Gość: Agnisia IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.15, 21:46 Jakie są ceny ubrań w Turcji? Np. bluzeczek dla dzieci, czy sukienek letnich dla dorosłych. Co opłaca się kupić? Czy dobre są gatunkowo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dario7800 Re: ceny ubrań 04.04.15, 22:00 W sieciówkach można dostać dobre gatunkowo ubrania i najważniejsze, że coś innego niż w naszych sklepach. np. www.lcwaikiki.com Sklepy tej sieci są w Manavgat, Alanyi, Antalyi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnisia Re: ceny ubrań IP: *.wum.edu.pl 09.04.15, 14:36 Ale jakie sa ceny na bazarach? Jakis znajomy mowil iz za dolara mozna kupic bluzeczke.czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ceny ubrań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.15, 14:56 Za dolara raczej nic dobrego jakościowo się nie kupi, przyzwoita bluzeczka bawełniana dla dziecka kosztuje ok 10 LT, czyli jakieś 20 zł, jak jest jakaś promocja to może uda się za 8 LT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ceny ubrań IP: *.play-internet.pl 09.04.15, 15:24 Moze jednorazową;) Odpowiedz Link Zgłoś
x5656 Re: ceny ubrań 09.04.15, 19:10 Turcy bardzo dobrze wiedzą ile można zedrzeć z turystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: ceny ubrań IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.15, 20:39 Bez przesady, ceny na ubrania nie są jakieś nadmiernie wysokie, na bazarach jest ogromny wybór różnych ciuchów dla dzieci i dorosłych, są to przeważnie podróbki znanych marek, raczej niezłej jakości, można zawsze wybrać coś ciekawego, są też rzeczy marnej jakości, ale nawet one nie są za dolara. Moim zdaniem fajne są buty dla dzieci (dla dorosłych też), najróżniejsze t-shirty, sukienki, dresy, na bazarach ceny są do negocjacji, można trochę utargować, szczególnie jeżeli kupuje się kilka rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian Re: ceny ubrań IP: *.toya.net.pl 09.04.15, 21:43 Tylko LC Waikiki. Za dolara to możesz dać napiwki. Nie wiem jak teraz bawełna z LC. Ale jeśli taka jak wcześniej to Reserved niech zostanie w Bangladeszu. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_dab Re: ceny ubrań 10.04.15, 06:14 Polecam kupowanie w sklepach sieciowych,gdzie sa rozne promocje i fajne ciuchy. Turecka bawelna jest bardzo dobra gatunkowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: ceny ubrań 10.04.15, 09:25 Często kupuję ubrania dla dziecka ale nie w LC w. bo to mogę zrobić w Polsce - kupuję w sklepikach lub tzw. bazarach które wyglądają jak " sklepy " nie lubię kupować na targach a już szczególnie na targach przyjezdnych . Ceny ? wszystko zależy od gatunku im lepszy tym drożej ale naprawdę się opłaca zapłacić więcej , jakość jest bardzo dobra . Kupuję mu dresy dwu częściowe , koszulki , jeansy i buty . Nie przywiązuję wagi czego to będzie podróbka , chodzi o jakość. Z tego co pamiętam w sierpniu dres na 140 cm 20 - 30 euro kupując więcej oczywiście w jednym sklepie masz taniej , bluza sportowa na 98 gruba z kapturem 10 euro , buty adidasy za 2 pary 40 euro służą jako buty na w-f i chodzenia w szkole i naprawdę w szoku jestem że tak dobrze wyglądają.Strój piłkarski spodenki koszulka skarpetki 15 euro ale za 10 też kupisz . Sukienka z Barbie itd.10 -15 euro - to chyba wszystko co pamiętam bo raczej do sklepu na wczasach 15 dniowych idę raz bo szczerze nie lubię tego typu rozrywek wczasowych .Nie wiem w jakie okolice się wybierasz ale ja kupuję w centrum Alanyi w drodze z przystanku w centrum Dolmuszy idąc do portu , w centrum Side w sklepach i w Okurcalar jest Alara Grand Bazar czynny do pożnych godzin 1-2 w nocy więc można robić zakupy gdy jest chłodno - jest też wielki targ w Side Manavgat ale w ciągu dnia a to tragedia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: ceny ubrań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.15, 09:50 Na bazarach trzeba się targować, ja np. za dwie pary bardzo ładnych butów (podróbki Nike) dla synków zapłaciłam 25e (cena wyjściowa była 20e za parę), a buty bardzo solidne, dobrej jakości, to samo jest ze wszystkimi zakupami, nie można płacić ceny proponowanej przez sprzedawcę, bo się przepłaci. Jeżdżę do Turcji od paru lat i widzę, że mają coraz lepsze rzeczy, bardzo duży wybór w coraz lepszej jakości i z dobrym wykończeniem. Oczywiście prawie wszystko to podróbki, ale trzeba im przyznać, że prawie nie nie odróżnienia od oryginału, przynajmniej dla laika. Ja z każdego wyjazdu do Turcji wracam ze sporymi zakupami (oprócz ubrań i butów kupuję także ich chałwę (najlepsza jaką znam), miód piniowy, przyprawy czy lokum z granatami itp. Odpowiedz Link Zgłoś