nati1102 09.07.14, 19:08 Witajcie, wybieram się pod koniec sierpnia. Ktoś zdradzi jakieś aktualne szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Włodek Re: Turunc z Itaka IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 19:56 HOTEL MAKSYMALNIE PRZEREKLAMOWANY Byliśmy w czerwcu Itaką, pokoik 2-osobowy maleńki - 12m2 (nigdy się nie spotkałem z takimi klitkami w hotelu 5*, jedzenie strasznie monotonne, a Itaka w katalogu podaje, że to ultra all inclusive, to jakaś kpina! 1 restauracja i jeden bar z przekąskami. W sumie 4 bary z alkoholami, ale bardzo ubogie. Jedzenia niby dużo, ale bardzo mało urozmaicone, prawie cały czas to samo - jakieś mięso w potrawkach. Dwa razy były ryby z grilla, ale niezbyt dobre. Nie ma restauracji a la carte, minimalistyczna oferta słabych drinków, w pokoju wyłącznie woda mineralna. Obsługa mało uprzejma. Tak naprawdę jedynym atutem jest ładne położenie, chociaż sam hotel bardzo hałaśliwy, do tego strasznie głośna muzyka przy basenie, nawet rozmowa jest utrudniona :(, jak ktoś się nastawia na spokojny odpoczynek to nie w Turunc. W hotelu głównie Polacy z Itaki i Rosjanie. Zdecydowanie powinni obniżyć kategorię tego hotelu, ja go oceniam na 3,5, maksymalnie słabe 4 gwiazdki, ja się cieszyłem, że byłem w tym hotelu tylko tydzień, jak ktoś chce wypocząć w hotelu o standardzie 5* to nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej26poznan Re: Turunc z Itaka 09.07.14, 20:59 Witam w hotelu byłem ale w 2010 roku przełom czerwca i lipca ,więc trochę czasu minęło ale z opinią przedmówcy się nie zgodzę ,hotel nie jest nadmiernie hałaśliwy poza amfiteatrem w którym max do 22:30 odbywa się mini disco i spektakle wieczorne dla dorosłych barów jest przynajmniej 4 ,1 przy basenie ,2 niedaleko amfiteatru przy morzu ,jeden w lobby , i przy restauracji ,goście to głównie Polacy i Rosjanie,hotel przyjemny dużo rodzin z dziećmi , położony jest kaskadowo ,aquapark na samej górze ,gdzie jest też snac bar i napoje do 17-stej,niedaleko hotelu mała miejscowość z sklepami (dość drogo ) brak konkurencji ,do najbliższej miejscowości 30 km Marmaris ,samochodu ani skutera nie polecam ,dlaczego ... droga dojazdowa zapiera dech w piersiach ,ja jechałem autokarem a wiem że teraz dowożą mini busami ,byłem zadowolony polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Turunc z Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 22:03 Smiac mi sie chce bo tez bylam w tym roku w czerwcu w tym hotelu od 9 do 20 i mam wrazenie Włodku ze bylismy w innym hotelu ....nie wiem jak mozesz pisac ze jeden bar z przeaskami jak były 4 jak nie ma restauracji a la carte jak jest ...pewnie wogole nie wiesz co tam jest .....najwiecej Polakow Rosjan jak na lekarstwo prawie niezauwazalni wiecej było Holendrow Niemcow i wyjatkowo cicho mozna bylo odpoczac tylko muzyka ale nie cały czas przy basenie o nieregolarnym kształcie ....drinki mi mąż nosił jakie akurat mi sie zachciało pinacolada mohito kolorowe typowo kobiece wystarczyło powiedziec co sie chce po nazwie zrobili...ale jak sie nie umie powiedziec no to kicha bo barman z oczu nie czyta co sie chce......jedzenie to juz rzecz gustu mi smakowało duzy wybor jedynie ryby mi osobiscie nie smakowaly ale codzien min 2 rodzaje owszem świeże duze tunczyki ktore wisiały i je kroili i piekli na naszych oczach były ze 2 lub 3 razy ale potem tez byly caly czas tylko juz nie wisialy i szczerze to tunczyk wyglada jak mieso zwierzaka czesto nabrałam sie myslac ze to mieso a to tunczyk....jedzenie cała dobe wiem bo jedlismy w nocy przed switem jedynie alkohole do 2 w nocy kiedys bylo cała dobe inne napoje cała dobe lezaki o kazdej poze cos sie znajdzie co do jedzenia mało owocow morza jedynie kalmary krewetki ......bylam w roznych hotelach ale w tym kazdy znajdzie odpowiednie miejsce dla siebie na gornym basenie cisza spokoj w basenie jak byly naraz 4 osoby to wszystko przy brodziku ludzie z malymi dziecmi basen o nieregolarnym kształcie dla ludzi lubiacym rozrywke odbywaly sie tam animacje konkursy i morze i tu jak ktos chcial cisze mog sie polozyc na poczatku plazy lub na koncu i ja mial .....nastepnie osoby lubiace cisze i cien miejsce pod palmami dzewkami na trawce ...po przejsciu tunel platforma na ktorj prawie nikogo nie bylo tylko tam nie ma lezakow lub mozna bylo sie polozyc na skalach a wtedy to juz bylismy zupelnie sami...i jeszcze miejsce ze zjezdzalniami.....w sierpniu planujemy poraz drogi jjechac na wakacje i szczerze to pojecgałabym 2 raz do tego hotelu tylko obecna cena dla naszej calej rodzinki jest duzo drozsza niz jak kupowalismy w listopadzie i szukam lasta i powiem ze to co zostalo w podobnej cenie nie dorownuje Turunc bylismy z 5 latkiem i szukam cos pod dziecko a tu w turuc animatorki moim dzieckiem zajeły sie a my moglismy odpoczywac na lezaczkach .....jak ktos ma pytania chetnie odpowiem ja uwazam ze kazdy ma swoje odczucia co do hotelu jedzenia ale zeby pisac ze 1 bar z przekaskami ....czasem jak popatrze na niektorych bedacych na wczasach te ich kwasne miny chodza siedza i ciagle narzekają wygladaja jakby byli niezadowoleni wogole z zycia niestety tacy zawsze sie znajda w hotelu i pisze tu nie tylko o turunc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Turunc z Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.14, 07:38 Ja miałam nieszczęście być w tym hotelu w szczycie sezonu wakacyjnego i zdecydowanie nie polecam. Turunc to moloch, który ja oceniam na 3*. Jedyną jego zaletą jest piękne położenie, ale polski sanepid zamknąłby ten obiekt w 5 minut. Wszędzie było brudno, brudne stoliki w lobby barze, pęknięte szyby przy stolikach kwalifikujące się do wymiany, brudny i nie sprzątany basen przy którym prowadzone były animacje, brudno w pokojach - nie sprzątane, albo jeżeli już to bardzo pobieżnie. Sporo gości (głównie z Polski), ale niestety efektem jest tłok i wszechobecne kolejki po wszystko oraz tłok w basenie, na plaży i w restauracji. Jedzenie mało urozmaicone, a lepsze potrawy znikają błyskawicznie i nie są już donoszone :( Dziwią mnie pozytywne oceny tego hotelu, sądzę, że większość Polaków jest mało wymagających, zadowala ich byle co, cieszą się, ze w ogóle pojechali za granicę, a jak ktoś ma wyższe wymagania co do obsługi, wyżywienia czy czystości to jest jeszcze krytykowany przez rodaków. Mam porównanie do innych hoteli 5* w Turcji, bo tylko do takich jeżdżę i Turunc to nieporozumienie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ala Re: Turunc z Itaka IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.14, 09:07 Nam zaufana Pani z Itaki (12 wyjazdów z Itaką) odradziła ten hotel , sama powiedziała, że kiedyś był to hotel na wysokim poziomie, teraz już niestety wymaga poprawek i remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: Turunc z Itaka 10.07.14, 10:28 Ciągle mnie to dziwi kto tam jeździ na wczasy , tyle ludzi wypowiada się na forum akurat wszystkie negatywne opinie są jak najbardziej uzasadnione , a pozytywne chyba piszą Ci którzy nie mają porównania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Turunc z Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 11:47 Aneto pisałysmy juz obie na temat hotelu jak ja byłam to czysto sprzatane nic nie uszkodzone Sandro tych osob niezadowolonych mozna policzyc na palcach ciagle powtarzaja sie te same osoby przeczytałam wszystko co sie dało na temat tego hotelu w internecie i nie mam zamiaru sie spierac ale jesli Pan Wlodek pisze ze jeden bar z przekaskami brak restauracji a la kart to przeciez bzdury i jak tu wierzyć opinia ludzi i przstancie wymadrzac sie ze Polacy nigdzie nie jezdza i byle czym sie zadowola żenujące sa takie opinie ja byłam w różnych miejcach hotelach z pobytu w Turunc jestesmy zadowoleni owszem do 5 gwiazdek mu daleko ale nie przesadzajmy .....Sandro ciekawa jestem Twojej o pini po powrocie z Murakanas .....poznałam osoby ktore byly w Turunc i Murakanas i .......Dziewczyny autor watku chciał opinie osob ktore byly teraz na świeżo w tym hotelu i Pan Wlodek czy ja mozemy wyrazic opinie a Ty Sandro byłas tam dawno temu Aneta tez nie była w tym roku a po drogie to wasze opinie sa juz i to nie raz ......wiec nue ma sensu sie spierac kto ma racje bo to nie o to chodzi w pytaniu autora watku on tam jedzie i sie sam przekona czy jemu dobrze czy źle tam a Wy drogie Panie szczegolnie Ty Sandro dajcie sobie juz spokoj z Turunc bylyscie wyraziłyscie swoje negatywne opinie ale juz koniec waszego koszmaru Wy juz tam nie pojedziecie .....dodam ze bedac na miejscu rozmawiałam z ok 40 rodzinami i wszyscy byli zadowoleni zdarzały sie osoby ktore mowiły ze cos im nie smakuje akurat jakies danie a innemu bardzo smakowało ....życzę każdemu wyjezdzajacemu obojetnie gdzie udanych wakacji zadowolenia usmiechu na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: Turunc z Itaka IP: *.ip.netia.com.pl 10.07.14, 12:01 Wróciłam z Turunc 24 czerwca 2014 i w pełni zgadzam się z opinią Kasi.Potwierdzam ,że jej wypowiedź to szczera prawda.Obsługa dba o wypoczywających gości, bardzo sie starają.Pięknie położony hotel,baseny usytuowane w przemyślany sposób...i dla ceniących spokój i dla chętnych głośniejszej rozrywki.Kto ma ochotę to odpoczywa w cieniu.....możliwości jest wiele.Uważam , ze hotel adekwatny do ceny.Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Turunc z Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.14, 12:59 Byłem w Turunc pod koniec maja. Na pierwszy rzut oka hotel robi dobre wrażenie. Ale.... W hotelu 70% gości to Polacy (z Itaki), trochę Rosjan, inne nacje w ilościach śladowych. Jedzenie faktycznie słabe, ciągle to samo, mdłe, rozgotowane, najgorsze z jakim miałem do czynienia w Turcji, w restauracji nikomu nie przyszło do głowy, żeby sprzątnąć ze stołu dla kolejnych gości, po ciastkach chodzą wróble, sporo kotów, także w restauracji, wskakiwały nawet na stoły. A jeżeli chodzi o drinki to dramat, poprosiliśmy o pina coladę (tylko barze w lobby można w ogóle zamówić koktajle) to otrzymaliśmy coś żółtego, nie mającego nic wspólnego z tym koktajlem, zamówienie caipirinha czy Cuba Libre, które są popularne na całym świecie nie udało się, barman tylko głupio spojrzał, nie wiedział co to, kieliszek raki nie nadawał się do picia, rozwodniony na maksa, piwo paskudne. Bo bufetów kolejki, nie wyobrażam sobie jakie są w sezonie. Pokój mieliśmy bardzo mały, ciasny, ale sprzątany codziennie, czystość o wiele lepsza niż w restauracji. Przy basenie irytująco głośna muzyka. Obsługa olewająca, dwa dni czekaliśmy, żeby naprawili klimę, niby chodziła, ale nie chłodziła w mikrym pokoju było ciężko wytrzymać, a na zewnątrz w maju temperatura była umiarkowana. W sumie hotel bardzo przeciętny (moim zdaniem z pewnością nie jest to standard 5*), jego największym atutem jest lokalizacja, największy minus to wyżywienie i w ogóle oferta all inclusive. Zachwyty nad Turunc są mocno przesadzone, hotel można polecić jedynie ze względu na położenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1102 Re: Turunc z Itaka 10.07.14, 16:33 dziękuję za odzew i opinie...są różne...pod koniec sierpnia odwiedzę Turunc i po przyjeździe napiszę jak to wygląda z mojego punktu widzenia...jade tam z dziećmi : 10 i 12 lat Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Turunc z Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 22:34 Dla mnie jest to wszystko dziwne bo my akurat mało kiedy chodzilismy po drinki do loby baru chyba ze 2 razy i drinki i koktajle robili nam przy restauracji i tu robili najlepsze tu pinacolada była najlepsza potem drinki robili jeszcze przy dyskotece i przy basenie o nieregularnym chtałcie ale najlepsze robił jeden barman przy restauracji i naprawde dobre bo np pinacolade piłam czesto przy dyskotece i tam mi mniej smakowała a i jeszcze w dyskotece ale tak sie bawilismy ze nawet nie pamietam smaku drinków pokoj mielismy w budynku b i nie był to mały pokoj klima idealnie działała czysto widac ze świeżo po remoncie jesli chodzi o budynki to szczerze mowiac gdybym dostała pokoj w tych 2 ostatnich budynkach nie byłabym zadowolona daleko widac było ze tam pokoje mniej ładne i tam chyba na 1 budynku klimatyzator kazdy ma na balkonie....znajomi mieli 2 dzieci to dostali pokój z łozkiem pietrowym dla mnie porażka w 5 gwiazdkowym hotelu ale okazalo sie ze wiekszosc małych dzieci byly zachwycone łozkiem pietrowym rodzice mowili ze sa to ich najlepsze wczasy bo sa łozka pietrowe....wróble obgryzajace ciastka kurcze mysmy ani jednego wrobla nie widzieli gdzie były te wroble w klimatyzowanej restauracji a moze tam gdzie podawali popoludniowa kawe ale tam to przy ciastkach stał caly czas kucharz .....koty owszem mozna było spotkac ale zeby po stołach chodziły jesli chodzi o obsługe to duzo ludzi mowilo ze jezdza po swiecie ale jeszcze nie widzieli tylu osob obsługujacych kolejki prawie nie było najdłuzej stałam i to 5 minut po placuszki na slodko .....niewiem moze trzeba byc dokładnie w tym samym terminie żeby porównywać ...a i dyskoteka kozystalismy i nawet nic nie płacilismy bo pisze ze 5 euro wstep a alkohole bezpłatne a my chodzilismy zadnych opłat ......moze ktos zaproponuje tu lepszy hotel w Turcji w tej cenie bo szukam cos na sierpien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Turunc z Itaka IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 20:08 Właśnie wróciliśmy z tego hotelu i dziwią mnie negatywne opinie na jego temat.Jeżeli za dwa tyg płacimy przy 4-os rodzinie 12tys to uważam,że cena jest jak najbardziej adekwatna do jakości a nawet jest lepiej niz myślałam.Oczywiście jak wszędzie są małe mankamenty ale nie róbmy z tego problemu,że np.po jedzenie czekamy w długiej kolejce-lepiej dodać,że trwa ona maksymalnie 5 minut.Dla mnie były to kolejne bardzo udane wakacje w Turcji i szczerze polecam ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Turunc z Itaka IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 21:31 Niczym nieuzasadnione 5 gwiazdek. Hotel położony w ładnej zatoczce jednak brak ręczników plażowych i byle jak utrzymana plaża obniżają uroki otoczenia. Jedzenie strasznie monotonne po kilku dniach ma się tego serdecznie dość, drinki podawane w proporcjach 1:15 na niekorzyść zawartości alkoholu), dozowane palcem barmana. Przekąski podawane w określonych godzinach w umiarkowanych ilościach, po 15-u minutach na ogół już ich nie było i nie dokładano więcej. Wieczorne animacje słabe. Za dużo ludzi w stosunku do wielkości hotelu, wszędzie tłok na basenach, na plaży, trudno w takich warunkach o odpoczynek, 80% turystów to Polacy, wszelkie informacje podawane w różnych językach, ale nie polskim. Wychodzą z założenia, że Polacy i tak przyjadą i faktycznie tak jest, hotel dosłownie opanowany przez rodaków. Położenie jest największą atrakcją hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Turunc z Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 22:16 Natalia nie pisz bzdur ze nie ma ręczników plażowych jak sa....przekaski ciagle i nie brakowało bo ciagle robili no chyba ze poszłas na sam koniec kiedy juz zamykali a wtedy wystarczylo isc wnastepne miejsce z przekąskami bo robili juz inne przekaski.....ja mam wrazenie ze wiekszosc osob niezadowolonych to osoby ktore nie umialy oodnaleźć sie w tym hotelu czy dostaliscie duze kartki na ktorych wszystko pisało co gdzie i o korej godzinie z mapka całego obiektu wystarczylo sie z tym zapoznac lub miec przy sobie to wtedy byscie wiedzieli ze sa reczniki ktore do woli mozesz wymieniac ze jest restauracja a la carte gdzie i o ktorej godzinie sa przekaski gdzie sa bary i w jakich godzinach podaja....ja nawet miałam ja przy sobie bo szczerze to zapominałam co gdzie i o ktorej godzinie jest i dodam ze obsłua trzymała sie tego harmonogramu no ale jak sie nic nie wie to potem przychodzi sie po przekaski a tu juz sprztaja i nie ma sie pojecia ze teraz sa juz gdzie indziej .....a tak na marginesie po co wybieracie hotele w ktorych 80% to Polacy a nie lubicie spedzac wakacji w towarzystwie rodaków ...nie rozumie Holendrzy zadowoleni Niemcy I inne narody a Trafi sie taki Polak co jedzie i szuka dziury w całym i wiecznie narzeka i chodzi z kwasna mina.....przykro mi ale bylam juz w roznych miejscach swiata ale zawsze jak sie trafi maruda to Polak czemu inne narody tak sie nie zachwuja.....w hotelu Turunc jedna Polka nad brodzikiem była ze swoim dzieckiem mine miała ze lepiej uciekac do nikogo slowem sie nie odezwała a jak obce dziecko wzięło jej dziecka zabawke to ona natychmiast podchodziła i ja zabierała pomimo ze jej dziecko bawiło sie czyms innym wszystkie dzieci czy polskie czy holenderskie czy tureckie czy ruskie bawily sie razem wszystkimi zabawkami .....jednak uważam ze kazdy moze wyrazic swoje zdanie i opinie i je szanuje tylko nie piszcie bzdur ze np. Recznikow plazowych nie ma Odpowiedz Link Zgłoś