Dodaj do ulubionych

CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 13:54
WŁASNIE WROCILAM Z WCZASOW W CLUB SANTANA. FAKT-OK. 40OSOB WYLADOWALO W
SZPITALU ALE WG MNIE NA WLASNE ZYCZENIE. OBSERWOWALAM WCZASOWICZOW W SANTANIE-
RZUCALI SIE NA JEDZENIE, NAPRAWDE NIKOMU JEDZENIA NIE ZALUJE ALE TO BYLO
ZALOSNE!! DO TEGO TRZEBA WZIAC POD UWAGE FAKT -UPAL 38 STOPNI (W CIENIU 29)
ZE JUZ NIE SPOMNE O TYM IZ SERWOWANO DANIA TURECKIE- CALY JEDEN BUFET Z
PRZEROZNYMI SALATKAMI, MIESZANKAMI I INN. POTRAWAMI TYPOWO TURECKIMI-
WYGLADALY
PYSZNIE, ALE WYZNAJE ZASADE JAK CZEGOS NIE ZNAM TO NIE JEM ALBO RYZYKO JEST
MOJE. NA WCZASACH BYLAM Z MEZEM I 7LETNIA CORKA. JESTEM ZACHWYCONA POBYTEM.
SUPER ORGANIZACJA OD A DO Z. CODZIENNIE RANO OK. 11 GODZINA ZAJEC DLA DZIECI
(GRATIS) Z POLSKA OPIEKUNKA-REWELACYJNA PANI DOROTKA. MAZ W TYM CZASIE GRAL W
SIATKOWKE W WODZIE A JA WRAZ Z INNYMI PANIAMI POD OKIEM PANI AGNIESZKI-
ANIMATORKA, CWICZTYLAM W CIENIU BASENU CZASEM BYLA JOGA. O GODZINIE 15.00 TEZ
BYLY ANIMACJE -MOJA CORKA BYLA ZACHWYCONA!!O 21 (PO KOLACJI) PRZEZ BLISKO
GODZINKE BYLOMINI DISCO SHOW DLA DZIECI-CZYLI TANCE I PODRYGI MALUSZKOW WRAZ
Z
ZESPOLEM ANIMATOREK. OBSERWOWALAM INNYCH GOSCI HOTELU BYLI ZACHWYCENI NIE
MNIEJ
NIZ MOJA CORKA. MAZ STWIERDZIL, ZE POMIMO ZAGROZEN( TURCJA NIE JEST TAK
NAPRAWDE ZBYT BEZPIECZNA) CYT...CHOCBY STRZELALI :) I TAK TAM POJEDZIEMY W
PRZYSZLYM ROKU... HOTEL PO GENERALNYM REMONCIE Z KLIMA Z BASENEM(GRATIS
PARASOLE I LEZAKI), BLISKO MORZA, BOGATY PROGRAM WIECZORNY, CZYSTO, MILA
ATMOSFERA A ZE SIE LUDZIE NAZARLI JAK DZIKIE....TO WYLADOWALI W
SZPITALU....TRZEBA BYLO WIECEJ PIC TO BY SIE NIE ODWODNILI!!!

Obserwuj wątek
    • etrusek Radka, dopisz opinię na forum hotelowym proszę 01.07.04, 14:13
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943
      • Gość: Radka Re: Radka, dopisz opinię na forum hotelowym prosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 12:23
        bardzo chetnie...ale podaj prosze dokladny adres.....dzieki z gory:)pozdrawiam,
        Radka
        • Gość: etrusek Turcja - hotele (opinie) IP: *.proxy.lucent.com 05.07.04, 10:48
          Podałem juz wcześniej. Najlepiej tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=13905624
          nick: turhotel
          hasło: turysta
    • Gość: Meghan Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:42
      Chyba Radka masz rację.... Jeśli człowiek się naje owoców lub warzyw, do których
      żołądek nie jest przyzwyczajony i jeśli te warzywa/owoce są surowe i nie daj
      Boże popija je jeszcze zimną wodą lub napojami gazowanymi to żołądek nie
      wytrzyma. Ja jeśli wyjeżdżam do krajów gdzie kuchnia jest inna niż to co gotuje
      moja mama to też na początku mam zawirowania....
      Możesz powiedzieć jakie są ceny i czy można skorzystać z komputera na miejscu
      (już ktoś o to pytał, ale nie ma odpowiedzi..) och i jeszcze czy w pokojach są
      ręczniki czy trzeba swoje targać? No i czy Turcy nie są nachalni? Trochę się
      boję, tyle tutaj się oczytałam różnych sensacji.A może jakieś rady praktyczne o
      których nikt tu nie wspomniał.
      Pozdrawiam. Ja wylatuję już za tydzień.
      • Gość: Justyna Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: 195.68.226.* 01.07.04, 19:00
        Ja wróciłam z Santany tydzień temu i juz ci zazdroszczę, bo chetnie bym tam
        wróciła:) Podpisuje sie pod tym co napisała Radka. Ludzie rzeczywiście
        pochłaniali tam nieprawdopodobne ilosci jedzenia:( Co mogło stworzyc mieszankę
        wybuchową. Oczywiscie, ze w Santanie są reczniki, ale nie wolno zabierać ich na
        basen, ani na plazę, wiec swój musisz mieć. Komputera chyba nie ma na uzytek
        gości, ale kawiarenki internetowe sa w poblizu. Turcy beda zaczepiac cie na
        kazdym kroku, ale nie wiem czego sie boisz, krzywdy ci nie zrobią. Chcą jedynie
        zarobić, bo wydaje im sie, ze jak przyjeżdżamy z Europy to jesteśmy strasznie
        bogaci. Turcja jest cudowna i ja osobisci nie moge doczekac sie kiedy tam
        wrócę. Pozdrawiam i zycze miłych wakacji:)
        • Gość: Meghan Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 23:13
          Dzięki Justyna za odpowiedź... Też już się nie mogę doczekać kiedy polecę.
          Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: Radka Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 12:20
            Witam serdecznie, dopiero teraz przeczytalam...otoz Justyna ma racje-sa
            reczniki w hotelu-snieznobiale i faktycznie nie wolno zabierac ich na plaze
            zwazywszy na kolor jest to zrozumiale:) jesli chodzi o ceny: proponuje zabrac
            ze soba kawe w jednorazowkach przy sniadaniu jest kawa ale jakas taka turecka;)
            wrzatek stoi mozna sobie do sniadanka swoja przygotowac,
            jesli chodzi o ceny: do kolacji wypadaloby cos kupic do picia 1,25euro kosztuje
            woda mineralna bez gazu ale za to cala butelka, szklanek z lodem i z cytrynka
            dostanie sie gratis ile trzeba, piwko male 1euro w takiej cenie mozna zamowic
            moj ulubiony napoj piwo ze spraitem czyli jak to mowia anglicy(z
            polszcz.)"szendy" -polecam. Drinki dnia-codziennie inna atrakcja-4euro. Na
            terenie hotelu poslugujemy sie karta magnetyczna-placimy nia i za kazdym razem
            podpisujemy kwitki-kopie sa dla nas, widzimy tez biezace saldo. W ciagu dnia
            polecam jesli spedzamy czas przy basenie zamowic sobie arbuza obranego,
            schlodzonego, slodkiego za jedyne 1euro.....Ok moze nie jest tanio ale
            zwazywszy ze placac karta z reguly kelner nie dostaje napiwku(zwalnia nas karta
            z typowego-reszta dla pana:) nie jest zle....Jesli chodzi o zakupy.....zloto
            jest tanie o czym zorientowalam sie po powrocie.....:(nie nastawialismy sie na
            wczasy nie zakupy.....ale kusily mnie kolczyki....po utargowaniu z 50euro na
            35....nie kupilam ich.....w kraju okazalo sie ze bardzo bardzo podobne...taka
            sama waga i wzor sa w granicach 700-800zł....To jeden z powodow...ze musze tam
            wrocic w przyszlym roku....i kupic "swoje" kolczyki..Blisko hotelu jest knajpka
            gdzie jest troche taniej ale nie ma tak fantastycznej obslugi-prosze pozdrow
            ode mnie kelnera Roberta-super fantastyczny facet (mam meza-to obiektyna
            opinia;) i zespol z niesamowita kondycja....uffff....prowadzacy animacje...jak
            masz jeszcze pytanka to pisz....odpowiem chetnie ...i UDANYCH WAKACJI!!!!
            • Gość: Meghan Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:12
              Dziękuję Radko za Twoje informacje :-)))) Na pewno się przydadzą i już się nie
              mogę doczekać kiedy pojadę. Oczywiście kelnera Roberta pozdrowię (na pewno się
              ucieszy). Acha, mam jeszcze jedno pytanko - bo gdzieś przeczytałam na innym
              linku, że niektóre biura podróży zaraz po przyjeździe zbierają w autobusie
              pieniądze na wstępy do muzeów - czy z jettouristic też tak jest???? Czy już mają
              wstępy wliczone w cenę. Rzeczywiście teraz mi się przypomniało, że kiedy
              podróżowałam z Triadą, to przy zwiedzaniu pilotka na początku zbierała od nas
              pieniądze na wstępy ok. 80 - 100 euro. Pytam się, bo nie wiem ile pieniędzy
              zabrać. Jeszcze jedno, czy w hotelu można skorzystać z komputera, żeby zrzucać
              zdjęcia z cyfrówek? Gdzieś na forum było to pytanie, ale chyba nikt nie
              odpowiedział, a teraz coraz więcej turystów ma cyfrówki. Hmmm to chyba tyle.
              Jeszcze raz dziękuję za odzew i pozdrawiam.
              • Gość: Meghan Gapa ze mnie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:14
                O jejku, gapa ze mnie. Już wcześniej Justyna pisała o komputerze. Sorrki ;-)))
                Pzdr
              • Gość: Justyna Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.swinoujscie.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 18:00
                Ja zabrałam ze soba kabel, by obejrzeć zdjęcia na TV (sa w pokojach), ale
                niestety zabrakło odpowiedniego wejscia. Nie polecam kupowania wycieczek w
                hotelu, bo są drogie. Obok hotelu jest Pacho Tours, gdzie smiało mozesz iść i
                wykupić od razu kilka wycieczek, wówczas mozesz wytargowac dobra cenę. W cenie
                wycieczki powinny być wliczone wstępy, przejazd oraz lunch, ale na wszelki
                wypadek zapytaj. Zaznacz równiesz, że życzysz sobie polskiego ptrzewodnika, bo
                wówczas wiecej z wycieczki skorzystasz. Ja osobiscie polecam ci wynajecie
                skutera lub jeepa (wypożyczalnie znajdziesz bez trudu) i wycieczkę w góry -
                dostaniesz od nich mapkę z wskazaniem, gdzie najlepiej pojechać, widoki
                przecudne!!!
            • Gość: BEATA Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:11
              CZEŚĆ.
              Jak możesz to powiedz jaka jest plaża przy tym hotelu i czy czyste morze. Jadę
              tam 24.07 z dzieckiem i bardzo chciałabym wiedzieć na co się nastawić.
    • Gość: Najedzona Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: 80.51.255.* 03.07.04, 19:51
      Czy widziałas kiedykolwiek 9 miesięczne dziecko napychające się jedzeniem ?A
      jak podobała Ci się pani Kinga oraz pani Basia ?Czy stoły z jedzeniem powinny
      stać w 38 stopniowym upale ? Co do hotelu potwierdzam, bardzo ładny.Rezydentka
      won
      • Gość: Radka Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 13:19
        Szczerze mowiac majac 9 miesieczne dziecko nie jechalabym do Turcji! I to
        jeszcze tuz przed sezonem...
        Mam wyobraznie... Co nie zmienia faktu, ze podziwiam za odwage, w moim
        subiektywnym oczywiscie odczuciu 38stopniowe upaly nie sa dobre dla
        dziecka...Moja corka majac 9miesiecy byla jeszcze karmiona piersia- wiec
        odpadal mi problem jej zatruc-nigdy nie miala zadnych problemow-jej pierwsze
        wakacje (urodzila sie w kwietniu)gdy miala lekko ponad rok spedzilismy w
        Jastarni nad polskim morzem...Polecam-super klimat...Wracajac do Santany-
        niesprawiedliwym wydaje mi sie fakt obarczania wina za klimat, i zwiazane z nim
        atrakcje;)pracownikow Hotelu. Mowie to jako osoba, ktora tez przezyla 1 dzien
        grozy....strulam sie pod koniec pobytu...bylam ledwo zywa...spocona z drzacymi
        nogami jak narkoman..itp...od razu zamowilam 3butle mineralanej bez gazu i
        pilam wbrew sobie i na sile....Nospa i sen....Bylam ledwo zywa...ale ani przez
        sekunde nie przyszlo mi na mysl by miec o to do kogos pretensje....nikt mi nie
        kazal jesc jajecznicy na sniadanie....np...Mialam pecha bo wybralismy sie w
        tytm ferelnym dniu do miasteczka Alanya- i co przezylam to moje....byl moment
        ze jadac dolmuszem mialam olbrzymia i nieodparta chec walic jadacych (bogu
        ducha winnych Turkow) klapkiem po lbach...bo sie pacany o cos pytaly okazujac
        troskliwosc a ja umieralam...Mam nawet takie fajne zdjecie gdzie wygladam jak
        upior...no ale co przezyjemy to nasze...:)Moja 7letnia corcia byla madrzejsza
        nic nie jadla innego tylko chlebus i dzemiki...a ja myslalam ze wpadnie w
        anemie-to sie nazywa instynkt samozachowawczy;)pozdrawiam,
        Radka
        • Gość: najedzona Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: 80.51.255.* 04.07.04, 14:38
          Nie razumiem dleczego tak zajadle atakujesz? Czyżbyś była pracownikiem Jetta?
          wracając do tematu,ja nie nadaję na hotel,czy pokoje ,turcką obsługę itp.
          wszystko było ok.Ale jeżeli była taka wpadka,to rezydentka powinna być z nami w
          szpitalu, i tylko o to mam pretensje że nikt się nami nie zajął, po powrocie ze
          szpitala, jak tylko udało nam się odzyskać paszporty, nikt nawet nie zapytał
          jak się czujemy.Więc powiedz mi proszę, Radko po co w hotelach są rezydenci?
    • Gość: kiepski Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.aster.pl 05.07.04, 22:34
      Wypowiedzi pracownicy Jetta, Radki sa po prostu tak debilne ze zmusily mnie do
      znapisania tego postu. Jedna z atrakcji wyjazdow za granice jest loklana
      kuchnia. A kuchnia turecka jest po prostu super (bylem trzy razy w Turcji).

W ogole trzeba bylo wziac opcje bez wyzywienia i zywic sie chlebem i puszkami
      zabranymi z kraju (a dla przezornej coreczki oczywiscie dzemik). W normalnych
      hotelach mozna napychac sie na maksa, chlac na maksa i wogole i nic sie nie
      dzieje.

Gratulacje Jet Touristic za innowacyjne zachecanie do swoich hoteli.
      • Gość: Radka Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:34
        Kiepski oj kiepski z Ciebie ......nie jestem pracownikiem Jetta....pracuje w
        zupelnie innej branzy i nie mam nic absolutnie wspolneg z biurem podrozy
        organizujacym wczasy do Club Santana (swoja droga szkoda)
        • Gość: kiepski Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 20:04
          tez szkoda! zajadac dzemki i pasztety w trakcie urlopu w turcji????
          • Gość: Justyna Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: 195.68.226.* 06.07.04, 23:05
            Widzisz Kiepski ja też byłam w Santanie od 19 do 26 czerwca i jadłam dosłownie
            wszystko co tam oferowali (oczywiscie po trochu) i czułam sie doskonale!!!
            Mieliscie pecha i tyle. Nie mozna z powodu waszego zatrucia krytykowac firmy,
            bo nie oni przyrządzali wam tych pechowych posiłków! Pewnie i mnie bedziesz
            posądzał o to, ze u nich pracuję:( Spytaj ludzi, którzy byli w Santanie przed
            wami...wiekszość z nich jest z jedzenia bardzo zadowolona.
            • Gość: kiepski Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 09:39
              zeby bylo jasne nigdy nie bylem akurat w Santanie ale ale argumentacja Radki
              jest dla mnie po prostu bezsensowna. w hotelach all inclusive w Turcji bylem
              dwa razy i jade teraz trzeci raz a jednym z kryteriow wyboru bylo wlasnie
              wysmienite tureckie jedzenie.

pozdrawiam,
    • Gość: Aga Re: CLUB SANTANA =SUPER WCZASY POLECAM!! IP: 62.87.130.* 07.07.04, 08:28
      Czytam i nie mogę wyjść z podziwu. Ciekawe kochani co byście mieli do
      powiedzenia jak byście wylądowali w hotelu Melissa Kleopatra w Alanyi? Już
      sobie wyobrażam to święte oburzenie! Mieliście pecha i tyle w Melissie jedzenie
      było jednostajne i mówiąc szczerze niesmaczne, brudne szklanki, talerze,
      sztuće, brudne i pogniecione serwety na stołach itp itd.Pomimo tego wszyscy
      byli zdrowi i nikt nie miał problemów żołądkowych co moim zdaniem zakrawa na
      cud!!! Poza tym obsługa była taka sobie i ogólnie warunki też ale jakoś żyję i
      do nikogo nie mam pretensji. Może jak kiedyś pojade do Turcji trafie wlepsze
      miejsce i tym razem będę zachwycona bo patrząc na oferty Clubu Santana odnosze
      wrażenie, że moja Melissa to była marny kamping! Pozdrowienia dla wszystkich!!
    • Gość: Aga Napisz cos o pokojach i dojściu do plaży IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 19:53
      Bardzo prosze napisz cos o pokojach, dojściu do plaży, lezakach i całej tej
      obsłudze. Mam zamiar już trzeci raz jechac do Turcji, za każdym razem byłam w
      innym hotelu (a nie ma ich już w polskich ofertach). Ten hotel ma niezłą cenę w
      stosunku do innych o tym standarcie i to mnie troszke zastanawia.
      Ktoś napisał, ze wpokojach jest TV, czy to prawda? Jade z dzieckiem, które lubi
      oglądac bajki, wiec napisz czy sa jakies programy dla dzieci. I bardzo ważne,
      do której godziny jest czynny basen, bo w sierpniu najchętniej siedziałoby się
      w wodzie do 2 w nocy. I klimatyzacja-centralna czy indywidualna, jak działa. A
      i jeszcze coś na temat lazienki. Pozdrawiam
      • Gość: Radka Re: Napisz cos o pokojach i dojściu do plaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 15:39
        Witam serdecznie,
        pokoje sa z lazienkami (prysznic z wanna:), wc, umywalka, suszrka do
        wlosow....olbrzymie lustro:), czysto schludnie, reczniki sa-biale ale nie wolno
        ich brac na plaze, klimatyzacja na pilota-czyli kazdy decyduje czy narazic
        swoje struny glosowe:)basen czynny do 18,lezaki przy basenie bezplatne ale na
        plazy 1euro od osoby za caly dzien,tv jest-programy w jezyku polskim tvn
        siedem, tvn,polonia 1,
        moja corka sie swietnie bawila, udanego urlopu zycze...pozdrawiam,\Radka
        P.S. Rewelacyjna oferta-polecam
        • Gość: rafa Re: Napisz cos o pokojach i dojściu do plaży IP: *.nsm.pl 24.07.04, 01:53
          o plazy przy hotelu lepiej zapomniec bo smierdzi i jest brudno na dosc dlugim
          odcinku - w calym tym zamieszaniu z remontem zapomnieli o niej; lezaki przy
          basenie sa ale jest ich taka ilosc ze trzeba brac ze soba budzik zeby wstac
          przed 7 rano zeby sobie je zajac; co do bialych recznikow pamietajcie ze
          wyniesienie ich z pokoju kosztowac was bedzie 5 euro; i co najwzniejsze chowac
          wszelkie napoje, owoce, lakocie bo jest zakaz ich wnoszenia do CP Santana -
          zostaje tylko zakup ich w hotelu ale wam nie robi to roznicy bo lubicie
          przeplacac i nabijac kase najlepszej frimie turystycznej w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka