Dodaj do ulubionych

Nocny dojazd z Alanyi do Mahmutlar

14.02.13, 20:21
Witam

W tym roku wybieram się na wakacje do Turcji, konkretnie Alanya i mam pewien dylemat. Zastanawiam się nam wyborem hotelu w Muhmultarze, gdyż jest większy wybór hoteli w przystępnej cenie, a z tego co się orientuję do centrum Alanya jest dość blisko i bez problemu można się tam dostać dolmuszem. Jednak zależy mi na miejscu rozrywkowym i wyczytałam, że ostatni dolmusz z tego miejsca do Alanya odjeżdża ok 22, a powrót ostatnim dolmuszem jest o godz 0:30. Jest to dość wczesna godzina, jeżeli chodzi o imprezowanie ;) z tąd moje pytanie czy na prawdę to tak wygląda, podróżowanie taksówką raczej odpada, gdyż znacznie wyższa cena. Czy może ktoś był nie dawno i orientuje się w tym temacie ? Nie wiem co wybrać, jeżeli w centrum to groszy hotel gdyż budżet mam ograniczony, czy fajniejszy hotel ale z dojazdem, a ile w ogóle takowy istnieje w godzinach wieczornych/nocnych ;) Liczę na pomocne opinie !

Pozdrawiam serdecznie
Baśka
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Nocny dojazd z Alanyi do Mahmutlar IP: *.jjs.pl 16.02.13, 20:16
      Tak to prawda ostanie dolmuse z Alanyi wyjeżdżają po 24, a że do Mahmutlary jedzie się oko 20 - 25 minut to możliwe, że powrót jest o 0:30. W samej Mahmutlarze też są dyskoteki, głownie hotelowe i przy deptaku całonocne knajpki. Jeśli jednak nastaliście się głównie na balowanie to lepiej wybierzcie hotel w samej Alanyi. Bilet domusem w dwie strony to już 5 LT od osoby to 10 zł teraz przymruż to razy ilość wypraw do Alanyi, a pewnie i za dani się wybierzecie potem powrót na posiłek do hotelu i znowu do Alanyi. Jeśli różnice w ceni są ok 100 zł na pobyt tygodniowy to chyba nie ma nad czym się zastanawiać. W zasadzie Mamhmutlara wiele rozrywki nie proponuje, promenda i hotelowe dyskoteki, plaża też nieciekawa (żwirowa, zaśmiecona, zejście kamieniste), więc pewnie pojedziecie na Kleopatrę, w soboty jest bazar no i tyle, że do Dimcey jest bliżej niż do Alanyi, ale czy to aż tak istotne, skoro z portu Alanyi do restauracji na i kąpieliska na rzece Dimcey można dojechać darmowym busem? a i można ją odwiedzić wykupując Jeep safari w cenie 18 euro z wykupionym posiłkiem.
      • des4 tylko nie Mahmutlar 18.02.13, 09:46
        tanio jest, ale coś za coś

Mahmutlar to betonowe blokowisko hoteli i apartamentowców oddzielone od morza drogp ekspresową

plaża z szarym żwirem i kamiuchami, w morzu też kamienie

jeśli Alanya to zdecydowanie coś blisko plaży Kleopatry, plaże na wschód od cypla Kale są po prostu brzydkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka