IP: 213.76.149.* 16.05.12, 12:13
Szukam osób, które były tam ostatnio, w tym i zeszłym roku bo opinie które znalazłam o Beldibi są strare.
Napiszcie proszę jaka to miejscowość, czy jest tam jakiś bazar? sklepy?
Fajne miejsca gdzie można dobrze zjeść.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olin1980 Re: Beldibi 16.05.12, 13:07
      Beldibi to raczej dziura,przy "głównej"ulicy z hotelami są sklepy z różnościami i kilka knajpek ale szału nie ma.Więcej tego typu atrakcji jest w Goynuk(10min dolmuszem) lub w Kemer czy Antalyi.Większy bazar jest w każdy piątek w Goynuk,polecam część "spożywczą" ;-)
      • Gość: Bajla Re: Beldibi IP: 213.76.149.* 17.05.12, 11:57
        A w jakich godzinach jest tam ten bazar, jadąc np po kolacji o 20:00 wszystko spokojnie jest otwarte?
        Do której godziny funkcjonuje?
    • simon_r Re: Beldibi 16.05.12, 16:16
      Beldibi to ulica z hotelami i sklepikami dla turystów.... miejsce raczej nieciekawe rownież z powodu plaży, której tam nie ma.
      Jedyna zaletą tego miejsca jest umiejscowienie przy szosie, którą szybko mozna się dostac w miejsca ciekawsze takie jak Olympos i Demre w jedną stronę oraz Antalya, Termessos, Perge, Aspendos, Side w drugą stronę.
      Osobiście uważam, że wybór Beldibi na pobyt stacjonarny to nieporozumienie... ale jeśli ma się zamiar zwiedzać wypozyczonym autem to jest to całkiem niezły wybór.
      • Gość: Bajla Re: Beldibi IP: 213.76.149.* 17.05.12, 11:54
        My głównie bazujemy na hotelu ( przy którym akurat jest ładna plaża ) ale czasami wieczorem fajnie jest wyjść do kanjpki np na kawę czy lody oraz pobuszować z dzieckiem po straganach i małych sklepikach - tego właśnie szukałam na wakacje i z tego co rozumiem, to spokojne ciche miejsce ale poza murami hotelu można gdzieś wyjść , nie ma dookoła "pustyni " :)
        Czyli miejscowość coś ala Jastrzębia Góra w Polsce czy mniejsza?
        • olin1980 Re: Beldibi 17.05.12, 12:37
          Wbrew temu co czasem na spotkaniach bajdurzą rezydenci na bazary przyjezdne jeździ się rano a nie wieczorem.Większość sprzedawców zwija się już po południu jak sprzedadzą to co chcieli a co dopiero wieczorem...O 20.00 nie masz po co jechać bo nikogo nie będzie.
          Co do lokalizacji,Beldibi to spokojne miejsce-same hotele i kilka sklepów nie ma pustyni wokół ;-),trochę mniejsze od Jastrzębiej i nie ma tam dyskotek.Z pewnością odpoczniesz,bo typowo relaksacyjna mieścina.Byłam we wrześniu w hotelu Crystal Flora Beach i jak na wczasy typowo wypoczynkowe-idealna miejscówka.Troszkę się też nie zgodzę z Simonem(wiem że jest zagorzałym zwolennikiem zwiedzania Turcji samochodem) co do możliwości zwiedzania okolic bez auta.Z pod hoteli jeżdżą dolmusze zarówno bezpośrednio do Kemer,Goynuk jak i Antalyi.W Beldibi jest kilka lokalnych biur które wożą na wycieczki typu Demre,Side itp za stosunkowo małe pieniądze, także nie ma aż takiej tragedii.Od siebie polecam wycieczkę na górę Tahtali-jak dla mnie punkt obowiązkowy tego rejonu, choć mało znany i promowany.
          • pietia27 Re: Beldibi 18.05.12, 10:45
            My byliśmy 3 lata temu w Hotelu Golden sun w Beldibi.
            Potwierdzam o godz. 20 to nie ma tam na co liczyć na wieksze zakupy.
            Jest bazar ( myśle tu o ciuchach , zegarkach, itp) znajdz lokalizacje tego hotelu wychodząc z niego w prawo około 800 m po drodze liczne sklepiki dojdziesz do bazarku(pamietam że wracalismy bezposrednio na kolacje) pozniej juz nie ma na co liczyć.
            Jezdzilismy tez na bazar do Kemer ( bardzo duży ) ale tam to bylismy rano po sniadaniu.
            Warto !!!
            My tez korzystalismy z lokalnych biur połowe taniej i warto obejzec.(Myra , kekova itp
            • Gość: Bajla Re: Beldibi IP: 213.76.149.* 18.05.12, 12:51
              Kurcze to dziwne, bo jak byliśmy w zeszłym roku w Turcji w rejonie Alanii to bazary były czynne do 24:00 i wiekszość osób jeździło tam popołudniem lub wieczorem bo nie było juz tak gorąco.
              Co do wycieczek, my jeżdzimy zawsze na fakultatywne z biura, może sa troche tańsze te oferowane przez lokalne biura ale zawsze jest coś za coś i albo sie dodatkowo płaci za wejścia, albo nie ma posiłku w trakcie trwania wycieczki albo polskojęzycznego przewodnika itd.... Więc moim zdaniem zaoszczędzienie 20 euro nie ma najmniejszego sensu.
              Co do samochodu, fajnie, taniej ale jak nie potrzebujesz osoby, która Ci o wszystkim opowie, a nie zawsze polskojęzyczny przewodnik jest na danych obiektach.
              Mam jeszcze jedno pytanie, chcemy jechać na wycieczkę do Pamukkali, czy wiecie może ile czasu się jedzie na miejsce z Beldibi oraz o której zazwyczaj zbiórkę organizują biura ?
              • olin1980 Re: Beldibi 18.05.12, 15:19
                Pisałam o bazarze przyjezdnym w Goynuk, czyli takim który w poszczególne dni tygodnia objeżdża dany region.Rozstawiają stoły i płachty chroniące przed skwarem, z reguły jest część "kulinarna" i zwykła z ciuchami,pamiątkami itp.Takie bazary zwijają się po południu.Natomiast sklepy(zwane też przez niektórych bazarem) są otwarte do ostatniego klienta i z pewnością są otwarte po kolacji.
                • masi77 Re: Beldibi 18.05.12, 15:36
                  olin a pamiętasz w jakie dni jest w goynuk ten bazar ?. My będziemy w Beldibi w lipcu ( nie wiem czy m-c ma znaczenie) i chętnie byśmy się wybrali.
                  • olin1980 Re: Beldibi 18.05.12, 15:42
                    W piątki ;-)
                    • masi77 Re: Beldibi 18.05.12, 19:32
                      tsk :)
            • simon_r Re: Beldibi 18.05.12, 21:52
              być rano na bazarze warto z powodu jednego... jak się jest pierwszym klientem to Turek będzie sie targował do upadłego i zejdzie z ceny na max... bo taki mają przesad że jak nie obsłużą pierwszego klienta to potem cały dzień do bani :)
          • canen Re: Beldibi 09.09.12, 21:59
            Jak wygladaja ceny transportu np. Do Kemeru? A sam hotel godny polecenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka