfc,pizza,spagetti,hamburgery,sałatki,pieka takie dobre placki..miła obsługa, a takze bar oczywiście z alkoholami i napojami,szybko sprawnie. ANIMACJE-prowadzone przez zespół animatorów,ale nie w jezyku polskim,angielski i francuski,rosyjski..w dzień zabawy i zawody dla wszystkich,w basenie albo na trawie,a wieczorem w amfiteatrze,mi sie podobały, czasem boki zrywasz,przy wspólnej zabawie,dyskoteki są codziennie,ale h...nia,muzyka ok tylko jest tam około 10 osób. PLAŻA-kamienista,głęboko jest już metr od brzegu,na plaży bar,to samo co w mc kahya do jedzenia,ale z alkoholi tylko piwo i oczywiście napoje,a także pyszny AIRAN,dobry na kacola.Na plaży atrakcje płatne,banan paralotnia,skutery wodne itp.drogo nie jest...jakieś 200 metrów w zdłóż plaży jest pomost,można ponurkować,tylko nie skaczcie na główke,bo sa tam skały głębiej.przejście na plażę tunelem..ale ok. ZAKUPY-obok hotelu jest mały bazar,ale zanim pójdziecie sobie coś kupić,sprawdzcie ceny w hotelowych sklepikach,moze być tanio...jak równiez możecie pojechać sobie do centrum Alanji, busiki obok hotelu koszt 2,5 lira za osobę taksówka 20 euro. DLA PAŃ- jest spa,jak przyjedziecie to będą wam proponować te ich masaże za 35 euro, ale biuro GTI na taka wycieczke na cały dzień z atrakcjami i zwiedzanie,i w tym jest tez ten masaż to kosztuje 40 euro..całośc masaż i wycieczka.także lepiej zobaczyć przy okazji riwiere .turecką.w razie pytan tomsomk@wp.pl, pomoge..wrzyciłem film na you tube,nadesłany przez dyziek23..później wrzuce więcej w miare czasu,ogólnie polecam,ja sie nie rozczarowałem a tez przed wyjazdem zaglądałem tu i czytałem,moge przesłać fotki na maila jak ktoś chce.A jeszcze jedno do pani alicja 3140,niech pani nie pisze bzdur i nie wprowadza ludzi w nerwy, przypadkiem słyszałem przy recepcji pani rozmowe z rezydentem to tez bym pania olał za te słowa...pani sama ma problem ze soba...a wode to dostaje sie na maxa gdzie sie tylko chce w małych butelkach...a co do incydentu na disco to trzeba było byc a nie słuchać plotek. POZDRAWIAM WSZYSTKICH I UDANYCH WAKACJI...DLA MNIE I RODZINY BYŁY JAK NAJBARDZIEJ UDANE....JESZCZE JEDNO..ZAMKNIJCIE WALIZKI PRZED ODLOTEM DO TURCJI NA MAŁE KŁÓDECZKI...BO PODOBNO KRADNĄ W TURCJI NA PRZYLOTACH....BIURO GTI DBA 24H O SWOICH KLIENTÓW....NAPRAWDE WSZYSTKO CO NAPISAŁEM TO SZCZERA PRAWDA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukrecja Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 12.07.12, 19:15 Byłam w hotelu w tym samym terminie co pani Alicja, mam całkiem inne wrazenia. Hotel bardzo ładny, czysty. Woda w butelkach zawsze bya w każdym bufecie. Kolacja była od 19 do 22 jak ktos chciał tłoku to przychodził na 19 a od 20 spokojnie mozna było zjeśc, wolne stoliki, serwetki zmieniane jak tylko były poplamione.. jedenie przepyszne, jak jezde co roku na wakacje /tez hotele 5*/ nigdy w takich ilosciach i takie urozmaicone nie były posiłki. Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu. Nalezy tylko zawsze przeliczac pieniadze jakie sie zostawia w pokoju czy sejfie. Moze się zdarzyc że ubędzie pare Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 12.07.12, 20:25 Hotelik rewelacja!. Byłem z Mamą od 27 czerwca do 11 lipca. Nigdy nie byłem w takich luksusach, za taką cenę!. Wzięliśmy póki była promocja, bo w takiej cenie na prawdę nie ma nic lepszego. Ale no właśnie, promocja...przez to zjechało się dużo chołoty z Polski. Dwie tęgie, typowe dresiary, które po zwróceniu uwagi w windzie bezczelnie się śmiały (pewnie pierwszy raz za granicą), oraz wielu awanturników. Mimo wszystko znaleźliśmy towarzystwo na poziomie. Basen po prostu mega długi, chociaż nie ma tej "odnogi" w bok, co widnieje na projekcie. Prosiłem o zmieżenie, tak z czystej ciekawości :P, wyszło im około 65 metrów, czyli dłuższy niż olimpijski. Mnie wydawało się wręcz że nawet ponad 70 ma. Jest gdzie pływać. Plaża?. No cóż, taka sobie, nie ma piasku (jedynie trochę dalej od plaży, na dnie morza), ale żwirek do przeżycia. Leżaki i parasole za darmo. Na basenie również, chociaż często brakowało leżaków, trzeba było wcześniej zakrywać ręcznikiem. Mimo wszystko inni kradli parasole i nie było cienia i tak w kółko :P. Później przywiązywaliśmy do parasola cokolwiek naszego, wtedy nie kradli. Wielką wadą jest też to, że poza recepcją nikt nie zna angielskiego...prawie w ogóle. Ciężko się dogadać, na szczęście Mama potrafi rozwiązywać problem na migi :p. Restauracja?. Nie którzy narzekają na brak miejsc, bo nie myślą. Polacy rzucają się od razu o 19 i zajmują wszystko co się da, My przychodziliśmy o 19.30, było wszystko to samo, a ponad połowe wolnych miejsc i zero kolejek. Jedzenie wyśmienite. Pełno i różnorodne. Wszędzie z resztą,fast food przy barze, przy plaży kurczaczki, hamburgery, frytki, zapiekanki, pizza...przytyłem trochę, mimo tego że za każdym wejściem do basenu robiłem z 10 długości :P. Windy, właśnie, okropność. Często stawały, psuły się, w środku było duszno. Działają w trochę dziwnym systemie, prawie na każdym piętrze się zatrzymywały, więc podróż na dół trochę trwała...czasem wybierałem więc schody. Spa, masaże...to wszystko nie jest za darmo!. Ten darmowy hammam czy co tam, to po prostu położenie się na trochę ciepłej wodzie i...tyle. Siłownia świetna!. Pełno sprzętu, często wręcz pusta, więc mieliśmy całą dla siebie. Alkoholu też było dużo, chociaż z drinkami samemu w Polsce trzeba się zapoznać, bo to jedyny hotel, w którym samemu się prosi co ma być z czym...po nazwach nie kojarzą. Z wycieczek, byliśmy na jeep safari (niesamowita sprawa!), oraz na shoppingu, darmowym (grecos), jednak nie polecam. Co sklep to skóry i biżuteria, 10 razy droższe niż w Polsce, a często wręcz badziewne (plastikowe paski, itp.). W dodatku latają za Tobą żebyś koniecznie kupił...no cóż, Turcja. Co do biura, Pani Weronika z Grecosa bardzo miła, po jej interwencji co dziennie przynoszono nam papier, mydełka, uzupełniano wode i inne, wcześniej tego nie mieliśmy niestety. Uwaga na sejfy, tego nie udało się Pani rozwiązać, niestety zmieniono nam pin i ukradziono 50 euro. Dla kogoś może nie dużo, ale jednak. Podbierają "mało", żeby nikt nie zauważył. Mama pracuje w banku, więc zawsze skrupulatnie wszystko podlicza i zapisuje. Mimo wszystkich złych przygód, polecamy hotel bo jest nowy, więc "błędy" wybaczalne. Po prostu rewelacja!. Ps.: Na holidaycheck napisałem to samo, nie chciało mi się skracać ani przepisywać dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3140 Re: Kahya Resort Aqua & Spa 12.07.12, 21:44 Widzę, że biura, które sprzedają ten hotel wkroczyły z dobrymi opiniami:-) No cóż jak ktoś nie był wcześniej w lepszym hotelu to i ten był wyśmienity:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 13.07.12, 11:35 Nigdy tak głupiej baby nie spotkałem jak Ty, haha;p. Wykluczasz siebie sama...najpierw piszesz że opinie piszą biura, a później wtrącasz " No cóż jak ktoś nie był wcześniej w lepszym hotelu to i ten był wyśmienity:-) ". To w końcu jak?. Z biura jestem czy nie byłem w lepszym hotelu?. Owszem, nie byłem, bo ostatnio byłem ciągle w Egipcie w 5 gwiazdkowych i raz na gran canarii w 4.5, ale żaden nie był równy temu w Turcji. Podrożeje, będzie mniej chołoty. I oby mniej marud rakich jak Ty koleżanko, które nie umią sobie z niczym poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3140 Re: Kahya Resort Aqua & Spa 12.07.12, 21:38 Chyba nie w tym hotelu bo kolacja była od 19 do 21, a pieniądze nie giną bo można zostawić w sejfie w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 13.07.12, 11:24 Pani Alicja kiepsko czyta, napisałem wyraźnie że zmienili nam pin i Z SEJFU ukradli 50 euro. Tak poza tym świetny hotel, jeszcze raz polecam!. Na kolacji nie ma nigdy tłoku, chyba że o 19 jak głodne polaczki przychodzą jeść. Po 19.20 robi się dużo wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 13.07.12, 11:47 A tak z ciekawości, niech Pani się pokaże, jakieś zdjęcie, może poznam, mijaliśmy się?. Zobaczę co to za bufonowata kobieta :D. Prowiant na tych kilka godzinek haha...sama sobie nie umiała wziąć z restauracji?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfff Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: 85.255.232.* 09.04.14, 02:11 A tobie rezydent wera dupy dala co tak bronisz 69 podbno lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 00:56 Pozdrawiam, nie wiem kiedy wróciliście z pobytu ale ja też myślę, że pani Alicja 3140 wypisuje pie...ty. Przecież tam nawet w nocy była czynna kuchnia i każdy kto chciał mógł zabierać ile uniósł. Droga na lotnisko to tylko 1,5 godziny więc nie myślę aby było potrzebne ekstra wyprowiantowanie. Co do dyskoteki też byłem z żona parę razy i nie wiem jakie okoliczności były tego zajścia ale było mi głupio jak kilku Polaków pijanych owiniętych polskimi flagami chodziło po korytażach późnym wieczorem i wydzierali się "Polska - biało czerwoni". Natomiast wszędzie gdzie były płytki gresowe były wyrażne ostrzeżenia o śliskiej podłodze (niestety nie po polsku) to może stąd problem tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti XYZ Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 10:02 W 100% potwierdzam to co pisał mój przedmówca - włąsnie wróciłam z tego hotelu pobyt 111-18.07.2012 i nie dam złego słowa powiedzieć. Ładne baseny, licze ślizgawki, kuchnia - kilkadziediesiąt stanowiska z różnorodnymi potrawami nie-do-przejedzenia, wszystko świeżutkie i codziennie w takim wyborze, że naprawdę nikomu sie nie znudzi. Jedynym slabszym puntem jest lokallizacja hotelu-kompletnie nie ma co zwiedzić obok, bo obok są szklarnie, fabryka betonu i droga i brak w nim bankomatu czy kantoru. Ale latwy dojad do Antalyi (przystanek przed hotelem) niwluje tę niedogodność. Ktoś pisał jakieś bzdury o braku wody - w tym hotelu wodę min lub żródl butelokowaną dostaje się na na każdym kroku, tak że zrzgewkami można brać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti XYZ Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 10:08 Acha, wielka pochwała również dla biura GTI - opanowali riwierę i pełno ich wszędzie, także ciągle jeździe się busami i autobusami oznakowanymi GTI lub KaiTur. Czowiek czuje, że biuro zaraz nie zniknie z rynku;-) Jedyne czego nie kumam to rezydencji - w cenie hotlu mieliśmy wycieczkę Antalya City za free-of-charge i chyba zadaniem rezydenta było przekonanie nas że nie warto na nią jechać;-);-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 00:42 Jestem bardzo zaskoczony tym co piszesz o Pani Weronice Stor. Wróciłem z tego hotelu 4 lipca i tak naprawdę z tą dziewczyną miałem kilka razy kontakt ponieważ też miałem problemy z obsługa w hotelu ale ona bardzo się starała, była wręcz na każdy gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 13.07.12, 11:26 Co do Pani Weronikii, super dziewczyna!. Co się da to załatwia, wiadomo, nikt nie jest cudotwórcą. Szkoda mi jej tylko, że miała takie problemy z żałośnie zachowującymi się polakami. Wstyd!. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3140 Re: Kahya Resort Aqua & Spa 13.07.12, 16:34 Ha ha ha brawo biuro Grecos brońcie się dobrze wam idzie:-) A może to sama Pani Weronika o sobie tak pisze:-) bo przecież to jej w Turcji pierwszy sezon. No tak polaczki pierwszy raz w hotelu 5 gwiazkowym to i się podobało nawet jak nie było klimy w restauracji hi hi hi! Skandal ludzie o czym wy piszecie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 13.07.12, 17:21 Faktycznie, raz nie było klimy, ale tak to cały czas była, kobieto, pokaż się :P Faktycznie też, jestem Panią Weroniką, tylko zmieniłem płeć na chwile xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsomk Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 17:59 Rafał, pani alicja3140 to blondynka z włosami do ramion,akurat gdy rozmawiała to znaczy krzyczała w dniu 10.07.2012 około 20-21 przy budkach przy wejściu do recepcji,ze swojej komórki.Paliłem akurat fajka na zewnątrz z kolegą,potem wróciliśmy do lobby, ona też i siedziała pierwszy stolik od baru z takim kolesiemi i jeszcze komentowała, kolega zażartował że jak by miał taką kobietę to bym ją tu zostawił....hi hi.No oczywiście niech pani Ala się nie obraża,ale niepotrzebny ten stek bzdur na temat hotelu...Zobaczcie mój opis z dnia 12.07.2012 18 10 Tomsomk...ja napisałem szczerą prawdę...ludzie jedżcie i wrócicie szczesliwi...tytlko jedno mnie zastanawia że pani ala pisze ze była 2 tyg...a była biała jak mąka, ja byłem 7 dni i zjarałem się na piękny brąz nie rzucając się na słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsomk Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 18:08 Aha jeszcze jedno ważne chodzi o powrót...pani rezydent powie że dzień przed odlotem jest lista w gablocie GTI..i trzeba sprawdzić godzinę odlotu i godzinę zbiórki...ale ta lista jak jej nie będzie w gablocie po 17 ich czasu to sprawdzcie w segregatorach GTI...my czekaliśmy na jedną rodzinę bo jak nie ma listy to oni nie przyszli a potem o 4 rano w biegu sie pakowali..i zgłoście do recepcji dzień wcześniej że wracacie do domu..nazwisko i nr pokoju i godzine zbiórki a dostaniecie paczki z żywnością na drogę..nawet spore, ale można na kolacji sobie wziążc do pokoju tyle jedzenia ile chcesz(nikt ci uwagi nie zwróci) i zrobić sobie miskę samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 23:22 Jaeteś fajny gość, ja wróciłem z Turcji 4 lipca więc zahaczyliśmy w hotelu o siebie. Szkoda że jakaś Alicja...., której wszystko nie pasowało wypisuje głupotu o hotelu, moja znajoma twierdzi, że to syndrom "niedopchnięcia". Ciekaw jestem ile Pani Alicja ma lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karta Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.31.4.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.07.12, 23:27 Pobyt rodzinny 2 tyg z GTI .hotel nowy nawet oki ale stały brak prądu ,klimatyzacji i wind mocno dał się nam we znaki. O rezydentach nie wspomnę bo kiedy na cito potrzebny był lekarz byli poza zasięgiem ...nie wspomnę już nawet o tym ze o terminie wylotu dowiedziałem się na 2 godz. Przed transferem na lotnisko ...masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 23:15 Jaest Pani beszczelna, proszę podać jakiś namiar, adres lub inne dane bo mam zamiar powiadomić boiuro Grecos i prokuraturę o popełnieniu przez Panią przestępstwa publikacji nieprawdziwych danych ze szkodą dla Grecos oraz oszczerstwa wobec Pani Weroniki Stor. Ciekaw jestem czy starczy Pani odwagi. Głupoty pod przykrywką jakiegość alicja.... każdy wariat może wypisywać/ Pozdrawiam Panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 14.07.12, 23:56 Ja powtórzę jeszcze raz, hotel super!. Wiadomo, nie ma hoteli gdzie wszystko jest idealne, szczególnie że to nowy hotel. Mimo wszystko nie wiem jak można tak narzekać...ja chodziłem często w niebieskiej koszulce speedo, albo czarnej salomon, czy na ramiączkach xd. Nie słyszałem żeby aż tak ktoś marudził, chociaż te dwie gó...ary Polki które spotkałem, były nieźle przytrzymane :D. Mam nadzieję że w przyszłości mnie będzie stać, to wybiorę się tam za naście lat żeby powspominać, bo na prawde rewelacja!. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3140 Re: Kahya Resort Aqua & Spa 15.07.12, 09:25 Ha ha ha no proszę i tu pokazał Pan Panie Jarku swoją inteligencję. Proszę pisać do Grecosa, nawet do samego najwyższego. A do Pana wiadomości to na Panią Weronikę Stor już napisałam skargę do biura i już wysłałam. A Panu nie muszę podawać danych kontaktowych. Proszę spędzać zawsze wakacje, ferie zimowe w hotelach ekskluzywnych to wtedy będzie Pan miał porównanie jak hotel powinien funkcjonować:-) Pana zachowanie świadczy o tym, że to pierwszy pobyt w takim hotelu i ja to rozumiem, że nie ma Pan porównania:-) Życzę pobytu w lepszych hotelach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 15.07.12, 00:35 Witam wszystkich. Jakże się miło i swojsko na forum zrobiło. Na szczęście w tzw. realu ludzie są znacznie bardziej mili (a może to ja takich spotykam...) Ponieważ założyłem wątek, to wypada po powrocie coś skrobnąć. Są wszak jeszcze Ci, przed którymi urlop. Pobyt 27.06 - 11.07. Biuro GTI. Rodzina 2+2. Pokój FAM2 Generalnie jestem zadowolony z pobytu. Hotel nie jest położony szczególnie atrakcyjnie, ale bliskość morza jest niekwestionowanym atutem. Plaża piaskowo-żwirkowa, zaniedbana higienicznie, choć nie tragiczna spotkałem ludzi, którzy programowo woleli spędzać czas na plaży, ze względu na mniejszy tłok i spokojniejszą atmosferę (tym bardziej, że na plaży działa bar z napojami i przekąskami. Są leżaki i parasole (wbijane w piach - samoobsługa!). Rzeczywiście, duże znaczenie ma fakt, po której stronie jest pokój. Jak wielokrotnie wspominano orientacja hotelu jest taka, że połowa pokoi wychodzi na zachód - bardzo fajny widok, połowa zaś na wschód - osławione szklarnie i meczet. Z planu p/poż na drzwiach pokoju zorientowałem się, że na zachód wychodzą pokoje rodzinne, dwuosobowe, stąd zapewne jedna z opinii, że za lepszy widon trzeba dopłacić. Po prostu zmienia się pokój na większy. Hotel jest generalnie czysty, bo nowy (nasz pokój wręcz pachniał świeżością charakterystyczną dla nowych mebli). Nie ma co jednak ukrywać, że w bieżącej eksploatacji obsługa hotelu ma jednak problemy z czystością - a to niedostatecznie często zmieniane obrusy, a to leżaki upaćkane lodami - nie zdarzyło mi się jednak, by po zwróceniu uwagi odmówiono mi posprzątania (leżak umyłem sobie sam - mnie NAPRAWDĘ nie dotyka paraliż nawet w pięciu gwiazdkach ;-). Ogólnie można odnieść wrażenie, że infrastruktura restauracyjno-leżakowo-parasolowa oraz ilość personelu jest zbyt mała do tak dużego hotelu. W pierszym tygodniu naszego pobytu, gdy obłożenie było niepełne, tych mankamentów ogólnie nie było. Sprawa rezerwacji leżaków o wczesnych godzinach rannych jest bolączką powszechną i niekoniecznie zależy od gwiazdek, Jest to raczej samonakręcające się cwaniactwo (choć gdyby basen był dwa razy większy, a leżaków i parasoli dwa razy więcej, to problem by zniknął, choć zapewne nie do końca, bo zawsze znajdą cię wojownicy walczący o 7.00 o upragnione mniejsca). I jak wszędzie na świecie są dwie nacje, które przodują w tym ręcznikowo-leżakowym szaleństwie. To Niemcy (No1) i Holendrzy - my to przy tamtych jesteśmy Pan Pikuś! Za to woda w basenie - krystaliczna. O mnogości i jakości jedzenia powiedziano wiele - zaprawdę trzeba być strasznym malkontentem, by nie cieszyć się kuchnią tego hotelu. Natomiast kelnerzy - różni. Młodzi trochę zadziorni, ci starci poprawnie lub bardzo dobrzy. Oczywiście zawsze można się czepiać, że coś było za późno, lub za wcześnie, albo nie tak. Pamiętajmy jednaj, że mówimy o wyjeździe średnio-budżetowym. Mnie nic z pokoju nie zginęło, nawet nie pomyślałem o tym. Oczywiście paszporty, karty i większą gotówkę chowałem w sejfie, jednak zdarzyło mi się, że pozostawiłem w kilku miejscach drobne kwoty (kilka euro, 10-20 lirów) i zdezorientowane sprzątaczki nie wzięły nic. Potem już pilnowałem, by bakszysz zostawiać w sposób jednoznaczny. O internecie już pisano. Ja dodam, że oprócz godzin wieczornych (20-23) w moim pokoju na trzecim piętrze net śmigał, aż miło! Rzeczywiście trzeba ustawić sztywne IP - ktoś już na forum podawał te cyferki. Wycieczki fakultatywne (Pamukkale, Kapadocja i Delfinarium) kupowaliśmy w lokalnym biurze AlanyaOnline - naprawdę polecam (choć nie obyło się bez drobnych wpadek). A w ogóle wszystkim wyjeżdżającym radzę przestawić się w tryb wakacyjny i wrzucić na luz :-) Może wtedy mniej będzie takich komentarzy, jakie pewnego poranka usłyszałem na plaży. Otóż z wody wyszedł młodzieniec, którego złoty łańcuch dorównywał tatuażom i do swej partnerki - tipsiary wyraził podziw dla Morza Śródziemnego czystą polszczyzną: "O k..wa, jakie słone, ja pie..olę!" ;-))) Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 16.07.12, 20:55 Witam. W pełni się zgadzam z Pawłem. Ja jeszcze nie wróciłem do kraju. Z newsów to: sieć się nazywa KahyaResort login to nr pokoju a hasło to nr paszportu. Sorki Paweł ,że nie było nam dane spotkać się tu na miejscu:( Ale wiesz,że my dosyć aktywnie spędzaliśmy tu czas. Ludzi tu coraz więcej i coraz goręcej niestety:) Właśnie włączmy w pokoju klimę na maxa ,żeby przeżyć jakoś szok termiczny w Polsce. Też chętnie odpowiem na wszystkie Wasze pytania związane z tym hotelem i jego okolicami. Nie jest źle ,można tu całkiem nieźle spędzić urlop,chociaż kilka rzeczy wymaga dopracowania. Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aartikoo Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.icpnet.pl 16.07.12, 23:00 Witam wszystkich! Dużo tego na forum ale konkretów mało!!! Ja się wybieram z grecos holiday od 25.07.2012 Nie spotkałem na forum ludzi co mają z pobytu w tym hotelu filmików i fotek. Ci co narzekają najprawdopodobniej nigdy nie byli na takich wakacjach. Ja trzy lata temu byłem na wakacjach w Turcji w niedaleko położonym hotelu Santana Club. Po rezerwacji zacząłem czytać opinie na temat biura podróży i tego hotelu. Szok przeżyłem!!! Miałem nawet ochotę zrezygnować z wakacji. Po namowach właściciela biura podróży polecieliśmy tam. Było super i zgodnie z opisem! Skąd się biorą takie opinie nie wiem. Prawdopodobnie piszą je ludzie, którzy nie mają pojęcia jak wyglądają wczasy i którzy nigdy nie byli na takich wczasach. Wszyscy co odwiedzili Kahya hotel proszę o opinie o foto i filmiki jak jest naprawdę a nie o wypisywanie głupot na necie. Pozdrawiam Artur. Jak ktoś tam był i ma jakiś fajny film lub foto to proszę na adres aartikoo@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 08:54 www.youtube.com/watch?v=AZ3oSolMz7c&feature=channel&list=UL Tu dzięki uprzejmości Pana "dyziek" można obejrzeć filmiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.aster.pl 17.07.12, 16:34 Ja z konkretów mogę wymienić, że basen ma 64,5 metra, nigdzie nie pisali o tym w ofercie, byłem tak ciekawy że zmierzyli :D. Wydawało mi się nawet że 75... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsomk Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 12:54 Cześc. Zobacz mój opis z dnia 12.07.2012 tomsomk, byłem widziałem i jestem szczęśliwy...wrzuciłem filmy na you tube, użytkownik dyziek23.Pozdro.i miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 17.07.12, 01:02 W Polsce rzeczywiście upał zelżał :-( Dlatego zazdroszczę Ci, że jeszcze w ciepełku siedzisz. Co do naszego spotkania - cóż, to tylko dowód, że ani Wy, ani my nie nudziliśmy się w Turcji. Tylko moja żona, gdy coś powiem o wadach kobiet, nabija się ze mnie: "taaak, a dwóch facetów w jednym hotelu się spotkać nie umiało ;-))) Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekgofi Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 23:44 Cześć. Dzięki za dotychczasowe informacje. Ja wybieram się do Kahya w połowie sierpnia z GTI, także Wasze wpisy uspokoiły mnie. Proszę o jeszcze kilka informacji od osób, które wróciły. Czy możecie potwierdzić, że wszystkie pokoje rodzinne wychodzą na tą lepszą stronę (zachodnia)? Jeśli chodzi o laptopa, to chyba nie ma żadnych problemów, gdy jest w bagażu podręcznym? Pisaliście o zakupach, które są podobno najkorzystniejsze na bazarku przy hotelu. Może ktoś z Was kupował kurtkę skórzaną i czy faktycznie najlepiej na bazarku? Jak już jestem przy zakupach, to jeszcze kwestia lotniska w Antalii. Czy w sklepie wolnocłowym mogę płacić lirami i czy są tam różne artykuły, jak np. skóry? Nie jestem zbyt doświadczonym turystą i te informacje będą dla mnie istotne. Czy ktoś z odwiedzających forum wybiera się do Kahya.. w drugiej połowie sierpnia, najlepiej z dzieciakami? Mój syn 16, a córka 9, miło by było kogoś tam już znać. Pozdrawiam, Jarekgofi Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 25.07.12, 11:36 Gość portalu: jarekgofi napisał(a): > Cześć. > Czy możecie potwierdzić, że wszystkie pokoje rodzinne wych > odzą na tą lepszą stronę (zachodnia)? Tak wynikało z planu ewakuacji pożarowej umieszczonego w pokoju. Czy wszystkie - tego nie jestem pewien. Zaglądałem do kilku pokoi po stronie wschodniej - były mniejsze - pojedyncze. > Jeśli chodzi o laptopa, to chyba nie ma ż > adnych problemów, gdy jest w bagażu podręcznym? Żadnych problemów. > Pisaliście o zakupach, które są > podobno najkorzystniejsze na bazarku przy hotelu. Może ktoś z Was kupował kurt > kę skórzaną i czy faktycznie najlepiej na bazarku? Tam kurtek nie ma - to tylko kilka małych sklepików. Przy okazji - w hotelu jest sklep z wyrobami skórzanymi. Ceny oczywiście koszmarne, ale miły sprzedawca widząc, że mojej Żonie zaświeciły się oczy do jednego płaszczyka od razu zastrzegł, że są to ceny hotelowe i zaproponował zakupy w jego sklepie "na mieście" - podając przykładowe ceny tak 4-krotnie niższe. Ostatecznie do transakcji nie doszło. > Jak już jestem przy zakupach > , to jeszcze kwestia lotniska w Antalii. Czy w sklepie wolnocłowym mogę płacić > lirami i czy są tam różne artykuły, jak np. skóry? TRY (lira turecka) wciąż jest obowiązującym środkiem płatniczym na terenie Republiki Tureckiej ;-) Tak, oczywiście można płacić lirami, a także dolarami, euro etc. Skór nie widziałem - głownie kosmetyki, alkohol (droższy niż na lotnisku Chopina), słodycze, pamiątki. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekgofi Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 22:30 Dzięki za info. Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Do jarekgofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 22:49 Cześć, my lecimy 11 sierpnia. Będziemy do 20-go. Nasza córka ma 9 lat. Syna też mamy , ale młody ma 7 lat...:) Lecimy z niemieckiego GTI. Pozdrawiam, Anka Może jeszcze ktoś z dziećmi...? Odpowiedz Link Zgłoś
zbys70 Re: Do jarekgofi 31.07.12, 22:14 Witam. Lecimy 11.08. z W-awy z GTI na 2 tygodnie. Rodzina 2+2 (dziewczynki 15 lat i 10). Do zobaczenia na miejscu. Pozdrawiam, Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekgofi Do Zbyszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 08:55 Witaj. Z tego co piszesz wynika, że Wasz drugi tydzień pobytu zazębia się z naszym pierwszym. Może faktycznie będzie okazja do spotkania, tym bardziej, że dzieciaki w podobnym wieku. Ponieważ lecimy też z GTI ( z Katowic) proszę Cię o informacje: czy mieliście opóźnienia przy wylocie, jakie pokoje i czy działa internet? Dla naszego syna internet jest dużym plusem hotelu. Chyba lecicie jutro, także życzę spokojnego lotu i fajnych wakacji w Kahya. Jeżeli będziesz miał możliwość odpisania, to proszę o pamięć. Pozdrowienia, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Do jarekgofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 20:32 My przylatujemy 15.08 wieczorem, i mam nadzieje ze dzieciaki beda mialy mile towarzystwo ( dorosli tez:-) ) Nasze dzieciaki sy. 6 i corka 8 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbys70 Re: Kahya Resort Aqua & Spa 31.07.12, 22:09 Witam, My wybieramy się 11.08.2012 z W-wy. Rodzina 2+2 (dziewczynki 15 i 10 lat) Pozdr, Zbys70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Do paolo.s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 19:06 Witam. Bardzo proszę o relację z wycieczek fakultatywnych na amazul@interia.pl Konkretnie chciałabym wiedzieć: - Jakie to były odłegłości od hotelu do tych atrakcji (Pamukkale, Kapadocja , Delfinarium) ? - Czy to były wyjazdy zorganizowane? czy na własną rękę? - Jaki koszt tych wyjazdów? - Co konkretnie zwiedziłeś? - Czy miełeś przewodnika? - Czy w tych miejscowościach była możliwość zrobienia zakupów ? np. ubrania, pamiątki itp. Pewnie było bardzo gooorąco? Czy atrakcje rekompensują przebywanie w tych temperaturach? Jeśli znajdziesz chwilkę to napisz proszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Do paolo.s 17.07.12, 21:10 Wprawdzie to pytanie do Pawła,ale wtrącę swoje "trzy grosze" Wycieczki dzielą się na te krótsze dookoła Alanyi, ale też właściwie całodniowe,bo wyjeżdżasz o 8-30 do max 9-30 ,a wracasz po 17 i te długie bo 1 lub dwu dniowe. Większość biur w ramach swoich programów oferuje shopping tour,z możliwością zakupów skór,złota,odzieży. Tyle tylko,że narzucają zakupy w określonych sklepach. Takie zakupy równie dobrze zrobisz sama wsiadając do autobusików ,które kursują non stop w kierunku Alanyi i z powrotem. Co do temperatur to im wyżej w góry to jest przyjemniej, tyle,że ja będąc następnym razem w tym rejonie na pewno wybrałbym ofertę 7+7 i w innym terminie. Czy warto? Zdecydowanie tak!!! Ale te upały są bardzo męczące. I jeszcze jedno odnośnie zwiedzania . Nie tylko cena decyduje o ich jakości, trzeba dokładnie sprawdzić i porównać programy teoretycznie tych samych wycieczek. W niektórych wypadkach Lena,w innych nawet biuro podróży lub miejscowy (ale polski) organizator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsomk Re: Do Anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 13:06 Witam...podaj emaila wysle ci skan programu wycieczek z cennikiem...a zakupy zrób przy hotelu na bazarku, w Alani drogo , ALE ŁADNE WIDOKI PODCZAS JAZDY BUSIKIEM.KOSZT 2.5 LT W JEDNĄ STRONĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Do paolo.s 18.07.12, 14:02 Witam. Jak już pisałem, wycieczki wykupiłem w firmie Alanya Online. Zdecydowałem się na nią już w Polsce - przekonały mnie opinie, rzetelna informacja na stronie www, oraz blog właścicielki biura. Rezerwacja - standardowa: sms z podaniem hotelu i numeru pokoju im prawie natychmiastowy zwrotny telefon od pani Agaty. Spokojnie wypytałem Ją o wszystkie szczegóły, dała mi też kilka rad dotyczących zwiedzania Alanyi (na własną rękę). Ustaliliśmy, że płatność będzie u przewodników wycieczki. Ceny dokładnie jak na stronie www biura, dostaliśmy rabat na delfinarium (20%, jeśli dobrze pamiętam). Zgodnie ze staropolskim zwyczajem najpierw narzekanie na drobne wpadki (choć było ich niewiele) ;-))) 1. Wbrew zapewnieniom ze strony internetowej busy, którymi jeździliśmy wcale nie są takie nowe ("rocznik 2010, 2011") i niektóre fotele nie przesuwały się w bok (a wierzcie, te kilka centymetrów luzu po 400 kilometrach ROBI różnicę!). Do Pamukkale bus był wręcz niewygodny, fotele bardzo wąskie. Klimatyzacja sprawna. Przeżyliśmy... ;-) 2. Z Kapadocji nie zdążyliśmy na kolację - byliśmy wprawdzie jednym z ostatnich hoteli na trasie rozwożenia turystów, ale spóźniliśmy się prawie pół godziny, a wiecie jakie są zasady w tych hotelach. I tu niespodziewanka: gdy już myśleliśmy, że przyjdzie nam czekać na tzw. późną kolacje (23-24), która nb. nie powalała ani jakością, ani wyborem, jeden z naszych ulubionych kelnerów widząc nasz kłopot nakrył nam stół i powiedział, że w kuchni zawsze jest coś do jedzenia. Po chwili podał nam po ogromnej porcji różnych rozmaitości. Natomiast czwórce Niemców, którzy pojawili się sóźnienie minutę po nas oświadczyła twardo: it`s too late, I`m sorry! Mina sąsiadów zza Odry - bezcenna! (taki drobny szowinizm - nie mogłem się powstrzymac, wybaczcie ;-))) Wracają do wycieczki - pani Agata tłumaczyła mi się na GG, że to pierwszy raz mieli taką wpadkę ze spóźnieniem i że to wina kierowcy (faktycznie - jeden z nich wlół się niemiłosiernie) 3. Hotel w Kapadocji - mocno średniawy, ale to jedna noc, poza tym najpierw poszliśmy "w miasto", potem oglądaliśmy finał EURO 2012. Zresztą na tle Kahya Resort bardzo wiele hoteli wypada średniawo... 4. W drodze powrotnej z Pamukkale na parkingu nasz bus złapał gumę - naprawa trwała co najmniej 15 minut. Oczywiście jest to wina pani Agaty, cały wyjazd zmarnowany, proszę zwracać pieniądze, odszkodowanie i do Strasburga napiszę!!! ZARTUJĘ, OCZYWIŚCIE ;-))) I tych wpadek to było na tyle. Teraz laurka. Wycieczki były naprawdę świetne. Cały plan wycieczek został zrealizowany, generalnie bardzo punktualnie (oprócz wpadki z kolacją j.w.). FANTASTYCZNE Przewodniczki! Imion nie pamiętam, ale szczególnie do Kapadocji mieliśmy wspaniałą Panią, miłą, uczynną i kompetentną (sam zresztą od kilku lat mieszka w Kapadocji). W ciągu tych dwóch dni zaprezentowała nam kompletny wykład o Turcji - począwszy od geografii, przez historię, język, zwyczaje, kuchnię i ciekawostki. Ja byłem Kapadocją zauroczony - czułem się tam wspaniale, suchy, chłodniejszy klimat (rano tak ze 12 stopni - polary wskazane!). Buty jakiekolwiek, nie chodzi się dużych odległości. Trasa - tak z 550 km. w jedną stronę! Oczywiście jest dosyć czasu na zakupy pamiątek. BTW: po drodze pojedziecie do sklepu ze słodyczami i przyprawami - wejdźcie, napijcie się pysznej herbatki i podziękujcie - prawie wszystko wiele rzeczy kupicie tanie w "samie" przy hotelu. Z drugiej strony sumak (taka przyprawa do sałatek z cebulą) w torebce w slepie to nie to samo, co ważony z jutowego wora przez grubego Turke, prawda? Przy podziemnym mieście Saratli trzeba kupić urocze laleczki robione ręcznie (coś koło 1-2 euro). Generalnie - jak to ktoś stwierdził - dużo jechania, mało oglądania, ale to co się widzi jest niepowtarzalne, a obrazy przywiezione pod powiekami - bezcenne. Obiady po drodze - średnie, ale poprawne. Napoje oczywiście płatne dodatkowo. PAMUKKALE - był taki moment, że rozleniwieni hotelowym życiem chcieliśmy z tego wyjazdu zrezygnować - byłby to najgłupszy pomysł w życiu. Dla mnie Pamukkale jest fascynujące i niepowtarzalne - takie trochę... nieziemskie. Ponieważ zakładaliśmy, że nie będziemy się kąpali w odmładzającym o 10 lat basenie Klaeopatry, nie wzięliśmy kostiumów kąpielowych. Błąd! - w Pamukkale można się kapać także w słynnych tarasach. Bardzo ciekawe starożytne Hierapolis, choć amfiteatr w remoncie i tylko po części można chodzić. W drodze powrotnej piękny, bogaty meczet w Manavgat. Na kolację zdążyliśmy ;-) DELFINARIUM - cóż, był to tylko transfer z hotelu do Sealanya (tak ze dwa kilometry na oko), za to w drodze powrotnej kierowca bez problemu podwiózł nas do Konakli na bazar (tak to zaplanowaliśmy, żeby to była środa). Pokaz barzdo ciekawy, szczególnie dla dzieci. Uważajcie, proszę na tę część, gdy delfiny wybijają wielkie piłki ogonami - są dość ciężkie i lecą z ogromną prędkością. Ja oczywiście zignorowałem ostrzeżenie i robiłem zdjęcia (fotografuję przez wizjer), gdyby nie refleks mojego syna, który odbił lecącą na mnie piłkę pewnie straciłbym aparat i wyglądałbym jak Gołota po walce... Moje dzieci miały też pływanie z delfinami - cóż każdy musi zdecydować sam, czy to warte 100 euro, ale jedna uwaga: będą robili wszystko, żebyście nie zrobili dobrych zdjęć (a to "przypadkiem" zasłaniają, a to każą przejść w inne miejsce. Jest na to jedna rada: IGNOROWAĆ całkowicie. We dwóch z pewnym Rosjaninem stanęliśmy murem w dogodnym miejscu i fotografowaliśmy ile wlezie. Dlatego, gdy po wyjściu oferowali nam zdjęcia naszych dzieci całujących delfina za nieprzyzwoita ceną 30 euro za fotkę, mogłem ich olać - w swoim aparacie miałem zdjęć za jakieś tysiąc euro! ;-) Jeszcze jedna uwaga - wiadomo, że jest kilka biur w Alanyi konkurujących ze sobą (głownie ceną). Mnie tam ani brat, ani swat, ale jadący z nami do Kapadocji klienci biura Jolcia&Adams, by mieć ten sam program co my musieli dopłacić 2 x 7 euro za obiady i jeszcze 7 euro za jakiejść wejście. Czy to wyrównało różnicę cenową - nie wiem. Aha - lunch-box z Kahya Resort - baaardzo mizerny. Wiadomo, że to nigdy nie jest wypas, ale np w hotelu Radisson w Tabie był o wiele bogatszy i lepszy. Także weźcie trochę grosza na jedzenie... Pozdrawiam, chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Do paolo.s 18.07.12, 14:10 Sorry, że sam pod siebie piszę, ale coś mi się przypomniało. Rzeczywiście w programie Pamukkale Express - nie było ŻADNYCH sklepów. Natomiast w drodze powrotnej z Kapadocji, gdy będziecie zwiedzali karawanseraj Sultanhan, to naprzeciwko jest miły sklepik z szalami Pashmina (Panie będą wiedziały o co kaman...) Pzdrwm Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti XYZ Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 09:53 Witam,hotel istanieje i ma się bardzo dobrze. Ładne baseny, licze ślizgawki, kuchnia - kilkadziediesiąt stanowiska z różnorodnymi potrawami nie-do-przejedzenia, wszystko świeżutkie i codziennie w takim wyborze, że naprawdę nikomu sie nie znudzi. Jedynym slabszym puntem jest lokallizacja hotelu-kompletnie nie ma co zwiedzić obok, bo obok są szklarnie, fabryka betonu i droga i brak w nim bankomatu czy kantoru. Ale latwy dojad do Antalyi (przystanek przed hotelem) niwluje tę niedogodność. Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 22.07.12, 17:18 Mała korekta:) Waluty można wymienić na recepcji, kurs nawet lepszy niż w Alanyi.(około 2,20-2,15 lira-za 1 euro- elektroniczna tablica z kursami) Informacja dla dzwoniących do Polski: w sklepie można kupić kartę telefoniczną za 10 euro(dwa telefony przed hotelem) CAN KART 100 UNITS wystarczy w zależności od rodzaju połączeń (stacjonarne lub komórki) na około 80-100 minut. A busiki z parkingu przy plaży non stop do samego centrum Alanyi przy porcie i bazarze (wsiadasz i wysiadasz gdzie chcesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Do paolo.s i reszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 20:54 Baaardzo dziękuję za mega wyczerpująca odp. Wasza pomoc jest bezcenna:) Jeszcze tylko takie zapytania mam... z razcji tego, że pierwszy raz w tamte rejony lecimy: - gdzie kupiliście wizę i ile kosztuje od osoby? - czy dopadły Was jakieś sensacje żołądkowo-jelitowe? a jeśli tak...to co Wam pomogło? lecimy z dziećmi więc zawsze obawy są... Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Do paolo.s i reszty 22.07.12, 22:00 Wiza na tureckim lotnisku kosztuje 15 euro lub 20 $-90 dni dzieci mają taniej ,ale raczej nie licz na to. Zemsta sułtana,no cóż .............. jak zasłużyłaś...............,a jak nie to będzie ok:) ale raczej wody z kranu nie pij,bo z basenu się trochę nałykasz,ale tam mocniej chlorowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Do paolo.s i reszty 24.07.12, 07:53 I jeszcze taka drobna uwaga z działu tips&tricks: po wylądowaniu w Antalyi NAJPIERW trzeba kupić wizę w takim kantorku po prawej strony, a później należy iść do kontroli paszportowej. Niby jest to oczywiste ale widziałem kilka grup, które karnie stanęły w kolejce do pogranczników i zostali przegonieni po wizy. Aha i jeszcze jedno: lepiej mieć na wizy odliczoną sumę - zdarza się zamieszanie z wydawaniem reszty. I nie można za wizę płacić kartą. Jeśli chodzi o kłopoty żołądkowo - jelitowe to sądzę, że tylko osoby z bardzo wrażliwym żołądkiem powinny prać profilaktycznie probiotyki. Wszyscy inni - wystarczy że nie zaniedbują odwiedzania lobby baru w ramach ultra all... ;-)))) Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
lenka230 Re: Do paolo.s i reszty 24.07.12, 23:16 Witam, byłam w tym hotelu w pierwszej połowie lipca, zgadzam sie z opiniami Pana Rafała i Tomka, wszystko co napisali to szczera prawda,wiec nie będe sie powtarzać. Hotel naprawdę godny polecenia. To co opowiada Pani Ala to lekka przesada, widocznie nalezy do osób wiecznie niezadowolonych taka natura ...proszę nie sugerować sie jej opinia.Hotel naprawdę zasługuje na 5,czysty,jedzenie przepyszne, miła obsługa, spędziłam naprawadę super 2 tygodnie !!! Polecam bo warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaa Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 14:09 Witam, niedawno wróciliśmy z wakacji. Kahya to naprawdę bardzo fajny hotel. Są plusy i minusy. Największym minusem jest lokalizacja.. Obok hotelu jest droga, tak więc samochody trochę hałasują. Kolejnym minusem jest plaża. Są leżaki, jest bar, ale gdyby ktoś chciał się przejść brzegiem, to zobaczy śmieci, (radzę zabrać ze sobą takie buty z grubszą podeszwą niż klapki, ponieważ plaża jest kamienista) mimo wszystko nic tak nie relaksuje, jak szum fal i ciepła morska woda. Jedzenie bardzo dobre, widać, że obsługa hotelu bardzo się stara, żeby zadowolić gości. Śniadanie, śniadanie dla śpiochów, obiad, kolacja i posiłek dla łasuchów. Czyste, klimatyzowane pokoje, duża kabina prysznicowa, lodówka, sejf. Dwie windy, na które trzeba długo czekać, bo zatrzymują się prawie na każdym piętrze (nie raz dw razy).. Radzę korzystać z windy dla personelu zawsze jest wolna ; ) Raz na pobyt przysługuje kolacja w osobnej sali owoce morza lub kuchnia turecka. My byliśmy na owoce morza i REWELACJA ! Najlepiej zajmować sobie leżaki dzień wcześniej po godzinie 23 i to koło basenu blisko restauracji. Obok tego basenu znajduje się jeszcze snack bar głównie fast foody (kurczaki jak w kfc, frytki, hamburgery, pizza, nie raz racuchy, arbuzy, pomidory, ogórki itd.) Napoje przez 24h. Słaby amfiteatr jakoś nie ciągnie, żeby pooglądać .. Mini club, to według mnie porażka. Może dlatego, że brak polskich animatorów. Obok hotelu są autobusy, które zawiozą do miasta. Lepiej jechać do Konakli, mimo iż mniejsze od Alanya ale dużo bardziej urokliwe, są te same bazary tylko, że lepsze. Rury - fajna sprawa, każdy znajdzie odpowiednią dla siebie ;) Polecam ! Miło spędzone chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAHA Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.07.12, 19:30 Mam pytanko jedno, czy busy do Alanyi kursują całą dobę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 28.07.12, 22:35 Rezydentka mówiła nam, że gdzieś tak do 23. Później zostaje taksówka. Pozdrawiam Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAHA Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.08.12, 21:51 dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 08:19 Mam pytanie techniczne po przylocie do Turcji.... Czy autobus odwożący do hotelu był jakoś szczególnie oznakowany czy poprostu rezydent Wami się zajął i pokazał do którego wsiadać. Może ktoś leciał z niemieckiego GTI i podpowie co nieco..... Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 02.08.12, 08:31 Po odprawie wychodzi się na duży parking z autokarami i pracownicy biura kierują do odpowiednich autokarów w zależności od miejsca pobytu. Aha! nie ma sensu targać walizek od budynku lotniska do autokaru (dobre kilkadziesiąt metrów!) tak jak zrobiłem to ja i wszyscy inni. Można wózkiem bagażowym wyjechać na parking, bo to nadal jest teren lotniska. Pozdrawiam Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 07:30 Dzięki paolo.s widzę , że czuwasz na forum:) Możesz mi powiedzieć jeszcze z jakimi temperaturami na zew. miałeś do czynienia? Czy wieczory są chłodne? Jest na to szansa? ;) Nasza rodzinka pierwszy raz do Turcji.... Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 03.08.12, 09:38 Wprawdzie to pytanie do Pawła,ale moje odczucia były takie: rano o 8.oo temperatura ok 40 stopni wilgotność do wytrzymania. Łatwiej było znieść dzienne temperatury, w czym pomagał oczywiście basen i morze:) Same przejścia przez hotel dawały się bardziej we znaki: od temperatury w pokoju -klima,poprzez przejścia przez sam hotel ,jazdę windą gdzie wszędzie były one zróżnicowane i to było trochę męczące. Jak już byłaś poza hotelem organizm się aklimatyzował i dało się wytrzymać. Co do wieczorów to już było inaczej, wilgotność z reguły rosła i zero wiatru:( W ciągu dwóch tygodni może dwa wieczory były do zniesienia , niektórzy uciekali na plaże na nocne imprezowanie, my grzecznie po 23 szliśmy spać:) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 03.08.12, 10:03 Miałem podobne odczucia. Termometr przy basenie pokazywał temperatury od 37 do 41 C. Rzeczywiście Riwiera Turecka ma ogromną wigotność - to rzecz powszechnie podnoszona przy wyborze Riwiera vs. Wybrzeże Egejskie. Chłodne noce to tylko w Kapadocji - tak klimat bardzo mi się podobał. Jeśli miałbym porównać np do Egiptu, to wydaje się, że w Turcji było mniej gorąco. Ale ja w ogóle dobrze znoszę upały. Wieczory gorące i nie wiadomo gdzie pić - na tarasie, czy w klimatyzowanym lobby barze. Tak czy inaczej pic trzeba ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 10:09 Hej .Ja mam pytanko ,czy ogólnie jest coś poza hotelem? (tzn.jakieś knajpy albo gdzie można się przejść? ) I czy bardzo uciążliwe są te samochody? Z góry dziękuję za odp. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 03.08.12, 10:21 Jak masz all,to zapomnij o knajpkach,a jesli chodzi o spacer to raczej tylko brzeg morza. Przy plaży kursują non stop busiki ,wsiadasz i wysiadasz gdzie chcesz ,wystarczy kiwnąć kierowcy,,,,,spacery 5 min masz jedno większe miasteczko,a za 15 Alanye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 10:56 Witam wszystkich.Czy ktoś leciał z Gti .Jakieś opinie?Słyszałem ,że zmienia często godz wylotów- czy wam to się przytrafiło?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 03.08.12, 12:21 Opinie znajdziesz na forum - to popularne biuro. Godziny wylotów niestety nie są korzystne - nasze odpowiadały temu, co można przeczytań na ich stronie pod zakładką rozkład lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.s Re: Kahya Resort Aqua & Spa 03.08.12, 12:17 A ja pozwolę sobie wyrazić odmienną opinię. Ponieważ jestem sybarytą i żarłokiem, to żaden all na świecie nie zwolni mnie z obowiązku powęszenia po lokalnych smakach. W poblizu hotelu nic nie znajdziesz (oprócz następnego hotelu), ale wypuściliśmy się do Alanyi i tam (za radą pani Agaty z lokalnego biura) poszliśmy w okolice portu. Wybraliśmy mizernie wyglądającą knajpkę i dostaliśmy fantastyczne kebaby w kilku rodzajach. Można się przejść do pobliskiego Konakli, choć spacer przy 39C jest przyjemnością problematyczną. Zapewne pytasz o samochody przejeżdżające obok hotelu. Od strony zachodniej - zupełnie nie przeszkadzają. Od tej drugiej, "gorszej" - nie wiem, ale podejrzewam, że mogą być słyszalne, bo hotel stoi przy samej ulicy. Pozdrawiam. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
aldip2online Re: Kahya Resort Aqua & Spa 14.08.12, 09:49 Panie Pawle ta odpowiedź była dla ogółu uczestników forum. Ja tak jak i Ty nie wyobrażam sobie pobytu w innym kraju bez degustacji rodzimych specjałów,i tak też robiliśmy. To co napisałem było dla tych wszystkich pasibrzuchów ,którzy ponad wszystko przekładają jedzenie.(nawet brali do pokoi-po co?,tego pojąć nie sposób-może kryzys już ich dopadł?:) Mam tylko nadzieję,że do Polski nie brali:( A blade Paniusie na pewno pojechały powiększyć tłuszczyk w zaciszu hotelowego pokoju. Jak ktoś siedział w pokoju to o wszystkich niedociągnięciach wie,ja właściwie tylko w nim nocowałem. Zapewne krytyka usterek nowo oddanego hotelu po części jest słuszna,ale i ceny zakupu wczasów były atrakcyjne,a my i jak zaczynający ten wątek Paweł kupowaliśmy virtualną ofertę. Nawet był pomysł stworzenia ekipy remontowo-budowlanej:) Wszystkich krytykantów zapraszam nad nasz ukochany Bałtyk,gdzie w sezonie zapewne za podobną cenę znajdziecie jeden pokoik bez jedzenia na tydzień,a i rybkę przy odrobinie szczęścia zjecie jakąś turecką lub chińską w cenie homara w Turcji. Widzę Panie Pawle ,ze "polskie piekiełko" dopadło nas tu też na tym wątku forum. Chyba czas kończyć ,bo zaczyna być tu nieciekawie. Chcieliśmy być mili i pomóc no ale................... Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.safe-lock.net 21.10.12, 18:17 hotel jest zarabisty polecam blisko plazy super zjezdzalnie jedzenie ekstra miejscowosc troche nudna ale mozna pojechac busem do alany to okolo 10 minut tam jest fajnie ogolnie ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.38.103.234.internetia.net.pl 13.02.13, 21:46 A czy plaża faktycznie jest taka do bani?? wchodziłam na niemieckie fora i strasznie tam marudzą że brudno itd.. Czy w Alanya jest jakaś ładna plaża gdzie można podjechac tymi busikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windy_city Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.net141.okay.pl 30.10.12, 08:05 Pobyt z GTI 19 wrzesień do 3 październik. Plusy: - bardzo cicha klimatyzacja w pokojach, - miła i sprawna obsługa, - czysto i schludnie, - duży wybór smacznych dań, Minusy: - zbyt mało wind i zła w nich wentylacja, - kiepski internet /lub nawet brak/ w pokojach, - zbyt krótki czas pracy aquaparku, - często zbyt ciepłe wino... oszukiwane /o zgrozo!/ lodem... Generalnie na tle innych, znanych mi hoteli tej klasy tamże, jest dobrze - można spokojnie jechać! I jeszcze jedno - polecam wycieczki z panem Wojtkiem /chyba z GTI?/, facet jest kopalnią wiedzy o Turcji i niezmordowanym gawędziarzem!! Odpowiedz Link Zgłoś
4surreender Re: Kahya Resort Aqua & Spa 30.01.13, 17:08 witam też wybieram sie do tego hotelu od 17.07.13 z rodzinką. Mam 2 pytania do tych któży wrócili; czy w pokoju 2 osobowym po dołożeniu dostawki dla dziecka zostaje miejsce żeby się jeszcze jakoś wygodnie poruszać? wyczytałem w wątku że można korzystać z wind dla personelu i co na to sam personel?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI Travel Poland Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 21:07 Witam, Pokoje są przestronne, mają około 25m kw. więc spokojnie, nie będzie ciasno. W wielu pokojach jest pełnowymiarowe łóżko małżeńskie i do tego zwykłe, pojedyncze łóżko. W hotelu są 3 "normalne" windy, a te dla personelu hmm pewnie jak nie zobaczą to nic nie powiedzą ;-) a najwyżej upomną. rezerwacje on-line bezpośrednio u organizatora na www.gtitravel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 11.02.13, 09:16 witam czy ktoś wybiera się do hotelu KAHYA RESORT I SPA w terminie 29 czerwiec na tydzień lub na dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.38.103.234.internetia.net.pl 13.02.13, 19:19 Witam, ja się zastanawiam. I chyba się zdecyduję! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 13.02.13, 20:58 witam to super im więcej nas będzie to lepiej ile was będzie bo nas 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.38.103.234.internetia.net.pl 13.02.13, 21:33 A jesteście pewni wyboru? Ja się zastanawiam jeszcze nad Galeri Resort, Marmaris Resort i Jasmine Beach Resort.. Macie wykopioną już wycieczkę? My jedziemy też w trójkę tyle że ja córcią i zabieram mamę na pierwsze "egzotyczne" wakacje w jej życiu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI Travel Poland Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:00 Jeżeli chodzi o te hotele to tak: Geleri ma bardzo ładne pokoje, lobby, recepcję - nie ma za to dużego terenu, nawet bym powiedział, że trochę za mały jak na taki duży hotel. Plusem jest też to, że nie ma przejścia tunelem przez ulicę. Marmaris Resort - straszne odludzie.... Jasmi Beach Resort - nie znam Kahyę polecam w 100% rezerwacje on-line bezpośrednio u organizatora na www.gtitravel.pl lub infolinia 801-484-444 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.38.103.234.internetia.net.pl 13.02.13, 22:24 Prawie podjęłam decyzje.. ;p tylko co z tą plazą? jest brzydka? pomostu nie ma? teren hotelu Kahya jest większy niz galeri? bo ze zdjęc wynika że trochę tam pusto.. pewnie ze względu na datę otwarcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI Travel Poland Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 20:11 Plaża jest wg mnie ok... taka jak ogólnie w Turcji czyli piaszczysto żwirowa :) Pomostu nie ma. Ten teren jest faktycznie częściowo niezagospodarowany (duuuuuży trawnik do wylegiwania się i zabawy), w przyszłości ma tam powstać drugi budynek hotelu. Jednak są baseny, ogród, zjeżdżalnie i co najważniejsze - pyszne jedzenie :) PS. Decyduj szybko! tylko do 17 lutego dostaniesz dodatkowo 100 PLN zniżki na wakacje w zimie :) rezerwacje on-line bezpośrednio u organizatora na www.gtitravel.pl lub infolinia 801-484-444 Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 15.02.13, 09:04 ja ten hotel sprawdzam okolo 2 tygodnie opinie ma b.dobre co do plaży to ma byc przebudowana coś wspominali o molo ale jak będzie to niewiem a zjakiego biura jedzierz i skąt masz wylot bo j z katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.docsis.tczew.net.pl 15.02.13, 09:07 Ja jeszcze się zastanawiam. Brakuje mi tam zieleni :) My z Gdańska lecimy Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 15.02.13, 09:20 pamiętaj też o tym że zaduzo zieleni to też zle dużo robali może byc; tam jest moło chyba że coś dosadzili z większych roślin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.docsis.tczew.net.pl 15.02.13, 09:25 aha dobrze wiedzieć :) jeszcze myślę intensywnie... :) Wy jesteście zdecydowani już? ja też czytałam bardzo dobre receznje. Tylko jak oglądam hotele w okolicu Bodrum to całkiem inny klimat.. góry zieleń itd.. a tu się boję że będzie łyso! a do tej pory byłam w hotelach otoczonych piękną zielenią i rozłożystych. turcja pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 15.02.13, 09:38 tak ja już wykupiłem ten hotel; bylem w grecji i też hotel był z paroma małymi palmami do okoła basenu Odpowiedz Link Zgłoś
4surreender Re: Kahya Resort Aqua & Spa 14.02.13, 09:29 To przynajmniej sobie odpoczniesz dziewczyno, mama zajmie się córeczką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.docsis.tczew.net.pl 14.02.13, 09:55 :) córka 9 lat więc sama się sobą zajmie :) Napiszcie proszę czy teren hotelu jest ładny? Jakaś roślinnośc tam jest? Bo łyso trochę wygląda...O pomoście nikt nic nie słyszał że mają budować?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.docsis.tczew.net.pl 14.02.13, 09:57 Aha czy ta "rzeczka" z basenu płynie czy stoi? Czy jest to tzw "rwąca rzeka" czy zwykły basen ? :) pytanie córki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI Travel Poland Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 20:13 przyznaję się - nie wiem :-) ale! jutro się dowiem ;-) PS. Decyduj szybko! tylko do 17 lutego dostaniesz dodatkowo 100 PLN zniżki na wakacje w zimie :) rezerwacje on-line bezpośrednio u organizatora na www.gtitravel.pl lub infolinia 801-484-444 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI Travel Poland Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.02.13, 15:23 już wiem! :) zazwyczaj stoi, ale mają możliwość żeby "włączyć" tam "prąd" i wtedy woda płynie. Nie jest to na pewno "rwąca" rzeka :) rezerwacje on-line bezpośrednio u organizatora na www.gtitravel.pl lub infolinia 801-484-444 Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 16.02.13, 20:26 witam zdecydowal się pani jechac do tego hotelu pani aniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.38.103.234.internetia.net.pl 17.02.13, 19:07 :) sprawa się skomplikowała i chyba będę musiała zmienic termin urlopu. Przykro mi ale chyba jednak nie dołączę.. Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 19.02.13, 14:27 mam pytanie do przedstawiciela biura GTI czy są osoby wykupujące ofertę tego hotelu w dniach pomiędzy 26 06-12 07 2013r zgóry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI Travel Poland Re: Kahya Resort Aqua & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 18:59 Witam, Jest już sporo rezerwacji na te terminy. Najwięcej pomiędzy 29.06 a 9.07.2013 r. Jeżeli macie znajomych chętnych na wyjazd w tym terminie to trzeba się pospieszyć bo niedługo prawdopodobnie już nie będzie wolnych pokoi na te terminy. rezerwacje on-line bezpośrednio u organizatora na www.gtitravel.pl lub 801-484-444 Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 18.02.13, 17:09 witam czy ktoś wybiera się do tego hotelu z biura Neckermann albo z innego w końcu czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 22.02.13, 15:19 zna ktoś link na youtube z aktualnymi zdięciami tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
pragnacaslonca Re: Kahya Resort Aqua & Spa 22.02.13, 19:15 Może to ci da jakiś obraz: www.youtube.com/watch?v=he9USc7zGgA Też zamierzam spędzic wakacje w tym hotelu :) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pragnacaslonca Re: Kahya Resort Aqua & Spa 22.02.13, 19:28 I jeszcze tutaj slide show www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=iL3zNm4tUek Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Kahya Resort Aqua & Spa 25.03.13, 09:09 witam odsprzedam pobyt w tym hotelu w terminie 29, 06 do 13, 07 2013r.wylot z katowic dla dwóch osub dorosłych i jedno dziecko. Kahya resort aqua & spa. odsprzedaje ze względów zdrowotnych nr kontaktowy 502-614-972 cena na umowie to 9000 PLN.ALL inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś