Dodaj do ulubionych

Turcja bez Rosjan

IP: 176.105.133.* 08.10.14, 08:33
Czy są miejsca, hotele w Turcji gdzie Rosjanie nie stanowią większości?
Mam ochotę w przyszłym roku spędzić wakacje w tym kraju, ale odstraszają mnie opisy zawierające informacje o dużej ilości Rosjan.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: Turcja bez Rosjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.14, 12:04
      Jeżeli nie chcesz spotkać Rosjan to nie wybieraj rejonu Kemer, gdzie chyba wszystkie hotele są opanowane przez Rosjan (bywa, że nawet 80-90% gości to Rosjanie).
      Oczywiście, że w Turcji są hotele bez przewagi Rosjan, ja do takich jeżdżę co roku, Rosjanie w nich są w ilościach śladowych lub w grupach nie większych niż inne nacje. Ostatnio byłam np w Delphin Palace, Club Turban czy Gumuldur (dwa ostatnie to Turcja Egejska), mnie akurat Rosjanie kompletnie nie przeszkadzają, ale wolę hotele, gdzie nie nie dominuje żadna narodowość, bo wtedy obsługa w hotelu koncentruje się głównie na nich.
    • simon_r Re: Turcja bez Rosjan 08.10.14, 12:42
      jedź na własną rękę do jakiegoś małego hotelu np. w Olymposa nie do molocha wycieczkowego.. a Rosjan nie spotkasz
    • jac.64 Re: Turcja bez Rosjan 08.10.14, 13:33
      Tak ,są.Na przykład: "L`Etoile Beach" w Icmeler, 4* . Zdecydowana większość to Anglicy,Holendrzy,Niemcy itp.Rosjanie i Polacy cisi i w mniejszości.Lokalizacja i żarcie Ok,z animacją krucho i towarzystwo w większości wiekowe.
      • Gość: gość Re: Turcja bez Rosjan IP: *.dynamic.mm.pl 08.10.14, 17:02
        Ani sztuki nie ma w Club Grand Side ale za to Niemców 99 %
        • skylaar Re: Turcja bez Rosjan 08.10.14, 18:21
          Im hotel bardziej kameralny i miejski tym mniej Rosjan czy generalnie innej narodowości w przewadze. Koło Alanyi Mahmutlar, Tosmur, także Konakli, i jak ktoś wyżej wspomniał Kemer to rejony lubiane przez Rosjan. Z kolei Side to przewaga Niemców. Ja bym polecała dobre 4 i 5 gwiazdkowe hotele w centrum Alanyi lub butikowe hotele w Side, powinno być OK :)
    • jeff1965 Re: Turcja bez Rosjan 08.10.14, 19:16
      Hotel Korumar w Kusadasi Rosjan zero Polaków jak byłem we wrześniu to tylko ja i żona.
      • Gość: sisi Re: Turcja bez Rosjan IP: 78.10.91.* 08.10.14, 19:18
        Side-Saray Regency-świetny hotel.Sami Niemcy-osobiscie wole Rosjan.
        • kk.nn Re: Turcja bez Rosjan 08.10.14, 21:20
          hotel Ersan w Bodrum zero rosjan 90% Francuzow.
          Jesli chcesz unikac Rosjan absolutnie nie jedz do Kemer
          Bylismy tam w tym roku
          Prawie sami Rosjanie,
          Niestety daje sie to odczuc w jakosci obslugi hotelowej
          Na fajne zakupy tez nie ma co liczyc, bo wszystko nastawione na Rosjan, Kupcy mieli nawet problem z podaniem ceny w lirach tylko dolary
          • kk.nn Re: Turcja bez Rosjan 08.10.14, 21:23
            hotel Ersan w Bodrum 90% Francuzow, jezyka rosyjskiego nie slyszalam
            Jesli chcesz unikac Rosjan absolutnie nie jedz do Kemer
            Bylismy tam w tym roku
            Prawie sami Rosjanie,
            Niestety daje sie to odczuc w jakosci obslugi hotelowej
            • Gość: yyyyy Re: Turcja bez Rosjan IP: *.unknown.vectranet.pl 08.10.14, 21:53
              Bodrum, Teneryfa, Paphos - wszędzie dużo Rosjan. Wszedzie tam byłem w hotelach z HB. Jesli Rosjanin wybiera hotel z HB - nie pije czy mało pije i zachowuje się w miarę. Proste
              • Gość: yyyyy Re: Turcja bez Rosjan IP: *.unknown.vectranet.pl 08.10.14, 21:55
                Za to Niemców nigdzie nie widac. Oni klapki na oczach mają - tylko Majorka i Alanya i nic poza tym nie istnieje. Wszedzie kupa Rosjan i Anglików.
    • Gość: antykacap Re: Turcja bez Rosjan IP: 176.105.133.* 09.10.14, 09:30
      Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
      Najbardziej interesują mnie okolice Bodrum. Niedługo przjdzie wybierać ofertę na wyjazd.
      Jeździmy z BP bo po prostu nie chce się nam i nie mamy zbytnio czasu by własnym sumptem organizować takie dalsze wyjazdy. Jedną z opcji jest właśnie "reset" w Turcji i zamknięcie się w hotelowej złotej klatce.
      Tak czy inaczej wielkie dzięki i jakby ktoś miał jeszcze ochotę coś napisać to każdą informację przjymę z wdzięcznością.
    • Gość: gosc Re: Turcja bez Rosjan IP: *.jjs.pl 09.10.14, 09:32
      Tak Oludeniz :)
    • ernest31 Re: Turcja bez Rosjan 11.10.14, 13:23
      bylo by cos wspanialego, gdyby Turcja byla bez Turkow.
    • ridewal Re: Turcja bez Rosjan 12.10.14, 12:52
      Nie przesadzajmy z tymi Rosjanami nikt nie każe Wam z nimi wódki pić.Dla mnie problemem są Polacy zwłaszcza
      jak się nawalą jak automaty. Ostatnio jak byłem w Alanyi to rodacy tak się znieczulili że dzieci szukali po plaży przez pół dnia.Sikanie pod palmą to norma,fakt że takie ekscesy to w hotelach niższej kategorii *** i ****.
      • Gość: gość_gość Re: Turcja bez Rosjan IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.14, 02:04
        Póki co udało mi się być tylko raz w hotelu, gdzie nie było ani jednego Rosjanina
        Hotel Alta Beach w Turgutreis (Bodrum)
        Hotel mały, plaża przez ulicę- mały ruch na drodze, (brak hotelowego baru na plaży, ale można sobie było wziąć drinka na plażę)
        W prawdzie ta plaża to taka wąska platforma, ale zaraz obok (na końcu platformy) plaża tzw miejska- w sumie kilka osób na tej plaży, z drugiej strony rzut beretem następny kawałek plaży miejskiej też pusty przez cały dzień.
        Łagodne zejście do morza
        W hotelu dwa baseny, jeden prawie pusty - głównie Turcy z dziećmi, drugi przy barze oblegany, ale nie ma problemu z wolnymi leżakami
        W opcji AI- oczywiście jedzenie (śniadanie, obiad, kolacja) w między czasie przekąski - hamburgery, makarony, frytki (po obiedzie jakoś tak chwilę) i potem ok 17 ciasto. Jest spora lista "kolorowych drinków" również w opcji AI, więc nie tylko wódka, whisky, piwo czy raki.
        Animacji wieczornych brak
        W ciągu dnia jakaś tam muzyka leci, można poprosić o coś co się lubi i też puszczą.
        Turnieje piłki wodnej
        Byliśmy tam w czerwcu.
        Pogoda świetna
        Blisko do centrum, do Bodrum
        Ale okolica dość spokojna
        Jak wspomniałam - turystów rosyjskojęzycznych w hotelu podczas naszych 15-tu dni - 0!
        Sporo naszych, małżeństwo z Anglii, miejscowi
        i o dziwo kilka par o odmiennej orientacji seksualnej ;)
        Można był wypocząć.

Drugi hotel, gdzie już rosyjskojęzyczni byli, ale w bardzo małej ilości to Hotel Kosdere w Avsallar
        Plaża w zatoczce, spokojna woda, łagodne zejście do morza
        Dwa baseny
        Hotel składa się jakby z dwóch części- każda z nich ma swoją restaurację, więc na posiłki nie trzeba biegać ;)
        Bar też znajduje się w obu częściach
        Baseny są dwa (odkryte) + jeden basen kryty
        Jedzenie wyśmienite, obsługa takoż
        W hotelu dyskoteka ( do godz 2) z opcją AI, ale i tu rónież spokojnie i cicho, nie wrzasków nocnych!

No i jak wspomniałam, niewiele rosyjskojęzycznych, trochę Niemców, Czesi, Polacy

jeśli miałabym polecić to zdecydowanie Kosdere
        Mnie aż kusi, zeby tam wrócić

Jakby co mogę więcej napisać w mailu
        • Gość: gość_gość Re: Turcja bez Rosjan IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.14, 02:09
          zapomniałam dodać wcześniej

Byłam również kilka razy w hotelu w którym .............byliśmy z mężem jedynymi Polakami!
          wokół sami Rosjanie i Turcy
          i nie powiem ani jednego słowa złego
          Bo było naprawdę świetnie!
          Wiadomo, że w każdej grupie trafią się aspołeczne jednostki, ale to są naprawdę jednostki
          Zresztą Rosjanie nawet jak się pobiją (a było i tak) to pięc minut później potrafią podać sobie ręce i piją dalej ;)
          Polacy zaś w takiej sytuacji warczą złośliwie na siebie do końca pobytu, podkładając sobie przysłowiową świnie.

także wolę zdecydowanie mieć za towarzystwo wesołych Rosjan i Turków aniżeli rozgoryczonych rodaków

Bywam w Turcji dwa razy w roku
          także jako taki podgląd w sytuację mam
    • Gość: moni_la Re: Turcja bez Rosjan IP: 185.48.168.* 15.10.14, 14:13
      Powiem tak,ósmy raz z rzędu byłam w Turcw term.Lipiec-Serpień .Byli i Rosjanie,Anglicy i pojedyńczo Niemcy.Szczerze mówiąc wolę ich wszystkich niż naszych rodaków.Często to nasi rodacy zachowują się tak że trzeba się za nich wstydzić.
    • Gość: sysiM Re: Turcja bez Rosjan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 00:44
      Amelia Beach Resort w Side. Najwięcej Niemców, potem Polaków, sporadycznie Francuzi, Rosjanie. Hotel super!
    • olgap1976 Re: Turcja bez Rosjan 08.11.14, 16:47
      byłam w hotelu Grand Side nie club grand side, w lipcu tego roku byliśmy jedynymi Polakami, pozostali goście to Niemcy, pełna kultura, na stołowce,przy basenie, hotel przy samej promenadzie 20 min i bylismy w centrum Side, w hotelu była garstka dzieci, basen ze zjeżdzlanią cały dla nas, super obsługa. Duzy plus to wąłsnie brak Rosjan :0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka