Dodaj do ulubionych

Pina Bay czy Turunc ?

IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.14, 09:48
Może są osoby na forum ,które odwiedziły oba hotele czyli Pina Bay w Kusadasi i Turunc w Marmaris .
Chcemy odwiedzić Turcję Egejską z dziećmi 2 i 9 lat i szukamy dobrego hotelu z fajną plażą i atrakcjami dla dzieci tak aby nie trzeba rano biegać i rezerwować leżaków i w miarę spokojnie odpocząć .
Raczej odpada Riviera bo byliśmy już i jak dla mnie za duża wilgotność powietrza .
Chyba że macie jakieś inne fajne o sprawdzone propozycje .....
Obserwuj wątek
    • rysunek.salamon Re: Pina Bay czy Turunc ? 19.10.14, 19:34
      My też zastanawiamy sie nad hotelem Turunc. Jedziemy z dziecmi 2 i 6 lat... Przeraza mnie odległość do hotelu z lotniska...120km... Czy ktoś był???
      • gringo68 Re: Pina Bay czy Turunc ? 20.10.14, 13:22
        jakie 120 km? z lotniska to ok. 70 -80 km, jedzie się godzinę z drobnymi...

wracając do tematu, hotele z zupełnie innej ligi, Pine Bay to wielki kompleks na wzgórzu z własnym aquaparkiem i mariną plus amfiteatr, sklepy, kilka restauracji itd... Turunc zaraz obok na "patelni, znacznie skromniejszy

jeśli wybierać to Pine Bay, wady to spory tłum w sezonie, duża powierzchnia - jeśli się mieszka w bungalowie w górnej części wzgórza, nie budynku głównym, to można się nabiegać (dla leniwych kursują meleksiki), niestety z leżakami przy basenach były problemy, w sezonie zjeżdżają tam wielkie rodziny Turków okupujących okolice przybasenowe

plaża w Pine Bay wąska, ale o dziwo nie zatłoczona i zawsze można było tam znaleźć wolny leżak, dla lubiących skoki do wody polecam pomosty na plaży albo głęboką marinę, polecam restaurację obok marin i malutką plaże zaraz za nią, cicho i kameralnie, w dodatku fajne miejsce dla dzieci, bo piaszczyste, płytkie i oddzielone od pełnego morza skałkami...

bardzo dobre jedzenie, zaraz obok wielki aquapark Adaland razem z delfinarium, 10 minut spacerem, zona chwaliła animacje fitness

z racji położenia w hotelu bez problemu łapie się grecką sieć komórkową z Samos, więc można dzwonić po stawkach unijnych, przy głównym barze Piano i na tarasie szybkie bezpłatne wifi...

do Kusadasi 20 min dolmuszem, przystanek przy bramie hotelowej, bez problemu można tez samemu dojechać dolmuszem do Efezu
    • Gość: Ania Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.14, 07:14
      Odradzam Turunc, hotel mega przereklamowany
    • Gość: Agata Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: 31.178.189.* 20.10.14, 17:01
      Byliśmy w tym hotelu dwa tygodnie w lipcu,rodzina z dwójką dzieci (14,7). Hotel może podobać się komuś,kto nie był w innych pięciogwiazdkowych i są to jego pierwsze wakacje za granicą. My jesteśmy bardzo rozczarowani, podróżujemy od kilku lat i tutaj były nasze najgorsze wakacje. Oferta w barach to jakaś porażka, zestaw alkoholi bardzo ubogi, zamiast szejkera używa się gumowej rękawiczki, po 22 brak lodu i cytryny,jedzenie bardzo monotonne, i trzeba się spieszyć na kolację,bo później zostaje niewiele. Pokój mieliśmy w ostatnim budynku,daleko od wszystkiego,przez 2 tygodnie nie zmieniono nam pościeli,tylko ręczniki i to całe sprzątanie. Wszędzie tłoczno na maksa, kolejki po wszystko. Dwa niewielkie baseny i brodzik wielkości kałuży to na pewno za mało na taką ilość gości, a jeszcze animacje tak beznadziejne, że wiele osób wychodziło w trakcie. Ludzie, za podobne pieniądze można pojechać na wyspy greckie, a ten hotel tak reklamowany przez Itakę szczerze odradzam.
      • Gość: Agata Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: 31.178.189.* 20.10.14, 17:59
        moja opinia dotyczy hotelu Turunc
      • colin1974 Re: Pina Bay czy Turunc ? 20.10.14, 18:25
        Agato ta opinia jest identyczna na innych portalach myślę że robisz kopiuj wklej ale dlaczego ?
        Pewnie jesteś agentem innego BP i sprzedajecie Grecję .
        Grecja jest piękna ale ceny powalające i standard hoteli dużo niższy niż w Turcji.
        • colin1974 Re: Pina Bay czy Turunc ? 20.10.14, 18:27
          Podoba nam się bardzo Lykia World w Oludeniz i Hilton Dalaman ale obawiam się że ceny tych hoteli przekroczą nasz budżet wakacyjny o kilka tysięcy zł.
        • Gość: Agata Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: 31.178.189.* 20.10.14, 18:47
          Bez żartów, twój komentarz nie ma najmniejszego sensu, niczego nie kopiowałam i nie jestem żadnym agentem, zresztą nie słyszałam o biurze, które sprzedaje wyłącznie Grecję, podałam ją jako przykład, a w samej Turcji byłam w kilku o niebo lepszych hotelach 5* (ale nie z Itaką). Byłam w Turunc w lipcu z tym roku i nikomu nie polecam tego hotelu, bo to po prostu nie jest hotel 5*, a każde zdanie które napisałam o tym hotelu jest prawdą.
          Jak masz inną opinię to może odniesiesz się do meritum.

Ps.
          A swoją opinię napisałam wcześniej też na tripsdvisor.pl, ale pewnie uważasz, że tam też działają agenci.
          • Gość: colin Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:51
            No właśnie tam czytałem i jest identyczna
            • rysunek.salamon Re: Pina Bay czy Turunc ? 22.10.14, 14:12
              Ja też czytałam - opinie są identyczne :)
              Mimo wszystko wybierzemy jednak hotel Turunc i mysle że nie bede żałować :) nie należymy do grupy "turysty-narzekacza i szukacza dziury w całym';)
              POZDRAWIAM
              • Gość: monika Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.14, 18:14
                Witam,
                W okresie przełom września i października spędziłam tydzień wraz z przyjaciółką w hotelu Turunc.
                Okolica bardzo malownicza. Jeśli chodzi o wspomniane wyżej baseny, jedzenie i czystość w pokojach to rzeczywiście dużo z tego się zgadza, ale... Baseny były w większości puste, więc problemów z pływaniem nie było żadnych (tylko woda niestety była zimna), na plaży nie brakowało wolnych leżaków, więc nie musiałyśmy wstawać o 7, żeby walczyć o miejsce. Zaznaczam, że na plażę chodziłyśmy ok.11.00. Alkohole w barze to rzeczywiście porażka. Nie dostałam pinacolady, bo w barze nie było ani mleka ani shakera. Animacje w ciągu dnia były wystarczające. Każdy coś dla siebie na pewno znajdzie. Poza tym Panowie animatorzy pierwsza klasa, więc było na czym oko zawiesić. Faktycznie byłyśmy poza ścisłym sezonem, więc jakoś szczególnie nie odczułyśmy natłoku ludzi. Jeśli chodzi o sprzątanie w pokojach to rzeczywiście Pani sprzątająca mogłaby bardziej zwracać uwagę na to jak wykonuje swoje obowiązki, ale była przy tym przesympatyczna, więc nie bardzo chciałyśmy "robić" jej pod górkę. Jeśli chodzi o umieszczanie Polaków w pokojach to prawda, że wciskają wszystkich do najdalej oddalonego budynku (d i e na samej górze), ale poczekałyśmy do końca rozlokowywania gości i znalazł się dla nas lepszy pokój (bez bakszyszu). Z tego co mi wiadomo na drugi dzień również inni goście z Polski pozamieniali pokoje i nie było z tym problemu. Jak dla mnie głównym problemem był brak kołder w pokojach. Na łóżkach do przykrycia leży coś na wzór grubszego prześcieradła+koce w szafie. To jest rzeczywiście duży niewypał. Bo może w okresie letnim to się sprawdza, ale już jesienią nie bardzo. Skorzystałyśmy również z jednej wycieczki-raftingu. Tutaj gorąco polecam. Fajni ludzie i super przygoda. Trochę hard-core, ale my tego szukałyśmy. Poza tym powiedzmy sobie szczerze. Cena za tą wycieczkę nie jest bardzo wygórowana (jeżdżę już trochę po świecie), więc jak dla mnie koszt jest adekwatny do jakości. Odpoczęłyśmy, zabawiłyśmy się i opaliłyśmy, więc jak dla mnie wakacje były udane. Jeśli ktoś chce luksusów to proponuję Dubaj :) Turcja Egejska ma to zaoferowania inne atrakcje.
                Pozdrawiam serdecznie i życzę również udanych wakacji jak moje :)
                • Gość: colin Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.14, 18:20
                  Tego się właśnie obawiam hotel ma za mało leżaków na basenach i przy plaży w stosunku do ilości ludzi ( w sezonie).
                  No i niestety skreślamy go z listy i czekamy na Tui i Wezyra .
                • nati1102 Re: Pina Bay czy Turunc ? 04.11.14, 20:08
                  pod postem Moniki podpisuję się....ja byłam pod koniec sezonu i miejsca przy basenie były zajęte od rana...
                  • Gość: inna Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.14, 22:44
                    Różnica w cenie pomiędzy 15dniami PineBay a 12dniami w Turunc niewielka....
                    Hotele...zupełnie różne.
                    Bungalowy od plaży/basenów ...kawał drogi (a wersja hotelowa w PB o 2tyś droższa).
                    Generalnie - oferty podobne cenowo, krajobrazy ciekawe w każdym, Kluby Itaka w każdym.
                    A czas leci....
                    • Gość: colin Re: Pina Bay czy Turunc ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.14, 09:52
                      Wybraliśmy Fuerteventurę z Tui -dzięki pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka