Gość: setim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.15, 14:41 Witajcie Lecimy z synkiem 5 letnim 29.07. - 08.08. wylot Warszawa :) Ktoś jeszcze w jakim składzie? Osoby które już są po urlopie w tym hotelu może jakieś sugestie. dobre rady :) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikaaan Re: Sural Resort 2015 16.07.15, 19:47 Byłam w tym hotelu w II połowie czerwca. Hotel składa się z 8 budynków (po 4 przy każdym basenie). Budynki od 1-4 są przy spokojnym basenie, bliżej plaży. Na parterze budynków 1 i 2 jest restauracja. Budynki 5-8 są w II części hotelu, przy basenie z platformami. Obok są 2 małe baseny ze zjeżdżalniami. Na tym basenie odbywają się też animacje. Animacje są prowadzone przede wszystkim przez Czechów i Niemców. Czeski zespół super! Moje dzieciaki ich uwielbiały. Polskie animatorki nie przypadły im do gustu. Codziennie o 20 w amfiteatrze było minidisco dla dzieciaków. "Kokoszki" długo nie zapomimy :-) Tu masz fajny widok: www.heliview.de/T%C3%BCrkische+Riviera/Hotel-1-2-FLY+FUN+CLUB+S%C3%BCral+Resort_53099.html Co prawda z lotu ptaka widać że dwie części hotelu przecina droga, ale przejście z jednej części do drugiej jest albo tunelem, albo korytarzem w budynkach (wszystkie budynki są ze sobą połączone). Jak masz jakieś pytania - pisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setim Re: Sural Resort 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.15, 23:14 To Hotel nie leży bezpośrednio przy plaży??? Jest bar na plazy? Z góry to wszystko wydaje sie takie małe i mało atrakcyjne coś.... Czy Hotel posiada trochę egzotycznej roślinności ??? Jest w miare swobodne poruszanie się czy wszystko jest tak "nadźgane" . Hotel polecały mi bardzo babeczki z TUI wybierałam miedzy nim a Inecum Beach Resort - i za ich namową wybrałam ten.... Czy dla dzieci jest plac zabaw? Dużo atrakcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
mikaaan Re: Sural Resort 2015 17.07.15, 16:44 Hmmm, to zależy co masz na myśli ;-). Pomiędzy hotelem a plażą jest dość duży teren z trawą i palmami. Do plaży prowadzi częściowo zacieniona alejka. Odległość jakieś 100-150m. Bar na plaży jest, ale z alkoholi serwują tam tylko piwo. Hotel jest fajny, teren rozległy, plaża ogromna z łagodnym zejściem. Dla dzieci jest klubik z 2 polskimi animatorkami (przy basenie i zjeżdżalniach) + małe zjeżdżalnie. Moje się nie nudziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Sural Resort 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.15, 23:22 Czy jest np. coś takiego jak show cooking na dworzu? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_1979 Re: Sural Resort 2015 20.07.15, 19:47 My też wybieramy się do tego hotelu. W których budynkach polecałabyś pokoje? Chodzi mi czy w budynkach 5-8, tam gdzie odbywają się animacje i dyskoteki, nie jest za głośno wieczorami? Odpowiedz Link Zgłoś
mikaaan Re: Sural Resort 2015 20.07.15, 21:21 Animacje w tamtej części kończą się max o 22.30, więc nie ma problemu z hałasem. Dłuższe dyskoteki odbywały się przy basenie przy budynkach 1-4 i czasem do około 1 w nocy było dość głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setim Re: Sural Resort 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.15, 01:05 A tak z ciekawości jak są podawane drinki , piwo w all ? Szkło plastik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikaaan Re: Sural Resort 2015 IP: 91.90.160.* 24.07.15, 07:22 Jak nie powiesz że szkło, to dadzą w plastiku. Potem jak cie juz rozpoznają, leją w szkło od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setim Re: Sural Resort 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.15, 17:58 Hotel poleciła nam pani z biura podróży, bardzo go zachwalała. Zdecydowaliśmy się ostatecznie gdyż były w Hotelu animacje w języku polskim ale niestety na bardzo słabym poziomie. Zresztą animacje dla dorosłych też słabe. Co tydzień to samo. Zresztą codziennie podobny program. Sam hotel ok, fajna lokalizacja, piękny ogród, ładna w miarę czysta plaża - idealna dla dzieci lub osób które nie umieją pływać. Sporty wodne na plaży dodatkowo płatne ceny mniej wiecej 10 euro banan, 40 euro skuter wodny, 80 euro lot paralotnią .... Baseny ok, duże, czysta woda. Zjeżdżalnie wodne takie sobie. Uwaga na sliskie kafelki! Jedzenie średnie. Nie za duży wybór, owoce ciągle te same głównie arbuz. Codziennie te same ciasta. Głównie baklawa. Żadnych wieczorów tematycznych - kuchnia głównie ala turecka, ale bez szaleństw i rarytasów. Wszystko podane na odwal się - zero jakichkolwiek "rzeźb" z owoców które pamiętam robią fajne wrażenie i je się smaczniej ;) . Grill codziennie jest blisko basenu wiec od 17 cały dym krąży miedzy leżakami i w basenie :/ ;) , drinki - mały wybór , bardzo słodkie. Wino okropne ale piwo pyszne. Kebab codziennie bardzo smaczny. restauracja przy plaży ma najgorsze jedzenie a ala carte porażka przynajmniej fish. Pokoje dobrze urządzone. Bez wiekszych zastrzeżeń, Klima ok. Sprzatane codziennie ale niestety nie dokładnie, nawet po zostawieniu napiwku. Pobyt zaliczamy mimo wszystko do udanych ale nie wybrałabym tego Hotelu po raz drugi. Miałam na uwadze wcześniej inne hotele i jak je zobaczyłam na żywo, zwiedzając okolice to żałowałam, że posłuchałam się Pań z tui ( potem okazało się że to hotel głównie na wylaczność tui wiec dlatego pewnie nam go wcisneli). Polecam wycieczki z TUI fakultatywne, drożej ale warto. Nie polecam wycieczek z biura Lena. Porażka.Jak ktos ma jeszcze jakies pytania prosze pisać, pytać. Byliśmy przełom lipca/sierpnia 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_1979 Re: Sural Resort 2015 11.08.15, 19:34 My również byliśmy w tym hotelu na przełomie lipca/sierpnia ale mamy odmienną opinię i uważamy hotel za godny polecenia. Położenie hotelu super- blisko do morza przejściem przez ładny ogród, piękna, szeroka i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Baseny duże i czyste. Zjeżdżalnie też ok - zarówno dla starszych dzieciaków jaki młodszych. Można w czym wybierać. Przy zjeżdżalniach rozłożone maty aby dzieciaki nie poślizgnęły się. Jedzenie też ok, duży wybór również owoców (czereśnie, winogrono, brzoskwinie, śliwki, jabłka, melon, arbuz). Ciasta tez smaczne i różnorodne, a do tego codziennie tradycyjna turecka baklawa. Codziennie też ryby i mięsko z grilla ale tu fakt ze dym krążył od 17 nad jednym z basenów. Pokoje duże, klima czysta. Hotel wypada super na tle innych hoteli odwiedzanych przez nas w poprzednich latach, godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setim Re: Sural Resort 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.15, 15:27 Zgadza się położenie fajne, plaża baseny zjeżdżalnie ok.... , maty rozłożone ale byłam świadkiem jak chłopczyk biegał przy basenie na bosaka i rozciął sobie brodę więc uczulam rodziców aby zakładali swoim dzieciom klapki itp. jak biegają w ogól basen z jedych zjezdzalni do drugich czy po lody..... Co do jedzenia to mam porównanie jak bywałam w innych hotelach jest na prawdę przeciętne i jeśli pójdzie się nie o 19;00 to potem jest zimne, bemary nie trzymaja odpowiedniej temperatury. Kelnerzy mają bardzo duzo pracy nie nadążają ze sprzątaniem, roznoszeniem sztućców podczas kolacji. Hotel na poziomie 4 gwiazdek na pewno nie 5. Odpowiedz Link Zgłoś