Dodaj do ulubionych

bardzo tęsknię za Turcją, bardzo

11.06.20, 13:32
Turcja to moje miejsce na ziemi, ukochane, ulubione, wymarzone. W poprzednim wcieleniu na pewno miałam coś wspólnego z Turcją ;-). Bardzo tęsknię za Turcją: za jej kolorami, zapachami, smakami, widokami, słońcem i ludźmi. Bardzo lubię Turków i wszystko, co tureckie. Niewiele jest rzeczy, które mi w tym kraju przeszkadzają; generalnie upajam się wszystkim, co tureckie. Tak, patrzę na ten kraj i jego mieszkańców, jak matka na swoje nowo narodzone dziecko: bezkrytycznie, z zachwytem i wszechogarniającym uczuciem miłości i czułości. Najchętniej przeprowadziłabym się do Turcji: zaraz i teraz, tylko dajcie mi tam legalna pracę. Wiem, że brzmi to dziecinnie, ale naprawdę tak czuję.
I teraz, kiedy nie mogę tam pojechać, a miałam mieć wylot za miesiąc, jest mi tak bardzo tęskno za tym, co kocham, a czego na razie nie mogę doświadczyć. Aż mnie serce boli. Najgorszy jest chyba brak perspektywy, kiedy znowu będę mogą tam polecieć. Dodam, że do tej pory latałam cyklicznie kilka razy w roku i tak mi teraz tego brakuje, jakbym nie miała czym oddychać. Brakuje mi tego, o czym pisałam na początku: kolorów, zapachów, smaków, widoków, słońca. Ale także lokalnego kolorytu, życzliwości tubylców i rozmów z turkami (uczę się tureckiego), ich spojrzenia i podejścia do codziennych spraw, niewysłowionej wprost gościnności, spokoju, luzu, optymizmu i przekonania, że będzie dobrze. Potrzebuję pojechać do Turcji, by ponownie naładować akumulatory tym wszystkim, o czym piszę, a czego tutaj nie jestem w stanie nabyć.Tak bardzo tęsknię za Turcją, jak emigrant za swoim krajem.
Przepraszam za to wynurzenie, ale już nie mogłam dłużej tego w sobie tłumić i musiałam gdzieś wyrzucić. Nawet, jeśli pozostanie bez odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: opium Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.20, 13:03
      Jest prosty sposób aby wyeliminować Twoją tęsknotę z życia. Wyjdź za Turka i tam zamieszkajcie.
      Nie dziękuj za praktyczna radę:))).
      • dodekanezowiec Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 29.06.20, 13:36
        Wujek Dobra Rada - ozen się z Irena Ochódzka :)
        • x5656 Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 30.06.20, 16:52
          Alanya 32 st a na ulicy wszyscy bez wyjątku w maseczkach,wilgotność 77%
          • jagoda2 Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 30.06.20, 16:58
            Wiem, żadna frajda teraz tam być. Tęsknię bardzo, ale wyjazd w obecnych warunkach "to nie to", co kocham w Turcji. Muszę przeczekać, nie ma innego wyjścia.
            • dodekanezowiec Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 30.06.20, 18:28
              Poleć na Kos do Lambi i codziennie będziesz miała widok na białe domki Kos. Wypożycz auto - włączysz radio gdzie znajdziesz turecką stację.
              • dodekanezowiec Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 03.07.21, 22:59
                No i jak tam Jagoda, w tym roku wyszło z Turcja ?
                • jagoda2 Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 17.07.21, 22:07
                  dodekanezowiec napisał:

> No i jak tam Jagoda, w tym roku wyszło z Turcja ?

To się okaże, wyjazd zaplanowany na wrzesień :-) Wierzę, że jeszcze uda mi się smyknąć ;-)
    • nddk Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 20.08.21, 09:42
      Najlepsze oferty na urlop we wrześniu! Turcja All Inclusive od 1561 PLN 🤩
      wakacje.pl/wczasy/turcja/?od-2021-08-20,do-2021-09-30,samolotem,all-inclusive,ocena-8,z-gdanska,z-katowic,z-krakowa,z-warszawy,z-wroclawia,tanio&utm_source=travellead&utm_medium=cps&utm_campaign=1134-&a_aid=1134&a_cid=11111111
      • dodekanezowiec Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 20.08.21, 16:06
        Spam. Nie kupujcie spamu.
        • dodekanezowiec Re: bardzo tęsknię za Turcją, bardzo 23.08.21, 16:47
          Ktoś spamuje z wakacjami.pl. Reklama wakacji pl to spam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka