IP: *.k.omnitec.pl 11.05.12, 17:01
Był ktoś może ostatnio w tym hotelu? Może w weekend majowy:)
Będę wdzieczna za iformacje o tym hotelu w sieci jest dużo ale z lat ubiegłych.
Wybieram się w czerwcu z rodziną i będe wdzieczna za jakieś rady lub ciekawostki.
Obserwuj wątek
    • kolpik124 Re: Pine Bay 11.05.12, 20:44
      Byliśmy w sierpniu ub. roku, więc chyba zmian nie jest dużo :) Co konkretnie cię interesuje?
      • Gość: dominio Re: Pine Bay IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 20:51
        Ja lecę do tego hotelu w najbliższy wtorek z małym dzieckiem (10 miesięcy) i w związku z tym mam pytanie czy w pobliżu hotelu jest jakiś duży sklep z pampersami i jedzeniem słoiczkowym dla dzieci oraz czy są ręczniki basenowe?
        • kolpik124 Re: Pine Bay 11.05.12, 21:31
          W hotelu są sklepiki z pamiątkami, wakacyjnymi ciuszkami i podstawowymi kosmetykami, ale na zakupy lepiej jechać do Kusadasi. To tylko parę km, a dolmusze spod bramy hotelowej jeżdżą często. Można wysiąść na głównej ulicy przed centrum i po prawej stronie jest supermarket Migros, tam na pewno kupicie rzeczy dla malucha :)

Ręczniki oczywiście są dostępne, dostaniecie karty "ręcznikowe".
          • Gość: dominio Re: Pine Bay IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 21:51
            Jeszcze jedno pytanie, nie orientuje się Pani jak jest z dostępem do mikrofalówek czy są ogólnodostępne (gdzieś muszę podgrzać to jedzonko dla dziecka) i czy w pokoju jest czajnik?
            • kolpik124 Re: Pine Bay 11.05.12, 22:22
              Raczej nie spotkałam się z mikrofalami i czajnikami w pokojach w wakacyjnych hotelach turystycznych. W Pina Bay mieszkaliśmy w bungalowie, być może w części głównej są takie ustrojstwa :)

A jeśli nawet nie, w każdej chwili możecie wezwać obsługę i poprosić o podgrzanie, albo pójść do kuchni :)
              • Gość: dominio Re: Pine Bay IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 23:34
                Pisząc o mikrofalówkach miałam na myśli restauracje. W różnych hotelach i w Turcji i w Egipcie się z tym spotkałam, że mikrofalówki stoją w restauracji w miejscu ogólnodostępnym, tak że nie trzeba fatygować kelnera o podgrzanie. Czajniki nie zawsze, ale czasami się zdarzają w pokojach , ale jak Pani mówi, że nie ma to niestety muszę zabrać ze sobą. Dziękuję za informacje.
    • letsgodance Re: Pine Bay 12.05.12, 18:53
      Analiza cen na pewno sie przyda :
      travelscanner.pl/skanuj/pine+bay
      :)

Gość portalu: Nikitka napisał(a):

> Był ktoś może ostatnio w tym hotelu? Może w weekend majowy:)
      > Będę wdzieczna za iformacje o tym hotelu w sieci jest dużo ale z lat ubiegłych.
      >
      > Wybieram się w czerwcu z rodziną i będe wdzieczna za jakieś rady lub ciekawostk
      > i.
    • Gość: Nikitka Re: Pine Bay IP: *.k.omnitec.pl 16.05.12, 13:08

Najbardziej mnie interesuje czt w hotelu jest czysto.
      Czy baseny sa ok, bo byly rożne opinie na forum.
      I jak z tymi bungalowami..lece z Itaką czy można liczyć na wyremontowany bungalow czy te przed remontem sa w miare ok.
      • kolpik124 Re: Pine Bay 17.05.12, 00:22
        Jeden z najczyściejszych hoteli jakie zaliczyliśmy :)

Bungalow to ślepy traf. My po przylocie dostaliśmy "stary model" dość kiepski i w dodatku bardzo daleko od bungalowu przyjaciół z którymi przylecieliśmy. Generalnie można tam mieszkać, ale nie za tę cenę jaką płaciliśmy. Na drugi dzień poprosiliśmy w recepcji o zmianę i dostaliśmy full wypas - pięterko (bungalowy są piętrowe) z tarasem, wszystko nowe, dwie łazienki, dwie plazmy ;)
        • Gość: kamis1502 Re: Pine Bay IP: *.static.getin.3s.pl 17.05.12, 08:29
          A pamiętasz może jaki był numer tego bungalowu "full wypas"?
          O jakie bungalowy najlepiej prosić przy zakwaterowanie?
          • kolpik124 Re: Pine Bay 17.05.12, 08:56
            Hotel i bungalowy położone są na wzgórzu. Trochę się więc trzeba powspinać. Głównymi alejkami jeżdzą co prawda hotelowe meleksy, ale to rozwiązanie dla emerytów i małych dzieci ;)

Najwyżej jest rząd z numerami 1xx (piętro)/2xx (parter), mysmy dostali 23...coś tam na parterze i to był wlasnie taki sobie bungalow, wysoko i bardzo daleko od plaży, restauracji głownego budynku itp. Bliżej było do aquaparku, ale też trzeba było zejść z górki.

Zmieniliśmy na jeden z pierwszych numerów w numeracji 5xx , rząd jest mniej więcej pośrodku, a pierwsze numery są najbliżej od budynku głównego.

Najbliżej plaży i głównej alejki jest rząd 11xx/12xx, ale alejką zawsze chodzi dużo ludzi, wieczorem nią się odgłosy z amfiteatru i dyskoteki, poza tym bungalowy są eksponowane na stronę zachodnią, więc po południu jest okropna patelnia, pierwszy rzęd nie jest zacieniony.

jak dla mnie najlepsze są rzędy od 5xx do 10xx. Nie wiem jak rozkładają się odnowione bungalowy ale nasi znajomi mieli parter w tym samym rzędzie trzy numery od nas, i tez by z tych "nowych" ;)
            • Gość: Nikitka Re: Pine Bay IP: *.k.omnitec.pl 17.05.12, 10:23
              Wielkie dzieki za informację:)
              A byliście na jakiś wycieczkach? coś możecie polecić?
              • kolpik124 Re: Pine Bay 17.05.12, 10:57
                Efez, domek Maryi i nurkowanie. Znajomi pojechali też do Pamukkale, my byliśmy tam wcześniej podczas innego pobytu. Zastanawialismy się tez nad Samos, ale ponieważ w ubiegłych latach byliśmy na Rodos i Kos, to nie nieliśmy takiego parcia na wyspy greckie ;)

Obok Pine Bay jest wielki aquapark i delfinarium Adaland. Warto odwiedzić raz czy dwa. Dosłownie 10 minut spacerkiem od bramy hotelu.
                • Gość: Nikitka Re: Pine Bay IP: *.k.omnitec.pl 17.05.12, 12:06
                  My jedziemy z małymi dziećmi więc pewnie nie bedziemy specjalnie daleko oddalać się od hotelu.
                  Bardzo dziekuje za wszelkie informacje na temat hotelu:)
                • Gość: Nikitka Re: Pine Bay IP: *.k.omnitec.pl 17.05.12, 12:38
                  A nurkowanie w Turcji fajne?
                  Korzystaliście z miejscowego biura?
                  • kolpik124 Re: Pine Bay 17.05.12, 14:38
                    Nie to co w Marsa ;) ale trochę rybek można było zobaczyć. Pierwszy raz z akwalungiem. Kupowaliśmy w lokalnym biurze.
              • Gość: zs Re: Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 18:57
                witam
                mam pytanie -lecimy do tego hotelu we wtorek ,będziemy w nim ok 10-tej rano czy musimy czekać do 14-tej na zameldowanie ,bo przy dzieciach to szmat czasu ,tym bardziej ,iż tam są opaski więc nas raczej nie wpuszczą np na obiad .
                • kolpik124 Re: Pine Bay 17.05.12, 21:00
                  Myślę, że skoro nie lecicie w sezonie, sporo pokoi powinno być wolnych. My też przyjechaliśmy ok. 11 i musieliśmy chwilę czekać na przygotowanie naszych pokoi.

Opaski dostaniecie od razu...i powitalne drinki;)
                  • Gość: zs Re: Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 21:22
                    dzięki za informacje
    • 47agnieszka Re: Pine Bay 17.05.12, 15:45
      Witam serdecznie,

mam na imię Agnieszka i pracuję w portalu BajeczneWakacje.pl. Hotel Pine Bay jest w naszej ofercie od dłuższego czasu i mogę o nim powiedzieć, że jest naprawdę godny uwagi, ponieważ wszyscy nasi klienci wracali z niego dotąd zadowoleni i wypoczęci :) Główne zalety: blisko lotniska (krótki transfer), położony pięknie, wśród zieleni, pyszne i urozmaicone jedzenie. Jedynie bungalowy są nieco starsze i mniej komfortowe, ale jest na to sposób: wystarczy w recepcji przed kwaterowaniem poprosić o nowy i ładny załączając ok. 10 euro :) Życzę udanych wakacji!

Jeśli mogłabym jeszcze w czymś pomóc, proszę o kontakt :)
      Pozdrawiam, Agnieszka
      603 993 499
      • kolpik124 Re: Pine Bay 17.05.12, 21:02
        Bzdury. W sezonie hotel pęka w szwach i żadna kasa w paszporcie nic nie pomoże bo po prostu nie ma pokoi. Zresztą to nie Egipt i takie zwyczaje nie są mile widziane.
      • madzik_j_29 Re: Pine Bay 18.05.12, 10:22
        Witam Pani Agnieszko. W najbliszy wt wybieram się do PINE BAY z 13-mies dzieckiem. W związku z tym -kwestia kluczowa dla przygotowania maluchowi mleka- czy w pokojach w części hotelowej są czajniki elektryczne? Wątek już był poruszany, ale dot. bungalowów , stąd piszę. W ubiegłym roku równiez bylismy w Turcji w innym hotelu i rejonie -a nasza Mała miała wówczas 5mies i wszystko było super.Liczę , sądzac po przychylnych opiniach, że i w tym roku wakacje będa udane. Jeszcze pytanie dot. aquaparku, który wybrać sasiedni ADALAND czy fantasy?Czy orientuje się Pani czy pływanie z delfinami w ADALANDZIE jest warte swojej ceny?I czy do Pammukale warto jechać z takim maluchem, czy to jednak za daleko( W UBIEGŁYM ROKU JUŻ ODPUSCILIŚMY TĄ WYCIECZKĘ )? Czekam na wskazówki.Będę wdzięczna za odpowiedzi , ewentualnie może inne cenne rady. Pokój mamy bez widoku w cz. hotelowej, na co mogę liczyć, dopłacać na miejscu do widoku?
        • Gość: Nikitka Re: Pine Bay IP: *.k.omnitec.pl 18.05.12, 13:28
          A mozesz napisac parę słów po powrocie z wakacji.
          Może jakieś informacje o hotelu, ciekawostki i porady.
          • madzik_j_29 Re: Pine Bay 20.05.12, 00:28
            ok napiszę, nie ma sprawy :)
            • madzik_j_29 Re: Pine Bay 12.06.12, 10:49
              Wróciłam. Hotel rewelacyjny. Jestesmy zachwyceni 2 tygodniowym pobytem. W Turcji nie byliśmy pierwszy raz ( mam porównanie z Bodrum i Marmaris) więc patrze raczej obiektywnie na hotel. Zacznę od minusów tzn. od rzeczy na które narzekają inni: wyposażenie pokoju-mieszkaliśmy w budynku głównym- standart faktycznie nie na 5* a najwyżej na 3,5*- z uwagi na stare meble i kafelki w łazience- dla nas jednak żadnego problemu to nie stanowiło bo było czysto i schludnie (zaznaczam, że pobyt z 13 mies dzieckiem)- codzienna wymiana ręczników, balkon bez widoku (a ponieważ nie dopłacaliśmy za widok na morze to faktycznie widok był na nic-troche ogrodu, murek i skały)- w pokoju jednak spędzaliśmy jedynie noce więc naprawdę nie stanowi to żadnego problemu. czajników nie ma na wyposażeniu- ja zabrałam ze sobą ze względu na dziecko, ale jak ktos nie będzie miał to tez nie ma problemu, restauracja jest dostepna nawet między głównymi porami otwarcuia więc zawsze ciepłą wode można dostać. W restauracji jest tez mikrofalówka i podgrzewacz do butelek - w kąciku dla dzieci- dostępny cały czas. Druga sprawa rozległy teren- faktycznie teren b. rozległy a co za tym idzie b. duzo chodzenia- sa jednak shuttle bus`y - więc ci "narzekający" zamiast narzekać to powinni zamówić takiego busa i po kłopocie. Widoki, położenie hotelu przecudowne. Aqua park fajny, atrakcji dla dzieci b.dużo. Woda w basenach na przełomie maj/czerwiec dość chłodna- raz wymieniali wode całkowicie . W morzu 21*C. na plaży przyzwoicie, w naju ok, ale w czerwcu musielismy juz rano zajmowac miejsce na plaży żeby mieć leżaki w pierwszym rzędzie od morza- co z dzieckiem, które non stop bawi się w piasku jest duzym ułatwieniem, ale jeśli nie zalezy Ci na pierwszych rzedach to zawsze cos znajdzisz. dużo Francuzów, Białorusinów, Anglików, Niemców. Animacje głównie dla dzieci- mini disco w amfiteatrze -. Dementuje info o Mini clubie- otóż działa, choć niektórzy pisali, ze jest tylko fikcyjny. Jedynym zakłamaniem jest plac zabaw, który Itaka wyodrębnia w swojej ofercie- składają się na niego zaledwie dwie hustawki, chociaz atrakcji wodnych jest b. wiele więc to rekomprensuje brak placu zabaw. Jedzenia sa nieprzyzwoite ilości- duzo i pyszne. W czerwcu, gdy zaczał się pełny sezon po świezego tuńczyka czy sushi trzeba było odstac troche w kolejkach- wczesniej luz..raz zdarzyło sioę , zew porze kolacji nie mogliśmy znaleźć stolika i musielismy wybrac się na przymusowy wieczorny spacer aby przeczekac falę tłumu. O zaletach hotelu naprawdę można by pisać długo. Jesli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem. Co do wycieczek zwiedziliśmy Efez ze wzgórzem Maryjnym, centrum Kusadasi,wioska Sirince, Samos, Selcuk. Do Efezu najlepiej jechać samemu taksówką z centrum Kusadasi(o połowę taniej)- a naprawdę warto. Dolmusze do Kusadasi jeżdżą średnio co 5,10 minut. Na zakupy polecam market MIGROS - w centrum przy marinie jachtowej- sklep z cenami (bez targowania)- dostępne pampersy, słoiczki dla niemowląt, soki itp. Chociaż z uwagi na to, że jedzenie byo naprawdę rewelacyjne moja Mała jadła normalnie w restauracji- dla maluchów polecam zupy oraz kącik wegetariański. Warto wybrać się do ADALANDU- 10min od Pine Bay piechotą. Pływanie z delfinami - choć 30 min kosztuje 80Euro to przezycia bezcenne. pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: Nikitka Re: Pine Bay IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.06.12, 15:47
                Bardzo dziekuje za pamięć.
                Jak napisałaś ze rewalacyjny to jestem spokojniejsza.
                Nie należe do narzekających więc pewnie będzie mi się podobało:)
                • madzik_j_29 Re: Pine Bay 13.06.12, 07:51
                  Cieszę się, że mogłam pomóc, też zawsze sięgam po opinie innych przed każdym zagranicznym wyjazdem. Pozdrawiam serdecznie i życzę wakacji równie bajecznych jak moje :)
                  • Gość: Karolina Re: Pine Bay IP: *.unknown.vectranet.pl 17.06.12, 12:48
                    Cudowna opinia! NARESZCIE można przeczytać coś więcej niż tylko "wyjazd zaliczam do udanych", lub z Itaką nigdy nie jedźcie! Dzięki takim opiniom wierzę że mój urlop będzie na prawdę udany! I wierzę że Itaka nie zawiedzie mnie, tak jak i Ciebie :D Dzięki Nikita za opinię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: McNutka Re: Pine Bay IP: 193.165.112.* 26.06.12, 14:12
                Ja też dziękuję za cenne info! Jedziemy już za tydzień :-))))
                • noa-75 Re: Pine Bay 26.06.12, 22:33
                  bardzo cenne informacje, jak ktoś wróci to proszę jeszcze dopisywać, my lecimy dopiero na przełomie sierpień/wrzesień i już nie możemy się doczekać, zwłaszcza, że decyzja i pierwsza wpłata nastąpiła w styczniu
                  • mardo_21 Re: Pine Bay 11.07.12, 10:50
                    My też jedziemy pod koniec sierpnia na 2 tyg. (wylot z W-wy 21.08). Ktoś jeszcze w tym terminie?
                    • noa-75 Re: Pine Bay 29.07.12, 21:13
                      witam, my ruszamy za miesiac i mam jeszcze kilka pytań, jak wygląda sprawa lodówki w pokoju (mamy hotel), czy ręczniki faktycznie wymieniają codziennie i czy jest suszarka w pokoju, no i piszcie co jeszcze mozecie polecic, bo spedzimy tam 2 tygodnie, wiec nie bedziemy bezczynnie lezec na plazy
                      • madzik_j_29 Re: Pine Bay 30.07.12, 09:23
                        Co do lodówki to jest w pokoju, uzupełniana colą i codziennie wodą mineralną (o ile jest opróżniona, jak jest woda w lodówce z poprzedniego dnia to nie dokładaja nowych butelek). Suszarka jest na wyposażeniu łazienki. Ręczniki wymieniane były codziennie-wystarczyło zostawić je na podłodze,a plażowe w zalezności od Ciebie tzn. sama decydujesz kiedy wymienisz karty na ręczniki- oczywiście można codziennie.Co do zwiedzania- KONIECZNIE EFEZ ze Wzgórzem Maryjnym- taksówką z Centrum Kusadasi ok 4-5h zwiedzania,warto odwiedzić też SELCUK-XIV wieczny meczet i zamek (niestety zamek był restaurowany i zwiedzanie było niedostępne tzn V/VI 2012-teraz może już jest ok) polecam też SAMOS (ale na miejscu trzeba wypożyczyć samochód lub wynając taksówkę, chociazby po to by dojechac do Pythagorion i tunelu Eupalinosa.W samym centum Samos niewiele poza muzeum archeologicznym i parkiem miejskim jest do zobaczenia. Byliśmy też w SIRINCE- wioska grecka w Turcji- klimatyczne uliczki pośród wielu winiarni. pozdrawiam
      • Gość: prawnik Re: Pine Bay IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.12, 21:47
        Kompromituje sie Pani sugerując załatwianie lepszego pokoju przy użyciu "załącznika"
    • paulinus2001 Re: Pine Bay 24.11.14, 11:46
      Rozważam ten hotel na przyszłoroczny wyjazd wakacyjny. Czy może mi ktoś napisać czy bungalowach są 2 osobne sypialnie? Planuje wyjazd z 2 dzieci i kiszenie się w 1 pokoju odpada. W katalogu jest dla mnie to trochę niejasno napisane, rezerwując wybiera się opcję bungalow 2 osobowy i 2 dostawki.
      • Gość: Anka Re: Pine Bay IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.14, 14:02
        proszę zerknąć na zdjęcia oceniaczy...są dwa pomieszczenia
        wczoraj oglądałam dokładnie...na tripadvisorze - też brałam pod uwagę ten hotel i wersję bungalowów
        wybrałam jednak inny (dzieci 6 i 11lat)
        • kamykwskarpecie Re: Pine Bay 24.11.14, 14:20
          W zasadzie to jest bungalow rodzinny, bo rzeczywiście są 2 pomieszczenia. W jednym duże łóżko "małżeńskie", w drugim pokoju dwa łózka pojedyncze, może to mieli na myśli pisząc o dostawkach. W katalogu zresztą powinien być opis.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka