Dodaj do ulubionych

Macie problem z E-wizą do Turcji

09.05.14, 11:25
Serwus , próbowałem załatwić wizę na stronie www.evisa.gov.tr do pomocy miałem stronke z podpowiedziami jak wypełniać

poloniawstambule.com/2013/05/22/e-wiza-do-turcji-w-systemie-online/
Wypełniłem wszystkie rubryczki , sprawdziłem czy wszystko ok. na początek informacja nie przyszła na maila do folderu wiadomości odebrane tylko do spamu .
Po otwarciu wiadomości weryfikacja i wprowadzenie nr. z karty oraz nr.cvv i tu zonk. komunikat że nie można dokończyć płatności i mam próbować jeszcze raz , środki na koncie oczywiście posiadam ale nie będę parę razy próbował , czy ktoś ma jakąś podpowiedź co z tym ptokiem zrobić , bo kupno wizy na lotnisku to 10$ więcej a przy 4 osobach to niepotrzebny wydatek.
Obserwuj wątek
    • Gość: marinik Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.14, 12:00
      Swego czasu miałem problem z platnoscia w internecie, bo sam zapomniałem, ze tak ustawiłem właściwości karty, iż wykluczalo to możliwość placenia w internecie - moze to jest problemem u Ciebie.
      Dopiero co zalatwialem wize turecka i poszlo calkiem gładko - bez jakichkolwiek zaciec.
    • Gość: Monika Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.14, 12:16
      Najlepiej skontaktuj się ze swoim bankiem, bo to raczej jest problem z kartą, może masz jakieś dodatkowe zabezpieczenia?
      • alladar Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 09.05.14, 14:24
        Dzięki za pomoc , rzeczywiście byłem teraz w banku i nie miałem uruchomionej opcji płacenia moją kartą przez internet.
      • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.tktelekom.pl 12.05.14, 16:06
        Przez internet szybko i sprawnie.WŁAŚNIE KUPIŁEM DLA CAŁEJ RODZINY.
    • kirsza1 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.05.14, 15:50
      A po zakupie od razu jest wydruk wizy? na jednym dokumencie będzie dla 3 osób czy 3 osobne dokumenty?

• marinik Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.05.14, 17:48
        kirsza - wize aplikujesz dla kazdej osoby odrebnie i dostajesz 3 maile z trzema dokumentamiwizowymi.
        Co do dodatkowyh kosztow w Turcji to zapewne zalezne jaka opcje imprezy wykupiles i co tak naprawde chcesz na miejscu robic.
      • Gość: BEZ PROBLEMU!!! Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 30.05.14, 21:26
        Kilka dni temu przywiozlem duza grupe z wizami drukowanymi w Polsce. Nikomu nawet nie chcialo sie sprawdzac szczegolow, pieczatka w paszport i tyle. Wygladalo na to, ze w wydruku moglyby byc smok wawelski albo mis koralgol ;) Podejrzewam, ze kluczowy jest numer paszportu, ktory chyba jest skanowany na granicy. Szybko, sprawnie, polecam.
    • kirsza1 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.05.14, 15:57
      a i czy poza wiza i kosztem wycieczki są jakies jeszcze koszty? pytam bo dopiero dzis o wizie sie dowiedziałam..ciekawe czy jeszcze cos mnie zaskoczy
      • olgap1976 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 15.05.14, 06:37
        kupowałam wczoraj 4 wizy wszystko bez problemu, zajęło mi to w sumie z płatnościa 15 min wyszło mnie w mbank po ich przeliczniku 63 zł za sztukę
        • sandra00 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 15.05.14, 07:44
          Mi biuro w którym kupiłam wczasy załatwia wizę więc nie ma problemu !
          • Gość: Jaga Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 08:32
            A można płacić tylko kartą kredytową czy też normalną debetowe z konta?
            • Gość: Ala Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.14, 09:02
              już wielokrotnie było pisane na forum, że można płacić też zwykłą kartą płatniczą, a sama procedura płatności jest banalna.
          • Gość: Paweł Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.14, 09:07
            Zlecanie zakupu wizy przez biuro jest przerostem formy nad treścią, przecież każdy średnio rozgarnięty człowiek poradzi sobie z tą operacją bez najmniejszego problemu, zajmuje to max kilkanaście minut (dla 4 osobowej rodziny) przy komputerze.
            • Gość: Mc83 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 12:34
              Witam,
              Wczoraj wykupiłem wizy dla całej rodziny (zajęło to może z 15 minut). Zastanawia mnie tylko jedno, w formularzu podałem tylko pierwsze imiona, czy to wystarczy?
              • Gość: Ewa Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: 89.73.108.* 17.05.14, 13:27
                Ja mam dwa imiona i w paszporcie są oba. W formularzu do wizy wpisuje się dane z paszportu, więc wpisałam oba imiona. Jeśli wpisałeś jedno imię to nie wiem czy się nie "przyczepią" na lotnisku w Turcji, bo oni przecież sprawdzają dane w paszporcie. Chyba nawet je skanują bo widziałam że paszport do czegoś przykładają.
                Moim zdaniem lepiej się dowiedzieć wcześniej (np. dzwoniąc do Ambasady Turcji w Polsce) i ewentualnie jeszcze raz wykupić wizę, niż później być niemile zaskoczonym i ponownie kupować wizę (znacznie drożej) na lotnisku w Turcji.
                • Gość: Mc83 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 14:24
                  No to super;) Zapewne jestem 60 baksów w plecy. Napisałem do nich maila, może uda się to jeszcze odkręcić.
                  • Gość: Aniutaprim Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 08:15
                    Jeżeli popełniłeś ten błąd nie podając pełnych danych to myślę, że powinieneś spróbować przejść przez odprawę na tej wizie co już masz. Dlatego, że faktycznie skanują paszport, ale wizy nawet nie wyciągałam z torebki. Skanują paszport i powinno im się wyświetlić, że na ten nr paszportu jest wykupiona wiza. trzy dni temu wróciłam z Turcji i wiem jak to wygląda. Gdyby jednak z jakiś powodów ktoś bardzo doszukiwał się braku drugiego imienia, to na miejscu wykupisz wizę ponownie, ale osobiście wątpię, że ktoś to zauważy.
      • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.14, 13:40
        To gdzie kupowałeś/aś wczasy że o wizie cię nie informowali??? Z dodatkowych kosztów to warto wziąć drobne euro lub dolary bo na każdym kroku ktoś będzie wyciągał ręke po bakszysz a to kierowca, a to sprzątaczka, a to barmani - kelnerzy itd....
        • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.14, 13:42
          To wyżej to jest odpowiedz do

kirsza1 14.05.14, 15:57
          a i czy poza wiza i kosztem wycieczki są jakies jeszcze koszty? pytam bo dopiero dzis o wizie sie dowiedziałam..ciekawe czy jeszcze cos mnie zaskoczy
        • kirsza1 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 17.05.14, 14:22
          To niech wyciąga rękę, nie znaczy ze mam coś dawać
          • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.14, 16:07
            kirsza1 17.05.14, 14:22
            To niech wyciąga rękę, nie znaczy ze mam coś dawać

Oczywiście że nie a mógł/a byś napisać w jakim hotelu zarezerwowałeś/aś wakacje wtedy bardziej szczegółowo ci napisze ile powinnaś doliczyć do wakacji ;)
    • kam.kaw Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 17.05.14, 14:54
      Witam, Traveliada załatwia wizy www.traveliada.pl/info/id,1262/Turcja__usluga_posrednictwa_wizowego_w_Traveliada_pl.html można skorzystać jeśli ktoś nie ma wprawy ;)
      • Gość: Sylwia Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 16:01
        Wprawy to nie ma nikt, bo to pierwszy sezon internetowego zakupu wizy, więc każdy robi to pierwszy raz, w następnych latach będzie tak samo i już nie będzie alternatywy zakupu na lotnisku (drożej), więc moim zdaniem zlecanie zakupu wizy jakimś pośrednikom jest bez sensu, tym bardziej, że operacja jest bardzo prosta. Lepiej samemu to przerobić i nabrać doświadczenia (wprawy), chyba, że ktoś nie planuje kolejnych wyjazdów do Turcji, a tegoroczny będzie jedynym.
        Są dokładne informatory jak przejść przez całą procedurę z tłumaczeniem na polski wszystkich pozycji (jeżeli ktoś ma problem z angielskim) i naprawdę zakup przez internet nie przekracza możliwości przeciętnego turysty.
        • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.14, 16:52
          cytat "Sylwia" : w następnych latach będzie tak samo i już nie będzie a
          > lternatywy zakupu na lotnisku (drożej)

W rządowych kuluarach się mówi że Turcja chce zrezygnować z wiz dla Polaków i to jak najszybciej się da :) Wizy np. nie muszą kupować Niemcy więc liczmy że Polacy w niedalekiej przyszłości tez nie będą "obwizowani" :) A na razie płaczmy i płaćmy :(
          • Gość: vvv Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.ists.pl 17.05.14, 17:06
            Jaki rząd masz na myśli - polski czy turecki?
            • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.14, 17:13
              Polski i Turecki :) zerknij np. tu www.biznes.newseria.pl/news/turcja_zapowiada,p239417878 ale o tym zaczyna być coraz głosniej mówi się że za wakcje 2015 Polacy za wizy nie zapłacą ale jak będzie to się dowiemy już nie długo na razie zostaje nam kupowanie e-wizy...
              • blueazur Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 18.05.14, 14:54
                Jestem z siebie dumna...zakupiłam właśnie 3 wizy na www.e-visa.gov.tr dla rodzinki na wlot 21.05.2014 oszczędzając tym samym 90 zł.Cieszę się bo wizy są ważne do listopada a w październiku też lecimy więc jeszcze mniejszy koszt.
                • Gość: --- Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.mysmart.ie 18.05.14, 15:33
                  Nam wize zamowili w biurze podrozy podawac tylko jednostki imie... Ale powiedzieli ze to nie problem bo idzie na num paszportu...wiec chyba nie powinno byc problemu
                  • Gość: Mc83 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.46-29-148.tkchopin.pl 28.05.14, 20:09
                    Właśnie wróciliśmy, też nie mieliśmy wpisanych drugich imion. Na lotnisku żadnych problemów nawet nie trzeba marnować tonera na drukowanie wiz. Także jak macie jakieś drobne błędy w wypełnionym wniosku to się nie przyjmujcie, najważniejsze żeby dobrze wpisać numer paszportu resza pewnie nawet nie jest sprawdzana. Pozdrawiam
                    • Gość: manicia Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 21:02
                      Witam, właśnie chce zapłacic za vise i w polu liczba kart wpisuje 2 i ciagle wyskakuje mi puste pole. Nie wiecie o coc chodzi? Pozdrawiam
                      • jasmin80 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 28.05.14, 22:12
                        W polu liczba kart wpisuje sie numer karty kredytowej.
    • Gość: Kasia Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.armasan.pl 17.06.14, 15:44
      Po jakim czasie przyszedł Wam mail z weryfikacją? A co zrobić jeśli nie mam go nawet w spamie?
      • Gość: Ewa Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 20:20
        Ja dostałam e-maila z weryfikacją od razu (po kilku sekundach) - nie jako spam, może po prostu miałaś jakiś błąd w adresie. Jeżeli go nie dostałaś to sprawdź jeszcze wszystkie dane.
    • Gość: iwcia Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.14, 09:12
      kupowałam wizy wczoraj, niestety nie udało mi się zapłacić żadna z kart VISA (debetowa i kredytowa), przyjęło bez problemu płatność karta kredytową Maestro. Koleżance też odrzucało VISA. Maile z potwierdzeniem wniosku były w sekundę na poczcie i z wizą do ściągnięcia miałam od razu po zapłacie
      • Gość: Leszek Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.skybroadband.com 18.06.14, 23:45
        Nie czytalem wszytskich watkow bo to troszke smieszne placilem karta visa i wszytsko bylo w porzadku.

Jako ciekawostke powiem ze na lotnisku w turcji przy okazywaniu paszportu gosciu nawet nie spojrzal w wize Pozdrawiam
        • Gość: Beti Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: 89.74.200.* 19.06.14, 00:29
          Płaciłam kartą visa ale przed zadzwoniłam do banku (PKO BP) i musiałam ustawić limit transakcji internetowych dopiero wtedy mogłam dokonać transakcji, która przebiegła błyskawicznie. Tak jak napisał poprzednik napisał na lotnisku nawet nie spojrzano na wydruk wizy.
      • Gość: agnieszka Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 17:51
        wysłałam zgłoszenia wczoraj - sobota- do dziś żadnego maila, tzn że przyjdzie w poniedziałek, czy może zrobiłam coś nie tak? niby było napisane, ze przyjęte..
        • Gość: agnieszka Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 18:24
          ok, wpadłam na pomysł - siedziało w spamie, już zrobiłam...
          • anielawojtek Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 22.06.15, 20:51
            a co jeśli zamiast Wojciech napisałam Wojtek - przejdzie?
            • Gość: mimimo@interia.pl Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.06.15, 21:44
              Wojtek wjedzie.
              Wojciech zostanie na lotnisku.
              • anielawojtek Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 22.06.15, 21:52
                oj weź mnie ne stresuj - pomyliłam się przy wypisywaniu wizy dla syna i z przyzwyczajenia napisałam Wojtek ... i teraz się waham czy kupować nową czy ewentualnie kupić na miejscu w Turcji. Wiem że wiza przypisana jest do numeru paszportu.
    • Gość: feqwfeqgrwg Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: 185.21.149.* 30.06.15, 19:46
      Po zmianie limitów internetowych w banku należy wypełnic nowy wniosek o wizę i kliknac w nowy link z maila aktywacyjnego bo inaczej wywala blad podczas płatnosci :)
      • szymekxxx4 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 12.08.15, 09:14
        Ile czeka się na link z wizą po dokonaniu płatności
        • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.15, 09:29
          Kilka sekund
      • szymekxxx4 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 12.08.15, 10:00
        ooo właśnie piszesz o czym co mnie dotyczy..
        wypełniłem wniosek, użyłem pierwszej karty debetowej, drugiej (obie z Getin Banku - jak się okazało bez systemu secure 3D) i po użyciu trzeciej karty zapłaciłem, ale (chyba) pojawił się błąd. Za każdym razem wciskałem link aktywacyjny z maila "zatwierdż".
        Kwota jak na razie nie ubyła z konta a linku z wizami ni ma.
        Czy wypełniałeś nowy wniosek od razu? - na strownie ewizy piszą, żeby wyjaśnić sprawę
        • Gość: Ala Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.15, 10:28
          Jeżeli konto nie zostało obciążone płatnością, to przecież nie zapłaciłeś za wizy, link z wizami do wydruku nie mógł się więc pojawić, to chyba oczywiste.
          Spróbuj jeszcze raz wypełnić wniosek od początku, a jeżeli nadal będziesz miał problemy, skontaktuj się ze swoim bankiem, w niektórych trzeba prosić o odblokowanie karty do płatności internetowych, bo w standardzie (przy wydawaniu) mają zablokowaną taką opcję ze względów bezpieczeństwa.
          • szymekxxx4 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 12.08.15, 10:42
            Tak wiem..
            problem prawdopodobnie leży w tym, że przy próbie kolejnej karty zamiast wpisać nr ref na stronie e-wiza wciskałem "Zatwierdź" z maila - co potwierdza autor nadrzędnego maila.

• szymekxxx4 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 12.08.15, 10:49
              dodam jeszcze, że problem nie dotyczy odblokowania płatności internetowych tylko użycia ponownego raz "zatwierdż" (karta nie jest odrzucana bo posiada system secure o czym przeczytałem na stronie banku) i pkt 9 ze strony e-wiza:
              Prosimy poinformować Dział Wsparcia (poprzez "Formularz kontaktowy" w zakładce "Skontaktuj się z nami" na stronie głównej) o wszelkich zawieszonych lub niezrealizowanych transakcjach. Prosimy o nieskładanie wniosku od nowa ani o niedokonywanie płatności, chyba że otrzymają Państwo taką instrukcję. W przypadku niedokończonych transakcji Ministerstwo nie odpowiada za dodatkowe płatności i nie dokonuje zwrotu pieniędzy.

Zatem dla świętego spokoju poczekam sobie 48h godzin na anulowanie wniosku i wystawie go na nowo.
    • remix70 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 13.07.15, 19:03
      Witam
      Czy muszę podać datę = dacie wylotu czy może być np. dzień wcześniej ?
      • Gość: Ola Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.15, 19:37
        Oczywiście, że możesz podać datę wcześniejszą, byle nie późniejszą :).
        Od daty podanej we wniosku wizowym po prostu biegnie data ważności wizy, ale może nawet lepiej jest podać dzień wcześniej, bo znając nasze biura mogą Ci np. przesunąć datę wylotu na wcześniejszą i wtedy będzie OK.
        • remix70 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.07.15, 07:09
          Dzieki
          • ab74ab Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 12.08.15, 23:29
            Prosze o pomoc. Po złożeniu wniosku nie otrzymałam potwiedzenia na maila. Próbowałam dwukrotnie. Czy na lotnisku moge zakupić wize za gotówke?
            • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.15, 07:40
              Naprawdę dziwne, zawsze przysyłają e-maila w celu weryfikacji adresu, może potwierdzenie wpadło do spamu, albo jest jakiś błąd w adresie, albo błąd we wniosku?
              Wizy można kupić na lotnisku, ale są droższe (30 zamiast 20 usd), co szczególnie przy większej rodzinie słabo się opłaca.
              • Gość: Gosc Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.15, 15:29
                Oplacenie ewizy kosztuje 20,70usd a moj bank (mbank) zamiast standardowego kursu 3,66 wybral sobie bardziej dla niego korzystny i wyszlo cos kolo 81zl wiec niewiele mniej niz na lotnisku. Zaluje ze ja kupilam przez internet, strata czasu!
                • Gość: baz12 Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: 93.175.78.* 25.08.15, 16:32
                  Różnica jest 9 usd, przecież i tak zyskałeś, lepiej zapłacic 20,70 usd nawet po kursie 3,91 zł ( jak liczy mBank) niż o 9 usd więcej na lotnisku, jesteś na plusie ponad 30 zł a to 5 minut roboty.
                  • Gość: gość Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.15, 16:44
                    oczywiście, że jest taniej o10 usd, a wiza kosztuje 20 usd.
                    0,70 usd to opłata za płatność kartą i jest naliczana jednorazowo, a nie każdą wizę, jak ktoś kupuje np. 3 wizy dla rodziny to płaci 60,70 USD
                    • Gość: Maga Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.15, 23:51
                      Ja kupowałam wczoraj wizę. Zapłaciłam 20,70$, po przeliczeniu w Inteligo wyszło 79zl. Nie miałam żadnych problemów żeby kupić 😊
                      • Gość: vinc Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: 188.95.25.* 04.09.15, 10:04
                        Proszę o szybką odpowiedź, bo wylot jutro - jak długo po płatności kartą kredytową czeka się na maila z e-wizą do wydrukowania ? Na stronie jest zalecenie, żeby składać wniosek nie później niż 48 h przed podróżą. Zastanawiam się czy zdążę, czy lepiej już zapłacić na lotnisku
                        • kasia27sj Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 04.09.15, 10:54
                          mi w biurze podrozy powiedziano , ze nie bedzie problemu z kupieniem wizy na miejscu w Turcji na lotnisku. Także tak uczynie:)
                        • Gość: Ania Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.15, 12:55
                          Po zapłacie kartą link do wydruku pojawia się natychmiast (w ciągu kilku sekund), więc z pewnością zdążysz ją kupić,cała operacja począwszy od wpisania danych trwa kilkanaście minut (zależy dla ilu osób kupujesz wizy).
                          Możesz oczywiście kupić wizę na lotnisku, ale po co przepłacać (wiza na lotnisku jest droższa o 10 usd od osoby), wczoraj wróciłam z Bodrum, nie widziałam nikogo kto kupowałby wizę na lotnisku, wszyscy mieli wydruki.
    • mklobusz Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.09.15, 13:30
      Probowałem przez internet kupić wizę do Turcji ale na stronie www.evisa.gov.tr/pl/apply/ nie ma wyboru Turcji!!!! Jest tylko Republika Turecka Cypru-ktoś wie o co chodzi??
      • Gość: ddd Re: Macie problem z E-wizą do Turcji IP: *.multinet.net.pl 14.09.15, 13:40
        A czy ty jesteś obywatelem Turcji czy Polski? Strona jest w języku Polskim i jeśli ktoś ma problemy juz na takim poziomie to niech zostanie lepiej w domu albo załatwia wszystko przez biuro podróży...
      • pavvka Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.09.15, 13:42
        Przecież tam się wybiera obywatelstwo, nie kraj do którego jedziesz. Na tej stronie nie ma innych wiz poza tureckimi.
        • mklobusz Re: Macie problem z E-wizą do Turcji 14.09.15, 13:46
          faktycznie dzięki za pomoc :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka