Dodaj do ulubionych

prośba o poradę

23.08.14, 01:43
Witam. Muszę się dostać 5 listopada do Alanyi - podróż słuzbowa. Powrót musi być 9 listopada. Proszę o porade, jaki najkorzystniejszy (czas + cena) będzie lot z Warszawy, tzn jakimi liniami? Szukam i na razie widzę tylko linie tureckie, ale są one dośc drogie. Czy jest może inna alternatywna linia? Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: prośba o poradę IP: *.225.217.36.static.ttnet.com.tr 24.08.14, 14:14
      No tak niestey wyglada rzeczywystosc. Mozesz sprobowac Tk lub Lot do Stambulu, a. potem Atlasjet do Antalii, bedzie troche taniej, no i masz transfer gratis,ale trzeba odbierac bagaz przy przesiadce w Stambule i odprawiac sie drugi raz.Kolezanki lataja najczesciej z Berlina do ANT , zwlaszcza jak masz blisko. Pozostaja jeszce czartery, ale jak ma byc w okreslonych datach to rzczej popros biuro o pomoc. Ja moge polecic ci Kompas z Torunia, one naprawde potrafia znalexc super polaczenia czarterowe. Natomiast Tk lub Lot to kup samodzielnie, bo tak najtaniej.
    • istambul.przewodnik Re: prośba o poradę 20.09.14, 17:09
      Witam,

Jeśli ktoś nie zna języka angielskiego lub boi się wyruszyć do kilkunastomilionowego miasta po raz pierwszy to służę pomocą na miejscu. Pomagam w zakupie biletów lotniczych, rezerwacji i sprawdzeniu hotelu/hostelu, wynajmie samochodu, przygotowaniu przed wylotem z kraju itp.
      Zadbam aby każda osoba korzystająca z moich usług mogła na miejscu spróbować wszystkiego co oferuje prawdziwa Turcja, a nie jej turystyczny zamiennik. Napisz czego oczekujesz od swojego wyjazdu, a ja postaram się zaplanować go w taki sposób aby sprostał twoim oczekiwaniom.
      Na życzenie mogę zorganizować również luksusową wersję zwiedzania.

Kończę studia w Istambule a pomoc turystyczna pozwala mi na częściowe pokrycie kosztów. W związku z tym mogę poświęcić całe Soboty, Niedziele,Poniedziałki oraz resztę dni tygodnia od godziny 13:00.
      Zapraszam do kontaktu: Istambul.przewodnik@gmail.com

P.S. Pomagam również w nieturystycznych zakupach oraz imporcie do polski.
      P.S. 2 Chętnie pomogę i odpowiem na krótkie pytania ? oczywiście bezpłatnie.
    • skylaar Re: prośba o poradę 21.09.14, 18:08
      Na tak krótki okres gdyby były bardziej elastyczne ramy czasowe można kupić czarter z Warszawy do Antalyi z TUI (latają w tym roku, ale raz w tygodniu w listopadzie). Można też spróbować z Wezyrem - też mają czartery dość długo, ale nie latają codziennie. Ich rozkład można sprawdzić na stronach lub zadzwonić bezpośrednio do touroperatora.

Z alternatyw polecam lotniska niemieckie, daty do wyboru praktycznie codziennie (też czartery niemieckich biur podróży, dostępne np. na stronach linii Condor, Pegasus, Sun Express itp.) a z Polski do Niemiec można busami firm transferowych lub pociągiem czy np. Polskim Busem, Simpleexpress.
      • bozenka01 Re: prośba o poradę 21.09.14, 20:07
        witam. dziękuję bardzo wszystkim. kupiłam już - turkish airlines. nie było najtaniej, ale dość krótkie połączenie i wprost do Alanyi. A co przy okazji warto kupić w Turcji?? Pozdrawiam:)
        • hugo43 Re: prośba o poradę 21.09.14, 22:24
          No jak wprost do alanyi ,to jesteś mistrzynią świata:-)
          • bozenka01 Re: prośba o poradę 22.09.14, 00:07
            oczywiście z przesiadką w Istambule,
          • skylaar Re: prośba o poradę 23.09.14, 16:12
            Pewnie pani chodziło o lot do Gazipasy - THY lata tam od niedawna ;)
            A to całkiem blisko, 40 km od Alanyi.
        • wtopek Re: prośba o poradę 22.09.14, 14:28
          a czy cena jest ważna przy podróży służbowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka