Dodaj do ulubionych

tusan beach resort - wrażenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.15, 20:40
Czy ktoś wrócił z tego hotelu i może podzielić się wrażeniami i dobrymi radami?
Czy są komary?Czy pokoje faktycznie są takie jak w katalogu i wychodzą na morze?
Jak jedzenie? Czy trzeba walczyć o leżaki? Czy zasługuje faktycznie na 5*?
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • misku123 Re: tusan beach resort - wrażenia 30.07.15, 21:20
      własnie z niego wróciłam.
      co do pokoi - jak trafisz, ale Polacy głównie są kwaterowani na I piętrze, z widokiem na dach restauracji, ale jak staniesz na palcach - morze widać ;)
      Komary są, głównie na plaży, wieczorem, ale da się znieść.
      Pokoje identyczne jak w katalogu, ale np poznaliśmy rodzinę 4 osobową któa miała pokój takiej wielkości jak nasz - dla mnie 2+1 było w sam raz, a oni mieli rozkładany fotel, trochę ciasno. W hotelu mini barek a w nim zimne napoje na powitanie.
      Jedzenie - i tu mam problem. Ja się zatrułam niestety :( i wiem że zatruło isę też jedno dziecko z Polski i chyba tam skończyło się nawet na pomocy lekarskiej. Generalnie jedzenia niby dużo, ale ciągle to samo. Te same zupy, to samo mięso. Na śniadanie zawsze identyczne potrawy - ale np jest całe stoisko w trakcie śniadania z babeczkami, muffinkami, rogalikami itd, moje dziecko uznało że sniadania są najlepsze.
      Absolutnei ogradzam kolację al carte - owoce morza. Na przystawkę najgorszej jakości krewetki, taka drobnica - miał. Na główne danie pieczona ryba na grillu taka jak codziennie w restauracji głównej, do tego pół gotowanego ziemniaka. Na deser - arbuz.
      Obługa dosyć łasa na napiwki, szczególnie w restauracji głównej. Jest ona fantastycznie położona, na samej plaży, widoki jak się je kolacje i zachodzi słońce - no coś pięknego. Kelnerzy w trakcie obiadu i kolacji podają napoje, ale generalnie podchodzą tylko raz. Więc lampka wina i szluz.
      Drinki bardzo dobre, ogólnie alkohol jest naprwdę - zaryzykuję stwierdzenie - wogóle nie chrzczony. Zimne napoje to pepsi, fanta, sprite tonic - wszystkie oryginalne, z dystrybutorów, nie rozcieńczane. Kawa, herbata - do woli i również pyszne. W samym hotelu jest kilka barów w których można napić się kawy, piwa itd, alkohol jest tylko w jednym barze. Baseny są czyste, nie ma w nich tłoku, ale przy basenach już mała wojna o leżaki jest. Za to na plaży, idąc na śniadanie na 9 - 1- spokojnie znajdziesz wolne leżaki. Plaża jest ok, piaszczysta, dosyć mała, trochę jeżowców gdzie niegdzie. Sam hotel wygląda luksusowo, jest w nim kilka butików z podrabianymi ciuchami, torebkami itd.
      Ogólnie w tamtym roku byliśmy na Krecie w hotelu 5* za identyczne pieniadze. Standard był o wiele gorszy. Tu bym jedynie za jedzenie obcięła z pół gwiazdki, bo naprawdę przez 7 dni było ciągle jedno i to samo.
      • misku123 Re: tusan beach resort - wrażenia 30.07.15, 21:24
        z dobrych rad polecam omijać bar z przekąskami - najgorszej jakości hamburgery, ale to dosłownie takie jak z najgorszej budy pod Centralnym w Warszawie. Frytki dosłownie tonęły w starym tłuszczu. Obrzydliwe. Była też pizza i spagetti ale o ironio - podawane w porze obiadowej, więc nie próbowałam. Od 16 do 18 były ciastka, ale głównie drożdżowe i piaskowe
      • Gość: woktek Re: tusan beach resort - wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.15, 21:38
        Dzięki wielkie! Czy ze względu na jeżowce polecasz zabrać obuwie do morza? Ile trwa transfer z lotniska? Lądujemy około 22 więc ewentualny widok z okna zobaczymy rano...W umowie mamy widok na morze więc nie wiem jak podejdzie do tego Itaka.Jedziemy 2+2 ale na szczęście w pokoju tylko nocleg. Mam nadzieję że nie będziemy chorować po tej kuchni. Polskie leki pewnienie działają.Chociaż nifuroksazyd trzeba będzie zakupić.
        Nie wiesz czy jest możliwość wykupienia pokoju do wylotu? Wylot mamy tak jak przylot. Na walizkach do tej godziny to trochę ciężko. A rodaków naszych sporo?
        • misku123 Re: tusan beach resort - wrażenia 30.07.15, 23:04
          Tych jeżowców jest ilość symboliczna i są tylko na kamieniach, aczkolwiek laska jedna weszła od razu pierwszego dnia na jednego. Więc ostrzegam - jeżowce są na kamieniach przy końcu zatoczki i tylko tam. Myśmy nai razu butów nie mieli na nogach bo nie ma po co. Dno jest piaszczyste mięciutkie, woda długi czas płytka, fale małe bo to zatoczka. A no i widok na wyspę samos :)
          Transfer z lotniska napewno ponad godzinę. Nifuroksazyd polecam jak najbardziej, tylko jak wyczytałam i na tym forum i z doświadczenia rezydentki - jak tylko zauważycie pierwsze objawy rewolucji, trzeba na wziąć na raz dawkę 500 mg na osobę dorosłą, na dziecko 300. Po 5 godzinach znowu ta sama dawka. Więc kupcie więcej opakowań ;) ichnie leki są silniejsze, ale skłądnik aktywny jest ten sam - poprostu w jednej tabletce jest większa dawka. Nie wiem jak z pokojem do wylotu, my mieliśmy lot ok 20 , all incl działa do samego konca, walizki można schować w specjalnym pokoju i tak wszyscy robili. Jak wylot macie o 22 to z hotelu was już zgarną po 19, nie ma sensu moim zdaniem płacić kasy za pokój. Polaków sporo aczkolwiek najwięcej chyba Turków jednak. Trochę Rosjan. Jeśli lecicie z Itaki nie polecam wycieczki do Pamukkale. Zwiedzania mało co za to masz parogodzinny pokaz futer itd. Córka moja myślałam że się zanudzi.
          • Gość: wojtek Re: tusan beach resort - wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.15, 15:37
            Dzięki za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Pamukkale zwiedzaliśmy 8 lat temu więc pewnie dzisiaj jest nawet mniej czynnych tarasów. Upał wtedy był niemiłosierny. Planujemy Samos, dzieci buntują się na Efez bo uważają ,że jak zwiedziło się parę greckich i włoskich wysp to ruiny są wszędzie takie same i wystarczy tych wykopalisk. W planach jeszcze do niedawna był Istambuł ,ale z oczywistych przyczyn musi poczekać.Nigdy nie wypoczywamy stacjonarnie więc coś będzie trzeba w zamian zwiedzić - może Izmir? Zobaczymy na miejscu. Do Izmiru może wypożyczymy samochód? W każdym razie we wtorek jedziemy bez obaw i paniki jak co niektórzy na tym forum.
            • misku123 Re: tusan beach resort - wrażenia 31.07.15, 17:52
              Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Nigdy nie wypoczywamy stacjonarnie więc coś będzie trzeb
              > a w zamian zwiedzić - może Izmir? Zobaczymy na miejscu. Do Izmiru może wypożycz
              > ymy samochód? W każdym razie we wtorek jedziemy bez obaw i paniki jak co niektó
              > rzy na tym forum.

Zaraz obok hotelu, dosłownie pare minut jazdy taksówką, jest ogromy aqua park. Fantastczny. I delfinarium w nim. Polecam, fantastyczna zabawa dla dzieci. Efez jest kilka kilometrów od Kusadasi, więc grzechem może byłoby nie pojechać, aczkolwiek wycieczki z Itaką właśnie tak wyglądają, mało zwiedzania a głównie skupiają się pokazach futer i dywanów. Do efezu można dolmuszem dojechać albo taksówką i pozwiedzać na spokojnie. Nie iwem czy już byliście w Turcji, ale polecam zabrać więcej gotówki, bo jak żona wpadnie w te butiki w Kusadasi z tymi dolce gabbana i versace to nie będzie chciała wyjść ;) ;)
              Co do paniki, jakoś może to rozumiem, ale cieszy mnie że wczasy w Turcji na fali tej paniki potaniały, bo chciałabym jeszcze we wrześniu skoczyć może. Gdyby was ODPUKAĆ cos dopadło, dajcie znać, powiem Wam jakie tabletki kupić i wktórej aptece ;) aaaa i nie polecam bazarku - jakieś 500 m od hotelu. Nawet jak na podróbki to jakość ubrań fatalna ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka