Gość: draw IP: *.static.ip.netia.com.pl 29.04.15, 22:25 Kochani wrócił ktoś w ostatnim czasie z Eftalia Marin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoran Re: Eftalia Marin 30.04.15, 00:06 Byłem w zeszłym roku. Mimo, że wykupiłem Eftalię Village przerzucili mnie do Eftalii Marin. Gwiazdka wyżej, nowy hotel itd ale powiem szczerze: więcej bym się tam nie wybrał. Minusy: - hotel moloch gdzie jesteś tylko pionkiem - obsługa ma cię w d..... do hotelu dotarłem o 2 w nocy, mimo 2-3 próśb o pościel na tapczan dostawkę dla dziecka czekałem do godz 14tej, na teksty typu że im przyniosę dziecko i położe spać na recepcji odpowiadali: "proszę bardzo", ruszyli d... jak przy kolejnym monicie rozparłem się na ladzie recepcyjnej (co przy dużej ilości ludzi powodowało bałagan) i powiedziałem że poczekam mi się śpieszy - w końcu jestem tu 2 tygodnie - jedzenie ogromne ilości - ale po kilku dniach naprawdę odechciewa się jedzenia od patrzenia jak wywalają ogromne torby z mrożonymi frytkami i smażą, w kółko pstrąg z grilla - w ogóle nie przyprawiony itd w zasadzie to nie jedzenie tam jest a żarcie, wszystko takie nijakie a obsługa nie przejawia specjalnego zainteresowania widać że tam nie ma kucharza tylko wyrobnicy, odgrzewacze - sprzątanie pokoi praktycznie zerowe - nawet jak zostawisz jakąś kasę to nie licz na wiele - basen z którego nie skorzystałem bo.... niby obok jest na plaży auapark i rzeczywiscie super tylko te ciągłe łażenie tam i z powrotem tunel pod drogą jest irytujące Plusy: - wyposażenie i komfort pokoi - kompleks Eftalia Island na plaży z tym że nie licz że coś się będzie działo na terenie hotelu, tu nie dzieje się nic - wszystko jest na plaży i maszerujemy 5 razy dziennie Ten hotel nie ma duszy - OGÓLNIE NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draw Re: Eftalia Marin IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.05.15, 19:24 Dzięki Skoran. My nastawiamy się na zabawę z dziećmi w Eftalia Island. Też wybraliśmy Village i namówili nas w biurze na Marin. Czytałam opinie zbliżone do Twojej i dlatego dopytuję o ocenę tegoroczną. Osobiście doświadczyłam że hotel w pierwszym okresie działania to jednak niedopracowana maszyna a z czasem nabiera jakości. Taka też mam nadzieję :-) Tegoroczne ktoś był? będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
skoran Re: Eftalia Marin 03.05.15, 15:37 Racja, że wiele rzeczy mogło być niedopracowanych z tego powodu że hotel dopiero startował. Ale nawet zakładając, że poprawiła się: obsługa, sprzątanie to niestety wrażenie że jest sie pionkiem wśród marmurów i ciągłe łażenie w tę i z powrotem na Eftalia Island jest nużące.... Turyści z Marin chodzą na Village robić sobie zdjecia bo tam jest ogród a na Marin świeżo posadzone rachityczne palemki. Na Village jest chociaż pare zjeżdżalni a na Marin nie ma wyjścia trzeba łazić na Island no ewentualnie można iść na Village bo te hotele ze sobą sąsiadują i nikt nikogo nie przegania.... Odpowiedz Link Zgłoś
aj_k Re: Eftalia Marin 20.07.15, 11:50 Ja lecę 29 lipca i mam mętlik w głowie po przeczytaniu opinii - chodzi mi o hotel. Mam zarezerwowane miejsce z dwoma sypialniami w Hotelu Eftalia Village( tuż obok Marin) i nie wiem czy tam pozostać czy przenieść się do Marin :) Czy ktoś w tym roku był w Marine albo aktualnie przebywa? Proszę o podpowiedź . Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ameliiii Re: Eftalia Marin 21.07.15, 11:21 My własnie wrócilismy z Village i powiem szeczerze, że jechałam z nastawieniem na przeniesienie sie do Marina niestety nie mielismy tyle szczęścia co inni. Powiem tak w village tez sie jest pionkiem i jak dla mnie bez róznicy a róznica w standardzie pokoi jest bardzo duża, nie bylam w Marin ale turysci na island nam opowiadali, plusme jest ze my z village nie moglismy na marin chodzic no chyba ze komus sie udalo za to z marina na village swobodnie mozna sie poruszac np. zrobic zdjecia bo do niczego innego ta roslinnosc nie jest potrzebna , osobiscie wolalabym wracac do nowszego hotelu niz mijac super palmy. A na Island kazdy maszeruje i jak komus to przeszkadza to niech nie rezerwuje tych hoteli, wcale to nie jest utrudnienie. Poza tym nie trzeba wracac na obiad do hotelu bo wszystko jest na plazy. Bardzo polecam codzienne animacje i zabawy dla dzieci w amfiteatrze na Island, zawsze miałam dziwne wyobrazenie o animacjach a tam są to codzienne super przedstawienia taneczne akrobatyczne z róznych stron świata: Kuba Nigeria, Turcja, tak akurat my trafiliśmy no i Facet który to wszytsko prowadzi IBO poprostu nie widziałam lepszego konferansjera jest sie z czego pośmiać. Pozdrawiam wszytskich narzekającyh , mnie nawet standard pokoju w village przestał wkurzac po jednym dniu, tam naprawde jest super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aj_k Re: Eftalia Marin 21.07.15, 11:33 Dziękuję za informację :). Czyli co jak zaproponują to przenosić się bez zastanowienia czy niekoniecznie? Byłam już 4 razy w Turcji głównie w hotelach 4 * i nie jestem wcale osobą bardzo wybredną. Dla mnie ważne jest jedzenie ,baseny , dla dzieci Wi-fi :). Ogólnie lubimy się bawić i jak jest wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
ameliiii Re: Eftalia Marin 21.07.15, 15:13 Ja bym zmienila jakby mi zaproponowali, zawsze lepiej zyc w nowosci, a reszta jest taka sama albo lepsza jak dla mnie najwiekszym atutem tych hoteli jest park wodny i jedzenie w nim ,(nie trzeba wracac do hotelu, poza tym wieczorem jest co robić, a ztego korzystaja te wszytskie hotele, a jesli chodzi o piekny ogród to faktycznie w village jest super al zawsze możesz sobie tam przejsc i porobic zdjecia, tak samo wieczorem sa tam otwarte sklepiki do ktorych tez mozna przejsc z Marin on jest bardzo blisko Village , dalej jest Aqua bo dzieli je jeszcze wielkie pole co widac na wielu zdjeciach w internecie, dodam jeszcze, ze w niedziele jest bazar i jesli mozge cos zasugerowac to zamiast chodzic z dzieciakami w ukropie, można iśc patrząc na morze po prawej stronie od Village jest ścieżka do zabudowan nad którymi jest napisane bazar, mozna tam zrobic zakupy w klimatyzowanych sklepach typu pamiatki, ładne torby również skórzane , buty, sportowe koszulki itp i jest niejednokrotnie taniej niz na tym bazarze. Polecam też wycieczkę na zielony kanion widoki przepiękne, na statku wpada fotograf który strzela zdjecia dzieciakom, za dwie godziny przynosi zdjecia bardzo dobrej jakosci juz wywołane i chce za kazde 3 euro , oczywiscie dostajesz do reki np 10 zdjec dzieci i mowisz ze bierzesz je za 20 Euro i dobijasz targu :), podczas wycieczki mozna sie kapac w jeziorze po ktorym sie płynie głebokośc ok 50-70 m woda lazurowa ale strach jest , można skorzystac z kapoków na statku i sie ochłodzic jak ktos nie umie pływać, po drodze do kanionu jest postój w duzym meczecie, a poźniej ok 1-1,5 h na bazar w Manavgat. Odpowiedz Link Zgłoś
aj_k Re: Eftalia Marin 21.07.15, 15:26 Dzięki za informacje :). Jak jakieś jeszcze wskazówki to chętnie przeczytam. A czy to prawda,że najlepszy budynek to Kiwi? Zobaczymy czy w ogóle nam zaproponują zamianę na Marin i wtedy będziemy się martwić . Mam nadzieję,że po wczorajszym wybuchu nie rozkręci się nic więcej tam i będziemy mogli polecieć bo szczerze mówiąc zaczynam się troszkę obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś