Dodaj do ulubionych

Hotel Sueno Beach w Side

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 11:32
cześć,

Przeszukuje oferty wakacyjnie, okolice Side i wpadł mi w oko hotel Sueno Beach. Czy ktos był w tym hoelu i moze opisac swoje wrazenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.aster.pl 24.03.12, 22:44
      11 dni z TUI na przełomie maja i czerwca 2011, wakacje typu all incl. ze względu na dzieci - wrażenia: 5 dużych basenów plus brodziki (nie jest przy nich ciasno), ręczniki podają świeże w drodze na baseny/plażę, plaża szeroka, woda czysta od jeżowców, jedzenie szwedzki stół bardzo urozmaicony (łącznie z sushi), zdarzyło mi się jeść ciepły posiłek o 2 nocy - nie było z tym problemu, pokój z dostawką, wystarczający, czysty, zgodnie z opisem (barek w lodówce uzupełniany w ramach all in.), wi-fi w pokoju (przydaje się smartfon), miła obsługa (ros, ang, niem), lunapark, plac zabaw (niewielki, ale fajny), animacje dla dorosłych (ćwiczenia w wodzie, joga, step, sporty wodne, golf, siatkówka, etc), bary rozsiane po całym ośrodku, od budynku głównego po molo na plaży, co wieczór międzynarodowe występy w amfiteatrze (rozrywka również dla dzieci). Wpadek nie pamiętam. Generalnie bardzo zadowolony, zaskoczony pozytywnie. Dzieci również.
      • Gość: yasemin1 Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 21:45
        A ja mam pytanie odnośnie tych brodzików. Czy tam są takie mniejsze zjeżdżalnie typu osmiornica jakiś słoń lub wąż czy tylko sama woda jest? Bo z dużej zjeżdżalni to mi maluch nie zjedzie, a na zdjęciach w necie nie mogę sie nic dopatrzeć.
    • Gość: darek Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.07.12, 06:46
      byłem tam w tym miesiącu. ogólnie rewelacja hotel, obsługa, konsumpcja, animacje wszystko na 6 polecam, full wypas
      • zuzek1000 Re: Hotel Sueno Beach w Side 16.08.12, 13:04
        czy ktoś jedzie do tego hotelu 29.08 z dziećmi?
        moja córeczka ma 5lat chętnie pobawiłaby się z innymi dziećmi w jej wieku więc jeżeli ktoś jedzie w tym samym terminie i ma dzieci w wieku około5lat to chętnie poznam.
        • Gość: Stachu Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.internetia.net.pl 08.01.13, 19:36
          Cześć jestem Stasiu i mam 46 lat. Chętnie pobawię się z twoją córką.
    • Gość: gość Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.tktelekom.pl 02.06.13, 10:05
      Był ktos albo wybiera się w tym roku ?
      • Gość: SL Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.emapa.pl 03.06.13, 11:11
        Lecimy z trójkę w lipcu - ale mamy obawy, bo ostatnie opinie trochę słabe....
        • Gość: Piotr Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 11:22
          Słabe opinie?? Ja w sierpniu spędziłem w tym hotelu z żoną i dwojgiem wnuków dwa tygodnie. Był to wspaniały czas. Hotel zapewnia wszystko na najwyższym poziomie. Ładny przestronny pokój, rewelacyjne posiłki, wspaniałe wodne zjeżdżalnie i baseny . Wieczorem w hotelowym amfiteatrze występy artystów na najwyższym poziomie. Obsługa miła i chętna do pomocy. Hotel czysty przyjazny i jeśli będę mógł to za rok lub dwa wrócę tam z najwyższą przyjemnością !!! Gorąco polecam !!!
          • Gość: gosc Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: 213.25.29.* 03.06.13, 13:43
            No niby tak... tylko widzę że chyba w tym roku hotel obniżył loty....
            Cytat z Holidaycheck:
            "Wg mojej oceny hotel zasługuje co najwyżej na dwie gwiazdki, jest bardzo stary przede wszystkim bardzo brudny i zagrzybialy. Pokoje w strefie hotelu urządzone skromnie . Pokój family niczym nie różni się od zwykłej 2 . W hotelu 90% to Rosjanie. Side street to kompletna porażka. Sushi nie do zjedzenia, kawałek Algi z ryżem i surową marchewką ...? Wokól mnóstwo kotów czychajacych na.ochlapy jedzenia. Mega brudne stoły. Obsługa bardzo nie miła . Nie polecam nikomu. Po trzech dniach pobytu nasz operator zmienił nam hotel w innym wypadku były to nasze najgorsze wakacje ever. W brodziku dla dzieci w zakrytym basenie zaklejony izolacja kabel elektryczny ...?...!!! Poza tym wszędzie brudno i mnóstwo grzyba. Obsługa bardzo nie miła. Jedzenie bardzo średnie . Maly wybór. Jedyna mocna strona są animacje dla dzieci. Za ta cenę można mieć każdy 5* hotel w okolicy."
            • Gość: Piotr Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 14:31
              Dziwna opinia, jakby zupełnie o innym hotelu, nie wydaje mi się, żeby w ciągu kilku miesięcy hotel tak bardzo został zagrzybiony i brudny, podczas mojego pobytu pokoje sprzątane były codziennie, bardzo dokładnie, barek uzupełniany na bieżąco. Plaża czysta i zadbana. Baseny i zjeżdżalnie - rewelacja. A jedzenie przez cały dzień i bardzo smaczne, zarówno w restauracji hotelowej jak i w barach na plaży (na plaży lodówki z napojami), do tego bardzo dużo animacji w ciągu dnia, a wieczorem świetne występy. Personel hotelu był bardzo przyjazny i pomocny, nie sądzę, że wszystkich wymienili.
              Byłem w kilku 5* hotelach w Turcji i ten zaliczyłbym do tych lepszych, dla wymagających klientów. Sadzę, że to odosobniona opinia, być może wyolbrzymione jakieś drobne niedociągnięcia przed sezonem.
              • Gość: gosc Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: 213.25.29.* 03.06.13, 15:00
                Mi też ta opinia wydawała się dziwna ... ale ze szczegółów wynika że to jednak ten hotel ;-)
                Pierwszy raz jadę do hotelu gdzie jest dużo Rosjan ... Mam nadzieje , że nie będzie problemów. Tak samo nie podobają mi się koty...
                Gdzie mieliście pokój ? W budynku głównym czy w części "lake house " ?
                • Gość: Irek Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 08:25
                  Ja wybieram sie tam w końcówce lipca - może ktoś tam był w tym roku lub wróci do połowy lipca. Byłaby wówczas opinia z pierwszej ręki z tego roku.
                  • daniel_torun Re: Hotel Sueno Beach w Side 12.06.13, 09:29
                    Też sie wybieramy pod koniec lipca. Widziałem na holidaycheck pojawiły się nowe opinie turystów z Niemiec - bardzo pochlebne.
                    • e_podmiejska Re: Hotel Sueno Beach w Side 12.06.13, 11:56
                      Ja będę tam już 26 czerwca przez dwa tygodnie :))
                      • Gość: Irek Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 12:16
                        To daj znać jaka jest rzeczywistość po powrocie. My wylatujemy dopiero 24 lipca.
                        Opinii niemieckich nie sprawdzałem ze względu na nieznajomość tego języka, ale są z czerwca angielskojęzyczne bardzo pozytywne.
                        • Gość: Joanna_D Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.tktelekom.pl 17.06.13, 13:40
                          O widzę, że jednak całkiem sporo Polaków będzie w tym hotelu. Ja również mam zarezerwowane wczasy w tym miejscu od 27 lipca. Opinie na HolidayCheck mnie kompletnie nie przerażają zwłaszcza, że wiem jacy potrafią być ludzie. Wymagają wodotrysków na ścianach i złotych klamek.
                          Ja jadę wypocząć i moim jedynym wymaganiem jest czysty pokój i balkon.
                          Dla upewnienia się, wszystkie pokoje wyposażone są właśnie w balkon albo w taras? tak pisało w katalogu, ale wolę upewnić się u kogoś kto widział na żywo ten hotel.
                          • daniel_torun Re: Hotel Sueno Beach w Side 17.06.13, 13:50
                            My jedziemy do 24 lipca. Nie wiem jak z balkonami bo my akurat mamy pokój z wyjściem na basen .
                      • Gość: Maciek Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.centertel.pl 25.06.13, 10:51
                        No to się spotkamy :-) My rownież jesteśmy od 26.06
        • Gość: gosc Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: 213.25.29.* 03.06.13, 13:44
          Którego lipca lecicie i skąd ?
    • Gość: Baeta Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 13:16
      Byliśmy tydzień w Sueno Beach pod koniec maja (weekend z Bożym Ciałem) i wszystko OK, pokoje ładne, obsługa w porządku, fajny zespół animatorów, smaczne jedzenie w dużym wyborze, super czyste baseny ze zjeżdżalniami, restauracje i bary bez zarzutu, bardzo ładna plaża z molem, do tego świetne położenie, polecam
    • Gość: asiasiasia Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.13, 16:02
      Ja będę pod koniec sierpnia, mam nadzieję, iż wszystko będzie w porządku.
      Ktoś jeszcze wybiera się w tym czasie? :)
      • Gość: zibi Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.tktelekom.pl 13.07.13, 08:38
        Wrocil juz moze ktos z pobytu w tym roku?
        • e_podmiejska Re: Hotel Sueno Beach w Side 13.07.13, 13:35
          wróciłam we 11 lipca. A jakie informacje są potrzebne? pomogę? Ogólnie cała moja rodzina wróciła baaaardzo zadowolona;)
          • Gość: Irek Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 16:16
            Byłaś w Lake House czy w budynku głównym? Jaka sytuacja w pokojach (łazienkach) bo hotel ma już 7 lat i nie ma informacji by przeprowadzona była jakaś renowacja, a nie widziałem niezbyt ciekawe zdjęcia na necie (pleśń w łazienkach, rozpadające się meble ...).

Jedzenie zapewne było OK bo byłem w Turcji parę razy w hotelach podobnej kategorii i zawsze można było znaleźć coś smacznego bo wybór był dość szeroki.
            • e_podmiejska Re: Hotel Sueno Beach w Side 13.07.13, 16:46
              spędziłam 2 tyg. w budynku głównym (pokój 2 os. + dostawka - dziecko 6 lat). Pokój ok. zgodny z opisem: wielkość wystarczająca, ok. 25 m kw., ogólnie czysty i zadbany, na podłodze wykadzina - nawet czysta, pleśni nigdzie nie zauważyłam nie było :), balkon taki, że można było na nim posiedzieć przy piwku z barku: dwa krzesełka i mały taboreto-stoliczek, suszarka na ubrania, klima działała bez zastrzeżeń- barek uzupełniany codziennie, w łazience dodatkowo szlafroki frote + mydło i żel pod prysznic. Hotel ma faktycznie 7 lat i jak na moje oko to na pewno odnowy wymaga już restauracja główna !!!!. Reszta hotelu ok, baseny fajne i czyste. Nam najlepiej pasowej ten najbliżej plaży (dobry dla dzieci, trochę ciszej, blisko do plaży, aquaparku czy przekąsek popołudniowych :). Trochę już podróżuję, ale muszę przyznać, że mocnym punktem hotelu są animacje wieczorne - bardzo profesjonalne. Jedzenie jak to w Turcji: dużo, smaczne i urozmaicone. Acha, plaża super: piasek i łagodne zejście do morza. Był to mój trzeci pobyt w Turcji, wcześniej Alania i Sarigerme, ale takiej plaży nie miałam, pomimo pobytu w dobrych hotelach.
              • Gość: Ewa Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.urzad.augustow.pl 13.08.13, 15:12
                Jadę pod koniec września i już nie mogę się doczekać. Czy może ktoś wie czy family room mają dwie oddzielne sypialnie?
              • Gość: slaber1 Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.15, 11:29
                Mam do Ciebie pytanie o dostawkę. Czy na tym łóżku zmieści się osoba dorosła 170 cm ? Tzn czy nie jest składane łóżko typu "polówka"...
                Będę wdzięczny za odpowiedź
      • Gość: gosc Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.08.13, 00:04

Hej.ja z chłopakiem lecimy z warszawy 31.08@
        • Gość: gosc Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.30.155.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.08.13, 12:22
          Witam. My bylismy tym hotelu 2tygodnie na przelomie lipca i sierpnia. Jak ktos ma pytania to z checia odpowiem. Pozdrawiam
          Dan
        • Gość: domino Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.08.13, 07:27
          My również jedziemy do tego hotelu.
          • Gość: Domono Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.08.13, 08:07
            Kto jedzie do Hotelu Sueno Beach Side w terminie 01.09.2013-07.09.2013? Pozdrawiam

• Gość: gość Re: Hotel Sueno Beach w Side IP: *.jjs.pl 30.08.13, 15:23
      Polecam forum.gazeta.pl/forum/f,20943,Turcja_hotele_opinie_.html
      • viola228 Re: Hotel Sueno Beach w Side 19.03.15, 00:49
        Byłam dwa tygodnie w maju ub. Roku. Hotel ma zaletę - dobre położenie i fajną plażę. Serwis przeciętny... Najazdy rodzin tureckich wspominam jak koszmar. Niestety odbywają sie tam rożne konferencje tureckie. Byłam przed sezonem aby uniknąć tłumów i niestety to sie nie udało. Stolika wolnego w restauracji można było szukać b. Długo. Wpychające sie wszędzie Turczynki, które nie wiem dlaczego ale nie uważają, ze należy stanąć w kolejce... Moje dziecko stało do lodów pół godziny, aż przyszłam zainterweniować, bo obsługa tez totalnie wówczas ignorowała inne nacje... Papierosy palą wszędzie. Na zjeżdzalniach Turcy mężczyźni w szale zabawy niezwracaj?cy uwagi na dzieci, które tez może chciałyby czasem zjechać. Sam hotel ok, ale uważam, ze nie jest wart swojej ceny. Nadrabia położeniem i plażą i jeśli nie trafi sie na konferencje to być może jest nawet przyjemnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka