Gość: alica IP: *.156.143.42.static.turktelekom.com.tr 24.07.12, 16:55 W wiekszości dobrych (znanych mi) hoteli na wybrzeżu tureckim przeważają turyści z Rosji. Czy znacie takie b. dobre hotele gdzie nie stanowią oni dominującej grupy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kool Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 16:56 Crown palace Odpowiedz Link Zgłoś
adas.rs Re: Świetny hotel...bez Rosjan 24.07.12, 17:59 Flora Garden Beach Club większość Anglicy i Niemcy :):) Odpowiedz Link Zgłoś
rena78 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 24.07.12, 19:28 saray regency niedaleko Side ....super hotel dominuja Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 20:14 Ja natürlich. Super Urlaub. Keine Juden Czy ja polski słowianin mogę dostapić tego cudownego zaszczytu i przynajmniej mogą mnie dopuścić do wycierania podłóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 20:10 Ja natomiast szukam hoteli, gdzie nie ma Żydów i murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.12, 20:25 Manas Park w Oludeniz,Anglicy,Turcy,Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 20:45 bylam w hotelu bez Rosjan w zeszłym roku > są brudasami flejtuchami itd obrzydlistwo .W tym roku byłam w hotelu gdzie byli Rosjanie,a właściwie Białorusini, Litwini.... i jakbym miała wybrać to wole jednak bez Niemców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 20:50 iga: Popieram. W tym roku w hotelu gdzie bylismy byli Rosjanie, ale najwieksze bydlo robili Holendrzy, Niemcy i niestety Polacy :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
mija80 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 24.07.12, 21:14 To chyba nie były hotele z najwyższej półki. W takich niestety dominują bogaci Rosjanie. Ich "kultura" i sposób zachowania niestety nie nadąża za pieniędzmi. I nie chodzi tu nawet o zachowanie naganne ale o nieumiejętność zachowania się np. w czasie kolacji (gatki plażowe, japonki, non stop rozmowy przez telefon komórkowy). Piszę oczywiście o średniej bo są też miłe odstępstaw od reguły. To co piszesz o Holendrach czy Niemcach nie dotyczy klasy średniej a raczej młodych ludzi - "bydło" jak to określasz raczej nie jeździ do top klasy hoteli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 24.07.12, 21:28 a teraz napisz o sobie i o swojej klasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.matras.pl 25.07.12, 09:54 Mija: i tu sie mylisz, bo pisze o hotelu z wyzszej polki: Delphin Botanik, chyba, ze dla Ciebie to nie jest wyzsza polka. I to nie byli Niemcy czy Holendrzy w wieku nastolatlkow, ale rodziny z dziecmi, ktorzy w kolko sie klocili o wszystko. Na przyklad w lunaparku uczyli dzieci jak sie przepychac i wyganiac inne dzieci z karuzeli, zeby bylo szybciej i te dzieci to robily, a jak im sie zwrocilo uwage, to mialam sytuacje, ze Pani Niemka zaczela tak sie drzec i robic awanture, ze dopiero obsluga hotelu ja uspokoila i nas przeprosila. Z Rosjanami nie bylo takich sytuacji i nie chodzili w japonkach na kolacje, a Niemcy owszem, tak. Wiec na prawde nie wolno myslec streotypami, bo mozna kogos niepotrzebie oceniac negatywnie. Ja bylam pozytywnie zaskoczona zachowaniem Rosjan. Bylo ich duzo, to prawda. Byli tacy, ktorzy tez zachowywali sie glosno, ale nie w takim stopniu jak inne nacje (w tym Polacy, niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reqre Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: 81.15.217.* 20.09.22, 08:40 Delphin Botanik jest hotelem 4* - więc z tą wyższą półką to raczej żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Świetny hotel...bez Rosjan 13.08.12, 14:37 > To chyba nie były hotele z najwyższej półki. W takich niestety dominują bogaci > Rosjanie. bogaci Rosjanie siedzą na Lazurowym, a w Turcji nie ta najwyższa półka rosjan, tylko raczej średniawa, porównywalna do naszej średniej. Sporo też tych wcale nie tak zamożnych, ale byłe republiki,które do Turcji mają bliziutko, oni ponoć dostają u siebie w pracy dofinansowanie i stąd stać ich na lepsze hotele w Turcji..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 21:44 Niestety, ale w zdecydowanej większości hotelach z najwyższej półki dominują Rosjanie, z grubą kasą, chociaż ja raz byłam w bardzo dobrym hotelu Club RIU KAYA BELEK, gdzie było ich mało, naprawdę byłam zaskoczona, że nie było wszędzie słychać rosyjskiego, byli ludzie z różnych krajów z przewagą Niemców (ale nie jakąś nie jakaś nadmierną). W tym roku jadę do Delphin Palace, nie wiem czy też będzie tam przewaga Rosjan, napiszę po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodrumowiec Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.07.12, 22:30 Na Wybrzezu Egejskim jest mniej Rosjan - hotel z HB to np. Azka w Bodrum. Bdb hotel, ale ma tylko HB, było kilkunascioro Rosjan, tylez Polaków, nikt nie przesadzal z alkoholem :). Różne nacje, dużo Turków bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alica Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.156.143.42.static.turktelekom.com.tr 25.07.12, 07:43 Ślicznie dziękuję za konkretne propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 25.07.12, 07:57 napisz w jakim hotelu będziesz, aby ludzie wiedzieli, który omijać szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 07:36 Właśnie wróciłam z rewelacyjnego hotelu na najwyższym poziomie, w którym praktycznie nie było widać i słychać Rosjan, chociaż oczywiście byli także oni, ale jako jedna z nacji obecnych w hotelu i raczej zdecydowanie nieliczna. Ten hotel to Delphin Palace po prostu raj dla dorosłych i dzieci. W hotelu byli goście z całej Europy - Anglicy, Walijczycy, Francuzi, Włosi, Belgowie, Niemcy, Rosjanie, Serbowie, a nawet turyści z Kosowa, była też garstka Polaków (3-4 rodziny), Czesi, a także Azjaci czy Hindusi, więc towarzystwo bardzo międzynarodowe. A hotel polecam wszystkim, nawet najbardziej wymagającym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.umwd.pl 10.08.12, 13:59 Ja też polecam Delphin Imperial i Barut Lara Resort & Spa. To są hotele z najwyższej półki. Polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryb-cia16 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 10.08.12, 14:20 Calista luxory resort oraz Susesi- międzynarodowe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 10.08.12, 19:17 no i co w związku z tym, że międzynarodowe towarzystwo? komuś to imponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yola Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 20:31 Ja zdecydowanie wolę hotele, w których jest międzynarodowe towarzystwo niż tabuny Polaków (to dla mnie zdecydowanie najgorsza opcja), 90% Rosjan (bardzo częste w Turcji lub Egipcie) lub większość np. Niemców. I nie jest to kwestia imponowania czy nie, ja po prostu niezbyt komfortowo się czuję gdy przez 2 tygodnie słyszę wokół jedynie rosyjski, całą obsługa mówi prawie wyłącznie po rosyjsku, animacje są po rosyjsku (i niemiecku dla równowagi), nawet potrawy w restauracji są w większości przygotowywane pod gusta rosyjskie, a pozostali goście hotelu traktowani są po macoszemu. Staram się unikać takich hoteli i dlatego jeżdżę do hoteli gdzie jest większa różnorodność gości, a z obsługą da się w miarę swobodnie porozumieć po angielsku. Osobiście nie mam zupełnie nic do Rosjan, ale gdybym chciała mieć z nimi taki intensywny kontakt, to po prostu pojechałabym na wakacje do Rosji, a nie do Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Świetny hotel...bez Rosjan 10.08.12, 22:31 dlaczego Polacy to najgorsza opcja? dlaczego inne narodowości lubią swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yola Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 10:15 papalaya napisała: > dlaczego Polacy to najgorsza opcja? dlaczego inne narodowości lubią swoich? Mnie wystarcza towarzystwo Polaków, gdy spędzam wakacje nad polskim morzem lub jeziorami, za granicą chcę odetchnąć od wiecznego wysłuchiwania w każdym możliwym miejscu hotelu jak to jest źle, koszmarnie w tej Polsce, narzekania na rząd Tuska ewentualnie Kaczyńskiego, obmawianie rodziny, szefa, omawianie wszelakich chorób czy problemów z dziećmi itp. A najgorsze ze wszystkiego jest obserwowanie niektórych naszych rodaków korzystających do oporu z all inclusive i po paru godzinach kompletnie pijanych (jeszcze przed lunchem). Na urlopie chcę się oderwać chociaż na trochę od tego naszego polskiego piekiełka i tyle, ale to tylko moje wrażenia, jak kto lubi nieustanne towarzystwo Polaków to też ma takie możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 11.08.12, 13:24 a moi znajomi z alanyi mowia,ze wszyscy zachowuja sie podobnie,ale polacy sa najbiedniejsi,daja najmniejsze napiwki,ogolnie najmniej wydaja na wakacjach,wiec obsluga nie jest na nich zbytnio nastawiona.najbardziej lubia rosjan i skandynawow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 11.08.12, 16:14 no to przestań niunia za granicą narzekać i chlać przed lanczem, wtedy może nie będą cie unikać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yola Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 16:41 Właśnie, żeby uniknąć takich prymitywów jak ty, jeżdżę już wyłącznie do hoteli, gdzie nie spotkam ludzi twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 12.08.12, 17:51 a skąd mam wiedzieć, że ty nie jesteś prymitywna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.12, 17:56 Yola - w pełni popieram. Mam tak samo. Pozdrawiam [ szumiaczy typu gtw po prostu ignoruj ] Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Świetny hotel...bez Rosjan 13.08.12, 08:01 Może sparuj się z yolą, będziecie ą i ę w odróżnieniu od hotelowej hołoty :))) Skoro "masz tak samo" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Świetny hotel...bez Rosjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 08:39 Zgadzam się z Yolą, mam dokładnie takie same odczucia, tam gdzie jest masa Polaków, udany wypoczynek jest utrudniony (w jednym hotelu jakaś paniusia, zaczepiała wszystkich ludzi mówiących po polsku i oferowała im kosmetyki z katalogu Avon (koszmar) i tak przez całe 2 tygodnie, a dwóch gości od samego rana raczyło się drinkami, że już ok. godz. 12 pospadali ze stołków do wody (bar typu swim-up), i obsługa musiała ich wyciągać tak byli pijani. A te kłótnie o wszystko z obsługą i innymi gości hotelowymi, bitwa o leżaki i wieczne narzekanie na dosłowne wszystko. To był mój pierwszy i ostatni wyjazd z Itaką (do hotelu przyjechał cały autokar Polaków, a w hotelu byli już ludzie z innych miast i ci, którzy przyjechali tydzień wcześniej). Od kilku lat staram się wyjeżdżać do hoteli, które nie są okupowane przez Polaków i na szczęści mi się to udaje (w zupełności wystarczą mi 2-3 rodziny z Polski, a jak ogóle nie ma Polaków, to tym lepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
ryb-cia16 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 13.08.12, 14:54 Do tego dodajmy jeszcze bójki w wykonaniu Polaków, wyzwiska. Więc nie tylko Rosjanie są dokuczliwi. W Susesi był kiedyś przypadek, ze grupka Rosjan zachowywała się głośno i wieczorem przeszkadzała wczasowiczom. Interweniował manager hotelu i na drugi dzień ich nie było. Tak więc wszystko zależy od hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Świetny hotel...bez Rosjan 13.08.12, 15:01 Polacy i Rosjanie być umieszczani w specjalnych hotelach. Ja kocham towarzystwo wytwornych Anglików, kulturalnych francuzów i muzykalnych Włochów i tylko z takimi się zadaje. Bardzo lubię kopiate angielskie półmiski frytek z majonezem, śpiewne zawołania bambini o świcie i ten francuski szyk i elegancję na basenie. No i to że piją tylko single malt, chainti i dom perignon. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Świetny hotel...bez Rosjan 13.08.12, 15:27 > Ja kocham towarzystwo > wytwornych Anglików, ja też :-) szczególnie tych którzy tak wytwornie na golasa po polskich rynkach pijani biegają... Odpowiedz Link Zgłoś