Dodaj do ulubionych

Side co polecacie?

IP: *.jjs.pl 25.05.12, 15:20
Samo Side jest godne polecenia jak i pobliskie wodospady Mangavat, tyle już wiem:)
Inne pobliskie stanowiska archeologiczne jak chociażby Perge już nie koniecznie muszę obejrzeć:). W Alanyi już byliśmy, tak więc też nie jest w naszych planach. Czy Rejs Zielony Kanion jest wart swej ceny 35 E? za te same pieniądze można mieć i rejs statkiem po morzu z posiłkiem w cenie i jeep safari. Którą z tych trzech wycieczek polecacie?
Obserwuj wątek
    • simon_r Re: Side co polecacie? 25.05.12, 15:41
      Wodospady w Manavgat to akurat nic nadzwyczajnego...Tak wyglądają
      Natomiast Perge akurat jest jednym z najfajnieszych stanowisk archeo... warto jednakowoż wiedzieć, że Perge to praktycznie Antalyia. A w Antalyi wodospad jest Taaaaaki
      Tuż obok Side masz również Aspendos.
      Za 30euro spokojnie wynajmiesz samochód, którym te miejsca można w jeden dzień zwiedzić.
      • Gość: Seeside Re: Side co polecacie? IP: *.jjs.pl 25.05.12, 16:12
        Dziękuję za sugestie:), zapoznałam się już z okolicznymi atrakcjami, wodospad Dudene nie podoba mi się ani trochę (ale to oczywiście rzecz gustu), Aspendos nie zrobił na mnie wrażenia, może dla tego, że po rzymskim koloseum czy tunezyjskim El djem nie miał już szansy. Po Efezie, Perge też mnie nie zachwyca, a antyczne ruiny pod dostatkiem odnajdziemy w samym Side i to już nam na ten raz wystarczy:). Chciałabym, jakoś urozmaicić nasz pobyt, dla tego brałam pod uwagę rejs statkiem (inna forma relaksu i delfinki o ile faktycznie są one zagwarantowane w ramach tej wycieczki), czy jeep safari, pod czas którego odwiedza się Dim Cay, o ile faktycznie warto. Dla tego pytam o te dwa fakultety bo chyba Zielony kanion już skreślam ze względu na wygórowaną cenę. Niestety ograniczeni jesteśmy budżetem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka