Dodaj do ulubionych

utopia world wrażenia ?

IP: *.dynamic.vectranet.pl 12.07.14, 17:40
Witam, kto był w tym roku w hotelu Utopia World i mooze powiedziec jakie sa teraz tam warunki oraz napisac swoje wrażenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.mm.pl 13.07.14, 01:22
      Też chętnie poczytam bo czaje się na ten hotel od dłuższego czasu. Czekam na ten hotel w innym biurze niż Wezyr bo oni kantują strasznie z 7 dni w prawie każdej ofercie zostaje 5 max 6 dni. Nie przekonuje mnie że polskie biura zastrzegają sobie pierwszy i ostatni dzień na "transport" turystów czekam wreszcie na oferty typu 8 tysi jak jest teraz ale 7 pełnych nocy na miejscu a nie pic na wodę !!! Ja nie łykam jak młody pelikan wszystkiego co mi się podsunie BP i tego też wszystkim życzę!!!
      • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.14, 19:56
        Lecę do Utopia World 23 lipca. Wczasy wykupiłam w styczniu i też szukam aktualnych opinii o hotelu, ale coś ich mało.
        • Gość: atopia Re: utopia world wrażenia ? IP: *.inet-siec.pl 17.07.14, 22:16
          Do Turcji latamy często to idealne miejsce do wypoczynku z dzieckiem - z hoteli które nazwy pamiętam byliśmy w Green Resort Kemer ( średnio) Venus Side ( super ) Pegasos World Side
          ( średnio ) Alba Resort ( średnio ) Turunc ( totalna porażka ) i Utopia ( rewelacja ) byliśmy tam 2 lata temu ale nic na gorsze pewnie się nie zmieniło , kupując mieliśmy bardzo mieszane uczucia ponieważ opinie były różne ale to wspaniały hotel i widoki mieliśmy pokój w budynku głównym , bungalowy raczej odpadają , ktoś pytał o baseny to jedyny hotel jak dotąd w którym kąpaliśmy się w basenie w nocy ( tym dolnym pod amfiteatrem ) - naprawdę polecam . Fakt 90 % gości to Rosjanie .
        • Gość: Kaya_76 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.compnet.pl 18.07.14, 10:01
          Witam! A jeżeli można zapytać to ile płaciliście w firstach za ten hotel my chcemy lecieć w przyszłym roku w drugiej połowie maja z dzieckiem.Pozdrawiam.
          • Gość: Kaya_76 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.compnet.pl 18.07.14, 10:04
            Pytanie do Magdy bo kupowałas w styczniu czyli w firstach.Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.Poczytaj na oceniaczu,wakacje .pl i holidaycheku tam jest duzo opini i wiarygodnych,
            • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.14, 12:33
              Kaya, ja płaciłam 12.600 za 2+1 na 2 tygodnie z Łodzi, ale w tej cenie jest dopłata ok 550 zł za pokój w budynku głównym, czyli wcale nie mało. Z Warszawy było ciut taniej. A najtaniej można było kupić ten hotel w listopadzie, ale my do końca nie byliśmy przekonani, zresztą do tej pory nie jesteśmy. Pozdrawiam.
              • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: 46.77.124.* 18.07.14, 13:44
                Magda dziekuje za odpowiedz, to drogo placilas ale moze ze w sezonie my chcemy leciec po 15 maja to jeszcze nie sezon i na 12 dni chyba cena bedzie atrakcyjna to pojedziemy na 14 i bede polowac w listopadzie tak jak pisalas ze byla najtańsza cena ale 12 tys. nie dam to wtedy do Simeny sun club pojedziemy opinie ma bardzo dobre i tanszy jest tylko nie m takich widokow Jak wrocisz napisz czy byliscie zadowoleni i jak dlugo trwal transport do hotelu bo jest daleko od lotniska.Ja czytalam opinie i sa rozne ale przewaga pozytywnych zycze oby sie sprawdzily.
                • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.14, 23:51
                  Kaya rzeczywiście lecimy w najdroższym terminie. Pocieszające jest tylko to, że hotel dawno się sprzedał w tym okresie, a ostatnia cena za naszą trójkę w tym terminie w budynku głównym to 15.300. W maju będą zupełnie inne ceny. Wracam 6 sierpnia, to w miarę szybko napiszę Ci jak było. Ogólnie jestem trochę przerażona, bo brak opinii o tym hotelu z 2014 r., a o innych hotelach jest ich mnóstwo. Boję się, że nie będzie tam Polaków, a moja 12-letnia córka liczy na towarzystwo. Pozdrawiam.
                  • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: *.compnet.pl 19.07.14, 12:43
                    Tu Ci wklejam opinie z czerwca 2014 r.z oceniacza :"Piękny hotel położony na rozległym terenie. Cudowne widoki z hotelu. Animacje często i różnorodne, przez cały dzień, jedyny mankament, że po rosyjsku, niewiele po angielsku. Animacje wieczorne uważam, że na wysokim poziomie. Obsługa bardzo się starała, żeby każdy czuł się dobrze i nikomu niczego nie brakowało. Moje dziesięciolatka płakała jak wyjeżdżaliśmy z tego hotelu. Wspaniały aquapark, lody Magnum rozdawane przez kelnerów w określonych godzinach w aquaparku i na plaży. W hotelu lody gałkowe po obiedzie i po kolacji. Dobre drinki w barach. Pokój mieliśmy w willi, dzięki temu czuliśmy się na luzie i nie zamienilibyśmy go na ten w budynku głównym. Ogólnie hotel taki, że nie chciało się z niego wychodzić. Pokoje czyste codziennie sprzątane, barek uzupełniany w napoje bezalk. co drugi dzień. Do Alanyi można się dostać dolomuszem, które podjeżdżają pod hotel i często kursują. Długi transfer z lotniska do hotelu, ok. 3h ale nam droga minęła szybko. Hotel polecam dla wymagających i tych, którzy chcą spędzić czas na leniuchowaniu, którzy nie chcą się ruszać poza jego teren :) Jedyny minus to to, że główny język w hotelu to rosyjski ze względu na to, że 99% turystów to Rosjanie. Można też się bez problemu porozumieć po angielsku, z niektórymi po Polsku." Zycze zebyscie wszyscy byli zadowoleni z pobytu zwłaszcza coreczka( moja ma 5 lat) i czekam na relacje jak wrocicie 6 sierpnia pamietaj o mnie.Pozdrawiam szczesliwego lotu.
                    • ampha Re: utopia world wrażenia ? 19.07.14, 18:43
                      Mogę podpisać się pod tym opisem. Wróciliśmy 9-tego lipca.
                      • Gość: Beti Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.14, 18:59
                        Lecimy 01.10 na 10 dni z Gdańska w związku z czym mam pytanko.....czy w okolicy jest bazar z dobrymi cenami? Chodzi mi o taki mobilny który odbywa się raz w tygodniu i jest tam wszystko.
                        • ampha Re: utopia world wrażenia ? 20.07.14, 17:11
                          Bazar jest bliziutko w Mahmutlar, w soboty i wtorki. Trzeba kierowcy dolmusza powiedzieć "Mahmutlar bazar", płaci się 1 lira. Jak wysiądziecie kierujcie się w prawo z głównej ulicy. Z powrotem patrzcie na dolmusz, na którym będzie napisane kargicak, albo utopia world. Jedzie pod sam hotel.
                          • Gość: Beti Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.14, 18:44
                            Dzięki za inf...a z buta da radę dojść? I ile tak mniej więcej to trwa?
                            • ampha Re: utopia world wrażenia ? 21.07.14, 10:15
                              Pewnie można, ale tam będzie parę kilometrów, myślę, że ze 4. Nie widziałam, żeby ktoś szedł na piechtę. Dolmusz podjeżdża pod sam hotel, 1 lir to obecnie ok 1.50 zł, więc nie ma potrzeby się męczyć.
                      • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.14, 19:57
                        Ampha, napisz proszę, czy było choć trochę Polaków, bo boję się, że moja córka nie będzie miała towarzystwa i wykończy nas na tych wczasach.
                        • ampha Re: utopia world wrażenia ? 20.07.14, 16:58
                          W pierwszym tygodniu Polaków jak na lekarstwo, ale jak zaczęły się u nas wakacje byli już wszędzie.
                          Nasza córka, 18 lat, też nas wykańcza jak nie ma towarzystwa. W tym roku nie było problemu, poznała fajnych ludzi i do pokoju wracała nad ranem. Hotel zapewnia atrakcje wszystkim, Polaków sporo, więc myślę, że nie będziecie mieć problemu.A w jakim wieku Wasza córcia?
                          • ampha Re: utopia world wrażenia ? 20.07.14, 17:03
                            Tak to jest jak się nie czyta ze zrozumieniem. Już wiem, córcia 12 lat. Myślę, że znajdzie sobie towarzystwo bez problemów. Tego Wam życzę. Nie przejmujcie się brakiem opinii. Na prawdę hotel super o ile nie przeszkadza Wam język rosyjski.
                            • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.14, 17:22
                              Ampha dziękuję bardzo za odpowiedź, uspokoiłaś mnie trochę. W pierwszej wersji miałam zarezerwowany hotel Sea Planet, ale wybrałam Utopię i dlatego jestem taka przejęta, czy dobry wybór, bo jednak o Sea opinii mnóstwo i to raczej bdb. Pozdrawiam
                    • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.14, 20:02
                      Pozdrawiam i napiszę wrażenia po powrocie.
    • Gość: Anna Re: utopia world wrażenia ? IP: *.158.218.152.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.07.14, 13:33
      Właśnie wróciłam parę dni temu z wakacji w tym hotelu i uważam, że był to najlepszy hotel w jakim dotąd byłam. Super warunki, dużo basenów, ciekawe animacje przy basenie i wieczorne, dobre jedzenie, darmowy internet i piękne widoki. Jednym słowem POLECAM :)
      • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: *.compnet.pl 27.07.14, 09:42
        Aniu dziekujemy za opinie chce leciec w maju na przyszły rok na 12 dni 2+1 i kazda pozytywna opina mnie przekonuje do zakupu wakacji w tym hotelu ,oczywiscie bede kupowac we firstach zobzczymy jakie bedą ceny.Pozdrawiam.
      • Gość: Dorota Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.14, 20:28
        Witam, bardzo proszę napisz, jak długo trwa transfer lotnisko - hotel. Poważnie się nad tym hotelem zastanawiam, ale troszkę przeraża mnie odległość od lotniska. Pozdrawiam.
        Ach i czy są tam bezpłatne lody dla dzieci ? :)
        • karola40 Re: utopia world wrażenia ? 10.12.14, 22:15
          Transfer z lotniska do hotelu jest długi (około 3h). Utopia to ostatni hotel na riwierze. Według mnie warto przetrwać ten przejazd, bo hotel jest wyjątkowy. Lody (gałkowane, darmowe) dla dzieci i dorosłych są codziennie przy kolacji. Tak było w 2012. Słodkości i deserów jest ogrom. I kolorowe drinki bezalkoholowe dla dzieci. Jak komuś czegoś brakuje to jest również sklepik z przyzwoitymi cenami.
          • holidayservice Re: utopia world wrażenia ? 03.01.15, 11:27
            Jedyny minus tego hotelu - to długi transfer. 3h jazdy w autokarze może być dla niektórych męczące - natomiast pobyt w tym hotelu to jedna wielka bajka :-) wspaniałe widoki z każdej stronby hotelu, przepyszne jedzenie, infrastruktura hotelu bogata + animacje!

śmiało polecam!
    • Gość: rafal Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 12:12
      Witam, wrociliśmy 2+2, w Turcji 3 raz wcześniej Marti Myra, Club Asteria, oba na wysokim poziomie więc mam porownanie. Hotel świetny, szczegolnie aquapark zlokalizowany w lasku piniowym - rewelacja. Jedzenie ok. aczkolwiek bez rewelacji. Widoki - obłęd. Ruskich sporo, ale dla nas bez znaczenia.
      • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.14, 22:25
        Wróciłam z Utopia World 06.08 i zgodnie z obietnicą opisuję krótko wrażenia. Hotel robi niesamowite wrażenie. Mieszkałam w budynku głównym na 5 piętrze. Z wielkiego balkonu widziałam morze i otaczające hotel plantacje bananowców. Hotel czysty zadbany, lodówka codziennie uzupełniana w napoje. Jedzenie wg mnie monotonne, ale każdy znajdzie coś do zjedzenia. Moja córka jak nie pasował jej obiad to biegła na pizzę do aquaparku. Alkohole w 2 barkach oryginalne np. Martini, Baileys Malibu. W hotelu jest b mało Polaków. W pierwszym tygodniu mieliśmy towarzystwo, córka koleżankę, jednak jak wyjechali nie byliśmy w stanie już nikogo poznać i nie ukrywam, że córka się trochę nudziła. Dojazd niestety męczący. Wylot o 22, to po zmianie czasu byliśmy przed 6 w pokoju. Hotel polecam, ale wg mnie budynek główny( nie ma możliwości wykupić na miejscu, bo wszystkie pokoje zajęte)Proponuję wziąść coś na komary, bo wieczorami byliśmy cali pogryzieni.
        • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: *.compnet.pl 09.08.14, 14:37
          Dzieki Magda za opis hotelu po powrocie to teraz musimy sie zastanowic czy chcemy tam jechac ale piszesz z polecasz to oki ,tylko troche szkoda ze Polakow mało ale myśle ze nie jest to wielki problem.A w jakim jezyku dogadałas sie ?w hotelu rosyjski chyba dominuje.
          • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.14, 19:48
            Kaya w hotelu dogadasz się nawet po polsku, ale rzeczywiście rosyjski dominuje. Animacje tylko po rosyjsku. Polaków było mało i to nie dobrze. W pierwszym tygodniu córka miała koleżankę, to nie widziałam jej po 5 godzin. Chodziły same na obiady i do aquaparku. Dorośli codziennie o 21 zbiórka w jakimś barku, rano na zmianę rezerwacja leżaków. Później jak wyjechali to trochę było nudno, ale zależy kto jak lubi.
            • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: 5.172.252.* 11.08.14, 07:53
              MAGDA To dalas mi do myslenia czy tam jechac czy do Simeny pojechac ale tam tez malo polakow do listopada mam czas do podjecia decyzji jeszcze raz dzieki za informacje.Pozdrawiam.
              • Gość: r Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 12:45
                chcesz Polaków jedź nad Bałtyk. Lecę na wakacje z rodzinką odpocząć, również od Polaków. Więc im nas mniej tym lepiej. Mimo wszystko polecam bungalowy, spokój, zieleń za oknem, a jak się postarasz dostaniesz pokój z widokiem na morze. My taki dostaliśmy - rewelacja.
              • Gość: Magda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.14, 12:18
                Wydaje mi się, że Utopia najlepsza, nawet ze względu na widoki. My braliśmy pod uwagę Simene i Sea Planet. W drodze powrotnej na lotnisko widziałam Sea Planet, wygląda cudownie, ale opinie są bardzo podzielone. Pozdrawiam
                • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: 92.60.132.* 13.08.14, 07:35
                  Magda myśle ze pozostaniemy przy UTOPII,widoki sz super ze zdjeć a na zywo to zapewne to nie da sie opisac chyba ze cena bedzie powalajaca w stosunku do SIMENY to pojedziemy tam.A jakos damy rady bez rodakow bedziemy sie zmieniac z mezem z opieka nad coreczka i mysle ze bedziemy zadowoleni.Czekam teraz na listopad na oferty .Pozdrawiam.
                  • Gość: Kaya_ Re: utopia world wrażenia ? IP: *.compnet.pl 22.08.14, 15:55
                    Jak ktoś jeszcze wrócił z hotelu UTOPIA WORLD to proszę o opinie im więcej tym lepiej dla tych którzy bedą tam chcieli pojechać na odpoczynek.Pozdrawiam.
                    • blueazur Re: utopia world wrażenia ? 25.08.14, 18:22
                      Mam jeszcze małe pytanko o wifi...czy ma bezproblemowy zasięg na terenie całego hotelu i na plaży?
                      • Gość: hshsyh Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.vectranet.pl 25.08.14, 20:06
                        Tak, wifi jest wszędzie
                        • aga03.05 Re: utopia world wrażenia ? 14.01.15, 10:52
                          Kaya daj znać czy kupiłaś Utopię i jeśli tak to kiedy, my lecimy od 01.07.2015. proszę o info czy ktoś zna numery tych domków.
                          • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 14.01.15, 10:56
                            ja też jestem ciekawa, które mają najlepsze położenie, ktoś może napisać coś konkretnego ?
                            • aga03.05 Re: utopia world wrażenia ? 14.01.15, 11:01
                              to jesteśmy już dwie, a kiedy lecicie.
                              • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 14.01.15, 11:44
                                15-23 lipca , więc Ty będziesz pierwsza :) "przetrzesz szlak" , ciekawe jakie będą te domki, opinie są różne ... mam nadzieję że będziemy zadowoleni; fajnie gdyby udało się złapać jakąś fajną lokalizację domku, nie wiem czy gdzieś na stronie hotelu jest jakiś plan ? jak nie ma to niech ktoś napisze które są dobre
                                • aga03.05 Re: utopia world wrażenia ? 14.01.15, 17:30
                                  Jest plan w któryś zdjęciach. Ja sobie wydrukowałam, ale nie wiem czy da się coś załatwić w konkretnym domku i tak prawdę powiedziawszy to nie wiadomo czy ten, który ja bym sobie wybrała będzie ok.
                                • konba Re: utopia world wrażenia ? 04.02.15, 22:25
                                  też mam obawy przed domkiem, zdarzały się nieciekawe wpisy na tripadvisorze...
                                  • sandra00 Re: utopia world wrażenia ? 05.02.15, 11:15
                                    Ja bym domku nie brała - to że trzeba dosyć drogi pokonać z niektórych do budynku głównego to mały problem , te domki położone powyżej aquaparku link
                                    www.holidaycheck.pl/hm/9d7ec8f1-ebb8-33cf-8f36-05f70a1173e0/-/m/picture/mediaId/b4fcf155-9242-3991-b195-3a6f76396a57?mediaOrder=4
                                    www.holidaycheck.pl/hm/9d7ec8f1-ebb8-33cf-8f36-05f70a1173e0/-/m/picture/mediaId/f611f445-7618-3653-aa96-2b58ddb2c428?mediaCategorySubId=44&mediaOrder=4
                                    maja niespecjalny widok i położone w lesie chyba najgorsze z możliwych , na poniższym zdjęciu są po lewej natomiast te po prawej widoki super imgkid.com/utopia-world.shtml ( skopiuj do przeglądarki otworzy się strona i 14 zdjęcie to jest nazywa się Genel gur... 4 jpg ) widać jaki ogromny to jest teren - nie mniej jednak hotel jest tak super i polecam go wszystkim , pewnie nawet jak domek nie spełni oczekiwań i tak będzie super !!!
                                • ala.b09 Re: utopia world wrażenia ? 27.05.15, 13:47
                                  My też lecimy 15 lipca 2015. 15-24 dokładnie. z Wawy. A Ty ? My w 2 rodziny 2+1 i 2+2. dzieci 10, 10 i 4 lata :-) My wille zaklepaliśmy. Dzwoniłam do hotelu, poinformowali mnie, ze można zasugerować lokalizację domku, ale dopiero na miejscu i pod warunkiem że sugerowana lokalizacja będzie wolna. Więc generalnie wydaje mi się że w pełnym sezonie to będzie : chybił, trafił. Lecisz z dziećmi ? z jakiego biura ? my z Wezyra.
                                  • angie1122 Re: utopia world wrażenia ? 30.05.15, 20:20
                                    wróciliśmy dziś z dwójką dzieci. hotel bajeczny, jedzenia jest masa, my rezygnowaliśmy z obiadów bo kilka kilo więcej gwarantowane. Animacje w j. rosyjskim ale bawiliśmy się super. wieczorne show w amfiteatrze jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie, my mogliśmy zobaczyć np. .pool dance, show akrobatyczne, fireshow...jeśli chodzi o dzieci to jest mini club i tam można zostawić dzieci np. na bajki czy zabawy zorganizowane, dzień przed naszym odlotem przyjechały dwie b. miłe polskie animatorki. Pokój mieliśmy w willi z super widokiem na morze i całe wybrzeże aż do alani. Wycieczki zorganizowane: nie polecam rejsu statkiem biała róża tragedia 5 h na morzu, buja okropnie brrrrr jedzenie b. podrzędne zero atrakcji dla dzieci i płatne lizaki w widocznym msc.(a przepraszam były zabawy dla dzieci... i dyskoteka w pianie, miały być polskie przeboje a leciały jakieś starocie no i jeden nasz rodak wypadł za burtę....)polecam zatem spływ pontonem+ jeep z dziećmi od 6+ widziałam zdjęcia i opinie osób które tam były bajeczne... HOTEL WART GRZECHU :))swojej ceny :)
                                    • Gość: daaroo Re: utopia world wrażenia ? IP: *.leczyca.vectranet.pl 31.05.15, 09:28
                                      angie1122 bardzo proszę o kontakt na maila kaadaaroo@o2.pl. Wybieram się tam w czerwcu i miałbym kilka pytań.
                                    • Gość: sdsd Re: utopia world wrażenia ? IP: *.246.40.164-rev.hti.pl 31.05.15, 11:15
                                      Mam dylemat czy wybrać pokój w budynku głównym czy w willi. Co możesz doradzić?
                                      • angie1122 Re: utopia world wrażenia ? 31.05.15, 18:20
                                        my super trafiliśmy z pokojem w willi bo była b. blisko hotelu tj. pierwszy rząd, kolejne rzędy są niżej i co za tym idzie trzeba więcej chodzić po schodach mi akurat to nie przeszkadzało ale były osoby które troszkę zdyszane wchodziły na górę. Teren piękny więc zachęca do spacerowania. Dla mniej wprawionych jest winda :) mam gdzieś mapkę to spróbuję wrzucić. my mieliśmy nr willi 32 na przeciwko zejścia z basenu głównego.
                                        • zaklinar Re: utopia world wrażenia ? 02.06.15, 10:31
                                          angie1122 bardzo proszę o kontakt na maila zaklinar@tlen.pl Też wybieramy się tam w czerwcu i mam kilka pytań:) Z góry dziękuję:)
                                          • Gość: ddd Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.icpnet.pl 02.06.15, 12:41
                                            A nie prościej te pytania zadać na forum? Wtedy wszyscy skorzystają....
                                      • Gość: nika Re: utopia world wrażenia ? IP: 185.14.174.* 31.05.15, 19:15
                                        Ja mieszkam w willi i jest ok ale w budynku głównym na pewno lepiej. Widoki z okna niesamowite i blisko do basenów i restauracji może daleko do aquaparku ale to zależy czego się potrzebuje.
                                        • Gość: darek Re: utopia world wrażenia ? IP: *.leczyca.vectranet.pl 01.06.15, 16:52
                                          Napiszcie proszę gdzie w pobliżu (a może w samym hotelu) jest jakiś bazar lub sklepy, gdzie można kupić przyprawy i słodycze. I mam na myśli nie gotowe zestawy paczuszek z przyprawami, a stoiska, gdzie kupuje się na wagę.
                                          • angie1122 Re: utopia world wrażenia ? 01.06.15, 19:11
                                            we wtorki i soboty jest targ w mahmutlar tj. miejscowość przed KARGICAK(TU JEST UTOPIA) WYSTARCZY ZEJŚĆ PRZED BRAMĘ WJAZDOWĄ DO UTOPII I WEJŚĆ DO DOLMUSZA I POWIEDZIEĆ MAHMUTLAR BAZAR I ZA OK.10 MIN JESTEŚCIE NA MIEJSCU A TAM JEST WSZYSTKO.... :)
                                            • mamacorek1 Re: utopia world wrażenia ? 01.06.15, 19:58
                                              A w jakich godzinach jest bazar? Ile kosztuje dolmusz?
                                              • angie1122 Re: utopia world wrażenia ? 01.06.15, 23:07
                                                oczywiście od rana do 18-19 na pewno pod koniec maja, koszt dolmusza to 1,5 liry tureckiej
                                                • Gość: darek Re: utopia world wrażenia ? IP: *.leczyca.vectranet.pl 03.06.15, 18:08
                                                  Bardzo dziękuję za informacje.
                                  • Gość: ania w Re: utopia world wrażenia ? IP: *.opera-mini.net 03.06.15, 14:44
                                    my tez lecimy 15.07 z dwojka dzieci z wriclawia
                                • Gość: ania w Re: utopia world wrażenia ? IP: *.opera-mini.net 03.06.15, 14:41
                                  my tez lecimy 15.07. 2015 2+2. z wroclawia. A wy skąd?
                                  • ala.b09 Re: utopia world wrażenia ? 08.06.15, 14:09
                                    My lecimy z Warszawy. 15-24 lipiec :-)
                                    • Gość: jujut Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 17:09
                                      My też z Wwy - 16-24 lipca :)
                                    • Gość: ania w Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 18:42

My w tym samym terminie z wroclawia, my dwiema corkami 8 i 12 lat.
                                      • Gość: rtr Re: utopia world wrażenia ? IP: *.246.40.164-rev.hti.pl 08.06.15, 18:48
                                        ja pier%$#ole ale takie wpisy wnoszą dużo do dyskusji....
                                    • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 11.06.15, 11:31
                                      my także z Warszawy w tym samym terminie - dzieci 9 i 12 lat
                                      • Gość: aniaw Re: utopia world wrażenia ? IP: *.opera-mini.net 11.06.15, 15:22
                                        widzę, że jest kilka osob lecących w terminie od 15.07. Może wymienimy się meilami, aby nie rozpisywać się w tym wątku albo umiwimy gdzieś na miejscu o konkretnym czasie? W grupie raźniej i weselej, zwlaszcza dla dzieci. My tak jak mowilam lecimy z wroclawia z dwiema córkami 8 i prawie 13 lat
                                        • ala.b09 Re: utopia world wrażenia ? 12.06.15, 10:46
                                          Fajny pomysł, bo w tłumie 2 tys. osób możemy się nie znaleźć. mój mail : ala.b09@wp.pl. jeszcze pytanie z jakiego biura lecicie ? bo jeśli z tego samego to spotkamy się z rezydentem- możliwe że w tym samym terminie. My z Wezyrem. Ew. niech każdy poda maila , skonsultujemy się mailowo bo nie wszystkim na forum ( jak widać wyżej) takie rozmowy się podobają. Przypominam : my z Wawy. 15-24. 2 rodziny. 3 dzieci. dwóch chłopców 10 lat i dziewczynka 4 lata.
                                          • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 12.06.15, 12:12
                                            my również z wezyrem, na pewno będziemy na spotkaniu z rezydentem więc tam pewnie się spotkamy (chłopiec 9 lat, dziewczynka 12) pozdrawiam
                                            • Gość: ania w Re: utopia world wrażenia ? IP: *.opera-mini.net 12.06.15, 17:11
                                              napisz maila do ala.b ja też napiszę wieczorkiem to bedxie juz kontakt, aby nie zaśmiecać wątku i kto chetny to sie zmowimy.
                                          • Gość: defr Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.icpnet.pl 12.06.15, 13:55
                                            Ale bzdura - roboty spamerskie już sie cieszą. Właśnie pozyskały nowy adres do bombardowania ofertami na przedłużenie członka i usunięcie kłaczków z odbytu.

Zupełnie nie wiem czemu ma to służyć. Pojedziesz na miejsce, poznasz ludzi i zobaczysz czy przypadną ci do gustu i ocenisz czy chcesz koło nich leżakowac albo napić sie drinka.

Co to da że teraz piszecie kto kiedy i z kim poleci? Po co wymieniacie sie mailami. Może się okazać że osoba z którą fajnie sie koresponduje okaże się rudym piegowatym grubasem i już cały czar pryśnie. Nie lepiej zawieranie przyjaźni wakacyjnych zachwowac jak sie już będzi ena miejscu w hotelu?

Zupełnie was nie rozumiem.

Po to jest forum aby wymieniac sie informacjami - może inne osoby śledzące ten wątek też skorzystają. Na tym polega istota forów.
                                            • Gość: ania w Re: utopia world wrażenia ? IP: *.opera-mini.net 12.06.15, 17:05
                                              Nie ocenia sie ludzi po wygladzie. Nawet piegowaty grubas może byc sympatyczny :) Dla mnie oczywiste jest ze przymusu nie ma i nasze ewentualne spotkanie nie jest dla żadnej ze stron wiążące, natomiast moja 12 letnia córka juz sie ucieszyla na mysl o koleżance :) Hotel jest wielki i można się nie spotkać pierwszego czy drugiego dnia. jak ktos jedzie na tydzień to może byc to znaczące. Odezwe sie zatem wieczorkiem na maila.
              • Gość: Nika1111 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.15, 21:57
                My lecimy 20.05 do Utopii na 2 tyg. z 10 letnia córką, może jacyś rodacy mają ten sam termin?
                • Gość: Mnófka Re: utopia world wrażenia ? IP: 212.33.95.* 02.02.15, 12:38
                  A no właśnie mają :) Lecimy 24 maja na 10 dni. To akurat razem wracać będziemy. My z dwoma synkami - 7 i 4 lata :D.
        • tomaszbanas Re: utopia world wrażenia ? 08.08.15, 17:05
          Opowiadasz bzdury z tymi komarami
    • Gość: HappyTour Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.15, 18:34
      Witam byłam w tym hotelu, bardzo fajny duży resort, moge podesłać prywatne zdjęcia i więcej informacji proszę o kontakt magda.chabowska@happy-tours.pl
    • Gość: magusia 27 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.centertel.pl 21.02.15, 21:34
      Wow! Oglądam kiepski film "lasy minute" ale haki hotel super tam pokazują! Wow! Zobaczcie sami! Utopia!
      • sandra00 Re: utopia world wrażenia ? 23.02.15, 13:24
        W filmie last minute moim zdaniem pokazano go ze złej strony w rzeczywistości jest o wiele ładniejszy , wogóle chyba film kręcono zimą bo jakoś mało słońca .
        • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.15, 17:33
          moze ktos leci 17.06 napiszcie , lece z Katowic
          • andzelka84 Re: utopia world wrażenia ? 06.03.15, 18:48
            my lecimy 20.05 na 10 dni z Wrocławia z teściami i dwójką smyków syn ma 6 l a córcia 4 , dla mnie najgorszy transfer z lotniska bo czasem mam chorobę lokom. ale dla tych widoków warto się przemęczyć :))
            • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.15, 22:20
              opiszcie wszystko po powrocie . A z jakiego biora lecicie ? i gdzie macie pokoje w willi czy w glownym ?
              • andzelka84 Re: utopia world wrażenia ? 06.03.15, 22:26
                będziemy w willi a biuro jest z Zg FLY
            • Gość: Dominika Re: utopia world wrażenia ? IP: *.centertel.pl 20.04.15, 07:31
              Witam! Ja lecę również 20 maja na 14 dni z Wrocławia z mężem i 10 letnią córką :-) Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

• Gość: a plaza? Re: utopia world wrażenia ? IP: *.play-internet.pl 10.03.15, 09:08
          Na zdjeciach plaza wyglada kiepsko. Czy jest inna w poblizu? Bez sensu leviec do Turcji, potem 3 godz w autokarze, zeby siedziec w hotelu. I co to jest ten slup na plazy?!
          • sandra00 Re: utopia world wrażenia ? 10.03.15, 12:44
            pewnie chodzi Ci o windę
            • sandra00 Re: utopia world wrażenia ? 10.03.15, 12:46
              Z tego co słyszałam to plaża jest już inna niż byłam więc trudno mi się wypowiedzieć , natomiast jadąc busem na plaże można wysiąść przy ulicy i tam są szerokie plaże publiczne oczywiście bez serwisów plażowych .
              • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.15, 21:13
                co za tragedia w Tunezji i co lecicie czy nie ja zaczynam sie zastanawiac na stronie MSZ jest ostrzezenie dla Turcji ale oczwiscie biura nas nie poinformowaly ja chyba zmienie kierunek
                • Gość: gostek Re: utopia world wrażenia ? IP: *.interblock.pl 18.03.15, 22:52
                  Co ma piernik do wiatraka tunezja to nie Turcja . Szkoda tych ludzi ale prawdopodobienstwo ze beda kolejne ataki nawet w tunezji jest bardzo male. Szkoda tylko tych ludzi.
                  • sandra00 Re: utopia world wrażenia ? 19.03.15, 08:03
                    Taki atak może zdarzyć się wszędzie ... akurat w Tunezji nigdy nie byłam i też nigdy się nie wybieram , co do Turcji też w tym roku tam nie jadę ale gdybym miała rezerwację nie zmieniałabym jej ponieważ nikt nie może zagwarantować że będzie bezpiecznie w Hiszpanii , Grecji czy np.we Włoszech , a jak czytam na forum tekst " po co latacie jak można nad Bałtyk" - to sobie wolę w domu posiedzieć .
                    • Gość: gostek Re: utopia world wrażenia ? IP: 198.184.231.* 19.03.15, 09:28
                      No dokladnie mamy statystycznie wiecej szans zginac w wypadku samochodowym niz w tunezji przez atak terorystyczny ale ludzie sa durni i oslepieni przez tv .
                      • sandra00 Re: utopia world wrażenia ? 19.03.15, 12:15
                        Nawet na tym forum można spotkać komentarze porównujące Tunezję , Egipt do Turcji np.na temat czystości wody hotelowej .Turcja to zupełnie inna " bajka " owszem jak pisałam atak też może się tam zdarzyć , ale jak w tv zrobią odpowiednią " kampanię " to tak wszędzie reklamujące się Wyspy Kanaryjskie z " panią która musiała akurat tam po piasku pobiegać " będą miały wreszcie sprzedaż ! Ja życzę wszystkim którzy w tym roku wybierają się do Turcji a już w szczególności do Utopii udanych wakacji w tym przepięknym kraju .
                • tedesca1 Re: utopia world wrażenia ? 20.03.15, 08:51
                  Jest ostrzeżenie do Turcji, ale jeśli ktoś przeczyta uważnie (na stronie msz jest nawet mapa zagrożonych miejsc) to się dowie, że "Kurorty położone nad Morzem Śródziemnym oraz Morzem Egejskim są bezpieczne."
                  Strona MSZ
                  • artpoli Re: utopia world wrażenia ? 28.03.15, 11:43
                    Witam , kto wybiera się do Utopii w sierpniu my mamy termin od 15.08 - 29.08 , wyjazd 2+2
                    Dzieci w wieku 6 i 3 .
                    Pozdrawiam
                    • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.15, 17:46
                      witam czy ktos wrocil juz ktos w tym roku z Utopi? podobno troche spadli na psy gdzies to czytalam z wpisow z pazdziernika 2014
                    • Gość: janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 30.04.15, 14:20
                      Witam,
                      Wybieramy się na na 2 rodziny 2+2 i 2+3 w lipcu 04-18 z Katowic, myślę że będzie to super wypoczynek po opiniach jakie przeczytałem.
                      • Gość: piotr Re: utopia world wrażenia ? IP: *.246.40.164-rev.hti.pl 25.05.15, 22:27
                        My bedziemy od 8 do 19. Zastanawiam sie jeszcze nad zamiana pokoju z budynku glownego na wille. Prosze o opinie czy ma to sens. Lecimy z dwojka dzieci 2 i 7 lat.
                    • ziutk.a Re: utopia world wrażenia ? 10.08.16, 13:52
                      ja bedę od 17-28.08 z dziećmi 8,11. Pozdrawiam
        • Gość: ppp Re: utopia world wrażenia ? IP: *.246.40.164-rev.hti.pl 26.05.15, 12:05
          Akcja filmu dzieje się w grudniu w Boże Narodzenie.
          • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.15, 20:52
            Czy ktos juz wrocil z utopii nawet nie chodzi o hotel tylko o sytuacje czy jest bezpiecznie czy raczej rezygnowac?
            • Gość: Allah Re: utopia world wrażenia ? IP: *.interblock.pl 01.06.15, 21:11
              lepiej zrezygnuj dzihadzisci ucinaja glowy
              • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.15, 21:23
                ale smieszne
            • krokodyl.0 Re: utopia world wrażenia ? 04.06.15, 15:54
              Wczoraj wróciłam z Utopii. Jestem bardzo zadowolona, pokój miałam w budynku głównym. Hotel przygotowany w pełni do sezonu. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie, bardzo czysto, dużo pracowników obsług. Logistycznie dobrze zorg. dojazd do plaży, wyjazd do miasta dolmuszem sprzed hotelu- przy szlabanie. Wszystkie baseny miały ciepłą wodę, ciekawe animacje. Jest bezpiecznie nie odczułam zagrożenia. Polecam ten hotel niezdecydowanym.
              • Gość: jujut Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.15, 16:38
                Dzięki za informacje :) Czy mogłabyś napisać z którego biura wyjeżdżałaś? Czy powrót był po południu? - jeśli tak to czy bardzo przestrzegają godzin doby hotelowej przy wymeldowaniu? I jeszcze jedno pytanie - kompletnie nie orientuję się, ile zabrać dolarów/euro dla rodziny 2+1. Mogłabyś podpowiedzieć? Nie planujemy wycieczek fakultatywnych, jedziemy na 8 dni. Planujemy wyjazd na bazar, może jakieś wyjście dodatkowe w miasto + oczywiście jakieś drobne na napiwki.
                • krokodyl.0 Re: utopia world wrażenia ? 08.06.15, 21:48
                  Ja byłam z BP Wezyr, powrót do Poznania w nocy, wyjazd z hotelu o 24.00. Doba hotelowa do następnego dnia, więc mogliśmy przebywać w pokoju i skorzystać z ostatnich posiłków w barze przy basenie. Jeżeli chodzi o srodki na wydatki to wg uznania. Ja miałam dolary, na bazarze wiele ciekawych rzeczy- można kupić "markowe" rzeczy począwszy od różnych koszul, spodni, torebek itd. Ceny do negocjacji i to koniecznie.
                  • tomaszbanas Re: utopia world wrażenia ? 01.07.15, 16:24
                    Witam, też tam będziemy. Mam prośbę czy możesz podać przykładowe ceny ??
                    • Gość: janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.07.15, 10:22
                      Witam wszystkich,
                      Właśnie wróciłem z 2-tygodniowego urlopu w Utopia World. Hotel na najwyższym poziomie począwszy od jedzenia które było bardzo urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie, alkohole z wyższej półki w Lobby Bar i Laguna Bar (oczywiście należy poprosić o konkretny alkohol bo barman naleje to co ma pod ręką), obsługa mówiąca w języku tureckim, angielskim, rosyjskim, animacje wieczorne które powróżyły się tylko 2 razy przez 2 tygodnie, ilość basenów i miejsca wystarczająca dla wszystkich gości( oczywiście jak wstaniemy o 9 rano ro miejsca przy głównym basenie nie znajdziemy ale przy innych lub w aqua parku na pewno).
                      W razie pytań służę pomocą.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: gosc Re: utopia world wrażenia ? IP: *.wum.edu.pl 20.07.15, 12:09
                        Hej. Czy mozna udac sie gdzies na pieszo aby cos pozwiedzac. Tzn. podobno niedaleko sa jakie ruiny.
                        Czy bezpiecznie jest poruszac sie samemu np. pojechac do Alanyi.
                        Czy jest bardzo goraco ?
                        Czy byles na wycieczkach. Czy mozesz polecic lokane biuro?
                        • Gość: janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.07.15, 14:25
                          Na pieszo nie polecam bo wszędzie daleko chyba że na plażę.
                          Czułem się bezpieczniej niż wieczorem w każdym mieście w Polsce wieczorem, z pod hotelu co 30 minut jeździ autobus zwany dolmuszem za 1.5 lira można dojechać do Mahmutlar gdzie w każdą sobotę jest targ na którym nożna kupić dosłownie wszystko w bardzo atrakcyjnych cenach należy się ostro targować, kolega kupił buty których cena wyjściowa była 120 lirów a kupił ostatecznie za 40. Tym samym autobusem można dojechać do Alanyi za 2.5 lira dojeżdża do centrum, w każdą sobotę jest duży bazar ale można też w każdy inny dzień podjechać ponieważ bazar jest czynny codziennie.
                          Odpowiedz na kolejne pytanie, jest bardzo gorąco temp ok 40 stopni woda w basenie i w morzu 27-28 stopni.
                          Byliśmy na wycieczce w Pamulale z Wezyrem ale to na spotkaniu rezydent wszystko opowie, polecam ale podróż w jedną stronę 5 godzin wyjazd o 2.00 a powrót o 21.00
                          • Gość: gosc Re: utopia world wrażenia ? IP: *.wum.edu.pl 20.07.15, 14:41
                            Na targu najlepiej placic lirami?
                            • Gość: janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.07.15, 14:59
                              Tak, najlepiej lirami bo przelicznik na euro czy dolary jest raczej niekorzystny. My wypłacaliśmy pieniądze w bankomacie.
                              • Gość: gosc Re: utopia world wrażenia ? IP: *.wum.edu.pl 20.07.15, 15:20
                                A gdzie zatrzymuja sie powrotne dolmusze w Alanyi?
                                • Gość: janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.07.15, 15:26
                                  W tym samym miejscu co się wysiada, jest to centrum Alanyi.
                                  • Gość: gosc Re: utopia world wrażenia ? IP: *.wum.edu.pl 20.07.15, 15:29
                                    Dzieki za informacje:)
                                    • Gość: eefr Re: utopia world wrażenia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.15, 08:48
                                      wie ktoś może jaki jest tytuł i kto wykonuje piosenkę graną do tańca w Utopii World - chodzi mi o ta pisneke do której wszyscy tańczą przy basenie głownym
                                      • zaklinar Re: utopia world wrażenia ? 21.07.15, 11:21
                                        sebe allah
                                        • aguska10 Re: utopia world wrażenia ? 21.07.15, 14:54
                                          A czy w ramach ALL mozna korzystsc z restauracji ala carte?
                                          • Gość: erd Re: utopia world wrażenia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.15, 15:07
                                            rezerwacja 7$/osobę
                                      • Gość: Kinia Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.15, 10:25
                                        youtu.be/L6M4cvn5lXU
                                        Tu jest tylo w wolniejszej wersji. Tamtej nie znalezlismy. Moze sami ja troszke przespieszyli :) pozdrawiam :)
                    • sonia-3 Re: utopia world wrażenia ? 21.10.15, 22:28
                      Czy pamiętacie, kiedy pojawił się ten hotel w ofertach first minute? Przeglądam oferty i nie ma go. Oferty na ten hotel kończą się w październiku.
                      • Gość: Anna Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.15, 10:49
                        Od stycznia 2015 był już na pewno bo sama byłam zainteresowana kupnem tej oferty. Ale możliwe, że nawet od grudnia 2014.
                        • sonia-3 Re: utopia world wrażenia ? 22.10.15, 15:46
                          Dzięki.
                          • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 23.10.15, 09:03
                            ja kupowałam na początku grudnia 2014; hotel fantastyczny, na razie faktycznie nie ma go w ofercie, dzwoniłam do biura i powiedzieli że na pewno będzie :)
                          • Gość: Janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.play-internet.pl 23.10.15, 17:45
                            Ja kupiłem w listopadzie 2014. W biurze Wężyk.
              • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.15, 22:36
                czesc troche jestem spokojniejsza jeszcze mam pytanko o rezydenta czy jest z nim dobry kontak czy tylko bedzie zeby wcisc wycieczki?CZY Pokoje sa dzielone na miejscu ? mamy w budynku glownym moze jakies wskazowki
                • krokodyl.0 Re: utopia world wrażenia ? 08.06.15, 21:53
                  W budynku głównym są windy więc nie ma znaczenia na którym piętrze są pokoje. W trakcie pobytu wymieniane były materace na nowe, pokoje przydzielane na miejscu bez problemu, dobry kontakt z rezydentem / Wezyr/.Nie wszystkie pokoje maja taras, ale w zamian dodatkowy metraż i część wypoczynkowa z kanapa, fotelem i stolikiem. Barek uzupełniany codziennie, bezpłatnie.
                  • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.15, 22:27
                    dzieki jeszcze jedno podobno jest tam dyskoteka ? czy warto z niej korzystac? i czy jest objeta allem czy trzeba placic?
                    • krokodyl.0 Re: utopia world wrażenia ? 10.06.15, 20:41
                      Codziennie od 21.30 - Time Show -ciekawe występy np.tancerzy, potem w Barze Laguna np. muzyka na żywo /można tańczyć/, karaoke i dyskoteka z barem all, trochę małe pomieszczenie, ale można się wyszaleć.
                      • sonia-3 Re: utopia world wrażenia ? 10.06.15, 22:13
                        A czy ten park linowy jest dodatkowo płatny?
                        • angie1122 Re: utopia world wrażenia ? 10.06.15, 22:45
                          tak ,park linowy jest dodatkowo płatny.
                          jeszcze dodam, że przy basenach i w ogóle po całym obiekcie chadzają paparazzi i robią zdjęcia. My nazywaliśmy ich czarnymi małpami(bo byli mali, ciemni i komicznie wyglądali)nie to żebyśmy byli rasistami o nie. Przy basenie mają swoje stoisko z galerią i można kupić zdjęcia, które robią od rana do nocy albo zamówić sesję.
                          na targu w MAHMUTLAR są zaj...ste spodnie ,koszulki dla dzieci i płci męskiej naprawdę warto pojechać zobaczyć potargować
                          • angie1122 Re: utopia world wrażenia ? 12.06.15, 10:59
                            na terenie hotelu rosną aloesy giganty:) i są b. pomocne przy poparzeniach słonecznych. Smarowałam synka bo miał skorupę na twarzy od wody i słońca. Rewelacja
                            • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.15, 14:54
                              no i juz po wszystkim ogolnie dobrze ale d.... nie urywa nie wiem czym sie tam tak zachwycaja plaza praktycznie zadna przyszly fale to jej nie bylo do wody chyba wylewali jakies pomyje z baru bo po poludniu nie szlo sie kompac kto nastawia sie na plaze to naprawde szkoda kasy najgorsza plaza na jakiej bylam do wody zejscie z pomostow odrazu gleboko przy falach nie poplywa.bar na plazy ok ogolne wrazenie to takie jak by sie bylo w jakims zamknietym obozie jestesmy skazani na hotel ani gdzie wyjsc ani pospacerowac wszedzie kupa ludzi zadnego odpoczynku chyba ze w spa hotel polecalabym tym co lubia baseny
                              • Gość: esf Re: utopia world wrażenia ? IP: *.246.40.164-rev.hti.pl 05.07.15, 21:02
                                Możesz napiasać gdzie miałeś pokój? Gdzie generalnie lepiej w willach czy budynku hotelowym?
                                Czy nie było problemu z dostępnością leżaków i parasoli? Jak wyżywienie?
                              • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 06.07.15, 14:42
                                a jak jest z komarami ? czy zalecacie brać coś na komary ?
                                • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.15, 19:44
                                  nie ma zadnych komarow ani innych robali nic nie brac tylko dobre srodki z filtrami co do pokoi to tylko hotel Polacy dostaja wille z tylu i naprawde trzeba sie nachodzic wszystko oprocz parku wodnego skupione jest w hotelu masa schodow z duzym nachyleniem miesnie bola a ja cwicze zreszta w hotelu jest mimo wszystko lepszy standard no i czysciej telewizor plaski chociaz kto tam jedzie patrzec na tv nawet byly 2 polskie programy jakies pytania chetnie szczerze odpowiem
                                  • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.15, 19:57
                                    apropo parasoli zalezy przy jakim basenie przy glownych rezerwacja od 7 rano widzalam bo to obok tarasu restauracji ponizej byly wolne fajna sprawa basen nocny warto skorzystac tam tez odbywa sie piana party ja korzystalam z plazy ktorej prawie nie ma tam z lezakami bardzo krucho chociaz chodzilismy wczesnie no ale jak jest malo a hotel na 2000 to co sie dziwic jeszcze na dodatek wszystkiego pilnuje ciec i nie wolno ich przestawiac zaraz przylatuje super przekaski na plazy od 12-16 nie trzeba tak daleko znowu isc na obiad bo wierzcie przy takich temperaturach jest to meczonce i nie jest to 200 m do plazy o nie. ogolnie jedzenie b dobre chociaz przy dluzszym pobycie monotonne ala jak wszedzie
                                  • Gość: asd Re: utopia world wrażenia ? IP: *.246.40.164-rev.hti.pl 06.07.15, 21:25
                                    Słyszałem że nie wszystkie pokoje mają balko / taras - czy to prawda?
                                    Czy daliście jakiś wkład w paszport do "lepszego" pokoju?
                                    • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.15, 21:43
                                      w hotelu nie wszystkie pokoje maja balkony jest ich 32 sa wieksze z dodatkowa sofa ale pokoje z balkonami sa naprawde wystarczajaco duze a co balkon to balkon chociazby przesuszyc recznik lub w przypadku palacza zapalic w pokoju zakaz sa czujniki jezeli zalezy Ci na balkonie przed odbiorem skierowan popros swoje biuro podrozy o zaznaczenie ze interesuje cie tylko pokoj z balkonem ja tak zrobilam i przy zakwaterowaniu zwroc recepcji na ten dopisek uwage pokoju z widokiem na morze nie miala ale balkon tak moze to komus jeszcze pomoze wrazie jakis pytan odpowim
                                  • paulat83 Re: utopia world wrażenia ? 09.07.15, 20:20
                                    Witam. Super informacje od Ciebie! :-)
                                    A możesz mi jeszcze kilka rzeczy powiedzieć?
                                    Czy mieszkaliście w hotelu czy w domkach? Jak w domkach to czy tam też są czajniki? ( chodzi mi o robienie mleka modyfikowanego dla dziecka)
                                    Jeszcze który domek jest w "najlepszym " miejscu ułożony, żeby mieć w miarę wszędzie blisko.

Dzięki :-)
                                    • Gość: gośćE Re: utopia world wrażenia ? IP: 185.14.174.* 09.07.15, 20:38
                                      Właśnie jesteśmy w Utopii, mieszkamy w domkach i są czajniki, łóżeczko turystyczne także.
                                      Co do domków, to chyba najlepsze są obok wind, bo jednak schodów tu jest sporo.
                                      Domki są duże, ale standard chyba sporo niższy niż w głównym budynku. W naszym trafiła się łazienka, której przydałby się remont, ale jest czysto, Pani sprząta codziennie.
                                      Obsługa ok, jedzenia sporo, ale bez zachwytu. Walka o leżaki przy basenie głównym toczy się od samego rana, ale przy aquaparku nie ma z tym problemu, za to jest problem z pontonami do zjeżdżania.
                                      Polaków bardzo dużo, aż jestem w szoku. Sporo atrakcji przy basenie obok hotelu, typu aerobik, jakieś gry. Plaża kamienista i mała.
                                      Transfer do hotelu, to ok. 3 godziny.
                                      Ogólnie nie rozumiem zachwytu nad tym hotelem, jedynie co się zgadza, to widoki, są n naprawdę super.
                                      • aguska10 Re: utopia world wrażenia ? 09.07.15, 20:57
                                        Byliście na jakich wycieczkach? czy coś w pobliżu można zobaczyć? Podobno niedaleko hotelu sa jakieś ruiny?

Kurcze czytałam opinie, że jedzenie super i hotel och i ach. No cóz.

A dużo Rosjan?
                                        Czy na stołówkach tłok? Czy jest klima?
                                        Czy wifi jest dostępne w określonych miejscach. Czy jest w pokojach?
                                    • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.15, 21:27
                                      blisko to bedziesz miec z hotelu czajniki sa wszedzie najlepsze domki nie sa dla nas polecam hotel jak juz wspominalam kupa ludzi zadnego spokoju naprawde nie ma sie czym az tak zachwycac
                          • tomaszbanas Re: utopia world wrażenia ? 14.07.15, 21:15
                            Witam. Czy możesz powiedzieć w jakie dni jest ten targ i czym można tam dojechać.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: fty Re: utopia world wrażenia ? IP: 185.14.174.* 14.07.15, 23:48
                              Jestem obecnie w utopii. Powiem wam tak: hotel jest przereklamowany. W skrócie a więcej napisze po powrocie:
                              - bardzo słabe jedzenie. Pierwszy raz jestem głodny bo za podrobami i drobiem nie przepadam
                              - bardzo dużo ludzi wszędzie tlok
                              - kolejki do wszystkiego
                              - bardzo dużo dziwnych niekulturalnych ludzi np. Przychodzą na kolacje w gaciach i z magnetofonami
                              - wszędzie na basenach głośna muzyka nie można normalnie rozmawiać
                              - hotel wynajął jeden z basenów na wesele dla ciapatych z Iranu a gości hotelowych po chamsku wyprosili
                              Z plusów to miła i sprawna obsługa
                              Hotel dla niewymagających nie wiem skąd te 5 gwiazdek
                              • Gość: Jagoda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.wum.edu.pl 15.07.15, 08:11
                                A z jakimi hotelami porownujesz? W jakich byłeś?
                                Powiem, iz Twoj post nie nastawia mnie milo, a tez jedziemy do Utopii.
                                • Gość: Gyt Re: utopia world wrażenia ? IP: 185.14.174.* 15.07.15, 17:59
                                  Nastaw sie dobrze na wakacje i bedzie ok. Do plusow mozna zaliczyc piekne niepowtarzalne widoki, dobre drinki, fajny aquapark. Niech minusy nie przeslonia plusow. Rezerwacja lezakow dopiero od 8,9 a nie jak w innych od 6. Jak zabraknie to zglaszasz obsludze a oni juz cos ci znajda. Z jakim hotelem porownuje, z siecia iberootel. Generalnie wszedzie tam gdzie jest wiekszosc niemcow jakosc jest lepsza, nawet gdy sa tam tylko 4 gwiazdki.
                                  Zycze udanych wakacji bo na jelopow mozna spotkac nawet w hiltonie. Nie przejmujcie sie niczym i optymistcznie pakowac sie do wyjazdu,
                              • tomaszbanas Re: utopia world wrażenia ? 03.08.15, 20:57
                                Jestem ciekaw czy małżonka w domu bardziej Ci urozmaica jedzenie?????
    • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 06.07.15, 23:47
      No właśnie, jak to jjest z tymi villami? Na innym forum czytałam że polskie rodziny miały naprawdę fantastyczne ville,zaraz przy u budynku głównym, z widokiem na morze ... To daliście w paszporty, czy to coś zaskutkowało?
      • tedesca1 Re: utopia world wrażenia ? 01.08.15, 21:03
        My jesteśmy właśnie w willi i mamy naprawdę dobry standard. Trochę szczęścia pewnie też bo akurat niedaleko windy i w połowie drogi do aqua i w połowie do hotelu.
        • Gość: pablo Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.15, 23:19
          Witam , mam pytanie o transfer , czym jechaliście i czy po przyjeździe do hotelu czekał na Was rezydent czy spotkanie było następnego dnia ( ja będę najprawdopodobniej około 22 na miejscu 15.08 ).
          Czy do zameldowania wystarczą vouchery z biura podróży , czy też może jakiś papier od rezydenta (Wezyr).
          • magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 04.08.15, 10:36
            transfer trwa ok. 3 godzin, w autokarze jedzie opiekun z wezyra a w hotelu czeka rezydent, w razie problemów pomaga w zakwaterowaniu; spotkanie jest drugiego dnia pobytu; do zameldowania wystarczą vouchery z biura; byliśmy w połowie lipca i z ręką na sercu polecam każdemu ten hotel! wszystko na najwyższym poziomie, fantastycznie ! pokój mieliśmy w willi 2400, super pokój, czyściutki i ten rewelacyjny widok z balkonu ... wow, zapiera dech w piersiach :) dostaliśmy taki na jakim nam zależało, co prawda do wind trzeba było dojść ale mimo wszystko byliśmy zadowoleni z położenia willi
            • Gość: pablo Re: utopia world wrażenia ? IP: *.centertel.pl 04.08.15, 12:49
              dzięki za odpowiedź , mam jeszcze pytanie o spa w hotelu czy orientowałaś się może w cenach ? i być może miałaś styczność z animatorkami , jak to wygląda od strony mini clubu ?
              pzdr.

• magusia27 Re: utopia world wrażenia ? 04.08.15, 13:53
                z animatorkami w mini clubie nie miałam styczności; w składzie animatorów jest polka Dorota bardzo fajna dziewczyna, prowadzi aqua gim, ale nie wiem czy pracuje też w mini clubie; odnośnie spa to miałam przyjemność skorzystać z masażu, koszt ok. 30 lub 40 e (sauna, pelling, łaźnia i super masaż, wszystko ok. 2,5 godz.) ; sauna i łaźnia gratis więc fajnie skorzystać; jejku zazdroszczę wyjazdu, bo chętnie bym tam wróciła ...
    • Gość: Jagoda Re: utopia world wrażenia ? IP: *.wum.edu.pl 09.07.15, 13:41
      I jak wrażenia? Wrocil ktos i ma swieze informacje? Co w poblizu mozna zwiedzic?
      • zaklinar Re: utopia world wrażenia ? 09.07.15, 21:11
        Witam wróciliśmy.Było super:)Widoki niesamowite!!!Lokalizacja willa.Pokój z widokiem na morze blisko windy.pokój nr 2307.Bez dopłaty w paszport.Znajomi mięli pokój w hotelu - nie różnił się szczególnie, a roślinność i zieleń wokół willi oraz poczucie większej swobody jak dla mnie działa na plus willi. Jedzonko przepyszne.Jeżeli chodzi o leżaki to przy basenie głównym ok ósmej rezerwacja.Później ciężko o wolny leżak.Wszędzie pełno małych kotków-co było dodatkową atrakcją dla dzieci.Polecam polsko-tureckie biuro POLTURK, które ma bardzo atrakcyjne ceny w porównaniu z wycieczkami oferowanymi przez rezydentów.Wi-fi najlepsze w pokojach, ale dostępne na całym obiekcie.
        • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.15, 21:16
          to z ta willa to ci sie naprawde udalo bo Polacy prawie zawsze dostaja wille od strony aqaparku i maja standard nizszy od hotelu byla nas wieksza grupa i ci ktorzy mieli wille dostali wlasnie w dole ja jak juz wspominalam bylam w hotelu nie dalam nic znajomi dali dostali pokoj na ostatnim pietrze z widokiem na morze i niech mi nikt nie mowi ze to nic nie daje naprawde polecam hotel szczegolnie rodzica z dziecmi schody uciazliwe przy glownym basenie rezerwacja odbywala sie juz od 7 co do kotow byl jeden bardzo duzo Polakow nie rozumie cz ym sie az tak zachwycasz przeciez nie jedziesz tam tylko poto zeby jesc a widoki ok chociaz np w Grecji lub Tunezji byly lepsze naprawde raz i wystarczy basenow to u nas w kraju tez jest duzo
          • zaklinar Re: utopia world wrażenia ? 11.07.15, 09:34
            To ciekawe,nas również była duża grupa i nikt z nas nie dostał willi od strony aquaparku, więc raczej jest to uzależnione od wolnych pokoi i a nie od przypisanego Polakom miejsca!poza tym była możliwość zmiany willi jeżeli nie odpowiadała na inną (był taki przypadek w naszej grupie).Zgodzę się że jeżeli ktoś był daleko od wind to schody są uciążliwe.Dla Pani musiały być szczególnie, skoro Pani widziała jednego kota, a były ich dziesiątki i to malutkich.Jest bardzo dużo Polaków-ale to akurat moim zdaniem na plus.Ludzi z każdym dniem przybywało-ale jak ktoś wybiera hotel rodzinny z aquaparkiem -to przecież każdy powinien wiedzieć na co się decyduje.(dużo dzieci, hałas, skoki do basenów itp.)Nasz urlop bardzo udany, a jadę na urlop aby wypocząć i to się udało:)Pozdrawiam
            • Gość: gosc 5 Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.15, 22:04
              my mieszkalismy w hotelu tam zadnych kotow nie bylo oprocz jednego spacerujacego po restauracji chyba ze wam tam chodzily po tych willach o jakiej ty wogole zamianie mowisz u nas po przylocie byly problemy z zakwaterowaniem chociaz przylecielismy z bardzo duzyym opoznieniem i pokoje i wille powinny juz na nas czekac a okazalo sie ze czesc gosci musi czekac 2 ,3 godziny druga w nocy dzieci placza a oni mowia czekac chociaz od 12 godzin powinnismy wypoczywac
              • zaklinar Re: utopia world wrażenia ? 13.07.15, 08:39
                A przed hotel wychodziliście?:)A tak na poważnie to rozumię rozdrażnienie skoro tak pechowo trafiliście.Ale zamiany pokoju w każdym hotelu można się domagać, była to też pierwsza rzecz o jakiej mówił nam rezydent i jeżeli ktoś był niezadowolony to pomagał załatwiać wymianę.Miała ona miejsce np. na drugi czy trzeci dzień -bo wiązało się to z dostępnością pokoi ale miała.I tak jest z reguły wszędzie.Ale podsumowując moje doświadczenia i Pani....można trafić różnie.Życzę wszystkim którzy się tam wybierają samych pozytywnych wrażeń.
          • Gość: Kinia Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.15, 10:37
            Ja rowniez polecam zdecydowanie hotel.
      • Gość: Kinia Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.15, 10:34
        My wrocilismy trzy tygodnie temu.
        Bylo rewelacyjnie. Jechalismy odpoczac, wiec przez dwa tygodnie nie bylismy na ani jednej wycieczce. :) jesli ktos nastawia sie na plaze to fakt. Szalu nie ma. Bylismy raz i nie chcialo nam sie kolejny tam udawac.
        Cala reszta suuper :) animatorzy robia duza robote :)
        Tu maly skrot z naszych wakacji :)

youtu.be/7pEAP5TmUvI
        • Gość: jjut Re: utopia world wrażenia ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.15, 10:56
          Wróciliśmy parę dni temu. Żałujemy, że byliśmy tylko 8 dni, bo tam naprawdę można porządnie odpocząć. Nie mamy zastrzeżeń żadnych, jedynie plaża - ale to wiedzieliśmy wyjeżdżając, że plaża to najsłabszy punkt. Mieszkaliśmy w budynku hotelowym, pokój codziennie sprzątany, jedzenie urozmaicone i dużo, każdy zawsze znalazł coś dla siebie, baseny rewelacja, z leżakami nie mieliśmy problemów. Polecamy gorąco :)
          • bilobil19 Re: utopia world wrażenia ? 30.07.15, 10:32
            Witam. A jest gdzie, na terenie hotelu pobiegać ?
            • Gość: dre Re: utopia world wrażenia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.15, 11:56
              jest gdzie biegać, ale w taki upał?
              można również na siłowni na bieżni
            • tomaszbanas Re: utopia world wrażenia ? 30.07.15, 17:58
              Rozumiem, że bardzo to lubisz ... ale w czasie urlopu może sobie odpuścisz ? Hahahaha.
              • bilobil19 Re: utopia world wrażenia ? 31.07.15, 06:25
                Dziękuję za rady :-) Lubię i upał mi nie przeszkadza :-)
                • Gość: janusz Re: utopia world wrażenia ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.07.15, 09:17
                  Można pobiegać wokół terenu hotelu sam biegałem, jedna pętla ma 900m.
                • tomaszbanas Re: utopia world wrażenia ? 31.07.15, 09:50
                  Spoko;), Peeeeeewnie jak lubisz. Każdy ma swój sposób na odpoczynek. Niestety ja wiełosipieda nie zabiorę, a szkoda. Pozdrawiam.
                  • bilobil19 Re: utopia world wrażenia ? 31.07.15, 12:27
                    Dziękuję :-)
    • Gość: Izanna Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.15, 13:03
      Czy ktoś wybiera się do Utopii na koniec września?
    • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.centertel.pl 10.08.16, 15:38
      Właśnie wróciłam z tego hotelu miesiąc temu. Wcześniej byłam 8 miesięcy temu. To mój drugi pobyt tutaj. Za pierwszym razem mieszkałam w willi, tym razem w budynku głównym. Z nowych rzeczy jest wodospad w aquaparku, który zawalił się się właśnie 8 miesięcy temu. Pozostałe rzeczy są bez zmian. Jest czysto, pięknie i nie mam do czego się przyczepić. Może jedynie do śniadań, które w mojej ocenie były trochę monotonne. Pozostałe posiłki nie do przejedzenia, bardzo duży wybór. Plaża, a raczej brzeg został oczyszczony z kamieni, ale specjalne buty i tak się przydadzą podczas kąpieli. Polecam ten hotel w 100%. To mój 4 pobyt w Turcji i najlepszy hotel z dotychczasowych w tym kraju. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz. Pozdrawiam/ Anna
      • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 16.08.16, 11:43
        witaski a możesz opisać w jakim stanie są pokoje w bungalow bo po zdięcia z 2008 roku to nie zabardzo sa czyste w budynku głównym wiadomo nie ma do czego sie przyczepic
        • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.icpnet.pl 16.08.16, 12:18
          Pokoje były czyste. Jak dostaliśmy pokój w willi to poprosiliśmy o zmianę na wyższe piętro bo nie chcieliśmy, żeby przez balkon nam ktoś wszedł do pokoju, kiedy nas nie było. Zawsze zostawiamy otwarte okna czy balkon, żeby wywietrzyć bo duszno było. Poza tym w pokoju na niższym piętrze wchodziły nam mrówki i robaki z dworu. Nie było z tym problemu na wyższym piętrze. Poza tym pokoje różniły się od siebie. Ten po zmianie był większy i miał układ w środku inny.Miał jakby część sypialnianą i część z dodatkową kanapą lub dużym fotelem do siedzenia i oglądania tv. Był zdecydowanie lepszy. Poza tym widoki na wyższych piętrach są ładniejsze. Czystość wszędzie taka sama. Nie wiem od czego to zależy ale łazienki w pokojach willowych były i gorsze i lepsze. W sensie mniej lub bardziej wyeksplatowane.
          • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 23.08.16, 18:55
            witam serdecznie i dziekuje za odpowiedz prosze mi jeszcze powiedzieć czy nie robili problemu co do zamiany pokoju i dawaliscie coś w paszport ?? i jeszcze jedno pytanko która z will jest najlepsze co do widoków i spokoju może jakieś nr willi ewentualnie nr waszego pokoju to bede wiedział co gadac w recepcji dzieki i pozdrawiam
            • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.icpnet.pl 24.08.16, 01:07
              Witam! Był początkowo problem z zamianą, ponieważ było duże święto tureckie kurban bayrami i kazali nam czekać cały weekend na zmianę pokoju bo nie było miejsc ze względu na dużą liczbę gości tureckich. Liczyli pewnie też, że po weekendzie zrezygnujemy z zamiany,ale nie zrezygnowaliśmy. Dostaliśmy pokój w pierwszej willi zaraz jak się wjeżdża do hotelu.Pokój na samej górze.Widok na góry z jednej strony i na morze patrząc z boku balkonu.W żadnym razie nie wolno nic wkładać do paszportu! Jest to bardzo nieeleganckie, niepraktykowane w Turcji i efekt może być odwrotny do zamierzonego bo osoba w recepcji ma prawo się obrazić. Turcja nie jest krajem arabskim, gdzie takie rzeczy mają miejsce jak np. w Egipcie! Natomiast zostawiamy napiwek panu, który przywiezie nas do willi autem i wniesie bagaże. Każda willa jest fajna pod warunkiem, że pokój będzie na najwyższym piętrze. Numeru nie pamiętam więc w recepcji proszę poprosić o najwyższe piętro. A najlepiej to przejść się do biura podróży i poprosić, żeby w Waszym imieniu wysłali prośbę do hotelu o możliwość zakwaterowania na wyższych piętrach. Ja przed każdym wyjazdem sprawdzam położenie hotelu na mapach i jeśli chcę być wyżej zawsze proszę biuro o wysłanie takiej prośby. Hotel nie ma obowiązku zastosowania się do takiego listu, ale w miarę możliwości może taką grzeczność uczynić.Pozdrawiam!
              • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 24.08.16, 09:51
                dziękuje za odpowiedz a prosze mi jeszcze powiedzieć jak jest w turcji z bakteriami czy istnieje takie cos jak w egipcie ZEMSTA FARAONA czy lód w kostkach jest bezpieczny dodawany do drinków czy raczej unikać a 2 pytanko i to juz ostatnie czy trzeba sie rano zrywać zeby zarezerwować sobie leżaki obojętnie czy baseny przy głównym budynku czy też w aqua parku
                dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam
                • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 24.08.16, 11:31
                  i zapomniałem spytać czy w bungalowach sa na wyposażeniu czajniki ?????????
                  • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.16, 12:55
                    Jest wszystko.Nawet herbata i kawa, uzupełniana często. Lodówki są uzupełniane w napoje.Wszystko jest!:)
                • Gość: AnnaIzabel Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.16, 12:52
                  Witam ponownie! Nigdy nic mi się nie przytrafiło z zatruciem. Nigdy też się nie zabezpieczałam przed bakteriami. Owoce jedlismy w restauracji tak jak dawali, lód w drinkach też był w porządku. Są osoby wrażliwsze, które zawsze mają takie problemy, nawet w Polsce. W Turcji nie spotkałam się z tym problemem. Co do zajmowania leżaków to będąc we wrześniu i w październiku zajmowaliśmy je dopiero po śniadaniu. W tym roku bedąc na przełomie czerwca i lipca też nie było z tym kłopotu ponieważ obłożenie hotelu jest mniejsze z powodu mniejszej ilości gości z Rosji. W tym roku dało się to zauważyć, nawet na mieście.Poza tym tam są 3 główne, duże baseny plus dodatkowo baseny w aquaparku. No i plaża. Miejsca starcza dla wszystkich.Pozdrawiam!
                  • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 25.08.16, 11:53
                    przepraszam że zawracam gitare ale w turcji bedę 1 raz więc nie chce wyjść na jakiegoś buraka ale czy dla ekipy sprzątającej pokój zostawialiście jakieś napiwki na łóżku bo w egipcie to juz norma że zostawia sie jakieś dolce
                    pozdrawiam serdecznie i dziekuje slicznie za cenne informacje
                    • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.16, 14:34
                      Zostawialiśmy dla ekipy sprzątającej napiwki. Najlepiej na skraju łóżka. To sygnał, że jest to napiwek. Gdziekolwiek indziej zostawiony pieniądz na widoku, nie powinien być zabrany przez ekipę sprzątającą. Najlepiej Euro lub Liry Tureckie choć nie ma to większego znaczenia jaka waluta. Bardziej chodzi o to, że nie wypada zostawiać takich mega drobniaków bo to po prostu nie wypada. Generalnie za każdą pomoc typu sprzątanie, kelnerowanie w restauracji, wniesienie bagaży itp. przyjęte jest, że zostawia się napiwek.
                      • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 25.08.16, 16:17
                        a powiecie mi jakimi liniami lecieliście bo troszke poczytałem o Pegasus Airlines że troszke miejsca za mało że obsługa nie interesuje sie pasażerami i tak dalej i dalej prawda to ????????
                        • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.icpnet.pl 25.08.16, 20:22
                          Nie wiem co to za bzdury z tymi informacjami. Linie lotnicze Pegasus Airlines to linie tureckie. Samoloty, którymi lecieliśmy na wakacje to czartery. Samoloty czarterowe przeważnie są mniejsze niż samoloty rejsowe. A co do nie interesowania się pasażerami to naprawdę nie wiem o co chodzi bo obsługa była normalna, jak zwykle. Podczas lotu obsługa nie zabawia pasażerów bo to nie należy do ich obowiązków. Sprzedaż posiłków była jak zwykle po drodze oraz instruktaż jak postępować w przypadku awarii. To wszystko. Nie wiem czemu ludzie spodziewają się czegoś więcej podczas lotu.
                          • rosyjka Re: utopia world wrażenia ? 26.08.16, 15:02
                            serdecznie dziekuje za informacje i tez zyczę udanych wakacji
                            pozdrawiam kris
                            • Gość: AnnaIzabela Re: utopia world wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.16, 15:21
                              Nie ma problemu. Cieszę się, że mogłam pomóc:)Pozdrawiam!
    • metintour Daleko od miasta 11.08.16, 14:26
      Hotel daleko od miasta, ale za to idealny na odpoczynek dla rodzin z dziećmi. To fakt ze kiedyś przeważali Rosjanie, ale w tym roku to w ogóle ich mało w Turcji. Są za to Turcy w hotelu. Z Utopii warto wybrac się do Kanionu Sapadere bo góry są tuż tuż metintour.pl/product/kanion-sapadere-i-wies-turecka-z-alanya/
    • adam.kowal011 Re: utopia world wrażenia ? 15.08.16, 15:14

Witam w tym roku byłem dwukrotnie w Turcji (właśnie tyle co wróciłem z tego hotelu).
      Dzięki grupie na FB https://www.facebook.com/groups/turcja2016
      właśnie ten hotel wybrałem.
      W grupie znajdziesz bardzo dużo opinii turystów o Hotelu Utopia World i nie tylko tego hotelu. Ludzie, którzy spędzili wakacje odpowiedzą Ci również na wszystkie pytania. Dla mnie było super.
    • lenakemal.com Re: utopia world wrażenia ? 15.08.16, 15:40
      Bardzo polecam ten hotel, będziecie bardzo zadowoleni z niego.
      A przed wylotem polecam zapoznać się z naszą ofertą wycieczkek fakultatywnych w Turcji www.lenakemaltour.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka