Dodaj do ulubionych

Do Malip76

IP: *.katowice.tpsa.pl 16.01.05, 18:27
Wybieram się z Triadą 13.07 do hotelu Kleopatra Dreams Beach. Proszę o info
jak wygląda all inclusiv w tym hotelu. Ja już wykupiłam HB i nie wiem, czy
opłaca się dopłacać. Ile płatna jest plaża? Jakie są ceny np. coca-coli,
piwa, brzoskwiń, złota? Wiem rozrzut mam ogromny, ale ostatnio byłam w Turcji
w 2001 roku i na pewno wiele się tam zmieniło.Ile kosztuje obiad i czy można
go kupić w hotelowej restauracji? I proszę napisz coś o sejfie, podobno jest
w pokoju, ile kosztuje? Dzięki za każde info. Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • malip76 Re: Do Malip76 18.01.05, 00:02
      hej
      dobry wybor. hotel bardzo fajny. opisywalem go juz w Turcja-hotele oraz chyba w
      watku Alanya czy Side.
      hehe..do cen nie mam dobrej pamieci mimo ze bylem w sierpniu last year:)
      ale tak orienatcyjnie, piwko okolo 2-2,5mln lirow (dolar byl za 1,5mln), cola
      kolo 1,5, zloto wychodzilo nieoplacalnie (mowie o 24karatowym). Za mniejsze
      pieniadze niz w Polsce mozna bylo kupic 18karatowe.
      Plaza z tego co pamietam przy tym hotelu kosztowala 5mln za dwa lezaki i
      parasol.
      Teraz co do All inclusive - dobra rada, zapytaj sie jeszcze w Triadze, czy
      mozesz zrezygnowac z HB!!! powiedz, ze chcesz jadac na miescie, chcesz poznac
      lokalne przysmaki czy cos w tym stylu.
      All inclusive w hotelu kosztuje 10 EURO za dzien, w tym jest sniadanie, lunch,
      kolacja, caly dzien napoje zimne, lokalne piwo, gin, whisky, soki, wodka,
      podwieczorek kolo 16 czy 17, kawa, herbata, plaza!!! Ja o tym nie widzialem i
      pojechalem tez z HB, potem wykuplem all inclusive - czyli zdublowalem cene za
      sniadanie i kolacje! niepotrzebnie... z tym all jest tez o tyle dobrze, ze
      mozesz wykupic np. na jeden dzien, albo na kilka - nie trzeba na caly pobyt.
      Obiadow nie kupowalem w restauracji, bo mialem all inclusive. Ale taki obiad na
      dwie osoby z piciem kosztowal kolo 11-15 mln.
      Aha. od tego roku jest w Turcji denominacja. za 10.000 lirow jest chyba 1 lir.
      Sejf jest w pokoju - z tego co pamietam to chyba 30 EURO za dwa tygodnie, ale
      nie pamietam dokladnie. Jesli chcesz cokolwiek jeszcze wiedziec, daj znac.
      Mozesz zobaczyc tez w watkach Alanya czy Side oraz Plaza Kleopatry. Pozdrawiam
      • Gość: B Re: Do Malip76 IP: *.katowice.tpsa.pl 18.01.05, 11:13
        Cześć!
        Dzięki za info. Najprawdopodobniej dokupię all na miejscu, jadę z mężem i 10-
        latkiem, więc syn powinien mieć zniżkę, to się opłaca. Napisz proszę, czy na
        plaży napoje też są wliczone w all, czy tylko na terenie hotelu i jeżeli
        pamiętasz do której godziny można z niego korzystać. My lubimy chodzić i jak
        wybierzemy się np. do portu, to możemy poźno wracać. Z jakiego biura
        korzystałeś przy wyjeździe na wycieczki? W ogóle jak coś Ci się przypomni , to
        proszę napisz. Twoje wątki wszystkie przeczytaliśmy i to właśnie one pomogły
        nam w wyborze hotelu. Pozdrowienia
        • malip76 Re: Do Malip76 18.01.05, 11:59
          hej hej
          tak, na plazy napoje tez sa wliczone w all.
          Mozna korzystac do zamkniecia plazy czyli do 18.00.
          na terenie hotelu mozna korzystac do 24.00.
          Na all zniżek nie ma.
          Byłem w zeszłym roku z Triadą i z nimi tez pojechalismy do Kapadocji.
          W zwiazku z tym ze bylismy bez znajomych, nie chcielismy sami jechac z lokalnym
          biurem na dwudniowa wyprawe.
          Natomiast na raftingu byłem z lokalnym biurem - musze w domu ulotki poszukac,
          to nazwe Ci podam.
          Kleopatra Dreams Beach jest jakies pol godzinki spacerem od centrum, ale jezdza
          dolmusze, takze nie ma problemu ze złapaniem jakiegos. Kurs kosztował chyba pół
          dolara od osoby - nie pamieram dokladnie - w kazdym razie miedzy 0,5 - 1,0
          USD :)
          W druga strone (w strone Antalyi) wystarczy przejsc jakies 150 metrow od hotelu
          i dojdziecie do jednego z wiekszych marketow w Alanyi, Migros. Tam warto picie
          badz inne zakupy zrobic (wez pod uwage, ze minibarek w pokoju nie jest wliczony
          w all inclusive).
          Nie sprawdzaja co sie wnosi na teren hotelu, jednak lepiej robic to dyskretnie,
          nie afiszowac sie np. w rekalmówkach. Najlepiej jakaś torba plazowa lub plecak.
          Oni i tak udaja ze nie widza, wiec i Wy udawajcie ze nie wnosicie. Bo
          oczywiscie jest zakaz i napisane to jest w kilku miejscach i językach (po
          polsku - o dziwo:) - też).
          Hmmm...co tez miałoby mi sie jeszcze przypomniec...w sumie to (oprocz cen)
          pamietam wszystko, last year byl moja 5 wizyta w Alanyi na przestrzeni
          ostatnich 12 lat (pierwszy raz bylem w 1993), takze moge powiedziec ze Alanyie
          znam b.dobrze - i chyba czuje sie tam jak "u siebie". W kazdym razie - na pewno
          tam jeszcze nie raz wroce. Pozdrowienia
          • Gość: B Re: Do Malip76 IP: *.katowice.tpsa.pl 18.01.05, 18:51
            Hej!
            Dzięki za info. Może będę mogła się odwdzięczyć info o innym kraju, czy hotelu.
            All wykupimy, do Kapadocji wybieramy się również z Triadą, bo chcemy jechać w
            gronie Polaków i ze wzglądu na syna z polskim przewodnikiem. My również bardzo
            lubiomy Turcję, a szczególnie Alanyę. Będzie to nasza 3-cia wizyta w Turcji,
            którą na równi z Egiptem uważam za najpiękniesze miejsce na Ziemi. Jeszcze
            jedno pytanko. Czy w hotelu byli jacyś Rodacy? Wiesz 10- latek lubi mieć
            rówieśników do zabawy, bo zadręczy, a my też lubimy towarzystwo. Pozdrowienia.
            • malip76 Re: Do Malip76 18.01.05, 19:14
              bylo jakies 10 osob z Triady z naszego0 turnusu, z tygodnia wczesniej tez
              gdzies tyle, poza tym chyba z TUI Polska byla mała grupa.
              Takze generalnie Polacy są.
              Dla mnie wazne ze nie bylo rosjan:)
              mysle ze bedziecie zadowoleni, no zwlaszcza ze juz znacie Alanyie.
              powodzenia
    • Gość: B Re: Do Malip76 IP: *.katowice.tpsa.pl 23.01.05, 18:08
      Cześć
      Chciałam Cię jeszcze zapytać, bo przecież to hotel 4*, czy panowie do kolacji
      obowiązkowo mają nosić długie spodnie i czy gdzieś jest w pobliżu kantor, czy w
      barze na plaży serwują piwo ? Pozdrowienia.
      • malip76 Re: Do Malip76 26.01.05, 00:54
        nie nie muszą nosić długich spodni, ale większość tak robi.
        kolacje mozna przy basenie jeść, także za gorąco nie jest.
        kantor jest spory kawałek w stronę centrum, chociaż chyba jest jeden w drugim
        kierunku.
        Jednak opłaca sie wymieniać w recepcji, nie biora prowizji i jest nie dużo
        drozej niz w kantorze. Nie bardzo opłaca sie natomiast na poczcie.

W barze na plaży jest oczywiście piwko.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka